Kaynana ile yaşar mıydınız

Way be
Kayınvalidenizin huyunu suyunu merak ettim
O sizde kalırken neler yaparsınız birlikte neler paylaşırsınız ?

İyi huylu bir kadındır, kimseyi incitmez , anne olmak için yaratılanlardan. Annem olmadığı için bana biraz daha fazla özenir, koca kadınım dizine yatıp şımarmışlığım vardır. 65 yaşında şu an, bizde olduğunda her işe yardıma çalışır, izin vermem koşturmasına ama oturduğu yerde bile bir işe yarar, boş duramaz. Kayınvalidem eşimin üvey annesi, kendi doğurmadığı 4 çocuğa analık etmiş, hepsininde sevgisini kazanmış bir kadındır. Hatası olsa bile eleştirmeye benim yüreğim yetmez, kıyamam, toplamda 6 evlat büyütmüş, okutmuş, köy yerinde bir koca sülalenin her işine koşmuş, yoklukla çocuklarını çekip çevirmiş bir kadını ancak sevebilirim ben, çokta seviyorum❤️

Kendi kayınvalidemi, ilişkilerimizi düşünüyorum. Yaşamam.
Aynı semtte bile yaşamam, yaşamıyorum.
O da bayılmaz zaten bence.
Ama sevdiğim bir kadın olsaydı ve ileriki yaşlarında ihtiyacı olsaydı,yaşayabilirdim.
Ama şu durumda mümkün değil.
Allaha büyük konuşmayayım. Birbirimize muhtaç etme Allahım, amin.

İyi huylu bir kadındır, kimseyi incitmez , anne olmak için yaratılanlardan. Annem olmadığı için bana biraz daha fazla özenir, koca kadınım dizine yatıp şımarmışlığım vardır. 65 yaşında şu an, bizde olduğunda her işe yardıma çalışır, izin vermem koşturmasına ama oturduğu yerde bile bir işe yarar, boş duramaz. Kayınvalidem eşimin üvey annesi, kendi doğurmadığı 4 çocuğa analık etmiş, hepsininde sevgisini kazanmış bir kadındır. Hatası olsa bile eleştirmeye benim yüreğim yetmez, kıyamam, toplamda 6 evlat büyütmüş, okutmuş, köy yerinde bir koca sülalenin her işine koşmuş, yoklukla çocuklarını çekip çevirmiş bir kadını ancak sevebilirim ben, çokta seviyorum❤️
Böyle değerli insanların çoğalması dileğimle
Saygı duyacağım yaşı benden büyük insanlara öyle ihtiyacım var ki
Çok çok çok şanslısınız o halde böyle bir hanımı tanıdığınız İçin
Maşallah da diyelim tabi

Kendi kayınvalidemi, ilişkilerimizi düşünüyorum. Yaşamam.
Aynı semtte bile yaşamam, yaşamıyorum.
O da bayılmaz zaten bence.
Ama sevdiğim bir kadın olsaydı ve ileriki yaşlarında ihtiyacı olsaydı,yaşayabilirdim.
Ama şu durumda mümkün değil.
Allaha büyük konuşmayayım. Birbirimize muhtaç etme Allahım, amin.
Amin

Ben ilk evlendiğimde 1 sene yaşadım yine olsa yine yaşarım kaynım evlenince annesiyle oturmak istedigi icin taşındık biz.Benim kayinvalidem dobra bir insandır doğru neyse onu söyler laf sokmaz direk söyler.Laf taşımaz arkandan dedikodunu etmez onunla yaşadığım sürece boyunca kapıyı tiklatmadan odama girmezdi ben yokken hiç girmezdi.Severim ben kendisini.Kalcasini kırdığında 13 gün hastanede ben baktım eve geldik evini temizledim yemeğini yaptım yıkadım bile kendisini.Ama kendisi herzaman ben isteyken kendine ne pişirirse bana da pisirir canımın çektiği birsey olursa onu buldurup getittirir.Hamileyken canım kar çekmişti komşulara rica etmiş Saklikentten temiz ayakbasilmayan yerden 2 poset kar getirdiler.istakoz buldurdu.Bugun bizim buranın pazarı balık alacakmis sana da alıyorum 1 kilo dedi ben bugün isteyim çünkü.cocuklarima bakar yemegimi yapar öte beriden alınacaklarım varsa kayinpederi koordine eder halleder.kisliklarimi yaparken yardım eder bende onunkine yardım ederim.bu haftasonu soba kuracakmis gelip yardım edermisin dedi tabiki dedim.1 çuval buğdayı vardi mesela kendi demiş eşime goturmemis benimki.Beni aradı sen kandirsana değirmene gidelim dedi ben eşime kalk çabuk değirmene gidiyoz o buğday bugün hallolcak o kadar emek verilmiş dedim 1 saat sonra o buğday yardırılmıştı mesela.(Biz altlı üstlü oturuyoruz)Severim ben kayinvalidemi.Kendi der kayinvalidem bana çok eziyet etti ben size edemem yaşadım gördüm dedi.

Ben de yaşamak istemem
Ama kayinpederime bir sey olsa benim kayinvalide de yalnız kalamaz kesin gelir
Belki o tarz durumlarda dublex bir ev tercih edilir
Ama her halukarda şartları yasamamaya zorlarim

Hastalık halinde, muhtaçlık halinde yaşayabilirim.

