kaynana olma korkusu...

henüz değilim, sadece nasıl bir kaynana olmalıyım onun kararını veremiyorum...

Olduğunuz gibi olsanız ? Mesela şu beni oğlumdan ayırmaya çalışıyor düşüncesini kafanızdan atsanız. Birbirinizi tanımak için zaman tanısanız. İnsanlar birbirini tanımak için zamana ihtiyaç duyar, ilişkiler ondan sonra şekillenir. Siz anlayışlı, iyi niyetli oldukça zaten gelininiz kendisi yaklaşmaya başlayacaktır. Gel, git, aramadın, sormadın gibi bunaltmayın mesela, zaten evliliğe alışmak zor, bir de bu tarz baskılar insanı soğutuyor.

Ben boşandım ve yaşadığım sorunların çoğu eş ailesi kaynaklıydı.

Evlilik sonrası gelin damat Yen’i düzene alışmaya çalışır. Eski düzenlerini onlara dayatmayın bırakın kendi kendilerine Yen’i bir aile olsunlar.
Kimse evlenir evlenmez başka bir ailenin kızı ya da oğlu oluvermez, zamanla insanlar birbirlerini tanır, bambaşka kültürde bambaşka düzende yetişmiş bambaşka insanlar neticede. Büyükler dayatmacı değil anlayışlı olmalılar. Oğulun Kızlık beklemeksizin, Saygı ve resmiyeti koruyun, yardım istemeden müdahale etmeyin). Siz de gelin oldunuz, size yapılan yanlışları siz yapmaya çalışmayın , hatalarını gözardı edin.
O sizin bez bağladığınız meme verdiğiniz oğlunuz yıllar evvel büyüdü, onu büyütürken kendi kendine yetecek şekilde yetiştirdiniz kadına saygıda kusur etmeyecek şekilde büyüttünüz. Annesiyle eşi arasında denge kuracak kişisel yeterliliği var dolayısıyla Kendisine eş seçerken kendine uygun karakterli birini buldu. Aile olmalarına müsaade edin.
Eğer kendinize bağımlı birey olamamış bir çocuk büyüttüyseniz sizden ayrılınca eşine bağımlı olacaktır. Ya da sizden yarılamayacağı için ailesi dağılacaktır.
Alınacağa satılacağa karışmayın, gelenine gidenine karışmayın, dolduruşa getirmeyin. Odağı Yen’i kurduğu ailesi olsun, akrabalarınıza yakınlaştırmaya çalışmayın.
Gelin size damat gelinin ailesine benzer tavırlar takınırlar. Oğlunuzun kayın ailesine olan tavrını düşünün, gelininiz misilleme yapıyor olabilir.
Başka çocuğunuz varsa eğer ikisinin de evlat olduğunu unutmayın, birini el üstünde tutup ötekine kötü davranıyor bazı anneler. Siz o düzende büyüttüğünüz için farketmiyorsunuz Galata aileye sonradan giren kişi bunu net görebiliyor. Evlat ayrımı yapmayın.
Duygu sönürüsü yapmayın.
Başlarına kalkacaksanız yardım etmeyin, kendi göreceğiniz işlerde yardım beklemeyin.
Kimse anneyle oğlunun kan bağını ayıramaz ama araya anneler girerse evlilikler bitebilir.
Benim çevreden gördüklerim doğrultusunda aklıma gelen bi kaç şeyi yazıverdim buradaki ‘siz’ hitabım konu sahibine değildir, genel olarak kim pay çıkarmak isterse odur.

Son düzenleme:
Evine gidince istedigim zaman gidip, istedigim zaman kalkip kendi evime donebilseydim ayrica daha sık giderdim, ugrardim. Ama onlarin istedigi 6 gun birlikte olmak, belki 1 gunu kendimize ayirmamiza musaade eder, ona kalsa. Yani bebek aglar, gitmeyin der hala. Aksam saat 8 olmus, cocuk uyaninca gelin der. 1000 km lik yola cagirir bebekle, kendi kizi tek yasar, yer icer gezer, koye de gitmez, ona asla karismaz. Sonra kizi hem calisir, hem babasindan harclik alir. Ama torunlarina 1 tane bez almazlar. Yanlis duymadiniz... Yani herzaman ayrimcilik yapar. Kiziyla kavga eder, gelip bize atarlanir. Psikolojileri bozukmus. Artik ben de her agzima geleni soyluyorum hic filtrelemeden... Kafa rahat oluyor en azindan keske cevabini verseydim diye dusunmuyorsun.

Geline dair konuşmaları empati yaparak gerçekleştirirseniz çok mutlu bir kayınvalide olursunuz. Onun işlerine, onun evine karışmayarak onun fikirlerine saygı duyarsanız o da size evlat olur can olur yoldaş olur... Hayattaki en büyük iyi ki niz olur. Ancak yoook benim oğlum ben doğurdum evinde karışırım işine de karışırım derseniz hem sosyal anlamda arkadaş kaybetmiş olursunuz hem oğlunuzu

Ablacigim 2 oğlum 1 kızım var, hepsi küçük henüz ama simdiden,
cocuklara yaranmaya calismaktansa kacip gitmeyi planlıyorum. Yurtdisina falan yerleşeceğim
İkinci bir ihtimal bayağa sirket sözleşmesi protokol hazırlatıp dışına cikmayacagim.
Bir şey olursa aha burada yazıyor derim.

