Kaynana Sıkıntısı

9 yıllık evliyim ve şimdiye kadar kayınvalidemle sorunumuz olmadı ta ki ben işe başlayım 2 yaşında kızım var ona bakana kadar. Bakmaya başladığından beri her evine çocuğu almaya gittiğimde önce ufak ufak laf sokmaya başladı çocuğuma bakıyo diye hep sustum hiç sesimi çıkarmadım. Önce evimde yaptığım işe kadar her şeye karıştı evimi bok götürüyomuş anan hiçmi bi şey öğretmedi sana, bana bak gelin oğlumu mutlu et bu suratını çekmem senin hem kızıyo hem de güler yüz bekliyo hakaret bile etti uyuz uyuzluğun yüzünden bitirdin oğlanı... 2 ay bu böyle devam etti ama ben hiç cevap vermiyorum. Sonra Antalyaya düğüne gittik kaynanamın kız kardeşinde kalıyoruz kına gecesinde herkezin içinde bana bağırdı ben de ortamı terk ettim Ankaraya döndüğümüzde ben onları rezil etmişim itibarları sarsılmış şimdi küsüz ve çocuğu akşam almaya gidince kapıdan verim çat yüzüme kapatıyor. bu olanlar yaşadıklarım çok sinirimi bozucu nasıl davranacağım bilmiyorum. Bu arada eşim çok anneci

çocuğu kreşe vereceksin ve bu kadından herhangi bir iyilik beklemeyeceksin bu kadar basit. eşinin anacı olup olmaması bir şeyi değiştirmez. çocuğunu da böyle bir kadına bırakman iki gün sonra onun da kafasını zehirleyebilme olasılığını ortaya çıkarıyor. bu riski almaktansa kreşe vermen en sağlıklısı. bir de ankarada yaşıyorsun. o kadar güzel kreşler var ki emin ol hem güvenli hem de bir babaanne/anneanne evinde öğreneceğinden kat be kat fazlasını öğrenir oralarda.

Vallahi sırf bu kaynana meselesinden dolayı evlenmek korkunç geliyor.
Hepsi mi aynı olur.
Kaynananızın yaptığı çok yanlış ve eşinizin aşırı anneci olması ayrı zulüm.
Tek çare oturup evde çocuğunuza kendiniz bakmanız.
Zaten büyükanne eliyle büyüyen çocuklar sorunlu oluyor ilerde bunu da yabana atmayın derim, maddi olarak aç mezarı yok kendiniz büyütün rahat edin.

çocuğa bakıyor diye her şeye karışma hakkını buluyor kendinde şimdi de küs olduğumuz için çocuğu kapıya koyup çat yüzüme kapatıyor kapıyı
ben sırf bu yüzden işten çıkıcam artık
bezdirdi beni öle karışıyor ki
benim evimde bakıyo birde
evimin düzenine herşeye karışıyo

peki sizce hakki yok mu,

bence cocugu bakanin eger ki maddi karsilik almiyorsa bu hizmeti neticesinde bu tarz seylere hakki doguyor da ondan soruyorum.

yani bu kadin sizin calisaniniz degil ki, elbette aileden oldugu icin cocuga bakmak istiyor, ailedensem de her seye karisirim diyor, der de yani.

Çocuğa bakmakla ev işlerine karışmak arasında bağlantı yok ki
Çocuğuna bakıyorum o yüzden sana oğlumu mutlu et diyebilirim, evini topla diyebilirim gibi bir hak nasıl elde edebilir ?

Çocuğa bakmakla ev işlerine karışmak arasında bağlantı yok ki
Çocuğuna bakıyorum o yüzden sana oğlumu mutlu et diyebilirim, evini topla diyebilirim gibi bir hak nasıl elde edebilir ?

sizi bir seye zorlamak farkli bir seydir, fikir beyan etmek farkli bir seydir.

Kimse sizin ev yasaminiz hakkinda fikir beyan etsin istemiyorsaniz o insanlari sadece misafir olarak evinize alirsiniz ve burasi benim evim dersiniz.

Ama sen ailedensin deyip maddi karsilik odemeden aldiginiz yardimlarin neticesinde, sen hic bir sekilde fikrini beyan edemezsin diyemezsiniz.

Ben kayinvalidenin hakli oldugunu da savunmuyorum bu arada.
Ben de kisa bir sure kayinvalidemle yasadim, ogluma bakti ve gecinemedik.
Ancak gecinemememizin sebebi o degildi ki, ben bu konuda en cok esimi sucladim mesela,
ayni evde yasayamayacagimizi iki tarafi da bilen taniyan kisi olarak onun tahmin etmesi gerekirdi.
Neyse gecmiste kaldi, yanlis bir karardi,
aevet bunaldim kayinvalidem o kadar evin icinde oldugu icin,
ama hakki yok diye de dusunmedim.

Ve bu sekilde yorumluyorum bu tarz konulari her zaman.
Siz ayni fikirde degilseniz farkli bir bakis acisi olarak gorup gecebilirsiniz.

