Kaynana iyidir diyenlere

Su kadarcik seyi doguramadinda sezeryanmi oldun?

Cevap: Doktor kukuma zarar gelir diye bu yöntemi secti Anne, ne yaparsin!:hulya:

Ayi gibi olmussun, sen hayatta zayiflayamazsin!

Cevap: Aman Anne ne olacak....ayni oluruz iste...Kaynanasina bak gelinini al derler:kedi:

Cocugun adini Ali koyacaksiniz degilmi?

Cevap: Ehh tabi koyariz insallah...Ali yigit koyariz...hem benim istedigim olur hem senin!
Allahtan babamin adi hüsamettin degil...vallaha Anne o zaman koymazdim!-tatlicadiarzu-

Künyeye 80 milyon verdim

Cevap: Yazik olmus parana Annecim ya....su teneke parcasina o kadar para verilirmi?:1hug:

Ya arkadasim bunlarda dertmi Allahsen? Bosver.....:delphin:

:roflol::roflol::roflol:

başlıktan ben de hoşlanmadım açıkçası.
kaynanalar ya da eş anneleri belirli bir cins veya tür değildir.
sonuçta onlarda insan..
iyi insansa iyi kaynana, kötü insansa kötü kaynana olur.
gelinler de adı zaten kaynana diye öküz altında buzağı ararsa ömrü billah kötü olur araları.
hee siz öküz altında buzağı arıyorsunuz değil, gerçekten hoş değil size söylenenler falan.
ama hep derim allah iyi insanlarla karşılaştırsın diye.
yani karşınızdaki kişi sizin kaynanaız değil de komşu teyzeniz olsaydı gene patavatsız ve ne dediğini bilmez biri olacaktı.
kötülüğü aldığı sıfattan değil, içinden gelir insanın..

siz her istediğini yapıyorsanız hiç sesiniz çıkmıyorsa hep haklısınız deyip sürekli balerina cif gibi hizmet ediyorsanız tabi kayınvalideniz iyi olur....yani yanlış anlamayın tarz açısından baktım belkş de öyle değildir ama genelde öyle tiplerin kaynanasıyla sorunu olmuyorda:tomato::tomato::tomato:

yumy;
aslında yukarıdakiler tekrar yazacaktım size ama okursunuz sanırım onlarıda.
o tipler diye sınıfladığınız kişiler yardım etmekten hoşlanabilirler.
ama kimse kimseye iki yer sildi diye iyi davranmaz.
ben rahmetli kayınvalidemin evinde 2,80 yayılır yatardım ama gene de onun değerlisiydim.
sorun olmaması iki tarafında sorunsuz olmasından kaynaklanır bence, belki içten bile gelmeyen hizmetten değil..

Son düzenleme:
siz her istediğini yapıyorsanız hiç sesiniz çıkmıyorsa hep haklısınız deyip sürekli balerina cif gibi hizmet ediyorsanız tabi kayınvalideniz iyi olur....yani yanlış anlamayın tarz açısından baktım belkş de öyle değildir ama genelde öyle tiplerin kaynanasıyla sorunu olmuyorda:tomato::tomato::tomato:

herkes için geçerli değil ama

hizmet edildiğinde, kendisine danışıldığında seven

sivri dilli, başana buyruk olanları tü kaka yapan kayınvalideler çokça var

sevgili canım annem "sağından geleni sağ tarafa,solundan geleni sol tarafa at" kafana takma derdi:kahve:

bende en son çare sezeryanla doğum yaptım

bi arkadaşta bana söylemişti bunu

şu kadarcık çocuğumu doğuramadın diye

şaka yapmıştı ki biliyordu hangi şartta sezeryana girdiğimi

oda size o konuda şaka yapmış olabilir diye düşünüyorum

sonuçta eşinin annesi memnun olmadığın yönlerini kırmadan dile getir

karşılıklı sevgi olamayabilir ama saygı şart diye düşünüyorum

bebeğinide gülü güle keyifle büyüt canıma.s.

