kaynana olma korkusu...

eskiden beri cahiliyeden kalma dusuncelerin izleri hala toplumda yer aldigi icin tam anlamiyla silinemedigi icin,ne yazikki gelinlere kole cariye muamelesi yapiliyordu.cok degil bizim annelerimiz bunlara maruz kaliyordu.kadini kullanma baskisi heryerdeydi.yavas yavas duzelsede hala izleri var ve bugunku kaynana gelin catismalarida bence bu yuzden kaynaklaniyor.hep kadini kullanma arzusu.daha kayinbabasiyla yasayip yaninda yemek yiyemeyen ayip sayilan kadinlar biliyorum.bunlarin hepsi ne yazikki cahiliye kulturunun etkisi.gelinlerden herzman birseyler bekleniyor.gerceklesmediginde de kavgalar ortaya cikiyor tabi.boyle gelini kullanma arzusu olmayan kac kaynana gorduysem gelinleriyle arkadas gibiler cunku kimsenin birbirinden beklentisi yok.lutfen algiyi degistirelim neden damatlardan birsey beklenmiyorda hep gelinlerden bekleniyor!.insallah bu cahiliye sisteminden tamamen arindigimiz gun kaynana gelin catismalarida ortadan kalkacaktir.

Ben eşimin ailesinin evinde oturdum çok ısrar ettiler ev yanyanaydı, altın da taktılar ama keşke bunları hiç yapmasalardı da sonradan burnumdan getirmeselerdi. Huzur oldukça biz yapardık hepsini. Bunları yapınca da seni satın almış gibi hissediyor bazıları. Bazıları diyorum böyle olmayanlar da var.

Benim çevremde var mesela, iki emekli maaşıyla, çocuklarına yardım ediyorlar. Bir çocuk karı koca öğretmen mesela. Bence yardıma ihtiyaçları yok. Aile yardım ediyor, ama asla başa kakmıyorlar, beklenti de yaratmıyorlar. Sordum gelininden beklentin ne, hiç yok dedi, apartmanın önüne gelip yukarı bile çıkmazmış, daha iyi uzanıp yatarım dedi kadın mesela:) Zihniyeti anlatmaya çalışıyorum burda tabi ki.

Benimde en sinir olduğum şey;

Düğüne kadar ya da belli bir döneme kadar erkek evlatlarına bu kadar düşkün olmayan kayınvalidelerin,
Evlendikten sonra oğullarına fazladan ilgi göstermesi, üstüne düşmeye başlaması.

Benim kv bile utanmasa oğluna memesini verip, dizine yatıracak. Evlenene kadar asla ağzından duymadım annişim, minnoşum diye. Evlendik evlerine gittik koskoca adama herkesin içinde minnoşum dedi.

Ba

Notunuz harika bayıldım:)ben gelirim istenmeyen bir gelin olarak

ağzınıza sağlık, hakkaten ya, üstlerine düştükçe bir şey sanıyorlar kendilerini...dediğiniz gibi aslında, bırakcan ne halleri varsa görsünler, en azından torun bakmaktan kurtuluruz...onca fedakarlık yap, sonra teşşekkür yerine, bi ton laf ye arkadan....

ha ha ahaaaa güldürdün beni...ben oğluma sürekli aşkımmm, bitanemmm derim mesela, yandık ozaman:)

Şimdiden kendinizi dolduruyor, gardınızı alıyor gibisiniz şu yazdıklarınızla.

P pardon_ama
çoğu ev alıp veriyor, = cogu borc odeyen yeni evlilerden bile maddi beklentiye giriyor.

bir sürü takılar takıyorlar = bana 4 ince bilezik takildi ama buna takilmam, umursamam yani ben bir sey istemedim onlardan.

ve gençlerde kalıyor takıları = bu bir lutuf herhalde size gore?

torunlarına çoğu bakıyor= daha 10 dk baktirmadim, zaten kendi de bastan dedi bu saatten sonra kendimi yoramam diye. Cogu kisi kani canidir, bakicidan iyidir diye dusunup mecbur birakiyor cocugunu.

Foruma da bakarsaniz daha neler neler gorursunuz...

henüz değilim, sadece nasıl bir kaynana olmalıyım onun kararını veremiyorum...
Sız buna tek basınıza karar vermezsınız, gelin once sonra oglunuz sonrada sız onlarla nasıl ılıskı de kalmak ıstıyorsunuz ona gore karar verırsınız

takı meselesi lutuf olduğu için değil, eskiden tüm takıyı oğlan babası alırdı o bakımdan ...yinede tşk ederim yorumunuza

takı meselesi lutuf olduğu için değil, eskiden tüm takıyı oğlan babası alırdı o bakımdan ...yinede tşk ederim yorumunuza

Ben bunu hiç duymadım. Yargıtay kararlarında bile takı gelinin hakkıdır diye hükmedilmiş. Evlenirken mihir hakkı var, kadının altın hakkı oluyor zaten ki.

Ben bunu hiç duymadım. Yargıtay kararlarında bile takı gelinin hakkıdır diye hükmedilmiş. Evlenirken mihir hakkı var, kadının altın hakkı oluyor zaten ki.
gercekten, kendi kizlarina baktiklari gozle baksalar, kizlarina tanidiklari haklari tanisalar 4 4 luk geçinir herkes. Olayin ozeti bu bence. Ayrimcilik yapmamak.

Sız buna tek basınıza karar vermezsınız, gelin once sonra oglunuz sonrada sız onlarla nasıl ılıskı de kalmak ıstıyorsunuz ona gore karar verırsınız
aslında benim olmak istediğim ilişki sıcak, samimi, birbirimizden çekinmeyeceğimiz, hatamız varsa birbirimize söylebilmeliyiz( ama kavga -tartışma şeklinde değil) evinde birşeyi bittiği zaman, gelip benim dolabımdan bana sormadan alsın isterim mesela.. bide gelin kaynana arasını çevrede çok bozuyor bazen, daha nişanlıyken aman kaynana yüz verme- şöyle yapma- böyle yapma gibi...

gercekten, kendi kizlarina baktiklari gozle baksalar, kizlarina tanidiklari haklari tanisalar 4 4 luk geçinir herkes. Olayin ozeti bu bence. Ayrimcilik yapmamak.

Aynen yani o kadar belli ki yazılanlardan daha tanımadan gard alınmış, hafiften düşmanlık başlamış, takılacak altın bile istemeyerek takılacak, ya da başa kakılacak. Bu tarz ilişkiler nasıl sağlıklı yürüyebilir ki?

Ben çok üzülüyorum, insanlar ne hayallerle evleniyor, yuva kurmak istiyor, ama sevdiği adamın annesi düşman gibi bakıyor size. Yuvam dağıldı benim bu sorunlar yüzünden. Ne kimsenin oğlunu koparmaya çalıştım, ne düşmanlık besledim.

Allahım iyilerle karşılaştırsın, diyecek bir şey bulamıyorum.

bana kendi tarafim, esimin tarafindan fazla taki takti, niye kayinpedere vereyim ölmüs anne babamdan kalan ve bana takilan altinlari?
Ayrica dugun yapmadim, gelinligimi dahi kendim aldim, oyle karsi tarafa bir sey aldiran ettiren biri olmadim... O yuzden de kimsenin boyunduruguna girmedim. En guzeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…