Kaynana kaynana çalı gibi kaynana

Yengem değilsin de mi? yengemsen söyle bak valla kimseye söylemem
Yok yok değilim ama bizim durum sizinki ile çok farklı zaten yukarıda da yazdım istememek için bir sürü sebebim var yoksa durduk yere niye istemeyeyim enayi miyim

Ona mantı, domates falan da koymuşlar galiba, bi şüphelenmedim değil ama. Meyveleri unuttular diye annem arayıp geri döndürdü zorla bi de. Tam bdv'lik konu çıkarmış aslında
Dur bakalım belki onun görümceyi de buluruz domatesler herşeyi ele verecek gibi

Tamm tuce aklandın senin ki 6 lı . Görüyormusun eldeki kaynanaları 12 li koyuyormuş birde.
Hahaha ayıp valla benimki niye 6 koyuyor ben bi sorayım bakalım ne diyecek bak şaka bir yana yukarıda da yazdım benim kabul etmemek için başka sebeblerim var o yüzden rahatsız huzursuz oluyorum yoksa durduk yere değil . Enayi miyim verilen şeyi alır dolaba koyar yerim ama başka sebebler var keşke olmasa da huzurla alıp yesek

Yuhhh dıyorum

Yok yok değilim ama bizim durum sizinki ile çok farklı zaten yukarıda da yazdım istememek için bir sürü sebebim var yoksa durduk yere niye istemeyeyim enayi miyim

Bizim midye bile göndermişliğimiz var sekiz saatlik yola. Arabada buzluk yoksa köpük kutu alın böyle durumlar için. Köpüğün içine yanında buz aküleriyle koyarsanız eriyecek bozulacak şeyleri hiç bir şey olmaz 48 saat bile dayanıyor, denedik. Bi dahakine tedbirli gidin, mantıya köfteye hayır denmez.

Bir yemek tarifinden bahsederken kayınvalidem de dün bana, ben sana mısır unu veririrm dedi. Tereyağının yanında çok ucuz bir şey. Ne yapsam acaba, düşman ilan etsem mi bende?

Buz çantamız var zaten normalde onu götürürüm içine soğuk su filan koyuyorum iyi oluyor . Bu gittiğimizde arabamızı satmıştık araba almaya gidiyorduk otobüsle gittik valizimiz bile yoktu . Ayrıca kabul etmemek için sebeblerim var söyledim

Benim kv verdiği yiyeceğin sürekli lafını ediyor durmadan bende doğal olarak istemiyorum demek siz laf etmiyorsunuz ki gelininiz rahatsız olmuyor ben rahatsızım

Her kayınvalide aynı olmaz eminim ama ben bu verme işlerini çok sevmiyorum.Başlarda ben de annedir vermek istiyordur dedim ama bunlar insana yok su olarak geri dönebiliyor.Almak istemediğim şeyleri sırf o kırılmasın diye aldım ilk başlarda sonrasında bir problem olsa ve konuşmak istesem neden böyle yapıyorsun diye " eee daha geçen gün domates vermedim mi ben sana" muhabbeti yapmaya başladı.Ondan domates isteyen de yok oysa ki.Üstelik bu nasıl iyilik istemedir diye düşüneceğim hareketleri oluyordu.Telefonum bozulmuş, ne gerek var almaya diyor sanki para ondan çıkacak eşimle başbaşa bir yere gidecek olsak lüzumsun demeye başlıyor, hatta doğumda pjama alsın diye para verdim, hastaneden çıkamıyorum kendim, özellikle de tembihledim ucuz olanlar var onlardan alma sakın diye, gidip onlardan alıp geldi ve verdiğim para kadar tuttuğunu söyledi.benim iyiliğimi istediğini filan pek düşünmedim o saatten sonra açıkçası.Beklentiye girerek yapılan verme işlemini hiç etik bulmuyorum, hele ki beklenti bir hayat bedelindeyse.

Benim kv verdiği yiyeceğin sürekli lafını ediyor durmadan bende doğal olarak istemiyorum demek siz laf etmiyorsunuz ki gelininiz rahatsız olmuyor ben rahatsızım

Valla ben çok söyleniyorum. Parasına değil ama herkese ayrı ayrı turşusunu, zeytinini, yaprağını hazırlarken anam beni kullanıyor. Geldiklerinde de söyliyorum bıktım sizin turşunuzdan ıvır zıvırınızdan diye, yengem de çalış köle diye dalga geçiyor. Elinden gelse kadın yemek de yapıp gönderecek her gün. Bana gına gelmiş olabilir.

Ne demiş ki kadın? Ne art niyet aradınız? bu kadar zorlama mana çıkarmak daha zor. Anneniz siz ona gittiğinizde yanınıza birsey koymuyor mu o da oglunun evine koyuyor. Yüzüne bakilmayacak ne var birde üstüne kadın niye kızdın diye sormuş. Valla bu kadar olmaz.

Mesele tereyağı meselesi değil anladığım kadarıyla.

Genel olarak kv nin hal ve hareketlerinden hoşlanmıyorsunuz, kastî olarak sizi kırmak için laf sokuyor devamlı. Evinize eşyalarınıza karışıyor vs.

Anladım ben sizi.

