Kaynana kaynana çalı gibi kaynana

Valla bilemiyorum kuzu , ben hergun evdeki tum bireyleri yikiyorum
Genelde eve girince klimayi aciyoruz , esim klima altinda mayisir kalir , onu bile durte durte kaldirir sokarim dusa
Su ve sabun , baskasina hic gerek yok

Bunlar bize yolda sokakta kokuyorlar da, eşlerine hiç mi kokmuyorlar o da var. Eşim de günlük yıkanır, üzerini her gün değiştirir, yıkanmış bedenine roll on da kullanır. Evde klimalı ortamdan çıkıyor, arabada klimada, iş yerinde klimada, işte arada belki molada-yemekte (eve gelmediği zaman) arkadaşlarıyla takılırlar filan dışarıda, adam gecesine yıkanmasa affedersin almam yanıma. Sabah işe giderken ayrı, gece yanıma geleceğinde ayrı duşa girer. (Ben de paso su kuşuyum zaten, sudan çıkmam)

Evde kendilerine de kokmuyor mu ki bunlar, birbirlerine yaklaşınca? Duyuları mı ölmüş ne olmuş...
 
Ay valla kaynanam bize iki tane beş kiloluk yoğurt kovasıyla kavurma verdi. Oooooh afiyetlede yedik. Annem babam geldi misafirliğe onlarda yedi. Olmadığı için değil anne yüreği dayanamadığı için veriyor. Gerçekten bozuk,küflü vs değilse alınganlık yapmyın derşm.
Offf ya bu yorumu okumamalıydım:bicak: :KK14:
 
Az koy diyorum, bizde yenmiyor, onlar daha kalabalık, bana tamam diyeceğine dönüp bakalım ne yapacaksın bunu vermezsem diyor, sanki kıtlık var, misafirler dediği annem babam, çürük çarık sebze veya evinde yetmeyenleri doldurur poşete
Sizin dediğinizi dikkate almaması mı sorun?

Yani alıp (eğer yemiyorsanız) birine verseniz olmaz mı?

Yoksa evde size onu (kv.yi) hatırlatacak bir parça tereyağı dahi istemiyor olmanız mı?

Gönlünüzün derinlerine inip karar verin, nedir nefretinizin kaynağı? İlk ne zaman böyle şeyler hissetmeye başladınız?

Sonra değerlendirin tekrar duygularınızı?

Allah sabır versin...!
 
Kendi kendinizi kaynananiza karsi doldurmussunuz ne yapsa kadin batacak size. Biz kyananama gittik mi aksam yaptığı yemekten bile koyar bir tas verir evde yersiniz diye. Hicte gocunmam. Bizi dusunuyor bir anne olarak
Verdigi tereyagda ne var? Ogluyla beraber dogumgunu kutlamak istedi diyemi kininiz öfkeniz . Sizde kaynana olunca umarm gelininizde size ayni muamelede bulunur anlarsiniz ozaman
Valla benim kaynana da durumu olduğu halde butun dügün borcunu bize kaktırdıktan sonra her gittiğimizde verdiği bi tencere yemeğe bizi düşünüyor diyemiyorum. Samimiyet önemli.
 
Sizin dediğinizi dikkate almaması mı sorun?

Yani alıp (eğer yemiyorsanız) birine verseniz olmaz mı?

Yoksa evde size onu (kv.yi) hatırlatacak bir parça tereyağı dahi istemiyor olmanız mı?

Gönlünüzün derinlerine inip karar verin, nedir nefretinizin kaynağı? İlk ne zaman böyle şeyler hissetmeye başladınız?

Sonra değerlendirin tekrar duygularınızı?

Allah sabır versin...!
Başkasına verilse yada çöpe atılsa adı almış oluyor ve işe yaramıyor boşuna bir yiyecek çöpe gitmiş oluyor kendimden biliyorum
 
