Kaynana Şikâyetlerinden muzdarip olanlar...

Ben yakın zamanda evleneceğim fakat kayınvalidem çok zor bir kadın ,illa bizimle yasayacak dedi . Yoksa olmaz bu evlilik vs. Sevdiğim kişi de ailem de ne yaptıysa kadın caymadı. Bende ona olan sevgimden ve güvenimden kabul ettim... Ama korkuyorum acıkcası kv derdinden muzdarip olanları gördükçe. Şimdi asıl sorum şu: Kaynanam esime bnm haksz oldugum bi davranısı söylerse ben hatamı kabul mu etmeliyim yumısak bi dille ? Veya baska sekilde mi davranmalıyım ? Kaynananın şikayetleri ile nasıl basa cıkıyosunuz .?
Canımmmm en içten söylüyorum bunu ASLA sakın evlenme ozaman sen delirdin galiba seviyorum diye başını yakma ben 5 yıldır birlikte oturuyorum sen istediğin gibi kanepeye yatamamak istediğin saatte kalkmamak istediğin zaman buzdolabını açmamak nasıl birşey biliyormusun da kabul ediyorsun ben oğlumu kendim büyütemiyorum kendi değerlerimi kendi bildiklerimi uygulayamıyorum bile nişanlın ilerde sende haklı olsan seni atar yinede anasını atmaz bunu sakın unutma 🥺biraz uzun oldu ama dolmuşum kuzum buyur burdan bak 🙏

Ben yakın zamanda evleneceğim fakat kayınvalidem çok zor bir kadın ,illa bizimle yasayacak dedi . Yoksa olmaz bu evlilik vs. Sevdiğim kişi de ailem de ne yaptıysa kadın caymadı. Bende ona olan sevgimden ve güvenimden kabul ettim... Ama korkuyorum acıkcası kv derdinden muzdarip olanları gördükçe. Şimdi asıl sorum şu: Kaynanam esime bnm haksz oldugum bi davranısı söylerse ben hatamı kabul mu etmeliyim yumısak bi dille ? Veya baska sekilde mi davranmalıyım ? Kaynananın şikayetleri ile nasıl basa cıkıyosunuz .?
Birlikte yaşamayı şart koşan bir kayinvalideden ben korkarım açıkçası. Şimdiden taht savaşları başlamış :) valla işin sonu pek hayırlı görünmüyor ama siz kabul etmişsiniz. Müstakbel eşiniz arada denge kurabilecek olsaydı zaten şu an aynı evde kalma konusu kapanmış olurdu. O yüzden güveniniz boşa çıkacak gibi. Kv niz ne derse onu yapmaya hazırlıklı olun. Aksi durumda hep huzursuzluk olur. Kadın ben ne dersem o demiş ve olmuş. Böyle de gider.

Çok net söylüyorum evlenmezdim.
Eş adayı ikna (!) edememiş, aileniz ikna edememiş, kim bu kadın, firavun mu?
Pardon zaten sizin aileniz neden ikna etmeye çabalıyor, ben bu şartlarda bu kızı vermem demeleri ne hoş olurdu.

Mutlu olmayacaksınız. Sonra yaşadığınız şeye evlilik diyeceksiniz. Ne yazık.

Ağır olacak belki ama yazıcam.Bu aynı ev konularını çok okuyoruz bu ara.
Biraz gözünüzü açın.
Eş adayı ile şartlar eşit olsun. Siz dünyanızı değiştireceksiniz. O sadece yatak odasını. Af buyurun ama öyle. Adam ana babası ile kendi evinde yaşamaya devam edicek, yatmadan yatmaya yanına eş alacak işte.
Tv karşısında sarmaş dolaş tv izleyebilecek misiniz mesela?

Evde bornozla dolaşmak?

İstediğiniz vakit yatmak/kalkmak?

İstediğiniz kimseleri misafir ağırlayabilecek misiniz?