Ben ilk evlendiğimde 1 sene yaşadım yine olsa yine yaşarım kaynım evlenince annesiyle oturmak istedigi icin taşındık biz.Benim kayinvalidem dobra bir insandır doğru neyse onu söyler laf sokmaz direk söyler.Laf taşımaz arkandan dedikodunu etmez onunla yaşadığım sürece boyunca kapıyı tiklatmadan odama girmezdi ben yokken hiç girmezdi.Severim ben kendisini.Kalcasini kırdığında 13 gün hastanede ben baktım eve geldik evini temizledim yemeğini yaptım yıkadım bile kendisini.Ama kendisi herzaman ben isteyken kendine ne pişirirse bana da pisirir canımın çektiği birsey olursa onu buldurup getittirir.Hamileyken canım kar çekmişti komşulara rica etmiş Saklikentten temiz ayakbasilmayan yerden 2 poset kar getirdiler.istakoz buldurdu.Bugun bizim buranın pazarı balık alacakmis sana da alıyorum 1 kilo dedi ben bugün isteyim çünkü.cocuklarima bakar yemegimi yapar öte beriden alınacaklarım varsa kayinpederi koordine eder halleder.kisliklarimi yaparken yardım eder bende onunkine yardım ederim.bu haftasonu soba kuracakmis gelip yardım edermisin dedi tabiki dedim.1 çuval buğdayı vardi mesela kendi demiş eşime goturmemis benimki.Beni aradı sen kandirsana değirmene gidelim dedi ben eşime kalk çabuk değirmene gidiyoz o buğday bugün hallolcak o kadar emek verilmiş dedim 1 saat sonra o buğday yardırılmıştı mesela.(Biz altlı üstlü oturuyoruz)Severim ben kayinvalidemi.Kendi der kayinvalidem bana çok eziyet etti ben size edemem yaşadım gördüm dedi.
Maşallah diyorum illişkinize😊

Bizim büyükler de hasta oldular. Hepsi kendi evinde kaldı. O yüzden uzak bir semte taşınmadık hatta. Şu an babaannem yatalak durumda. Babam onun evinde kalıyor. Herkes kendi annesine babasına bakmaktan sorumlu. Eşler de bu sırada eşlerine destek olabilirler/olmalılar ama kimse kimsenin annesine bakmak zorunda değil. Diğer türlü huzur kalmaz yuvada.

Merhaba arkadaşlar eşimin annesiyle babası ayrı 3 yıldır evliyiz.annesi köyde kendi annesiyle kalıyor aynı zamanda İstanbul da da bizim yaşadığımız yerde evi var orası kirada şuan, başka bir konu anlatıyordum eşime bir abi vardı annesiyle yaşıyor. eşi de şikayetçi bu durumdan bende hangi devirdeyiz ki kaynanayla yaşayacak dedim eşim de olamaz mı dedi ,bende eğer ilerde annenle yaşama gibi bir fikrin varsa söyle de ona göre denk alayım ayağımı dedim sustu muhtaç olunca senin annene de bakılacak benim anneme dedi yalnızlık da muhtaçlık dedi, bende ben 3 yıldır yalnızım 1 kez bile söylemedin şimdi annene gelince yalnızlık muhtaçlık mı oldu ben yaşayamam kimseyle dedim ,sinirimden ağladım. elbette bakmam demiyorum hasta olur bakar ederim ama ben kimseyle yaşayamam yanlış mı düşünüyorum sizce elden ayaktan düşmüş olur neyse evi var muhtaç değil kendini geçindirebilecek durumda .
çok çok yaşlı veyahut hasta olmadığı sürece kimseyle aynı evde kalamam kendi annemle bile 2 gün aynı evde kalsam boğuluyorum, bu tavrınızı bozmayın kararlı olduğunuzu görsün eşiniz.

İyide ortada fol yok yumurta yok,kayınvalidenin haberi bile yok, siz niye ortami gerdiniz bu kadar?
Sorunuzun cevabına gelirsek,Kendi adıma hastalık vb sebepler dışında yaşamak istemem ki severim kayınvalidemi,onunda yaşamak isteyeceğini sanmıyorum bizim evde gürültü patırtı bitmiyor çocuklar sağolsun,sessizlige alışkın zira.
Şimdi eşime durup dururken ben annenle yaşayamam vs desem bizde tartışabiliriz ki kendi bile annesinin bizimle yaşamak istemeyecegini bilir,kendi de istemez annesiyle yaşamak ama buna rağmen bozulur. Ne gerek var ki. Öyle bir durum olursa konuşulur karar verilir ama ortada birşey yokken ben senin anneni istemem der gibi olmuş.

Yasama zaten cok zor bacim kendimden biliyorum. Her dedigi yaptigi batar zamanla sana. Kendi annenle bile anlasamiyorsun yeri gelince. Hasta filsn olur o zaman baska. Ben de bu gidisle yasliligimizi huzur evi goruyorum. Kimseye rahatsizlik vermek istemem.

Temiz olsun, her lafa atlamasın, heryere peşimize düşmesin, beni hiçe sayarak evin sahibi rolüne girişmesin ben de yaşarım. Ama böyle kv var mı bilemedim :)

Back
X