• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana kayınpeder kaç gün kalmalı

Yok valla doğumdan sonraki beşinci günde gönderdik evine ikisini de. Öyle günlerce hiç bir gerekçeyle aynı evde yaşamam ben.
Cidden benim sabrım yok herhalde bu konularda onu fake ediyorum
Lohusayken bi ben mi salaktım ya kayınvalide kayınpeder olsa yine iyi babane dede falan derim bana öyle saçma alakasız insanlar geldi ki asdhaga kabus. Zekamın en alt seviyede olduğu puslu bi dönem olarak hatırlıyorum asddjaha

Evet çekmek bu.
Aynı evde dip dibe yaşamak birini çekmek oluyor.
Beş gün misafir kalsa çamaşır asma işi ne olacak mesela. 3 artı bir standart bir evim var. Bir oda bizim, bir oda oğlanın bir oda kitaplık artı koltuk olan bir oda diğeri salon. Çamaşırı ben kitaplı odanda kurutuyorum mesela. E misafir uzun süre kalınca ne olacak?
Yada sürekli yemek yapmak gerekiyor biz bazen atıştırıyoruz kahvaltı gibi.
Yada hepsini geçtim ben bir ay boyunca evde pijamayla sütyen çıkarıp ayaklarımı uzatıp tv izleyemeyeceğim.
Bunları bir ay 30 gün boyunca yapmak çekmek oluyor.
Makul olan en fazla bir hafta bilemedin 10 gündür. Ötesi çocuğunuz da olsa gittiğiniz ev sahibine işkence.
Benim de oğlum var, asla gidip günlerce aylarca kalmam.
Rahat giyinememe dışındakiler bence kişiden kişiye değişiyor.Eğer aile oturup hizmet beklemiyorsa ve aksine çocuk ve ev işlerinde de kendi evi gibi yardımcı oluyorsa akşam sohbetleriyle büyüklerin evde olma huzuru,yeniden çocuk gibi hissedebilmek,dedenin anneannenin ya da babaannenin torunlarla oynayıp gülüşme sesleri vs. Ben çekmek olarak düşünmedim hiçbir zaman iki tarafa da.Eşim de ben de gelsinler torunlarını görsünler istiyoruz.Üstelik onlar varken eşimle baş başa bir şeyler yapabilme fırsatımız oluyor.Bu arada maalesef bizim evimiz de müsait değil Amerikan mutfak var tek salonda yatıyor misafirler.Bilmiyorum ailelere çekmek tarzında bakmak bana biraz acımasızca geldi.Aileden aileye kişiden kişiye değişiyor olabilir.Bana göre konu sahibine tavsiyem onlara git demek yerine bütün işi yüklenmeyi bırakıp çocuğu da dedeye babaanneye verip eşiyle ya da kendisi arkadaşlarıyla bu fırsatı değerlendirmesi olur.

Lohusayken bi ben mi salaktım ya kayınvalide kayınpeder olsa yine iyi babane dede falan derim bana öyle saçma alakasız insanlar geldi ki asdhaga kabus. Zekamın en alt seviyede olduğu puslu bi dönem olarak hatırlıyorum asddjaha
Bende lohusalık aşırı gerginlik ve sinir yaptı. O kadar gergindim ve ağlıyordum ki sürekli. Kocam ne yapsa batıyordu. O manyak dönemimde kimse bulaşmadı bana ondan. Bir akılsız kayınpeder bulaştı o günden beri onla da küstüm konuşmuyorum 😂😂