Yukarıdaki sorularım çoğaltılabilir.
Öyle çok güzellikten mahrum kalırsınızki...

Umarım kabullenmezsiniz.

Annen zaten söylemiş sana asla evlenmemen gerektiğini. Burda tecrübelilere sormak istemen bile hata. Anneler bizim için en doğrusunu çoğu zaman bilir. Annen istemez mi senin de mutlu huzurlu bir yuvan olmasını.

Kayınvaliden 50 yaşındaymış, genç bir yaş bence. Seni illa yanında neden istiyor? Kara kaşına kara gözüne değil tabiki. Evde yemek temizlik yaptıracak, oğlu maaşını kiraya falan vermeyecek onlara verecek.Eşin olacak adam daha şimdiden annesine lafını geçirip ayrı eve ikna edememiş, aranızda kv ile sorun olsa seni mi tutar sence? Asla seni tutmaz anneme ayıp olur deyip sürekli alttan almanı bekleyecek. Sen sürekli kendini değersiz görüp psikolojik olarak zamanla çökeceksin.

Ağız tadıyla bir kavga bile edemezsin kocanla, hemen karışıp birde üslerine alınırlar kavgalarınızı. Banyoya girmek sorun, sessizce odanızda sevişeceksiniz kimse duymasın diye. Arkadaşlarını aileni gönlünce misafir edemeyeceksin. Sarılıp eşinle bir film bile bakamazsın tv de. Hani sevgi bitiyor mu gerçekten demişsin ya. Aslında sevgi bitmiyor, zamanla insan eşiyle evinde rahat etmek istiyor, konfor arıyor. Sen o konforu bulamadıkça kayınvalidene kinlenip eşine dalacaksın. Zamanla eşinle huzurunuz kalmayacak. Sabrının bittiği yerde de işte çekip baba evine döneceksin yada ömür boyu mutsuz bir evlilik yaşayacaksın. Ben bir senelik evliyim arasıra yatılı misafirim gelse yada biz bir yere yatılı gitsek bile o kadar zorlanıyorum ki düşün birde kayınvalidenle yaşadığında neler hissedersin.

Sen çok seviyorsan nişanlın da seni seviyor olmalı. Ben kv ile birlikte yaşamam ,o zaman bu iş olmasın ikimizde kendi yolumuza gidelim de bakalım ne yapacak nişanlın. Sana şunu diyebilir; hani sen de beni gerçekten sevsen idare ederdin benim için katlanırdın gibi konuşabilir. Ona de ki ben normal olanı istiyorum, annenin isteği anormal. Tek bile değil ki annen ( tek de olsa birlikte oturmak zorunda değilsin) eşiyle oğlu var . Mutsuz olacağımı ve seni mutsuz edeceğimi bile bile neden evleneyim seninle de . Bak bakalım sen ayrılınca ne yapacak. Gerçekten seviyorsa ailesini ikna eder. Öbür kardeşi de evlenince birlikte mi yaşayacakmış annesi. Kesin onu ayrı evlendirir, garezi size.

Son düzenleme:
Allah aşkına kadın şimdiden baskıyı kurmuş üzerinize. Bak ben aynı apartmanda oturuyorum eşim annesinin ne halt olduğunu bilir 1.5 senede toplasan 5 kere çıkmamışımdır evine ama şu an çıkmaya çalışıyorum bu evden bir kaç aya kadar. Yani aynı evde kalıp hiç problemsiz olan çok az sayıdadır. Sakın ha

Sakınnn Sakınnn yapma bu hatayı evlenme daha iyi sonradan başını duvarlara vurursun ama iş işten geçmiştir ben yan yana oturuyorum bezdim kapılarımız ayrı olduğu halde şimdi ki aklımm olsa kesinlikle kabul etmezdim 2 de çocuk oldu şimdi bişi yapamıyorum yoksa çoktan bitmişti bu evlilik

Şimdiden arkadan yasin okumaya başladım allah rahmet etlesin 🤣🤣🤣1.5 yıllık evliyim hayattan soğuttu kv benimle yaşıyor hatta bakıcısı var ama yinede işini görüyor

Annen zaten söylemiş sana asla evlenmemen gerektiğini. Burda tecrübelilere sormak istemen bile hata. Anneler bizim için en doğrusunu çoğu zaman bilir. Annen istemez mi senin de mutlu huzurlu bir yuvan olmasını.