Kaynanamdan nefret ediyorum, dün eşimin Doğum günüydü, ona ben pasta yapacaktım fakat mesaj atıyor pastaneden alcam onu getir süpriz yapcaz, bende pasta yapmaktan vazgeçtim, akşam gider ayak bana laf soktu, ailem uzakta oturuyor bu haftasonu gelecekler uzun bir aradan sonra, kaynana elimize kendi yemediği çürük çarık şeyleri tutuşturur almıcam desende zorlar, güya iyilik yapıyor, tereyağ tutuşturdu elime, bende anne yenmiyor az koy dedim, nefretle bana dönüp bakalım misafirin gelince ne yapacaksın dedi, sanki market yokmuş gibi o kadar öküzüz veya fakiriz gibi bir avuç tereyağa muhtacız gibi, birşey demedim çıktık gittik, bugün de diyor niye kızdın akşam, bende böyle böyle dedin kırıldım dedim, sana birşey vermem artık senle uğraşmam ne halin varsa gör zaten bana düşman gibi bakıyorsun dedi, o kadının evine gitmek istemiyorum, Ne yüzle bakacaksa yüzüme
Her anne kayınvalide çocuğuna bişey vermek ister verirde bunun sizi hor görmesiyle alakası yoktur sizin kalitesiz çürük çarık dediğiniz onun gözünde kıymetli şeylerdir kayınvalide de bana verir ikiletmem alırım beğenirsem yerim beğenmezsem atarım çöpe maksat kalbi kırılmasın..ne yüzle bakacak yüzüme lafıda ağır bi hitap şekli gibi geldi bana burada birsürü kv sorunları var büyü yapan iftira atan dedikodu yapan oğlunu yönlendiren kıskançlık yapan daha neler neler şu aşamada Sizinki melek sayılır
 
Amannn biraz rol yapmayı öğrensenize.
Siz diyeceksiniz ki 'ah anneciğim Allah razı olsun çok düşüncelisin oğluna bunla yumurta yaparım diyeceksiniz.
Sonra çıkınca çöpe atacaksınız ya da kullanacaksınız.
Bu kadar basit. Hayatı zorlaştırmayın.
aynen katılıyorum. bu kadar sinir olmaya gerektırecek duurm yok hatta hiç yok..
 
Kız ben evlendim evleneli daha kv'nin evinden de kendi annemin evinden de elim kolum boş dönmedim. Elime hep birşeyler tuttuştururlar. Hiç ben fakirim de bize bir şeyler veriyorlar diye düşünmedim ama. İkisinden de Allah razı olsun. Tereyağı pahalı at buzluğa dursun ayrıca nolcak. Bence sen kv sevmediğin için sana çiçek verse batar.
 
tereayağ mı havada kaparım inanki. k.validem almış erir dıye almadım bıdakı gıdışımde alacağım ama.nefret yerıne sevgı beslesen bence ben ve kv gıbı olursun.
 
Benim kaynana bana tereyagi verse hayatimin sokunu yasarim heralde. Kendisi icin tereyagi o kadar kutsalki buzdolabinda vitrin susu gibi saklar ama kullanmaz 10 kilo tereyagi vardir dolabinda ama yemeklerini ucuz margarinle yapar. Tereyagini yemeklerine kattigina hic sahit olmadim buyuk ihtimalle kocasiyla evde yanlizken kullaniyordur misafirede margarinli yemekler kakaliyordur. Yani diyecegim kadin comertlik yapmis size kiymetini bilin bunu bulamayanlarda var.
 
Sizin kayınvalidenize farklı kırgınlıklarınız var belli ki. Ayrıca ufak yardımlarını büyüterek anlatmasından da hoşlanmıyorsunuz. Bu yüzden evinize bir çekirdek tanesinin bile girmesini istemiyorsunuz. Bu ruh halini garip karşılamıyorum ben.

Ama bu konuyu bu kadar büyütmeyin içinizde. Kendinizi ve eşinizi yıpratırsınız. Bırakın versin. Kullanmadığınızı ihtiyacı olana, sevene, isteyene verirsiniz. Kötü ürünlerse çöpe atıp geçersiniz. Siz verileni geri çevirmeyince kayınvalidenizin size saygısız gelen bu tavrıyla da karşılaşmazsınız. Emin olun kafanız kulağınız rahat eder.

Ben de ailelelere ihtiyacımızdan fazlasını gönderdiklerini anlatamadım. O yüzden şimdi arkadaşlarıma dağıtıyorum. Mis gibi ürünler, herkes mutlu oluyor. Eşimin annesinin gönderdiklerinden damak tadıma hitap etmeyenleri de eşim yer diye geri çevirmiyorum. Hatta şöyle söyleyeyim; bize ne koymuşlar çoğu zaman eve gelinceye kadar haberim bile olmuyor.
 
Benim kv her zaman maddi destekte bulunmaya çalışır kendince. Arada dondurucusunda duranlardan ya da dolabındaki Pazar masrafından da verir. Alamaz mıyız alırız ama gönlünden öyle geçiyor, rahat ediyor. Şunları vereyim falan derse ben de kırmamak için şunu almayım ama şu lazım oluyor evde de yok almayız bu hafta diyip alıyorum. Hepsini reddettiyseniz kadın üzülüp çileden çıkmıştır.
 
Back
X