Rahat giyinememe dışındakiler bence kişiden kişiye değişiyor.Eğer aile oturup hizmet beklemiyorsa ve aksine çocuk ve ev işlerinde de kendi evi gibi yardımcı oluyorsa akşam sohbetleriyle büyüklerin evde olma huzuru,yeniden çocuk gibi hissedebilmek,dedenin anneannenin ya da babaannenin torunlarla oynayıp gülüşme sesleri vs. Ben çekmek olarak düşünmedim hiçbir zaman iki tarafa da.Eşim de ben de gelsinler torunlarını görsünler istiyoruz.Üstelik onlar varken eşimle baş başa bir şeyler yapabilme fırsatımız oluyor.Bu arada maalesef bizim evimiz de müsait değil Amerikan mutfak var tek salonda yatıyor misafirler.Bilmiyorum ailelere çekmek tarzında bakmak bana biraz acımasızca geldi.Aileden aileye kişiden kişiye değişiyor olabilir.Bana göre konu sahibine tavsiyem onlara git demek yerine bütün işi yüklenmeyi bırakıp çocuğu da dedeye babaanneye verip eşiyle ya da kendisi arkadaşlarıyla bu fırsatı değerlendirmesi olur.
yok valla ben üst üste yaşamaktansa her şeyi çocuklarımla yaşarım, yada kendim tek çıkarım kocam bakar kocam çıkar ben bakarım. Dediğim gibi hiç bana öyle romantik tatlış bir tablo gibi gelmiyor.
Fazladan iş yükü, seks yapamamak, evde çocukların işi dahil her şeye karışan başka yetişkinler, rahat edememek olarak geliyor.
Asla tahammül de edemem. Ben de ailemden cidden böyle gördüm ama. Anneannem 5 kız 1 erkek çocuk büyütmüştü kimsede bir haftadan uzun kalmazdı. Biz yalvarırdık kal diye herkesin kendi evi derdi. Hep kimseye yük olmadan, 3 gün yatak 4 gün toprak derdi. Dediği gibi de kimseyi bunaltmadan öldü. Yengem arkasından çok ağladı üzüldü mesela. Sebebi yük olmamasıydı. Aynı şehirdeki evlatlarında kalmazdı, başka şehirdeki evlatlarına da yılda bir iki gider rica minnet ısrar üç gün dört gün kalır dönerdi.
Idolümdür kendisi.
Özlem 2-3 günde de gider. İlla bıktırana kadar kalmak gerekmiyor. Tadıyla gidip iyi anılmak isterim anneannem gibi

Evet doğumdan sonra odaya geldik. Bebeği emzirmeye çalışıyorum. Bakmıyorlar ama orada oturuyorlar. En sonunda hemşire gönderdi oda havasız diye. İki gün sonra eve çıktık ben kendi odamda takılıyorum genelde bu nedenle. Adamın umurunda değil onlar bir göz odada maaile büyüttük kafasındalar. o senin de baban diyorlardı sürekli
Ben kendi babamın yanında da emzirmiyorum valla bu ailelerin mahrem bilmemesi beni şok ediyor

Yorumları okudukça sinirlendim :KK53: Ne tipler var ya.
Benim kendi ailem de, kayın ailem de hiç yük olmadıkları gibi bir de 3 günde kaçar gibi gittiler; çalışıyorsunuz, yoruluyorsunuz, düzeninizi bozduk, kaldık sizi gördük yeter diyerek. Böyle ince düşünen insanlarla kalırken bile ister istemez yoruluyorsun, çünkü illa ki yemek bulaşık çay kahve trafiği oluyor, koltuğuna yayılamıyorsun, üstüne başına dikkat ediyorsun, eşinle koklaşamıyorsun, rahatlığını arıyorsun vs.
Bir de saygısız, düzensiz, postu serip hizmet bekleyenlerle asırlarca kalmak tamamen eziyet.

40 gün keyfi olarak kimse kimsenin evinde kalmamalı ya.
10-15 gün kalsınlar sonra gitsinler evlerine yani.
Bunu da yapacak olan eşiniz. Geldiklerinde dönüşü onlara bırakmayacak. Bir şekilde uzun kalmanın sıkıntı olduğunu hissettirecek, söyleyecek.
Benim kayınvalidemi bıraksak, kocasından ayrı gelir aylarca kalır. Bunu denemişliği de var ama eşim annesinin gönül koyacağını bilmesine rağmen açık açık o kadar süre kimse kimse de kalmasın anne dedi.
Burada iş kocada bitiyor. Karısını düşünen adam yapılması gereken yapar.

40 gün keyfi olarak kimse kimsenin evinde kalmamalı ya.
10-15 gün kalsınlar sonra gitsinler evlerine yani.
Bunu da yapacak olan eşiniz. Geldiklerinde dönüşü onlara bırakmayacak. Bir şekilde uzun kalmanın sıkıntı olduğunu hissettirecek, söyleyecek.
Benim kayınvalidemi bıraksak, kocasından ayrı gelir aylarca kalır. Bunu denemişliği de var ama eşim annesinin gönül koyacağını bilmesine rağmen açık açık o kadar süre kimse kimse de kalmasın anne dedi.
Burada iş kocada bitiyor. Karısını düşünen adam yapılması gereken yapar.
İşin içine girince bence 10 gün de çok:KK53:

Bende lohusalık aşırı gerginlik ve sinir yaptı. O kadar gergindim ve ağlıyordum ki sürekli. Kocam ne yapsa batıyordu. O manyak dönemimde kimse bulaşmadı bana ondan. Bir akılsız kayınpeder bulaştı o günden beri onla da küstüm konuşmuyorum 😂😂
Puslu dönem geçince eşimle birbirimize baktık ve dedik hadi bizim kafa gitti saf salak bi şey oldukta bir tane akıllı insan yok muydu çevremizde, ben afrika kabilesine transfer olmuş gibi göğüslerimde kapaklarla dolaşırken, memelerim kanarken, bunca erkek misafir ne alakaydı asdfahahah

