• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana kayınpeder kaç gün kalmalı

burada bu başlıktan o kadar çok konu görüyorum ki, şaşırıyorum.
Bu sorunun cevabı sizde değil, yaşını başını almış koca insanlar olan kayınvalide ve kayınpeder de olmalı.
Oğulları bekar olsa, ve yalnız yaşıyor olsa, hayatta gidip oğlunun evine bir gece yatılı kalmaz.
Ama evlenip yuva olunca, ya gelin tarafından hizmet görmek gururlarını okşuyor. Ya da meraklarından yatılı kalalım da, aralarında nasıl bir muhabbet var öğrenelim ayağına yatıyorlar.
Ya da, yazısız bir kural olan 'bu gelinler de çok fenaaa... ' diyesi geliyor insanın..
Yatılı gelen misafire de, '' konaklama süreniz bu kadar, hadi evli evine köylü köyüne '' diyerek, valizleri çantaları ellerine verilmez ya...
Allah sabrını verir inşallah..

:işsiz:

burada bu başlıktan o kadar çok konu görüyorum ki, şaşırıyorum.
Bu sorunun cevabı sizde değil, yaşını başını almış koca insanlar olan kayınvalide ve kayınpeder de olmalı.
Oğulları bekar olsa, ve yalnız yaşıyor olsa, hayatta gidip oğlunun evine bir gece yatılı kalmaz.
Ama evlenip yuva olunca, ya gelin tarafından hizmet görmek gururlarını okşuyor. Ya da meraklarından yatılı kalalım da, aralarında nasıl bir muhabbet var öğrenelim ayağına yatıyorlar.
Ya da, yazısız bir kural olan 'bu gelinler de çok fenaaa... ' diyesi geliyor insanın..
Yatılı gelen misafire de, '' konaklama süreniz bu kadar, hadi evli evine köylü köyüne '' diyerek, valizleri çantaları ellerine verilmez ya...
Allah sabrını verir inşallah..

:işsiz:
Ben o şekil konuşmadım tabiki daha uygun bir dille söyledim ama gerçektwn benim kaldırabikeceğim bir durum değildi bu

Siz hem kendinizi anlatıp kaç gün kalınabilir nutukları atıp üstüne birde gitmeyin bu seferlik böyle olsun dediğin an kaybettin. Yine gelecekler ve yine 40 gün hatta daha fazla kalacaklar ve üzülerek söylüyorum ki ne kayinvalidenler ne eşin seni ciddiye almayacak. Ayrıca emin ol zaten bileti öne cekmeyeceklerdi . Senin yüzünün asildiginin farkinlarmis ona rağmen aksiyon almayanlar sence seni nekadar ciddiye alır artık??

Yeni doğum yaptım kayınvalideye bir hafta bile dayanamadım gönderdim bana göre maksimum bir hafta kendi ailemin de bende uzun kalmasını istemezdim. Gerekli sınırı çizecek olan tek kişi eşiniz.

Siz hem kendinizi anlatıp kaç gün kalınabilir nutukları atıp üstüne birde gitmeyin bu seferlik böyle olsun dediğin an kaybettin. Yine gelecekler ve yine 40 gün hatta daha fazla kalacaklar ve üzülerek söylüyorum ki ne kayinvalidenler ne eşin seni ciddiye almayacak. Ayrıca emin ol zaten bileti öne cekmeyeceklerdi . Senin yüzünün asildiginin farkinlarmis ona rağmen aksiyon almayanlar sence seni nekadar ciddiye alır artık??
Oğullarının hattına kalıyorlarmış farketez konuşmalarımda sonra gelip 20 günden fazla kalırmazlar diye umuyorum o kadarda gururları vardır

Yok yok akrabaya da bir bahane bulduk sözümüz bir olsun diye ama ben dedim öne çekmeyin bu son olsun çünkü bütün sülaleye söylediler ne kadar kalıcaklarını siz öne çekmeyin ben ailemin yanına gidecem dedim

Madem öyle niye böyle bir konuşma yaptınız. Gitseydiniz annenize. Şu hareketten sonra ne hükmünüz kalır nede itibarınız. Sizide kimse ciddieye almaz. Annenize bile gitmeyecek oturup evde KV,kp bakacaksınız.

Madem bilet alacaklardı bırakın alsalardı. Böylece seneye gerçekten gelmezlerdi. Bu senenin kırk günü seneye iki ay olacak şimdiden hazır olun.

