Annen zaten söylemiş sana asla evlenmemen gerektiğini. Burda tecrübelilere sormak istemen bile hata. Anneler bizim için en doğrusunu çoğu zaman bilir. Annen istemez mi senin de mutlu huzurlu bir yuvan olmasını.
Kayınvaliden 50 yaşındaymış, genç bir yaş bence. Seni illa yanında neden istiyor? Kara kaşına kara gözüne değil tabiki. Evde yemek temizlik yaptıracak, oğlu maaşını kiraya falan vermeyecek onlara verecek.Eşin olacak adam daha şimdiden annesine lafını geçirip ayrı eve ikna edememiş, aranızda kv ile sorun olsa seni mi tutar sence? Asla seni tutmaz anneme ayıp olur deyip sürekli alttan almanı bekleyecek. Sen sürekli kendini değersiz görüp psikolojik olarak zamanla çökeceksin.
Ağız tadıyla bir kavga bile edemezsin kocanla, hemen karışıp birde üslerine alınırlar kavgalarınızı. Banyoya girmek sorun, sessizce odanızda sevişeceksiniz kimse duymasın diye. Arkadaşlarını aileni gönlünce misafir edemeyeceksin. Sarılıp eşinle bir film bile bakamazsın tv de. Hani sevgi bitiyor mu gerçekten demişsin ya. Aslında sevgi bitmiyor, zamanla insan eşiyle evinde rahat etmek istiyor, konfor arıyor. Sen o konforu bulamadıkça kayınvalidene kinlenip eşine dalacaksın. Zamanla eşinle huzurunuz kalmayacak. Sabrının bittiği yerde de işte çekip baba evine döneceksin yada ömür boyu mutsuz bir evlilik yaşayacaksın. Ben bir senelik evliyim arasıra yatılı misafirim gelse yada biz bir yere yatılı gitsek bile o kadar zorlanıyorum ki düşün birde kayınvalidenle yaşadığında neler hissedersin.
Sen çok seviyorsan nişanlın da seni seviyor olmalı. Ben kv ile birlikte yaşamam ,o zaman bu iş olmasın ikimizde kendi yolumuza gidelim de bakalım ne yapacak nişanlın. Sana şunu diyebilir; hani sen de beni gerçekten sevsen idare ederdin benim için katlanırdın gibi konuşabilir. Ona de ki ben normal olanı istiyorum, annenin isteği anormal. Tek bile değil ki annen ( tek de olsa birlikte oturmak zorunda değilsin) eşiyle oğlu var . Mutsuz olacağımı ve seni mutsuz edeceğimi bile bile neden evleneyim seninle de . Bak bakalım sen ayrılınca ne yapacak. Gerçekten seviyorsa ailesini ikna eder. Öbür kardeşi de evlenince birlikte mi yaşayacakmış annesi. Kesin onu ayrı evlendirir, garezi size.