yanlış anlamayınız lütfen ama bende kaynana değil annem iyi çok iyi diyenlerdenim...bizler balerina cif gibi hizmet etmiyor olsadıkta bence böyle olurduk kaldı ki biz annemle bulaşık yıkama kavgası yapıyoruz ne yani o bana hizmet ediyor diye mi ben onu seviyorum....
bakınız insanların yaptıkları çok şey vardır iyi güzel hizmetler saygılar ama bir sözle bir bakışla bunların hepsini ya yok edebilirsiniz yada hep değerinizi artırırsınız...kimse kimseye hizmet etmek sorunda değil ama annenize başınızın üzerinde yer buluyorsanız neden bu eşinizin annesi olamıyor anlayamıyorum...
ben ikinci gelinleriyim onlar asla bunu söylemezler 2, kızımız derler benim eltimde kızlarıdır bende..bana nasıllarsa ona da aynıdırlar ben nasıl annem diyorsam o da annem der...bir insan bu kadar da ikili oynayıp rol yapabilir mi sizce ki kaldı ki ne mecburiyeti var..
gelsin aylarca yıllarca evimde kalsın...başımın üztüne ömrümün sonuna dek... ben evlenirken sadece eşimle değil ailesi ile de evleneceğimi bildim o da aynı şekilde ..her ikisinide aynı meafede 5 dk lık yolda oturuyoruz ne onlara biz karışırız nede onlar bize...gelir evine evidir hizmetimi yapar güleryüzümü gösteririm arkadaşım gibi sohbet ederim dertlşeriz de biizm başka kimimiz var ki güveneceğimiz ..başımız sıkışacak olsa hep onlar olur yanımızda ...kaynananm demek bile istemem ama annem diyorum burda inanılmıyor...lütfen genelleme yapmayınız ve inanmıyorum demeyiniz....
annedir gelir gider karışır arar sorar bazen içindekini tutamaz söyler ama kaynana diye bakıp yanlış anlarsanız ortaya bu sonuçlar çıkar...

benim kayınvalidemde seninki gibi patavatsız....
bende yeni doğum yaptığımda 1 hafta kaldı.sürekli senin sütün yok bu çocuk ondan durmuyor deyip durdu.O öyle dedikçe sinirden benim sütüm iyice çekildi.birde ne desin "inek olsan 5 para etmezdin"
eşimde vardı bunu söylerken.Oda anne nasıl konuşuyorsun sen dedi.sonra gülüyor bide söylediğine........

kızlar kaynanamın yaptığını anlatayım
yeni doğum yaptım sezeryanle , 2. günü kayınvaldem geldi,,,(oğlum 3300 gr doğdu)hani zayıfta değil
ve bana ilk sözü "ayyy şu kadarcık şeyi doğuramadındamı sezeryan oldun"
şok oldum ne münasebet doktor öyle istedi demeye kalmadı
ikinci sözü"ayı gibi olmuşsun hayatta zayıflayamazsın sen"dedi
yeni doğum yapmış kadın nasıl olacak acaba (ayrıca da kendi 100 kg dan aşağı değil)
üçüncü sözü"bu künyeyi de 80 milyona aldım" demezmi
çıkarmış süpürge teli kadar bişey oğlanın koluna 2 ay olabildi anca,hemen küçülüverdi sonra
ayrıca da hediyenin parası söylenirmi (ve bana bir geçmiş olsun deyip kutlamadı bile)

ölürmüsün öldürürmüsün
ve son öldürücü darbeyi vurdu "oğlanın adını Ali koydunuz değilmi" (kayınpederimin adı)
siz olsanız ne yapardınız????[/QUOTE]