Abovv yorumları okurken kalbim daraliyor.. kızlar böyle sert olmak nedir sizin erkek kardeşiniz ,oğlunuz yok mu.. ne güzel kadın güzel üslupla anlatmış ,duygumu anlayın anne zor geliyor demiş ,kovmus gibi olmasın diye dediğiniz gibi gidin demiş.. bunlar zaten zor duygular bir de böyle saygısızca ,kabaca ,gitsinler ,defolsunlar ,onlarami bakacan ,iyyy ayyy bunlar nedir anne den babadan bahsediyoruz yahuuu

Abovv yorumları okurken kalbim daraliyor.. kızlar böyle sert olmak nedir sizin erkek kardeşiniz ,oğlunuz yok mu.. ne güzel kadın güzel üslupla anlatmış ,duygumu anlayın anne zor geliyor demiş ,kovmus gibi olmasın diye dediğiniz gibi gidin demiş.. bunlar zaten zor duygular bir de böyle saygısızca ,kabaca ,gitsinler ,defolsunlar ,onlarami bakacan ,iyyy ayyy bunlar nedir anne den babadan bahsediyoruz yahuuu
Oğlum var ve oğlumun evinde 40 gün asla ama asla kalmam. En en fazla kalacağım 5 gün olabilir o da çok uzakta olursa. Anne babayız diye hayatlarına zulüm gibi çökmemiz gerekmiyor. Empati yaparak söylüyorum yani anne baba olmak demek sınırsızca hayatlarının ortasına oturmak değildir. Saygı görmek isteyen saygı gösterecek

Madem öyle niye böyle bir konuşma yaptınız. Gitseydiniz annenize. Şu hareketten sonra ne hükmünüz kalır nede itibarınız. Sizide kimse ciddieye almaz. Annenize bile gitmeyecek oturup evde KV,kp bakacaksınız.

Madem bilet alacaklardı bırakın alsalardı. Böylece seneye gerçekten gelmezlerdi. Bu senenin kırk günü seneye iki ay olacak şimdiden hazır olun.
Ben düşüncemi söyledim ya o bana yeter kaynanam zaten ben birda asla gelmem buraya falan dedi de dedim okadar da olmaz. Benim uzun süre kalmalaeından rahatsız olduğumu bilsinlerde o bana yeter. Neden ciddiye alınmayım ki istenmediği yerde kimse durmak istemez

Oğlum var ve oğlumun evinde 40 gün asla ama asla kalmam. En en fazla kalacağım 5 gün olabilir o da çok uzakta olursa. Anne babayız diye hayatlarına zulüm gibi çökmemiz gerekmiyor. Empati yaparak söylüyorum yani anne baba olmak demek sınırsızca hayatlarının ortasına oturmak değildir. Saygı görmek isteyen saygı gösterecek
Bencede ya benim de oğlum var o da bana ısrar etse anne kal anne kal diye oğlum derim sen kalmamı istersin ama senin karın benle vakit geçirip tahammül etmek istemezki o işe gidicek belki karısıda işe gidecek akşamlatı karı koca vakit geçirmek varken niye ben uzun uzun gidip kalayım hiç istemeseler hiç gitmem bile ayy madem annen baban bu kadar kıymetli evlenme otur ananın babanın dizin dibinde el kızını zora sokma

Ay evet ya gerçekten ben kırmadan dökmeden üslubuyla söyledim söylemeye çalıştım onlarında beni anladığını düşünüyorum

Ben o an toplanıp gitsinler diye konuşmadımki durumdan rahatsız olduğumu gelinsin ama 2 haftadan fazla kalınmaması gerektiğini fazlasının beni zorladığını alışık olmadığımı rahatsıznolduğumu onlara bildirmekmistedim onlarda birdaha böyle olmayacağını söylediler biletimizi çekelim öne dediler bende ele güne laf olmasın çünkü herkes biliyor ne kadar kalıcaklarını hemde ekstra ücret ödemesinler diye bu seferlik kalın ben gidicem zaten dedim onlarda kabul ettiler

Kendi aileniz gelse anne babanız bu kadar laf söyler miydiniz? Ya da eşiniz anne babanız icin sizin düşündüğünüz gibi düşünse ne hissedersiniz?

Şahsen kaynanam kayınbabam gelip kalsa işime gelirdi çocuk da var derim
Kaynanama kayinbabama bırakır iş güç yemek yapardım

Evet 40 gün çok uzun süre ama mesafe uzak torunla hasret giderme oğluyla biraz fazla vakit geçirme biraz tolere edilebilir
Allahım 😅😅😅 beğenmeyenler linc edecek şimdi
Çekirdeğimi alıp gülerek çitliyorum 😅😅😅

Bir kişi hariç kimse ciddiye alıp cevap bile vermemiş sadece beğenmedim atmişlar bence otur buna gül yazdığından daha komik en azindan ;)
eşlerinin ailesini sevmeyenler doluşmuş
Adamlar duysa tekmeyle kapıya atarlar 😅😅😅
Konu sahibi etekleri tutuşmuş aramızda kalsın demiş kaynanasına 😅 he canım hee komik
G. Korkusu diyoruz buna 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

Back
X