Kaynana ile yaşar mıydınız

Kayınvalide ile yaşamak için müsait büyüklükte ev 10 futbol sahası kadar olmalı.
Yaşanmışlıklarla alakalı belki de.Eski kayınvalidem ile 10 dakika aynı ortamda kalınca dellenirdim.Şimdi 5 senedir hiç problem yaşamadım kayınpederime birşey olursa tek başına kalırsa içim rahat etmez.Onun yetiştirdiği adam ile mutlu bir hayat yaşıyorken çokta büyük bir olay değil

Merhaba arkadaşlar eşimin annesiyle babası ayrı 3 yıldır evliyiz.annesi köyde kendi annesiyle kalıyor aynı zamanda İstanbul da da bizim yaşadığımız yerde evi var orası kirada şuan, başka bir konu anlatıyordum eşime bir abi vardı annesiyle yaşıyor. eşi de şikayetçi bu durumdan bende hangi devirdeyiz ki kaynanayla yaşayacak dedim eşim de olamaz mı dedi ,bende eğer ilerde annenle yaşama gibi bir fikrin varsa söyle de ona göre denk alayım ayağımı dedim sustu muhtaç olunca senin annene de bakılacak benim anneme dedi yalnızlık da muhtaçlık dedi, bende ben 3 yıldır yalnızım 1 kez bile söylemedin şimdi annene gelince yalnızlık muhtaçlık mı oldu ben yaşayamam kimseyle dedim ,sinirimden ağladım. elbette bakmam demiyorum hasta olur bakar ederim ama ben kimseyle yaşayamam yanlış mı düşünüyorum sizce elden ayaktan düşmüş olur neyse evi var muhtaç değil kendini geçindirebilecek durumda .
15 senedir kanamayla yaşıyorum eşimi sevmesem asla katlanmam evde aynı ortamda nefes almak bile istemiyorum o derece
Insan bunalıyor hiç kendi alanın özelin yok eşinle gözgöze konuşamıyorsun bile amannn daha ne anlatsam bilemedim
Kimse kaynanayla yaşamasın yaşatmasinn nokta

Yorum gibi yorum 👏🏻👏🏻👏🏻
Bazıları kocayı seviyor anasını babasını atıyor. Düşünmüyor ki gün gelir hesap döner her gelin bir kaynana adayı
Evet Rabbim Hidayet versin vicdan versin eğer kendi gelinleri olsaydı bunu diyen o gelinden kötüsü yoktu . Benim gibi düşünenler olduğu için mutluyum . Gelecek nesilde 3-5 aile demenin ne olduğunu bilen evlat olması güzel olur 🙏🏻

Genelde kimse istemez, biraz da ailelere özel sanırım bu durum. Ben yalvardım resmen kayınvalideme gel bizimle yaşa diye gelmedi. Yılda üç ay gelir iki görümcem ve ben paylaşamayız , bir gün daha kalsın diye gözüne bakarız, çok severim, birlikte yaşayabilirim de ama dedim ya kişiye özel bu durum. Ama ortada fol yumurta yokken boşa tartışmışsınız, dünya hali kime ne olur belli değil, henüz olmamış şeyler için tartışmayın
Way be
Kayınvalidenizin huyunu suyunu merak ettim
O sizde kalırken neler yaparsınız birlikte neler paylaşırsınız ?

15 senedir kanamayla yaşıyorum eşimi sevmesem asla katlanmam evde aynı ortamda nefes almak bile istemiyorum o derece
Insan bunalıyor hiç kendi alanın özelin yok eşinle gözgöze konuşamıyorsun bile amannn daha ne anlatsam bilemedim
Kimse kaynanayla yaşamasın yaşatmasinn nokta
Akşamları falan hep sizinle aynı odada mı oturur ? Kendi odası tv aç falan yok mu ? Çok zor böyle

Merhaba arkadaşlar eşimin annesiyle babası ayrı 3 yıldır evliyiz.annesi köyde kendi annesiyle kalıyor aynı zamanda İstanbul da da bizim yaşadığımız yerde evi var orası kirada şuan, başka bir konu anlatıyordum eşime bir abi vardı annesiyle yaşıyor. eşi de şikayetçi bu durumdan bende hangi devirdeyiz ki kaynanayla yaşayacak dedim eşim de olamaz mı dedi ,bende eğer ilerde annenle yaşama gibi bir fikrin varsa söyle de ona göre denk alayım ayağımı dedim sustu muhtaç olunca senin annene de bakılacak benim anneme dedi yalnızlık da muhtaçlık dedi, bende ben 3 yıldır yalnızım 1 kez bile söylemedin şimdi annene gelince yalnızlık muhtaçlık mı oldu ben yaşayamam kimseyle dedim ,sinirimden ağladım. elbette bakmam demiyorum hasta olur bakar ederim ama ben kimseyle yaşayamam yanlış mı düşünüyorum sizce elden ayaktan düşmüş olur neyse evi var muhtaç değil kendini geçindirebilecek durumda .
Yaşamak zor tabıkı ev tıtulur gıdılıp gelınır .Insan bazen kendısını tasıyamıo vallahi .