Ben olsam ne yapardım sen cevabı yukarda vermişsin canım
Neden ben öleyim ki o ölsün
Hatta logusayım demem kalkar yapışıverirdim gırtlağına nasıl olsa kilo almışım bak bakalım ii sıkıyormuyum kaynana diyip zayıflamadan kilolarım bi işe yarasın dimi derdim
Hiçde çekinmemkötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso

Hehehehehe sonra logusa kadınım ben bunalımdayım gelmeseydiniz üzerime derim işin içinde çıkarımmmmm:lepi::lepi::lepi:

arkadaşım kadın belli ki cahil konuşması kültürü öyle mutlaka geçmişte biriktirdikleri de var size karşı. her lafın altında mana aramayın. sonuçta eşinizin annesi sırf bu yüzden bile saygıyı hakediyor.hangi kayınvalide torununun adına karışmamış ki gayet normal üstelik ilk erkek torun tabi ki kocasının adını koyacak. kadın tüm doğallığıyla konuşuyor. ya daha akıllı olup sağ gösterip sol vursaydı öyle modellerde var (en tehlikelisi bunlar)bebeğinin keyfini çıkarmaya bak kadını da kendi haline bırak zaten o da cevap vermezsen zamanla geriye çekilir......

kadın saygıyı eşinin annesi diye hakediyo iyi eyvallah

ama zaten sorun burda kayınvalideye saygısızlık yapmamış kayınvalide

oğlunun eşine saygısızlık yapmış bence oğlunun karısı olduğu için kesinlikle saygıyı hakediyor senin lafına hitaben...

ayrıca kocasının adını tabiki koyacak kısmını anlayamadım aylarca hamile sanıclarını çeken kadın... kendi bebeğine istediği ismi koyamıcaksa başkada bişey demeye gerek yok çocuklarına koysaymış isim lafff

oğlunun eşine saygısızlık yapmış bence oğlunun karısı olduğu için kesinlikle saygıyı hakediyor senin lafına hitaben...

ayrıca kocasının adını tabiki koyacak kısmını anlayamadım aylarca hamile sanıclarını çeken kadın... kendi bebeğine istediği ismi koyamıcaksa başkada bişey demeye gerek yok çocuklarına koysaymış isim lafff

ne güzel konuşmuşun arkadaşım yorum yapmam gerek kalmadıvereliniortak

yanlış anlamayınız lütfen ama bende kaynana değil annem iyi çok iyi diyenlerdenim...bizler balerina cif gibi hizmet etmiyor olsadıkta bence böyle olurduk kaldı ki biz annemle bulaşık yıkama kavgası yapıyoruz ne yani o bana hizmet ediyor diye mi ben onu seviyorum....
bakınız insanların yaptıkları çok şey vardır iyi güzel hizmetler saygılar ama bir sözle bir bakışla bunların hepsini ya yok edebilirsiniz yada hep değerinizi artırırsınız...kimse kimseye hizmet etmek sorunda değil ama annenize başınızın üzerinde yer buluyorsanız neden bu eşinizin annesi olamıyor anlayamıyorum...
ben ikinci gelinleriyim onlar asla bunu söylemezler 2, kızımız derler benim eltimde kızlarıdır bende..bana nasıllarsa ona da aynıdırlar ben nasıl annem diyorsam o da annem der...bir insan bu kadar da ikili oynayıp rol yapabilir mi sizce ki kaldı ki ne mecburiyeti var..
gelsin aylarca yıllarca evimde kalsın...başımın üztüne ömrümün sonuna dek... ben evlenirken sadece eşimle değil ailesi ile de evleneceğimi bildim o da aynı şekilde ..her ikisinide aynı meafede 5 dk lık yolda oturuyoruz ne onlara biz karışırız nede onlar bize...gelir evine evidir hizmetimi yapar güleryüzümü gösteririm arkadaşım gibi sohbet ederim dertlşeriz de biizm başka kimimiz var ki güveneceğimiz ..başımız sıkışacak olsa hep onlar olur yanımızda ...kaynananm demek bile istemem ama annem diyorum burda inanılmıyor...lütfen genelleme yapmayınız ve inanmıyorum demeyiniz....
annedir gelir gider karışır arar sorar bazen içindekini tutamaz söyler ama kaynana diye bakıp yanlış anlarsanız ortaya bu sonuçlar çıkar...