Ben kayınpederimi çok severim kayınvalidemle konuşmuyorum ama eskiden 1+1 evimize kukumav kuşu kızıyla gelir kalırdı offff eşim de anne sizi eve bırakayım derdi şak şak tamam anne baba ama şöyle bir olay var ne eşim onlara saygısızlıı yapabilir ne de onlar eşime. Benim babaannem ve dedem kimsede kalamaz biz de gidip kalmayalım diye 1+1 eve taşındılar 🤣 eşim kayınpederimin tek oğlu köyde bile ayrıyız üst katını yaptırdı aynı şehirdeyiz sürekli gelir üstümde emeği çoktur maddi manevi gerçekten baba gibi görüyorum oturup karşılıklı sigara içki içeceğin sohbeti iyi bi adam asla hizmet beklemez ettirmez çay yapar hadi baba kız çay içelim der arar hadi gelinime iskender ısmarlayayım der önüne yumurta kır yer buna rağmen çekemem kendi babamı bile çekemiyorum. Babam kalp krizi geçirdi yalvardım evimde kalması için kalmadı. Abimle yengem farklı şehirde 1 kere gitti evine cuma gidip pazar döndü. Abim ve yengem babamı sevmiyor mu istemiyor mu yani alakası yok ama yapamazlar. Hamileyken eşim 2 hafta yoktu babam geldi 1,5 ay yanımda kaldı onda da gündüz evde olmuyordu odasına çekiliyordu benim evim büyük buna imkan var. Ki biz akrabalarla ailelerle fazla samimiyiz normalden fazla buna rağmen 40 gün çekemem. Eşime de çektirmem. Ayrıca kimsenin pis donunu görmek zorunda değilim bence. Ben babamı yaşadığım şehre taşıttım artık 1 gece bile kalmıyor bende

İşin içindeyim 😬 eşimin anne babası senede bir, 10 gün kadar gelip kalırlar. Benim için idare edilecek bir süre ama fazlasına gerek yok tabi.
Ben de gelin kalın falan ısrar ediyorum sevdiklerime, 10 gün güler coşarım sanıyorum, geldiklerinde 2.gunden sonra rahatlığımı aramaya başlıyorum 🥲:KK53: Şükür, sağ olsunlar anlayışlılar da kimse serilmiyor haftalarca.

Bence bu durum kadının kendi ailesi içinde geçerli, aynı şekilde damatta kayınvalidesi yanında bi süre sonra rahat edemeyebilir. Aynı ülkede 40gün çok fazla heleki 2-3 ayda bir gelip kalınan uzun misafirlik söz konusu.
Mahremiyet denen bir şey var kadın neden kayınpeder donunu görsün ne ayıp şeyler.
Bizden önceki nesil aiile ile birlikte oturmuş anneannenin babaannenin dede elti görümcenin olabildiği büyük aileleri gören bilen benimseyen bir zamanın insanları o yüzden onlar için normal
Bizim nesil ve sonraki nesiller için artık bu olmayacak
Ne doğru ne yanlış bilmiyorum
Hayatlar artık çok bireysel yanlız bencil
İnsanoğlu birlikte yaşayan toplulukların olduğu geçmişten geliyor
Bu birazda doğasına karşı gelmek değil mi
Don konusunu şimdilik askıya alalım😁

Ya birde iğrendiğim birşey var iç çamaşırını elinde yıkıyor ve peteklerin üstüne atıyor görmek istemiyorum ya geçen kocasının külodunu yıkayıp peteğe koymuş bir de kare kare bezleri var onlarda yanında napıyo anları bilmiyorum
Sana kötü bi haberim var o bezleri çiş kaçırmasın diye günlük ped gibi kullanıyorlar

Benimkiler gelince sağolsunlar yemek, çocukla oynamak vs her yükümü alırlar o yüzden gittiklerine üzülürüm çoğu zaman 😁
Bana faydaları var zararları hiç yok diyebilirim o yüzden ne kadar kalacaklarını pek sorun etmem.

Ya birde iğrendiğim birşey var iç çamaşırını elinde yıkıyor ve peteklerin üstüne atıyor görmek istemiyorum ya geçen kocasının külodunu yıkayıp peteğe koymuş bir de kare kare bezleri var onlarda yanında napıyo anları bilmiyorum
Muhtemelen kaçırıyor, yada eskiler akıntısi olduğu için bez koyarlardı o yüzdendir.
Kaynanamda kullanır.

Back
X