• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana kayınpeder kaç gün kalmalı

İnanın evlendiğimizden beri bu konu yüzünden sayısız kavga ettik gerçekten ama bir sonuca varılmıyor ben 20 günü kabul ettim çünkü o ben anneme babama gidin diyemem diyor onlarda uzun yoldan geliyoruz diye çok kalalım diyorlar 20 günü kabul etmiştim ama bu çok fazla oldu aslında kaynım bekardı o çalıştığı için memlekette kalıyodu o çok tek kalmasın diye 20 kalıyorlardı şiödi o da evlendi 2 aydır kaynım evlendikten sonra ilk kez bize kalmaya geldiler evde bekleyende olmadığı için rahatsiça gönüllerince kalıyorlar şimdi eşimde bu kadar beklemiyordu bende dün öğrendiğimden beri eşime huzur vermedim en son bana gittiklerinde konuşacağını söyledi
Eşiniz ben anne babama gidin diyemem diyerek tüm yollarınızı kapatıyor. Keyfi olarak aynı ülkenin içinde 1 ay kalınmaz. Maalesef sorun eşinizde. Eşiniz mevcut durumdan memnun ve sizin memnuniyetsizliğinizi önemsemiyor. Size idare et diyebiliyor ama anne-babasına sınır çizemiyor. Üzgünüm ama yaşadıklarınız eşinizin ve buna izin verdiğiniz için sizin seçiminiz.

Evin huzuru bizim evde bir tek bana bağlıdır ben huzursuzsam kocam zaten hiç huzurlu olamaz ki bunun gayet farkında bir adamdır şükür 🙏🏼 çünkû bizde karadenizliyiz kabile olaylarını eşimin tarafı çok sever ama ben no
Keşke bizdede öyle olsa ama bunlar doğu kültürüne göre yetişmişler kadına çok fazla söz hakkı tanınmıyor ben bu tabuyu yıktım biraz eşimde ve evet bu yıkmış halim benim kayınvalidemi görseniz kocasına tapıyor huzur kaçmasın diye hiçbirşeye sesini çıkarmaz kocasının sözünden çıkmaz onlarda erkeğin sözünden çıkılmaz bende tam tersiyim benim büyüdüğüm ailededr kadın baskındır bir nebze ama bunlarda kadın eşittir köle

İnanın evlendiğimizden beri bu konu yüzünden sayısız kavga ettik gerçekten ama bir sonuca varılmıyor ben 20 günü kabul ettim çünkü o ben anneme babama gidin diyemem diyor onlarda uzun yoldan geliyoruz diye çok kalalım diyorlar 20 günü kabul etmiştim ama bu çok fazla oldu aslında kaynım bekardı o çalıştığı için memlekette kalıyodu o çok tek kalmasın diye 20 kalıyorlardı şiödi o da evlendi 2 aydır kaynım evlendikten sonra ilk kez bize kalmaya geldiler evde bekleyende olmadığı için rahatsiça gönüllerince kalıyorlar şimdi eşimde bu kadar beklemiyordu bende dün öğrendiğimden beri eşime huzur vermedim en son bana gittiklerinde konuşacağını söyledi
E iyi o zaman 20 günü bitirince gidin annenizde kalın 20 gün. Döndüklerinde dönersiniz. Bu kadar alttan alarak çözülmez bu iş.
cidden nasıl sabır var sizde ya.
10 senelik evliyim yazın tatilde bir hafta biz gideriz, kışın sömestirda 3-4 gün gideriz. Belki arada da 9 günlük bir bayram olursa 3 gün gideriz. Onlar 5 senedir hiç bize gelmediler mesafeli durduğum için. 3 saat uzak bir şehirde yaşadıkları halde senede taş çatladın 12-13 gün görüyoruz.
Bir anne baba sizin eşlerde var sanki. Mıyır mıyır nasıl gideyim diyor. Gayet de anne 40 gün eşime de zor oluyor herkesin düzeni 20 gün sonraya bilet alayım size diyecek. Bitti gitti.
Sizin eşinizde de il yok siz de fazla yumuşaksınız