Kayınvaliden 50 yaşındaymış, genç bir yaş bence. Seni illa yanında neden istiyor? Kara kaşına kara gözüne değil tabiki. Evde yemek temizlik yaptıracak, oğlu maaşını kiraya falan vermeyecek onlara verecek.Eşin olacak adam daha şimdiden annesine lafını geçirip ayrı eve ikna edememiş, aranızda kv ile sorun olsa seni mi tutar sence? Asla seni tutmaz anneme ayıp olur deyip sürekli alttan almanı bekleyecek. Sen sürekli kendini değersiz görüp psikolojik olarak zamanla çökeceksin.

Ağız tadıyla bir kavga bile edemezsin kocanla, hemen karışıp birde üslerine alınırlar kavgalarınızı. Banyoya girmek sorun, sessizce odanızda sevişeceksiniz kimse duymasın diye. Arkadaşlarını aileni gönlünce misafir edemeyeceksin. Sarılıp eşinle bir film bile bakamazsın tv de. Hani sevgi bitiyor mu gerçekten demişsin ya. Aslında sevgi bitmiyor, zamanla insan eşiyle evinde rahat etmek istiyor, konfor arıyor. Sen o konforu bulamadıkça kayınvalidene kinlenip eşine dalacaksın. Zamanla eşinle huzurunuz kalmayacak. Sabrının bittiği yerde de işte çekip baba evine döneceksin yada ömür boyu mutsuz bir evlilik yaşayacaksın. Ben bir senelik evliyim arasıra yatılı misafirim gelse yada biz bir yere yatılı gitsek bile o kadar zorlanıyorum ki düşün birde kayınvalidenle yaşadığında neler hissedersin.

Sen çok seviyorsan nişanlın da seni seviyor olmalı. Ben kv ile birlikte yaşamam ,o zaman bu iş olmasın ikimizde kendi yolumuza gidelim de bakalım ne yapacak nişanlın. Sana şunu diyebilir; hani sen de beni gerçekten sevsen idare ederdin benim için katlanırdın gibi konuşabilir. Ona de ki ben normal olanı istiyorum, annenin isteği anormal. Tek bile değil ki annen ( tek de olsa birlikte oturmak zorunda değilsin) eşiyle oğlu var . Mutsuz olacağımı ve seni mutsuz edeceğimi bile bile neden evleneyim seninle de . Bak bakalım sen ayrılınca ne yapacak. Gerçekten seviyorsa ailesini ikna eder. Öbür kardeşi de evlenince birlikte mi yaşayacakmış annesi. Kesin onu ayrı evlendirir, garezi size.
Söylediklerin acı ama çok doğru.. tavsiyeleriniz üzerine bu konuyu tekrar acıcam ama ne olacak gercekten bilemiyorum. Bu konu yüzünden defalarca ayrlmayı düşündüm ve denedim de ama olmadı olmuyo elimde değil ne o kopabiliyo ne ben. Birde ailesi ile bu konuyu cok kez tartstı hala da konusmıyo onlarla ve daima , en ufak seyde arkamda olacağını söylüyo. Su an elinde gercekten birsey olmadıgını ve bi süre sabretmemi tavsiye ediyo. ( Bu arada o benm için çok fedakârlıkta bulunmus biri söyleyemediğim özel konularda)