Valla canım yazdıkların benide şaşırttı demek ki senin kayınvaliden insan evladıymış
Şimdi diyeceksin diğerlerine açıkca söylüyorum kızacak olan varsa döksün içini
Bazıları insanlıkdan nasibini almamışlar
Karşısındakininde insan olduğunu unutuyorlar
Çok şanslısın aslında eşinde ve eşinin aileside dua etsinler senin gibi gelinleri var
Sende dua et anlayışlı kaynanaya düşmüşsün
Lakin sırf eşimin ailesi diye kendini bilmez lafını bilmez birisinide çekemem açıkcası
Kendi annem gibi hissederek anne dememyasakkelime
Benim bir tane gerçek annem var...
İyi olsun kaynana başımda taşırım demem ama saygıda kusur yapmam
Kendisi zemin hazırlar kendisine gösterilecek saygıya hizmete

Benim annemde kaynana hem eşime hem yengeme annemde çekmiş zamanında kaynanadan
Benim annem nasıl davranıyor insan gibi herkes davranır istese
Aradaığı zaman ilk eşimi sorar Gidececeğimiz zaman herşey eşime göre yapılır valla benden iyi anlaşıyorlar eşimle..
Yengeme karşıda öyle....

Herşey kendilerinde bitiyor

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

tatlım ALLAH sabır versin ugraşması zor bi kayınvalden varmış,eşinin hatrına sabretmelisin.yanlız susarakta kendini ezdirme dengeyi kurmaya çalış ve uygun dille cevabını ver,yada eşin konuşsun ve sana davranışlarında dikkatli olsun hani adımız gelin ya ne desek dokunur oğulları dese dokunmaz.bende yeni doğum yaptım 3ay oldu,tavsiyem enerjini bebişe ver çok rahatlıyosun ozaman aklına hiç bişey gelmiyo

benim annem ..
damadın iyi se kızından bil,
kızn iyi se damadından bil der..
aynı şey kayınvalide içinde geçerlidir... susmak erdemliktir ama ezdirmek acizliktir!

Kayınvalideniz bu sözleri söylerken direk cevabını verecektiniz...3.300 gr zayıf değil,onu iyi besleyip kilo aldıırız sorun değil, ben spor yapıp zayıflarım, hamilelikte herkes kilo alıyo gibi.. onun sözlerinin altında kalmayın...medenice cevabınızı verin...kayınvalideniz çok cahil, basit, avam bir kişilk sanırım...:delphin:kendinizi ezdirmeyin...sizin dirayetli olduğunuzu görünce, böyle abuk şeyler söylemeye çekinir belki...:jeyyar:bebeğinizi güle güle büyütün...:CüvCüv:

Kayınvalideniz bu sözleri söylerken direk cevabını verecektiniz...3.300 gr zayıf değil,onu iyi besleyip kilo aldıırız sorun değil, ben spor yapıp zayıflarım, hamilelikte herkes kilo alıyo gibi.. onun sözlerinin altında kalmayın...medenice cevabınızı verin...kayınvalideniz çok cahil, basit, avam bir kişilk sanırım...:delphin:kendinizi ezdirmeyin...sizin dirayetli olduğunuzu görünce, böyle abuk şeyler söylemeye çekinir belki...:jeyyar:bebeğinizi güle güle büyütün...:CüvCüv:

susmak erdemliktir ama ezdirmek acizliktir!
kalp kırmadan sürtüşmeye meil vermeden bazende çekinmeden cvb verin ama saygıyı zorlamayın bencede...
bi insanı olduğu gibi kabul edin herkes aynı değildir siizn kadar sabırlı siizn kadar sevgi dolu ve ya birsürü nitelik işte .. bazı insanları olduğu gibi kabul ediniz sevmesniz bile eşinizin annesi diye ezmeden ezdirmeden cvbınızı veriniz bence...