Keşke bizdede öyle olsa ama bunlar doğu kültürüne göre yetişmişler kadına çok fazla söz hakkı tanınmıyor ben bu tabuyu yıktım biraz eşimde ve evet bu yıkmış halim benim kayınvalidemi görseniz kocasına tapıyor huzur kaçmasın diye hiçbirşeye sesini çıkarmaz kocasının sözünden çıkmaz onlarda erkeğin sözünden çıkılmaz bende tam tersiyim benim büyüdüğüm ailededr kadın baskındır bir nebze ama bunlarda kadın eşittir köle
Karadenizlilerde aynı mokun laciverti merak etmeyin bende eşimde karadenizliyiz ama öyle eşin sözünden çıkmaz olaylarını ben yemem o çıkmasın bana ne ben buyum istemeyende boşar kimsenin anasını babasını eylemeye gelmedim bu hayata hemde aylarca

Yoo ailenizde çok farklı değil.
Ben doğum yaptığımda kayınvalidem 40ını çıkarmayı düşünüyordu bence. Annem benle aynı şehirde yaşıyor. Ben odadan çıkamadığım için emzirirken kayınvalideme demiş mesela “yeni nesil böyle üst üste yaşayamaz x hanımcım, eşiniz bari dönsün uzun kalmasın biraz toparlayınca özler yine gelirsiniz” diye. Annem 40 gün bende kayınpeder kayınvalide kalacak olsa gayet lafını söylerdi. Gelme ayıp demezdi aksine çözüm bulmamı sağlardı.
40 gün elin adamıyla 24 saat aynı evde yaşayacağıma kalp kırarım ben.

Sizin aileniz sizinle ayni sehirde yasiyor niye gelip kalsinlar benim annem de ben de hic kalmadi.Ama kayinvaldem baska sehirde yasiyordu yilda bir kere gelir taş çatlasın 10 gün kalırdı.Niye gelmesin dozunda geliyor dozunda kaliyor.Eger oyleyse hiç gelmesin denirmi.
Bunda zaten sıkıntı yok olması gereken bu

Karadenizlilerde aynı mokun laciverti merak etmeyin bende eşimde karadenizliyiz ama öyle eşin sözünden çıkmaz olaylarını ben yemem o çıkmasın bana ne ben buyum istemeyende boşar kimsenin anasını babasını eylemeye gelmedim bu hayata hemde aylarca
Ben bunu söyleyince linç ediliyorum ama Karadeniz de çok ataerkil bir toplum. Valla ben ilk sene yüz verseydim bal gibi kışları gelecek kalacaklardı. Ben de ailem de üst üste kalmadığımızı, alışkın olmadığımızı söyledik. Annem net bir şekilde bizde böyle gidip uzun kalmam yok çocuklar alışık değil demiştir mesela.
Biz bazen kırdık küstürdük ama 10 senede öğrettik.
Ama dediğim gibi eşi anneci. Benim eşim bizzat kendi 40 gün koloni gibi yaşamak istemez. Annesine gidiyoruz üçüncü gün sıkılıp dönmek isteyen o oluyor

iyi ki tam tersisiniz. yoksa yuvanızda daha neler olurdu kim bilir. daha kendi eviniz için eşinize rahatsızlığınızı bildiremiyorken tam tersi olduğunuzu mu sandınız gerçekten?

Ben bunu söyleyince linç ediliyorum ama Karadeniz de çok ataerkil bir toplum. Valla ben ilk sene yüz verseydim bal gibi kışları gelecek kalacaklardı. Ben de ailem de üst üste kalmadığımızı, alışkın olmadığımızı söyledik. Annem net bir şekilde bizde böyle gidip uzun kalmam yok çocuklar alışık değil demiştir mesela.
Biz bazen kırdık küstürdük ama 10 senede öğrettik.
Ama dediğim gibi eşi anneci. Benim eşim bizzat kendi 40 gün koloni gibi yaşamak istemez. Annesine gidiyoruz üçüncü gün sıkılıp dönmek isteyen o oluyor
Linç yiyecek birşey yok biz rizeliyiz ben çekemiyorum zamanında annemde çok çekmiş bizde öyle sülalecek çok yaşadık küçükken ama ben kabul edemem yüz versem aynı şehirde her hafta gelir kalırlar hey yavrum hey ama ben görmeye bile bayramdan bayrama gidiyorum oğlu gidip görüyor bana ne 😁

