- 14 Mart 2019
- 208
- 324
- 53
- Konu Sahibi pardon_ama
-
benim bildiklerimi aştı burada okuduklarım....benim eşimin ailesi resmi oldu mesela...kayınvalidemden ne maddi ne manevi bir fayda görmedim ama şimdi yeni nesil kayınvalideler çok fedakar gibi geliyor...çoğu ev alıp veriyor, bir sürü takılar takıyorlar ve gençlerde kalıyor takıları, evlerini dört dörtlük düzüyorlar, torunlarına çoğu bakıyor...tamam hepsi aynı değil ama benim çevremdekiler çoğunlukla bu şekilde...
Sanırım kayınvalidesiniz, değil mi?
İyi de diğer yandan siz de bir "gelin"siniz. O zaman bu soruların cevabını sizin de verebiliyor olmanız lazım. =)) Öyle değil mi?
(Not: Gelinler loncasının çok sinsi üyeleri, bu akşam yeraltındaki çok gizli yerimizde toplanıp, kötü amaçlarımızı gözden geçireceğiz. öptüm. bye)
ağzınıza sağlık, hakkaten ya, üstlerine düştükçe bir şey sanıyorlar kendilerini...dediğiniz gibi aslında, bırakcan ne halleri varsa görsünler, en azından torun bakmaktan kurtuluruz...onca fedakarlık yap, sonra teşşekkür yerine, bi ton laf ye arkadan....-1- Onlar bana gelsinler. Yani ben ne sık giderim nede arada sırada giderim. Önemli bir şey olmadıkça gitmem. Görmek isteyen gelir.
2- Ne gelinle nede damatla asla samimi olmam.
3- Ev asla vermem. Ben ölünce alırlar. Ne üstlerine ev yaparım nede kirasını veririm. (çok önemli sıkıntılar dışında. O sıkıntılarda da sıkıntı geçene kadar destek olurum o kadar.)
4- Aramam da sormam da.
5- Aramadığım için az arıyo diyenlere tek cevabım "çokta tın" olur.
6- Ömrü hayatımda yemek yapmayı sevmedim. O yüzden çağırma durumum olmaz. Gelmek istiyorlarsa yemeklerini alıp gelsinler.
7- 6. madde geçerli.
8- Pek laf söylemem ama söylersem ve kızarlarsa öyle okkalı bir karşılık alırlar ki dünyaları şaşar.
9- Doğum yapan geline isterse en fazla 1 hafta yardım ederim. Sonrası anacığı gelsin baksın. Hem yardım edeceğim hem de laf mı yiyeceğim.
Kıssadan hisse, burası sayesinde çok şey öğrendim.
Evlenmek isteyen çocuklarıma eşit hisse maddi destek vereceğim. Ekstra bir şeyler istiyorlarsa pamuk ellerini ceplerine sokacaklar.
Bunca yıl çalıştıktan sonra evladım bile olsa kimsenin kölesi olamam. (Bunu kendi çocuklarıma da söyledim.)
Ölmeden önce asla miras paylaştırmam. Mümkün olduğunca çatır çatır yiyip gezip tozacağım. (İnşallah diyelim)
ha ha ahaaaa güldürdün beni...ben oğluma sürekli aşkımmm, bitanemmm derim mesela, yandık ozaman:)Benimde en sinir olduğum şey;
Düğüne kadar ya da belli bir döneme kadar erkek evlatlarına bu kadar düşkün olmayan kayınvalidelerin,
Evlendikten sonra oğullarına fazladan ilgi göstermesi, üstüne düşmeye başlaması.
Benim kv bile utanmasa oğluna memesini verip, dizine yatıracak. Evlenene kadar asla ağzından duymadım annişim, minnoşum diye. Evlendik evlerine gittik koskoca adama herkesin içinde minnoşum dedi.
ağzınıza sağlık, hakkaten ya, üstlerine düştükçe bir şey sanıyorlar kendilerini...dediğiniz gibi aslında, bırakcan ne halleri varsa görsünler, en azından torun bakmaktan kurtuluruz...onca fedakarlık yap, sonra teşşekkür yerine, bi ton laf ye arkadan....
Sız buna tek basınıza karar vermezsınız, gelin once sonra oglunuz sonrada sız onlarla nasıl ılıskı de kalmak ıstıyorsunuz ona gore karar verırsınızhenüz değilim, sadece nasıl bir kaynana olmalıyım onun kararını veremiyorum...
takı meselesi lutuf olduğu için değil, eskiden tüm takıyı oğlan babası alırdı o bakımdan ...yinede tşk ederim yorumunuzaP pardon_ama
çoğu ev alıp veriyor, = cogu borc odeyen yeni evlilerden bile maddi beklentiye giriyor.
bir sürü takılar takıyorlar = bana 4 ince bilezik takildi ama buna takilmam, umursamam yani ben bir sey istemedim onlardan.
ve gençlerde kalıyor takıları = bu bir lutuf herhalde size gore?
torunlarına çoğu bakıyor= daha 10 dk baktirmadim, zaten kendi de bastan dedi bu saatten sonra kendimi yoramam diye. Cogu kisi kani canidir, bakicidan iyidir diye dusunup mecbur birakiyor cocugunu.
Foruma da bakarsaniz daha neler neler gorursunuz...
takı meselesi lutuf olduğu için değil, eskiden tüm takıyı oğlan babası alırdı o bakımdan ...yinede tşk ederim yorumunuza
gercekten, kendi kizlarina baktiklari gozle baksalar, kizlarina tanidiklari haklari tanisalar 4 4 luk geçinir herkes. Olayin ozeti bu bence. Ayrimcilik yapmamak.Ben bunu hiç duymadım. Yargıtay kararlarında bile takı gelinin hakkıdır diye hükmedilmiş. Evlenirken mihir hakkı var, kadının altın hakkı oluyor zaten ki.
aslında benim olmak istediğim ilişki sıcak, samimi, birbirimizden çekinmeyeceğimiz, hatamız varsa birbirimize söylebilmeliyiz( ama kavga -tartışma şeklinde değil) evinde birşeyi bittiği zaman, gelip benim dolabımdan bana sormadan alsın isterim mesela.. bide gelin kaynana arasını çevrede çok bozuyor bazen, daha nişanlıyken aman kaynana yüz verme- şöyle yapma- böyle yapma gibi...Sız buna tek basınıza karar vermezsınız, gelin once sonra oglunuz sonrada sız onlarla nasıl ılıskı de kalmak ıstıyorsunuz ona gore karar verırsınız
Tamam, saatlerimiz ayarlıyoruz.Notunuz harika bayıldım:)ben gelirim istenmeyen bir gelin olarak
gercekten, kendi kizlarina baktiklari gozle baksalar, kizlarina tanidiklari haklari tanisalar 4 4 luk geçinir herkes. Olayin ozeti bu bence. Ayrimcilik yapmamak.
bana kendi tarafim, esimin tarafindan fazla taki takti, niye kayinpedere vereyim ölmüs anne babamdan kalan ve bana takilan altinlari?takı meselesi lutuf olduğu için değil, eskiden tüm takıyı oğlan babası alırdı o bakımdan ...yinede tşk ederim yorumunuza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?