susmak erdemliktir ama ezdirmek acizliktir!

kızlar kaynanamın yaptığını anlatayım
yeni doğum yaptım sezeryanle , 2. günü kayınvaldem geldi,,,(oğlum 3300 gr doğdu)hani zayıfta değil
ve bana ilk sözü "ayyy şu kadarcık şeyi doğuramadındamı sezeryan oldun"
şok oldum ne münasebet doktor öyle istedi demeye kalmadı
ikinci sözü"ayı gibi olmuşsun hayatta zayıflayamazsın sen"dedi
yeni doğum yapmış kadın nasıl olacak acaba (ayrıca da kendi 100 kg dan aşağı değil)
üçüncü sözü"bu künyeyi de 80 milyona aldım" demezmi
çıkarmış süpürge teli kadar bişey oğlanın koluna 2 ay olabildi anca,hemen küçülüverdi sonra
ayrıca da hediyenin parası söylenirmi (ve bana bir geçmiş olsun deyip kutlamadı bile)

ölürmüsün öldürürmüsün
ve son öldürücü darbeyi vurdu "oğlanın adını Ali koydunuz değilmi" (kayınpederimin adı)
siz olsanız ne yapardınız????

HADİ LENNN DERDİM ONA
:mymeka: ALLAH KOLAYLIK VERSİN VALLA BAZILARI HAKKATEN ARIZA OLUYOR BEN OLSAYDIM KAĞI DIŞARI EDERDİM ONU HERHALDE ANNEMDE YOLARDI :1rolleyes: EŞİN BİRŞEY DEMEDİMİ ANASINA NE BİÇİM KADINMIŞ O YA KABA ŞEEYY :1closedeyes:

HADİ LENNN DERDİM ONA
:mymeka: ALLAH KOLAYLIK VERSİN VALLA BAZILARI HAKKATEN ARIZA OLUYOR BEN OLSAYDIM KAĞI DIŞARI EDERDİM ONU HERHALDE ANNEMDE YOLARDI :1rolleyes: EŞİN BİRŞEY DEMEDİMİ ANASINA NE BİÇİM KADINMIŞ O YA KABA ŞEEYY :1closedeyes:

dedi demezmi canım
ama bana dedi
o yaşlı kadın,,kafana takma, kötü amaçla demez o dedi
tüm gelinlerine yapmış bu tür şeyleri
bi tane gelini ondan hoşlanmıyor,
kötü laf uzmanı

haa kızlar birde ne oldu
eşim bana doğum hediyesi yüzük almış ,,şık bir kutuda verdi bana
bende takıp sofraya oturdum
kayınvaldem görünce yenimi dedi
bende eşimin doğum hediyesi aldığını söyledim
ben 6 tane doğurdum bana alan olmadı deyip o gece ağladı,,balkonda
üzüldüm ama sonra bana nefretle bakan gözlerini görünce eski duygularıma dönüverdim

haa kızlar birde ne oldu
eşim bana doğum hediyesi yüzük almış ,,şık bir kutuda verdi bana
bende takıp sofraya oturdum
kayınvaldem görünce yenimi dedi
bende eşimin doğum hediyesi aldığını söyledim
ben 6 tane doğurdum bana alan olmadı deyip o gece ağladı,,balkonda
üzüldüm ama sonra bana nefretle bakan gözlerini görünce eski duygularıma dönüverdim

ay güleyimmi ağlayayımmı karar veremedim...ne bu şimdi ya offfffkafamçokkarıştı...kocana söylede bari bir ara onada bitane alsın valla nazara gelir melir yüzüğün kullanamzsın falan...taş çatlarmış nazardan :nazar:

Back
X