E iyi o zaman 20 günü bitirince gidin annenizde kalın 20 gün. Döndüklerinde dönersiniz. Bu kadar alttan alarak çözülmez bu iş.
cidden nasıl sabır var sizde ya.
10 senelik evliyim yazın tatilde bir hafta biz gideriz, kışın sömestirda 3-4 gün gideriz. Belki arada da 9 günlük bir bayram olursa 3 gün gideriz. Onlar 5 senedir hiç bize gelmediler mesafeli durduğum için. 3 saat uzak bir şehirde yaşadıkları halde senede taş çatladın 12-13 gün görüyoruz.
Bir anne baba sizin eşlerde var sanki. Mıyır mıyır nasıl gideyim diyor. Gayet de anne 40 gün eşime de zor oluyor herkesin düzeni 20 gün sonraya bilet alayım size diyecek. Bitti gitti.
Sizin eşinizde de il yok siz de fazla yumuşaksınız
Doğru eşimi yarım saate işten gelicek bugün o kadar doldumki ona😂 burdaki yorumlardan ötürü gözüm açıldı. Ben zaten her gelişlerinde eşime çemkiriyordum bu kadar kalmasınlar diye hiç istemiyordum hani hiç sesim çıkmıyomuş gibi anlıyor herkesde biz çok defa kavga ettik bu konu yüzünden çok tartıştık o da benim ailem böyle kabul et dedi ben edemem dedim dedim de noldu adam anlamıyor işte en son benim annem babaö gelecekler kalacaklar diyor alış sende diyor ben kocamdan korkmuyorum ailesinin yanında kaç kere ona karşı geldim haklı olduğum konularda sesimi yükseltmişliğimde oldu hepsi beni ayıpladı onlara göre kocaya nolursa olsun karşı gelinmez ben çok mücadele ettim biryerdr pes ettim kabul ettim herşeyi ama bunlar hergün üste koyuyorlar

iyi ki tam tersisiniz. yoksa yuvanızda daha neler olurdu kim bilir. daha kendi eviniz için eşinize rahatsızlığınızı bildiremiyorken tam tersi olduğunuzu mu sandınız gerçekten?
Kız nerde bildiremiyorum ben çok kavga ettim bu mesele yüzünden diyorum ya

Linç yiyecek birşey yok biz rizeliyiz ben çekemiyorum zamanında annemde çok çekmiş bizde öyle sülalecek çok yaşadık küçükken ama ben kabul edemem yüz versem aynı şehirde her hafta gelir kalırlar hey yavrum hey ama ben görmeye bile bayramdan bayrama gidiyorum oğlu gidip görüyor bana ne 😁
Bize çok geniş rahat aile gözüyle bakarlar kendileri muhafazakardır sözde. Ben doğurdum ilk kez bebek emzireceğim kayınpeder odada. Bekar kayınbirader de peşine takıp doğuma gelecek oldular. Ben direkt anne doğumda çok erkek istemiyorum hadi baba tamam ama kardeşler lütfen doğumdan sonra gelsin dedim. Geldiler biraz buruktu ama umursamadım. Emzirirken de çıkmadı gitti odadan hemşire gönderdi. Annesine rahat edemediğimi söylediğimde biz bir evde kayınpeder kayınvalide elti kayınbirader yaşadık kızım onlar da ailen baban o senin dedi. Dedim ben babam falan da olsa istemiyorum o kadar insanla emzirmeyi. Bozuldular bana mesela ama asla umrumda olmadı. Doğumdan sonra üçüncü gün annem bari bana gitsin diyince benim de asık suratımdan herhalde “bana ihtiyaç yok kızım siz hallediyorsunuz” dedi. Ama surat nezaket bekliyor ben ık mık desem kalacak. Hallediyoruz anne gözün arkada kalmadın dddim 5. Günü gitti. Bir süre bana surat astı oğluna tansiyonum çıkık bu ara dedi ama biz sallamayınca normale döndü bir daha da sınırlarımı zorlamadı.

