• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana kayınpeder kaç gün kalmalı

Bencede artık çağa ayak uydurmak lazım artık insanlar yatılı değil günlük misafiri bile ağırlamaya zorlanıyorlar insanlar yanlızlaştı bu dönemin getirisi bu kabul etmek istemeselerde gençlerin tercihlerine saygı duymak zorundalar onlar doğulu k*rt değiller ama doğuda doğup büyümüşler ben batılıyım istanbulda doğup büyüdüm onlara ayak uyduramıyorum aile huzurumuz kaçıyor olmuyor
Birde ben laf arasında sürekli gittiğim yerde 10 günden fazla duramam bizim ailede kimse kalamaz ailemde geldiğin 1 hafta falan kalırlar hatta derler niye az kalıyorlar diye😂 bende ne azı bence gayet yeterli diyordum bizimkiler rahata edemez çok fazla kalınca derim. Onlarda aaa olurmu evlatlarının evi kalsınlar falan derler

Kesinlikle
Sen benden çok gençsindir.
Hiçbir şey için geç değil. İçine attıkça orandan burandan çıkıyor. O balığı ayıklamayacaktın mesela. Burada kocalar suçlanır,haklılarda. Ama yine de kendini saydıracak olan sensin.
27 yaşımdayım 5 yıllık evliyim evet baştan hata yaptığımı kabul ediyorum cahillik işte ben iyi olursam onlarda bana iyi olur diyordum öyle olmuyormuş mesafe koymak gerekiyormuş geç olsada öğrendim yeni evlilere tavsiyemdir hep

Offf bunu benim kayınpeder de yaptı.
Üstüne bir kere bıçakla o takma dişlerinin arasını temizleyip bıçağı çekmeceye geri koydu. Orada bayılacağım zannettim. Böyle böyle kendilerden nefret ettiriyorlar. Şimdi 7 yıldır gelemiyorlar. Ama onlara sorsan naptılar ki!!!
Naptılarkiii dimi ne zararları var sofraya 2 tabak fazla koyuyosun onlara göre ne zahmeti

1 haftadır kaynanam ve kayınpederim bizdeler. Onların adetidir geldiklerinde ne zaman gidiceklerini söylemezler bizde soramayız ne zaman gidersiniz diye ayıp olur. Ama genelde 20 gün kadar kalırlar en fazla. Bu bana çok bile ama eşim için katlanıyorum bana göre yatılı misafirin kalma süresi en fazla 1 hafta 10 gündür yani. Neyse bunlar geldiler 1 haftadır bizdeler bugün konusu açıldı ve aralığın 20 sinde uçak bileti almışlar 1 ay sonrası yani bu geçirdiğimiz 1 haftayla 40 gün olucak. Şok oldum ne diyeceğimi bilememdim bu 1 ay nasıl geçicek kara kara düşünüyorum çok sıkılıyorum. Gerçekten sizcede çok çok fazla değilmi 3 yaşımda bebeğim var çok yoruluyorum gün içinde hiç oturamıyorum
Valla benim esim boyle durumda kardesini arayip annemi gel al diyor, kardesi de annesini yanimizdayken arayip gelip seni alacagim diyor. K.validem de bize donup ne dersiniz gideyim mi kalayim mi diye soruyor 🤦‍♀️🤦‍♀️bizde sen bilirsin ama git evinde de bir dinlen falan diyoruz. Kalkip gidiyor. Biz ayni sehirdeyiz gelip kalma meraklisi benimki de. Ben surat yapiyorum genelde, anne aksama şu yemegi yaparsin diyorum, cocugu birakip disari cikiyorum, bende geleyim deyince benim isim var diyorum. Aksam oturmuyorum odaya gidip yatiyorum falan. Insan olan anliyor istenmedigini. 40 gun kalsa sanirim o evden ben giderim.

Ayrica camasirlarini elde yikar peteklere, balkona, dusakabine heryere asar. Ben toplar burasi persembe pazari gibi olmus, bak burada camasirlik var oraya as derim. Mutfakta copu poset yerine lavabo icine atar gider orada poset var oraya at diye uyaririm. Bir keresinde gidecekken vazgecti numaradan arkadasimi yaninda arayip bir aksilik cikti siz birkac gun sonra gelin yarinki plan iptal dedim, duydu. Benimki küsmüyorda, gocunmuyorda. Bende lafimi cat cat soyluyorum.

27 yaşımdayım 5 yıllık evliyim evet baştan hata yaptığımı kabul ediyorum cahillik işte ben iyi olursam onlarda bana iyi olur diyordum öyle olmuyormuş mesafe koymak gerekiyormuş geç olsada öğrendim yeni evlilere tavsiyemdir hep
Çok gençsin daha. Arkadaşlarına gittiğinde soruyormuş ya kayınpederin nasıldı diye. Bu çok ayıp bir kayınpedere düşmez bu terbiyesizlik.. Bir daha sorduğunda niye soruyorsun de. O zaman hemen kıvıracak. Oldu olacak ona da birlikte gidelim de. Böyle yavaş yavaş hadlerini bildir.

Ay dimi eşime diyorum benim yaptığımı kimse yapmaz kimse katlanmaz diyorum inanmıyor onlar hep babane dede bütün akrabalar bir arada yaşamışlar inanması güç geliyor bu da benim imtihanım diyorum
Eskiden öyleymiş tabii kendi ailem de eşimin ailesi de hep bir arada yaşamışlar ama artık onlar geçmişte kaldı onların şartlarıyla bizim şartlarımız aynı değil, sorumluluklarımız gelecek kaygılarımız, hayatta kalma mücadelemiz, iş hayatı, eve çocuğa eşe yetme çabamız oldukça ağır, bütüüüün bunların yanında 27 yaşınızda 40 gün boyunca kayınvalidenizin g.tünü sildiği bezlerle burun buruna yaşamak gerçekten korkunç.
Keşke baştan bu kadar verici ve uyaroğlu olmasaydınız, bugün 20 gün 40 güne çıkmış yarın 40 gün 2 aya, sonraki gün 2 ay beraber yaşamaya döner, olan size olur giden sizden gider kısacası.