Tabi ki evladının evine kendince katkıda bulunmak istemesi güzel, ama bunu siz muhtaçmışsınız gibi yaptığı için sizin kızgınlığınız.

Mümkün olduğunca mesafeli olun o zaman, bu kötü tavrı değişene kadar birşey almayın elinden . He eşinize verir onla gönderir ise buna da bişi demeyin evladı sonuçta. Eşinizin de tepkisini çekmemiş olursunuz. Ama siz bizzat birşey almayın.

Ne zaman düzelir gerçekten iyi niyetle paylaşmak isteyen bir anne gibi davranır o zaman kabul edersiniz ve siz de karşılığını verirsiniz zaten sevgi saygı olarak.

koca yaz anamdan salca,bahceden mleyve sebze,eriste ,bilimum erzak taşıyıp,kısında haftada 2 gun yemeğe gidiyorm
Allahım yüzsüzlükten öleceğim:)
Kvdemden de aldığım seyler oluyor.Koyma derim koyar,Allah razı olsun der geçerim.
Tereyağ bu yaa,al at difrize.
Bunun lafını yapmaya ne gerek var?
Bunun adı egodur.

Aaaaa bence siz benim görümcemsiniz kv de görümceyi kullanıyor ve bu huyuna sinir oluyorum . Kullanıyor ve birde evimi ben temizliyorum herşeyi ben yapıyorum diyor vallahi yalan söylüyor ya

Tereyağı vermesine niye sinir oldunuz inanın anlamadım zira fiyatı etle yarışıyor.
Bozuk değilse alsaydınız.
Çürük çarık dediğiniz nedir onuda anlamadım ama benim konudan anladığım siz eşinizin ailesini özellikle annesini sevmiyor,hayatınızda istemiyorsunuz. Sevmeyebilirsiniz ,kimse bayılmıyordur eşinin ailesine ama hayatınızda olacaklar bunu kabul edin bence

Aaaaa bence siz benim görümcemsiniz kv de görümceyi kullanıyor ve bu huyuna sinir oluyorum . Kullanıyor ve birde evimi ben temizliyorum herşeyi ben yapıyorum diyor vallahi yalan söylüyor ya

Ahaha yok benim annem yalan söylemez. Her seferinde allah razı olsun bu kız benim elim ayağım der. Arada kızıyorum işte, yaz aylarında çok fazla şey yapıyor bir de çok fazla eve yapıyor. Teyzelerime, kuzenlerime kadar turşu falan gönderiyoruz. Turşucu dükkanı açıcam kadına bari para kazansın

Bak bende ne istiyorum biliyor musun kimseye yük olmayayım kendim yapıyorum görümce bana birşey yapmak zorunda mı ? Değil dimi istemiyorum ben ya turşuyu kendim kuruyorum konservemi yapıyorum kurutmalıklarımı yapıp buzluğu dolduruyorum . Anlayabildim mi derdimi

Anladım ben seni şekerim. Haklısın ama anne yüreği işte, senin için değil oğluşu için veriyo o onları. Sen yapsan da annesininki gibi olmaz.

Benim yengem 25 yıllık evli kadın. Bilmiyor mu turşu yapmayı, reçel yapmayı sanki. Ama abim gelip ohhh anne turşusu, anne çorbası diye yumulunca kadın yanlarına vermeden göndermiyor. Yumulmasa da diyorum ya anne yüreği, biz anlamıyoruz o kısmı pek sanırım.

Ben seviyorum ama bişeyler vermelerini, düşünüyorlar ki veriyorlar. Görümcem gider ordan burdan ot bulur alır gelir mesela, hiç bilmezdim pişirmeyi, sora sora öğrendim. Ben koymuyormuşum gibi enginar veriyor buzluktan falan. Eşimin haftada bir enginar yemesi gerekiyor, aklı kalıyor, yesin istiyor veriyor. Giyim olarak hediye çok alırlar mesela, ben de beğenmem genelde ama sürekli sorar giydin mi oldu mu diye, gönllleri olsun diye giyiniyorum bi kerelik. Evlilik böyle bişey, idare ediyorsun işte.

Bazı şeyler zaman geçtikçe oturuyor öğreniyorsun galiba nasıl davranman gerektiğini filan . Bizde nedense hiç anne yemeği anne reçeli filan olmuyor eşim istemiyor . Kv ler Ocak’ta bize geldiler hiç mutfağa girip yemeğe yardım edeyim yapayım filan demedi eşimde annem şunu yapsa yesek filan demedi . Çünkü kv nin öyle yemek yapmakla iş yapmakla turşu filan yapmakla arası yok ya yapmıyor . Kp sürekli eşimi arayıp ne yediniz annen yemek yapmadı öyle atıştırdık filan diyor şaşırıyorum biraz farklı bir kadın bu tarz konularda. Yapılanların samimiyetle ilişkisi çok büyük İnan bana samimi yapıldığını hissediyorsan iyilik oluyor sana . Bu konuda da olay o aslına bakarsan konu sahibi bile kv arasında başka sorunlar var tereyağı bahane oluyor anlayacağın. Konu sahibinin kendini ifadesinde sorun var birde sende bilirsin bazı şeyleri yazarak anlatmak çok zordur ona onu yaşıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…