- 24 Mart 2014
- 5.886
- 1.424
- 448
- 39
- Konu Sahibi pardon_ama
-
henüz değilim, sadece nasıl bir kaynana olmalıyım onun kararını veremiyorum...
tşk ederim...Olduğunuz gibi olsanız ? Mesela şu beni oğlumdan ayırmaya çalışıyor düşüncesini kafanızdan atsanız. Birbirinizi tanımak için zaman tanısanız. İnsanlar birbirini tanımak için zamana ihtiyaç duyar, ilişkiler ondan sonra şekillenir. Siz anlayışlı, iyi niyetli oldukça zaten gelininiz kendisi yaklaşmaya başlayacaktır. Gel, git, aramadın, sormadın gibi bunaltmayın mesela, zaten evliliğe alışmak zor, bir de bu tarz baskılar insanı soğutuyor.
Ben boşandım ve yaşadığım sorunların çoğu eş ailesi kaynaklıydı.
Ya okuma süresi boyunca güldüm kusura bakmayın. Kayınvalide ismi olunca doğal olarak bir uzaklık oluyo illaki. Oğullarını onlardan almak gibi bir niyetimiz yok hatta çok isterlerse geri alsınlar . Yaralı kayınvalide ya kıyamamgelinler, lütfen söyleyin..kaynanalar yada kaynana adayları ne yapsınlarki (yaransınlar demiyorum) insan gibi muamele görsünler?
1- mesafeli olursun- kızarlar
2-samimi olmak istersin-istemezler
3-ev verirsin, yaranamazssın
4-arar sorarsın, istemezler
5- aramassın -az arıyo derler
6-yemeğe çağırırsın istemezler
7-yemeğe çağırmassın- çağırmıyor derler..
8-bir söz söylersin evladın gibi, lafı evirip çevirip yine kızcak bişi bulurlar..
9-doğum eder gelinler- yardıma gitsen kalsan suç-kalmasan yine suç...
10-.....
11-......
12-.......
lütfen karar verin artık, gerçek niyetiniz ne? amacınız ne?
haaa, annelerden oğullarını koparmaya çalışmaksa İŞTE BU ÇOK ZORRRRR...yaradanın verdiği o bağı, insanoğlu koparamaz...
gelinler, lütfen söyleyin..kaynanalar yada kaynana adayları ne yapsınlarki (yaransınlar demiyorum) insan gibi muamele görsünler?
8-bir söz söylersin evladın gibi, lafı evirip çevirip yine kızcak bişi bulurlar..
10-.....
11-......
12-.......
haaa, annelerden oğullarını koparmaya çalışmaksa İŞTE BU ÇOK ZORRRRR...yaradanın verdiği o bağı, insanoğlu koparamaz...
[/QUOTE
katiliyorum, benimki de torundan sonra cok degisti. Karisma anlaminda da, baska anlamlarda da.kaynanalar çocuktan sonra değişiyor ben anneme sürekli tembih ediyorum. yengeme sakin bişey deme!! yoksa annem karışır.. uyariyorum dinlemedi mi kavga ediyorum ya
teşekkür ederim,çok güzel değinmişsiniz...Evlilik sonrası gelin damat Yen’i düzene alışmaya çalışır. Eski düzenlerini onlara dayatmayın bırakın kendi kendilerine Yen’i bir aile olsunlar.
Kimse evlenir evlenmez başka bir ailenin kızı ya da oğlu oluvermez, zamanla insanlar birbirlerini tanır, bambaşka kültürde bambaşka düzende yetişmiş bambaşka insanlar neticede. Büyükler dayatmacı değil anlayışlı olmalılar. Oğulun Kızlık beklemeksizin, Saygı ve resmiyeti koruyun, yardım istemeden müdahale etmeyin). Siz de gelin oldunuz, size yapılan yanlışları siz yapmaya çalışmayın , hatalarını gözardı edin.
O sizin bez bağladığınız meme verdiğiniz oğlunuz yıllar evvel büyüdü, onu büyütürken kendi kendine yetecek şekilde yetiştirdiniz kadına saygıda kusur etmeyecek şekilde büyüttünüz. Annesiyle eşi arasında denge kuracak kişisel yeterliliği var dolayısıyla Kendisine eş seçerken kendine uygun karakterli birini buldu. Aile olmalarına müsaade edin.
Eğer kendinize bağımlı birey olamamış bir çocuk büyüttüyseniz sizden ayrılınca eşine bağımlı olacaktır. Ya da sizden yarılamayacağı için ailesi dağılacaktır.
Alınacağa satılacağa karışmayın, gelenine gidenine karışmayın, dolduruşa getirmeyin. Odağı Yen’i kurduğu ailesi olsun, akrabalarınıza yakınlaştırmaya çalışmayın.
Gelin size damat gelinin ailesine benzer tavırlar takınırlar. Oğlunuzun kayın ailesine olan tavrını düşünün, gelininiz misilleme yapıyor olabilir.
Başka çocuğunuz varsa eğer ikisinin de evlat olduğunu unutmayın, birini el üstünde tutup ötekine kötü davranıyor bazı anneler. Siz o düzende büyüttüğünüz için farketmiyorsunuz Galata aileye sonradan giren kişi bunu net görebiliyor. Evlat ayrımı yapmayın.
Duygu sönürüsü yapmayın.
Başlarına kalkacaksanız yardım etmeyin, kendi göreceğiniz işlerde yardım beklemeyin.
Kimse anneyle oğlunun kan bağını ayıramaz ama araya anneler girerse evlilikler bitebilir.
Benim çevreden gördüklerim doğrultusunda aklıma gelen bi kaç şeyi yazıverdim buradaki ‘siz’ hitabım konu sahibine değildir, genel olarak kim pay çıkarmak isterse odur.
Damadını kızından kıskanan anne görmedim ben hiç. Erkek annelerinin adı çıktıysa vardır elbet bir sebebi.
Ablacm simdiye kadar hem gelin hem kaynana olmussunuz sizin daha iyi bilmeniz lazimmgelinler, lütfen söyleyin..kaynanalar yada kaynana adayları ne yapsınlarki (yaransınlar demiyorum) insan gibi muamele görsünler?
10-.....
11-......
12-.......
gelinler, lütfen söyleyin..kaynanalar yada kaynana adayları ne yapsınlarki (yaransınlar demiyorum) insan gibi muamele görsünler?
10-.....
11-......
12-.......
Benim ailem eşime evlat dedi, ki hiç arayıp sormamasına rağmen. Ne giderdik doğru düzgün, ne arardı ne ederdi. Arada mesaj atarmış özel günlerde o kadar. Ben sürekli onun ailesine gitmeme, aramalar mesajlar gırla olmasına rağmen istenmedim zaten boşandım biliyorsunuz forumda.
Erkek aileleri bence şöyle düşünüyor; aman olmadı boşanır, oğluma eş mi yok...Hiç sakınmıyorlar kendilerini.
benim bildiklerimi aştı burada okuduklarım....benim eşimin ailesi resmi oldu mesela...kayınvalidemden ne maddi ne manevi bir fayda görmedim ama şimdi yeni nesil kayınvalideler çok fedakar gibi geliyor...çoğu ev alıp veriyor, bir sürü takılar takıyorlar ve gençlerde kalıyor takıları, evlerini dört dörtlük düzüyorlar, torunlarına çoğu bakıyor...tamam hepsi aynı değil ama benim çevremdekiler çoğunlukla bu şekilde...Ablacm simdiye kadar hem gelin hem kaynana olmussunuz sizin daha iyi bilmeniz lazimm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?