Söylediklerin acı ama çok doğru.. tavsiyeleriniz üzerine bu konuyu tekrar acıcam ama ne olacak gercekten bilemiyorum. Bu konu yüzünden defalarca ayrlmayı düşündüm ve denedim de ama olmadı olmuyo elimde değil ne o kopabiliyo ne ben. Birde ailesi ile bu konuyu cok kez tartstı hala da konusmıyo onlarla ve daima , en ufak seyde arkamda olacağını söylüyo. Su an elinde gercekten birsey olmadıgını ve bi süre sabretmemi tavsiye ediyo. ( Bu arada o benm için çok fedakârlıkta bulunmus biri söyleyemediğim özel konularda)
Seni de anlıyorum sevdiğin için orta yolu bulmaya çalışıyorsun ama bu şekilde mutlu olmanız imkansız. Sevgiline güzellikle konuş, ben asla olmaz demek isterken bile seni sevdiğim için kendimi ikna etmeye çalıştım ama yapamıyorum falan de. Yani ayrılalım desen bile kavgayla değil hani bunun sebebi annenin birlikte yaşama hevesi diye belirt. Kavgasız gürültüsüz bir şekilde severek ayrılanlar modunda ayrılırsan zaten seni seviyorsa ailesiyle bu konuyu halledip geri gelir sana. Gelmezse de inan ömür boyu acı çekmezsin, elbet senin istediğin kriterlerde biri çıkar karşına.

Son düzenleme:
şimdi öyle der, nikahtan sonra görüceksin dünyada cehennemi. Nişanlına çok güvenme, güvenilcek biri olsa annesini ikna eder veya dinlemezdi. Çünkü mantıklı bir yanı yok kadının isteğinin. O ilk günler geri gelmiycek. Evliliğe değil sanki yeni bir aileye evlat gitmiş veya besleme gibi olacaksın. Nişanlın da annesine laf ettirmiycek, o zaman bittiğini anladığın an olacak.

Ailem haksız yere sana sesini bile yükseltse şu eşikten geçirmem diyen nişanlılar evlenip koca olunca, o benim anam, kes artık şikayet etme, alttan al idare et, annem haklı demeye başlıyor. Çok gördüm böyle şeyler.

Zaten annen ne kadar güzel uyarmış. Eğer bu şartlarda evlenirsen çok pişman olucaksın, aileni de perişan ediceksin.

Seni de anlıyorum sevdiğin için orta yolu bulmaya çalışıyorsun ama bu şekilde mutlu olmanız imkansız. Sevgiline güzellikle konuş, ben asla olmaz demek isterken bile seni sevdiğim için kendimi ikna etmeye çalıştım ama yapamıyorum falan de. Yani ayrılalım desen bile kavgayla değil hani bunun sebebi annenin birlikte yaşama hevesi diye belirt. Kavgasız gürültüsüz bir şekilde severek ayrılanlar modunda ayrılırsan zaten seni seviyorsa ailesiyle bu konuyu halledip geri gelir sana. Gelmezse de inan ömür boyu acı çekmezsin, elbet senin istediğin kriterlerde biri çıkar karşına.
Bu dediklerini onunla özellikle düşünücem çünkü olması gereken bu galiba.. Bakalımm :/

kekse kk yı evlenmeden önce okusaydım. kesinlikle ama kesinlikle kaynanayla değil aynı evde aynı sokakta bile yaşamazdım. o kadar zor o kadar zor ki anlatamam.eşin ne kadar arkanda durursa dursun ,ki senin eşin arkanda durmuyor zamanla anlayacaksın... çadır da yaşasaydımda beraber yaşamasaydım...

ne demek elinden bisey gelmiyo? 15 yasinda falan mi bu adam. gidip begendiginiz evi tutup esyalarini alip dayayip döseyeceksiniz. nokta. ayni sirada da dügün nikah falan halledilecek. haaa tabi bu adamin tek kurusu yoksa, anasinin babasinin cebine bakiyosa o ayri.

gerci dedigin kadar cok sevseydi seni asla ama asla sana bunlari yasatmazdi

Back
X