Evet dimi ayrı odası ayrı banyosu falan olmalı beraber yaşanacaksa.. her zaman ayrı oturulmaz da arada yani kendi de kafa dinlemek isteyebilir..
Genelde ayrı oturması lazım,
Eşlerin kedine ait bambaşka düzenleri var
Kv o yolları geçmiş artık ve
Şimdi çocuğuna o şansı tanımalı ve rahat bırakmalı
Yemek beraber yense de geçsin çayını kendi odasında içsin tv Sini kendi odasında izlesin, gençler de yayıla yayıla otursunlar kendi evlerinde akşamları eşleri ile ,
Gelini desin anne bu akşam da biZimle vakit geçir diye
Diğer türlüsü nefretlik

Genelde ayrı oturması lazım,
Eşlerin kedine ait bambaşka düzenleri var
Kv o yolları geçmiş artık ve
Şimdi çocuğuna o şansı tanımalı ve rahat bırakmalı
Yemek beraber yense de geçsin çayını kendi odasında içsin tv Sini kendi odasında izlesin, gençler de yayıla yayıla otursunlar kendi evlerinde akşamları eşleri ile ,
Gelini desin anne bu akşam da biZimle vakit geçir diye
Diğer türlüsü nefretlik

Ben de öyle bir evde büyüdüm. Ayrı tv, oda hayaldi annem için tabi ki ama işi olup odaya kapandığında bile laf gelirdi. Ki benim babaannem öyle eli maşalı bir kaynana değildi çok tatlı bir insandı..
yine de niye kapandın odalara falan derdi.
Hep anlatır gündüz vakti babam işte hastalanıp eve gelmiş uzanmaya. Annem de hamileymiş ben de yatayım demiş. Kalkınca babaannem demiş ki ay gündüz vakti kaynanandan da utanmıyorsun kocanla yatıyorsun demiş 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

yaşayamam. yeri geliyor ailemle ters düşüyorum.
yalnızlık muhtaçlık değildir ayrıca. ele avuca düşmemiş , işini yapıyor kendine bakıyor.
ha şu var , evime gelin hizmetçi gelsin istiyorsa o zaman başka. oğlum ben napayım, anneni mi atacaksın başından diye vicdan yaptırır eve gelir oturur sizin kv

Ben de öyle bir evde büyüdüm. Ayrı tv, oda hayaldi annem için tabi ki ama işi olup odaya kapandığında bile laf gelirdi. Ki benim babaannem öyle eli maşalı bir kaynana değildi çok tatlı bir insandı..
yine de niye kapandın odalara falan derdi.
Hep anlatır gündüz vakti babam işte hastalanıp eve gelmiş uzanmaya. Annem de hamileymiş ben de yatayım demiş. Kalkınca babaannem demiş ki ay gündüz vakti kaynanandan da utanmıyorsun kocanla yatıyorsun demiş 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Benim ablam da Kv Si ile düzenleri böyle yazdığım gibi ...

Evin içine 3. Bir kişi girdiğinde huzursuzluk oluyor bazen . Eğer kaynananızla yaşamak isterseniz yaşamalısınız,istemezseniz de yaşamak zorunda değilsiniz eşiniz size saygı göstermeli

Sahsen kayinpederimi ve kayinvalidemi ayni binaya almayi planliyorum. Su anda yakinimda oturuyorlar, bana bir zararlari yok. Tam tersi ellerinden gelen yardimi da esirgemezler. Saygi cercevesi icinde iliskiyi yürütebilirseniz yakin olsa sorun olmuyor. Ama ayni evin icinde bende yasamam cünkü herkesin evi ve düzeni ayri olmasi gerekir

Yıl olmus hala kaynanayla yasanıyo hala. Bu erkek zıpırtıları bu meymenetsiz cibiliyetsiz varlıklar hala analarının emziklerinden düsmüyorlar nedametler. Bu heriflerin analarına bakmaya mı geliyosunuz dünyaya anlamıyorum ben. Zaten dünya yeterince kötü yasamak zor üstüne kaynaya tuz oluyo. Ne bitmez anacılık bu.

Hayır yani hadi inleyeceksin agzına koli bandıyla mı tıkayacaksınız, belki adam öpüsmek isteyecek mutfakta koltukta “anan var olmaz” diyeceksiniz sonra size diyecek “pfff kezban” falan filan. Allah korusun.

Aile olmak üzere evlilik yapıyoruz,kabile halinde yaşamak için değil deseydiniz eşinize. İlgilenmek ve bakımını üstlenmek de ayrı bir konu. Bunun için bile aynı evde yaşamak şart değil.

Bu aralar bu konuda çok paylaşım okuyorum sitede. Evli oğullarının yanına yerleşme düşüncesi bir akım haline mi geldi nedir

Konu sahibi ağlamak yerine dik bir duruşunuz, kesin ve net tavrınız olsun bu tür durumlarda derim

ev ev üstüne olmaz. hayat neler gösterir bilmem, bize muhtaç olmadıkları sürece aynı evde yaşamayı düşünmem. ayrım yapmıyorum, kendi annemle de aynı şekilde.

Back
X