- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi pardon_ama
-
gelinler, lütfen söyleyin..kaynanalar yada kaynana adayları ne yapsınlarki (yaransınlar demiyorum) insan gibi muamele görsünler?
1- mesafeli olursun- kızarlar
2-samimi olmak istersin-istemezler
3-ev verirsin, yaranamazssın
4-arar sorarsın, istemezler
5- aramassın -az arıyo derler
6-yemeğe çağırırsın istemezler
7-yemeğe çağırmassın- çağırmıyor derler..
8-bir söz söylersin evladın gibi, lafı evirip çevirip yine kızcak bişi bulurlar..
9-doğum eder gelinler- yardıma gitsen kalsan suç-kalmasan yine suç...
10-.....
11-......
12-.......
lütfen karar verin artık, gerçek niyetiniz ne? amacınız ne?
haaa, annelerden oğullarını koparmaya çalışmaksa İŞTE BU ÇOK ZORRRRR...yaradanın verdiği o bağı, insanoğlu koparamaz...
kötü niyet olsa oğlan evinde, ne kendi takı takar, neden çevresine taktırır..takıları elime verin diyebilir akrabalarına...Ben bunu hiç duymadım. Yargıtay kararlarında bile takı gelinin hakkıdır diye hükmedilmiş. Evlenirken mihir hakkı var, kadının altın hakkı oluyor zaten ki.
konularini az cok biliyorum. Gercekten bosanmalara baksan bircogu ailelerden dolayi. Kendi gorumcem de kaynanasi yuzunden bosandi, kadin 8 yil ugrasti, bunlar da zaten duse kalka ilerliyorlardi. Sonunda bitti...Aynen yani o kadar belli ki yazılanlardan daha tanımadan gard alınmış, hafiften düşmanlık başlamış, takılacak altın bile istemeyerek takılacak, ya da başa kakılacak. Bu tarz ilişkiler nasıl sağlıklı yürüyebilir ki?
Ben çok üzülüyorum, insanlar ne hayallerle evleniyor, yuva kurmak istiyor, ama sevdiği adamın annesi düşman gibi bakıyor size. Yuvam dağıldı benim bu sorunlar yüzünden. Ne kimsenin oğlunu koparmaya çalıştım, ne düşmanlık besledim.
Allahım iyilerle karşılaştırsın, diyecek bir şey bulamıyorum.
tşk ederim güzel yorumunuza, gelini mutlu etmek, aslında oğlunu mutlu etmektir...farkındayım ama bazı karekterler mutlu olmak istemiyor sanırım...ikili insan iliskilerinde acele etmemek lazim,
zamana birakmak lazim bazi kararlari,
nasil ki bazi arkadasiniza teklifsiz bir sekilde sabahtan gidip aksam donuyorsunuz, baska yine cok sevdiginiz arkadasiniza ise randevulu gidiyorsunuz,
cunku ikisinin huyu farkli,
gelininizle iliskinizi de zamanla ogreneceksiniz,
hatta birden fazla gelininiz damadiniz olmasi durumda hepsi ile ikili iliskinizin seviyesi farkli olacaktir.
onlar da keza size nasil yaklasacagini zamanla ogrenecek,
bu yolda iki taraf da hata yapabilir elbette, o zaman da ikinizi de iyi taniyan oglunuz biraz sorumluluk alacak.
korkmayin,
guzel heyecanlar bunlar,
aileye bir kisi daha dahil olacak.
gelinler, lütfen söyleyin..kaynanalar yada kaynana adayları ne yapsınlarki (yaransınlar demiyorum) insan gibi muamele görsünler?
1- mesafeli olursun- kızarlar
2-samimi olmak istersin-istemezler
3-ev verirsin, yaranamazssın
4-arar sorarsın, istemezler
5- aramassın -az arıyo derler
6-yemeğe çağırırsın istemezler
7-yemeğe çağırmassın- çağırmıyor derler..
8-bir söz söylersin evladın gibi, lafı evirip çevirip yine kızcak bişi bulurlar..
9-doğum eder gelinler- yardıma gitsen kalsan suç-kalmasan yine suç...
10-.....
11-......