İki haftadır bizdeler, iki hafta daha buradalar. Ben bir haftadan fazla kalamam gittiğim yerde ama kalan kalıyor. Bir de kayınvalidem aşırı dominant bir kadın, gittiği her yere kendi düzenini götürmeye çalışıyor, bütün gün saçma sapan programlar izlemekten beynim sulandı artık. Gerçekten çok bunaltıcı.
Ay bizimki sanki 🙂

Biz ne kadar iyi de olsak onlar daha fazlasını istiyor malesef. Avuçlarının içine almayı istiyorlar bizi. Ben de 4 buçuk yıllık evliyim. Bu zamana kadar kimseyi kırmadım üzmedim, gönüllerini hoş etmeye çalıştım. Ama kaynanam beni o kadar çok üzdü ki. Kötü bi insan değil ama düşüncesiz olduğu için üzdü. Üzüldüğümün de asla farkında olmaz. Eşim de ben de söyleriz ama o kendi davulunu çalmaya devam eder. Ben de çok bunaldım.

Ya birde iğrendiğim birşey var iç çamaşırını elinde yıkıyor ve peteklerin üstüne atıyor görmek istemiyorum ya geçen kocasının külodunu yıkayıp peteğe koymuş bir de kare kare bezleri var onlarda yanında napıyo anları bilmiyorum
Taharetleniyordur

Benim kaynanam da aynı böyle. Geldiğinde arka arkaya arıyor insanları. Birini kapatıyor hemen diğerini arıyor sonra diğerini derken 5 6 kişiyi arıyordu bilgi veriyordu 😊 oğlunun evine geldi diye göğsü kabarıyor heralde.
İşte haber veriyor kendi evi gibisi görüyor yanına misafir toplamaya kendi egosunu okşatacak ya oğlana geldim yani benim evim gelebilirim hesabı

Ay dimi eşime diyorum benim yaptığımı kimse yapmaz kimse katlanmaz diyorum inanmıyor onlar hep babane dede bütün akrabalar bir arada yaşamışlar inanması güç geliyor bu da benim imtihanım diyorum
benim arkadaşım 30 yaşında 2 yaşında bir kızı var eşiyle hem kendi annesine hem kayınvalidesine yalvarıyorlar birlikte yaşayalım diye yani anneanne babaanne hep birlikte yaşama sevdası var ben şok geçiriyorum karı koca onların anneleri ikna etme çabasına

Offf bunu benim kayınpeder de yaptı.
Üstüne bir kere bıçakla o takma dişlerinin arasını temizleyip bıçağı çekmeceye geri koydu. Orada bayılacağım zannettim. Böyle böyle kendilerden nefret ettiriyorlar. Şimdi 7 yıldır gelemiyorlar. Ama onlara sorsan naptılar ki!!!
Aynısı biz ne yaptık ki oluyor ,kaynanam bir keresinde almış eline diş fırçasını cifliyor elinde takma dişlerini, oğluna söyledim o da annesine bir inkar etti şok oldum

Eşinize burayı okutun bence saçmalamasın yani 😄 anan baban diye donlarına kadar görmek zorunda mıyım diyemiyo musunuz Allah aşkına. Sabrınıza hayran kaldım, ayrıca o taharet bezleri nedir ben olsam ilkinde düzgünce derim ikinciye asarsalar çöpte bulurlar pis pis iğrenç.
Hayatımda hiç balık ayıklamadım hayatta dokunamam derim (aslında temizlerim çıt çıt🙈) eşin temizleseydi bi zahmet. Sen böyle yapmaya devam edersen çöreklenirler başına sürekli, senede 1de değilmiş ki idare edesin.
Madem annenlere gidemiyosun evde iş yapma eşinide veto et, zaten kaynana kayınpeder don sergisi içinde libido mu kalır insanda😄

Ya insan hicmi evladinin evine gelemez.Ne zorluklarla buyuyor bir cocuk.Bence cok yanlis dusunuyorsunuz.Tabi 10 gunden fazla kalip kimse biktirilmamali ama hic gelmesin demek ne ayip.Onlar ordayken kalkip annesine kalmaya gitmek kovmaktan beter birsey.
yook tabii ki evladının evine gelebir ama gelini hizmet etmek zorunda değil. 40 gün birinin evinde kalıyorsanız bi zahmet işlerin bi tarafından tutun. yani ayip yapan kv ve kp. bir insanın evinde 40 gün kalmak nedir? herkesin bir düzeni var. bir de konu shaibin yazdıklarına bakarsanız evin düzenine de uygun davranmıyorlar. yani ne misafir gibi düzene uyuyorlar, ne de ev sahibi gibi bi işin ucundan tutuyorlar.

iki kişi evlenip ayrı bir aile kuruyor. saygı duyamıyorsalar evlendirmesinler cocuklarını

Off off sen yine yarılamışsın bizimkide allah kabul etsin ibadetten başını kaldırmaz yemek yeriz namaz vakti gelir mutfak bana kalır işim olur çocukla ilgilense iyi olur tesbihi olır cüzü olur pek bir hayrı yok yani kayınpeder arada ilgilenir
Anne çocuğa bakar mısın ben yemek yaparken de eğer namaz cüz bir şey derse o zaman yemeği senin işin bitip çocuğa bakabildiğin zaman yaparım de mutlaka yardım ettir yani

Back
X