Bize çok geniş rahat aile gözüyle bakarlar kendileri muhafazakardır sözde. Ben doğurdum ilk kez bebek emzireceğim kayınpeder odada. Bekar kayınbirader de peşine takıp doğuma gelecek oldular. Ben direkt anne doğumda çok erkek istemiyorum hadi baba tamam ama kardeşler lütfen doğumdan sonra gelsin dedim. Geldiler biraz buruktu ama umursamadım. Emzirirken de çıkmadı gitti odadan hemşire gönderdi. Annesine rahat edemediğimi söylediğimde biz bir evde kayınpeder kayınvalide elti kayınbirader yaşadık kızım onlar da ailen baban o senin dedi. Dedim ben babam falan da olsa istemiyorum o kadar insanla emzirmeyi. Bozuldular bana mesela ama asla umrumda olmadı. Doğumdan sonra üçüncü gün annem bari bana gitsin diyince benim de asık suratımdan herhalde “bana ihtiyaç yok kızım siz hallediyorsunuz” dedi. Ama surat nezaket bekliyor ben ık mık desem kalacak. Hallediyoruz anne gözün arkada kalmadın dddim 5. Günü gitti. Bir süre bana surat astı oğluna tansiyonum çıkık bu ara dedi ama biz sallamayınca normale döndü bir daha da sınırlarımı zorlamadı.
Benim eşim annesine karşı böyle umursamaz olamıyor işte annesine düşkün baya ben böyle yapsam eşim benle konuşmaz

Benim eşim annesine karşı böyle umursamaz olamıyor işte annesine düşkün baya ben böyle yapsam eşim benle konuşmaz
Onun sizinle ilgili hiç böyle kaygıları yok ama. Benim anne babam aylarca evimizde kalsa eşim üzülür, benimle konuşmaz demiyor.

Arkadaş hiç gelmemeleri gerektigini belirtmiste ona yazdim.Konu sahibine gelince tabi hakli kimse kimsenin evinde 40 gun kalmamali
Konuda 10 günden mi bahsediliyor yoksa hiç gelmemesinden mi sende mesela nasıl kalmazlar dedin çocuk ne emeklerle büyütülüyor dedin ee sen çocuğunu evlenince gidip kalmak için mi büyütüyorsun?

Kız nerde bildiremiyorum ben çok kavga ettim bu mesele yüzünden diyorum ya

ve görüldüğü gibi sizi umursayan kimse yok.
bu arada sürekli uzak yoldan geldiğini söyleyip duruyorsunuz. zaten uçakla geliyorlarmış. uçağı sırtlarında taşımıyorlarsa uzak yoldan gelmeleri de ancak bir bahane olabilir.

Size karşı çok umursamaz ama.
Sizin için endişesi korkusu yok. Annesi sizi üzünce de annesinin yüzüne bakmaz mı?
Cevap hayırsa sorunun kimde olduğunu anlarsınız belki.
Eşim ailesine umursamaz değil ayrıca çekirdek aile kavramını biliyor. Ailesini kimseye ezdirmiyor. Asıl sorun burada aslında.

Evladların nazı geçmeli bence ebeveynlerine, eşlerinin yanında kendi evinde değil de ayrı bir gün konusunu açıp usulünce fazlasını soyleyebilirler hiç gelmemek değil de çünkü karşıdaki her ne kadar evladımız oluyor deselerde lafta öyle olmuyor en küçük şeyde herkes kendi evladını tutuyor bu sebeple el kızı veya oğlu tam da burda devreye giriyor evet el oğlu, el kızı fazlasından rahatsız olabilir çünkü sizin emeğiniz bana geçerli bana emek verildi diye karşı taraftan beklentiye girilmemesi gerektiğini herkes kendi ailesine öğretecek gerekirse.
Normali budur ama bizim böyle bir ilişkimiz yok maalesef. Ben anneme bunları söylesem kocasını bize tercih ediyor, kocasının rahatı için bizi evden kovuyor diye algılar. Küser, ağlar, beddualar hakaretler havada uçuşur. Düşün ki bende kaldığı 2,5 ay boyunca kocam ağzını açmadı ama annem sürekli söylendi. Eşim akşam salonda oturuyor diye rahatsız oldu. Salonda oturmayacakmis, kayınvalidem rahatsız olmasın diyip başka odaya gidecekmiş. Adamı kendi evine sığdıramadı resmen.

Babamlar da geliyor 1 ay kalıyorlar bazen çünkü mesafe uzak.Eşimin böyle gün saydığını hissetseydim çok bozulurdum.3 yaşında çocuğunuz varmış (bebek değil) size yardımcı olurlar işte ne güzel.Kv yemek yapsın dede çocuk baksın siz de diğer işlerinizi halledin
Böyle konuşuyorsunuz rahat rahat. Bir tanıdığımız vardı, sizin gibi annesi hep gelip kalıyordu kızında. Sonra adam bıkıp boşanma davası açtı. Söyleyeyim; erkekler hiç acımıyorlar böyle durumlarda, bu yüzden boşanabiliyorlar.

Back
X