12-.......
lütfen karar verin artık, gerçek niyetiniz ne? amacınız ne?
haaa, annelerden oğullarını koparmaya çalışmaksa İŞTE BU ÇOK ZORRRRR...yaradanın verdiği o bağı, insanoğlu koparamaz...
o zaman elaleme rezil olmus olurlar, mecbur alenen takilir. Bir de elalem faktoru var, sadece gelinleri degil, kaynanalari da dolduran veya etkileyen.kötü niyet olsa oğlan evinde, ne kendi takı takar, neden çevresine taktırır..takıları elime verin diyebilir akrabalarına...
güzel yazmışsınız tşk. ederim ama bu şekil yapanlarada ilgisiz diyorlar, o yüzden açtım konuyu...kımse kımseyı memnun etmek ıcın ugrasmamalı
oglum mutluysa bende mutluyum demelı
cocuklar akıl danısılması gerekse danısır
yanlıs bırsey gorursenız tabıkı soyleyebılırsınız bır aıle oldunuz sonucta bundan kımse gocunmaz uslubu koruduktan sonra
anne baba cocuguna ev almak zorunda degıl nıye alıyorlar alıyorlarsa nıye basına kalkıp karısıyorlar bu da yanlıs
cocukları esyalarıyla bırlıkte fazla sahıplenıyor anneler sanırım
tum mesele burdan cıkıyor
bızler cocukların ıyı ınsan olması ıcın aracıyız sadece onlar bır bırey bunu kabul ederse herkes tum sorun cozulur
Keşke benim görümcem olaydın senkaynanalar çocuktan sonra değişiyor ben anneme sürekli tembih ediyorum. yengeme sakin bişey deme!! yoksa annem karışır.. uyariyorum dinlemedi mi kavga ediyorum ya
benim kaynanam takti altini herkesin gozu onunde.dugunden 1 ay gecmeden taktiklari besi biyerdeyi istediler altin borcuna verecez dediler.siz dusunun artik gerisini.sadece millet ne der dusuncesi bu.yoksa gelin icin olduklerinden degilkötü niyet olsa oğlan evinde, ne kendi takı takar, neden çevresine taktırır..takıları elime verin diyebilir akrabalarına...
takı meselesi lutuf olduğu için değil, eskiden tüm takıyı oğlan babası alırdı o bakımdan ...yinede tşk ederim yorumunuza
aslında benim olmak istediğim ilişki sıcak, samimi, birbirimizden çekinmeyeceğimiz, hatamız varsa birbirimize söylebilmeliyiz( ama kavga -tartışma şeklinde değil) evinde birşeyi bittiği zaman, gelip benim dolabımdan bana sormadan alsın isterim mesela.. bide gelin kaynana arasını çevrede çok bozuyor bazen, daha nişanlıyken aman kaynana yüz verme- şöyle yapma- böyle yapma gibi...
keşke vermeseydiniz, tabiki sizin hakkınız..benim kaynanam takti altini herkesin gozu onunde.dugunden 1 ay gecmeden taktiklari besi biyerdeyi istediler altin borcuna verecez dediler.siz dusunun artik gerisini.sadece millet ne der dusuncesi bu.yoksa gelin icin olduklerinden degil
aman adım kaynanaya cıkmasın dıye cok uzak durulursa buda yanlısgüzel yazmışsınız tşk. ederim ama bu şekil yapanlarada ilgisiz diyorlar, o yüzden açtım konuyu...
konularini az cok biliyorum. Gercekten bosanmalara baksan bircogu ailelerden dolayi. Kendi gorumcem de kaynanasi yuzunden bosandi, kadin 8 yil ugrasti, bunlar da zaten duse kalka ilerliyorlardi. Sonunda bitti...
Bak ben sana birkaç şey yazayım . Biz kv ile başka şehirde yaşıyoruz geçen temmuzdan beri beni sadece dün aradı Onuda eşimi aramış oda Tuğçe hasta ateşi var yatıyor diyince. İnsan gelinini haftada bir 15 te bir bir kere aramaz mı ya bir söyle bana . Oğlu ile konuşuyor hergün bir kere beni arasa ölür mü mesela neden aramıyor ne yaptım ona ? Bir sebebden olayı geçen sene ramazanda onun evinde kaldım 3 gün sahur iftar aynı yemeği yedirdi . Anne ne yemek yapalım diyorum ses yok sonra dünkini yiyelim diyince evet diyordu . Şimdi o yemeği yiyemez oldum midem bulanıyor. Eşim geçen sene Ocak ile Temmuz arasında afrinde göreve gitti . Bende evimizi kapattım 1600 km uzaktaki ailemin yanına döndüm kv bir kere bile aramadı iyi misin diye ayıp değil mi bu. Ben ağlaya ağlaya 2 güne bir aradım sırf ailemin yanına döndüm kırgınlık olmasın diye .teşekkür ederim,çok güzel değinmişsiniz...
katılıyorumÇok ayıp takılar kesinlikle gelin damata aittir.
Bizde altınlar tamamen kıza aittir.. Kız istemezse eşi dahi o takıları bozamaz.
Abim yengemden habersiz o bileziklere dokunamaz.. en başta babam mahfeder onu.
Yengem isterse bozar bir günde keyfi için yer kimse de bir şey diyemez. Onlar, onun özel eşyası olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?