Saka bir yana Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

tşk ederim...

Ya okuma süresi boyunca güldüm kusura bakmayın. Kayınvalide ismi olunca doğal olarak bir uzaklık oluyo illaki. Oğullarını onlardan almak gibi bir niyetimiz yok hatta çok isterlerse geri alsınlar . Yaralı kayınvalide ya kıyamam

kaynanalar çocuktan sonra değişiyor ben anneme sürekli tembih ediyorum. yengeme sakin bişey deme!! yoksa annem karışır.. uyariyorum dinlemedi mi kavga ediyorum ya
katiliyorum, benimki de torundan sonra cok degisti. Karisma anlaminda da, baska anlamlarda da.

teşekkür ederim,çok güzel değinmişsiniz...

Damadını kızından kıskanan anne görmedim ben hiç. Erkek annelerinin adı çıktıysa vardır elbet bir sebebi.

Benim ailem eşime evlat dedi, ki hiç arayıp sormamasına rağmen. Ne giderdik doğru düzgün, ne arardı ne ederdi. Arada mesaj atarmış özel günlerde o kadar. Ben sürekli onun ailesine gitmeme, aramalar mesajlar gırla olmasına rağmen istenmedim zaten boşandım biliyorsunuz forumda.

Erkek aileleri bence şöyle düşünüyor; aman olmadı boşanır, oğluma eş mi yok...Hiç sakınmıyorlar kendilerini.

Yazdıklarınızin hepsi doğru ama suan toplumda gelini de kaynanayida okadar kotuluyolarki toplumsal algi bile etkiliyo bekar kiz ortaminda gelin gorumce ortada yokken kotuleniyo evli ogul evlendircek kadinlar arasinda oğul paylasamama yada gelini hor görme yada istiyolarki onlara hizmetçi gelsin felan filan genelleme tabi bunlar
He bide valla iyi kaynanalara kotu gelin iyi gelinlere kötü kaynana denk geliyo valla ne gördüysem biraz nssip isi dua edelim bizlere hayirli kaynanalar dizlere hayirli gelinler denk gelsin

Ablacm simdiye kadar hem gelin hem kaynana olmussunuz sizin daha iyi bilmeniz lazimm

-1- Onlar bana gelsinler. Yani ben ne sık giderim nede arada sırada giderim. Önemli bir şey olmadıkça gitmem. Görmek isteyen gelir.
2- Ne gelinle nede damatla asla samimi olmam.
3- Ev asla vermem. Ben ölünce alırlar. Ne üstlerine ev yaparım nede kirasını veririm. (çok önemli sıkıntılar dışında. O sıkıntılarda da sıkıntı geçene kadar destek olurum o kadar.)
4- Aramam da sormam da.
5- Aramadığım için az arıyo diyenlere tek cevabım "çokta tın" olur.
6- Ömrü hayatımda yemek yapmayı sevmedim. O yüzden çağırma durumum olmaz. Gelmek istiyorlarsa yemeklerini alıp gelsinler.
7- 6. madde geçerli.
8- Pek laf söylemem ama söylersem ve kızarlarsa öyle okkalı bir karşılık alırlar ki dünyaları şaşar.
9- Doğum yapan geline isterse en fazla 1 hafta yardım ederim. Sonrası anacığı gelsin baksın. Hem yardım edeceğim hem de laf mı yiyeceğim.

Kıssadan hisse, burası sayesinde çok şey öğrendim.
Evlenmek isteyen çocuklarıma eşit hisse maddi destek vereceğim. Ekstra bir şeyler istiyorlarsa pamuk ellerini ceplerine sokacaklar.
Bunca yıl çalıştıktan sonra evladım bile olsa kimsenin kölesi olamam. (Bunu kendi çocuklarıma da söyledim.)
Ölmeden önce asla miras paylaştırmam. Mümkün olduğunca çatır çatır yiyip gezip tozacağım. (İnşallah diyelim)

Ablacm simdiye kadar hem gelin hem kaynana olmussunuz sizin daha iyi bilmeniz lazimm
benim bildiklerimi aştı burada okuduklarım....benim eşimin ailesi resmi oldu mesela...kayınvalidemden ne maddi ne manevi bir fayda görmedim ama şimdi yeni nesil kayınvalideler çok fedakar gibi geliyor...çoğu ev alıp veriyor, bir sürü takılar takıyorlar ve gençlerde kalıyor takıları, evlerini dört dörtlük düzüyorlar, torunlarına çoğu bakıyor...tamam hepsi aynı değil ama benim çevremdekiler çoğunlukla bu şekilde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…