9 yıllık evliyim ve şimdiye kadar kayınvalidemle sorunumuz olmadı ta ki ben işe başlayım 2 yaşında kızım var ona bakana kadar. Bakmaya başladığından beri her evine çocuğu almaya gittiğimde önce ufak ufak laf sokmaya başladı çocuğuma bakıyo diye hep sustum hiç sesimi çıkarmadım. Önce evimde yaptığım işe kadar her şeye karıştı evimi bok götürüyomuş anan hiçmi bi şey öğretmedi sana, bana bak gelin oğlumu mutlu et bu suratını çekmem senin hem kızıyo hem de güler yüz bekliyo hakaret bile etti uyuz uyuzluğun yüzünden bitirdin oğlanı... 2 ay bu böyle devam etti ama ben hiç cevap vermiyorum. Sonra Antalyaya düğüne gittik kaynanamın kız kardeşinde kalıyoruz kına gecesinde herkezin içinde bana bağırdı ben de ortamı terk ettim Ankaraya döndüğümüzde ben onları rezil etmişim itibarları sarsılmış şimdi küsüz ve çocuğu akşam almaya gidince kapıdan verim çat yüzüme kapatıyor. bu olanlar yaşadıklarım çok sinirimi bozucu nasıl davranacağım bilmiyorum. Bu arada eşim çok anneci
Ahahha aynı seyler ;) bebek olmadna once harika gelin bebegş onlara bırakıp ise gdiince gelin aksam gelsede bize sulu yemek yapsa sen sulu yemek yapmayı blmıyordjn demi ben sana ogretıcemmm kızım ksuura bakamda sana kmse bsey ogretmemisss ben bebege bakarım ama meselee o deilll - senn işin olmasaydı bu hafta tatile giderdim ne guzelll gbi bir ton laffff oouffff bayılcam bnde artık valla al cocugu gunluk krese ver braz buyusn beakmıyxam bende asla bıkdım

kızlar çıkmaza girdim iyice eşimle kayınvalideyle kayınbabayla herkesle küsüm hele eşimi hiç affedemiyorum hiç benim yanımda olmadı nikahta kına gecesinde o ailesiyle ben de tek başıma ona konuşmayarak haddini bildireyim derken yapayalnız kaldım şimdi. Akşamları küçük kızı ben alıyorum kapıdan atıp hemen yüzüme kapatıyor kaynanam, büyük kızı da (7 yaşında ) babası getiriyor tabi orda yemeklerini yiyip öyle geliyorlar sofralarımız bile ayrıldı. Benim ailem şehir dışında ben ise onların arasında yapayalnız. Hakkımda ne konuşuyorlar neye karar veriyorlar çok merak ediyorum. Belki de bitirmek isteyecekler. Bu olaylar nereye doğru gidiyor kestiremiyorum. Kimsenin hiç çabası yok ben çabalasam herşeye rağmen bu yaşananları sindirmiş olacağım bu da bana kendimi çok kötü hissettirir. Sonuç nereye varacak bilmiyorum ama bu halde çok mutsuzum.

Bu küslükler biter de düzelir mi yoksa ayrılığa doğru gidiyor muyum? İki tarafın da bir çabası yok Ne yapacağımı bilmiyorum

Büyük kızınizı bu yaşa kadar kim büyüttü diye sormuştum ama yanitlamamistiniz?

Çocuğu kreşe vermeyi de düşündüm ama içim çok rahat o baktığı için. Çocuğuma bakıyo diye bu kadar alttan almam ezilmem mi gerekiyor
tabiki hayır
kendi anneniz nerde biraz o idare etsin sonra kreşe verirsiniz 3 yaşında gibi

memurum işimi nasıl bırakayım.1 buçuk sene sonra çalıştığım kurumun kreşine vereceğim ama bu süreci nasıl atlatırım bilmiyorum
İşini sakın bırakma. Çocuğun zaten kendini kurtarmış sayılır. Sadece şunu söylemek istiyorum. Çocuğa fiziki anlamda güzel bakıyor olabilir ama size karşı içten içten doldurmadiginin veya doldurmayacaginin garantisi var mı. Genelde duygu sömürüsü ile çocukların aklına girerler. Kreşe gidebilir. Bu şekilde olmaz..

Son düzenleme:
Merhaba..Yazdiginizdan anladigim kadariyla cocuga baktigi icin boyle cosmus.Sizi kendisine muhtac goruyor..Bence bu duruma son verin.Cocugunzu verin bir bakiciya ya da krese.Mecbur olan insanlar nasil veriyorlar??Bunu cekmeye deger mi sizce ?Vardir mutlaka guvenilir bir bakici veya kreş.Apartmana bir haber salsaniz bakmak isteyen bir suru ev hanimi olur..Ezdirmeyin kendinizi..

Eşiniz niye sizinle küs hakaretleri lafları siz yemişsiniz ona ne oluyor? Bu arada ne kadardır bakıyor kv çocuğa kaç ay oldu? Önceden sıkıntımız yok demişsin birden bire mi başladı? Acaba kvnin beklentileri mi vardı, hediye, para, teşekkür vs. Beklentileri gerçekleşmeyince mi değişti, yani bir nedeni olmalı.

Ne bileyim işten gelince yemeği kvde yiyorduysanız sofrayı kaldırmaya falan yardım etmedin? Benim ablamın çocuğuna annem bakıyor gerçi artık büyüdü, Ablam sağolsun herşeyi önüne bekler. Siz nasıldınız merak ettim.

Çocuğuma bakıyor diye ağzıma yapacak değil ya.
Valla eşim anneci miymiş o cu mu bu cu mu hiç umrumda olmaz.
Ya işten çıkardım ya da kreş, bakıcı düşünürdüm.
Çok sabırlısınız gerçekten.
Kapılar çarpıyor yüzünüze yine de çocuğunuzu götürüyor musunuz ertesi gün.
Ben yapamazdım.

Bakmak istemiyor sizi yıldırmaya çalışıyor demekki.
Bakıcıya verin sizde.

Sizi artık çekemiyorum senin ana kuzusu olman seninde hakaretlerinden biktim artık yaz duzelin ya biter bu iş gibi bi blof yapsanız eşiniz yermi acaba yaklaşık 1 yıl önce arkadaşım yaptı bu blofu şimdi eşi bir dediğini iki etmiyor esine asla laf soyletmiyor anneside kendi oğlundan oğlunun tavrından çekindiği için artik cemkiremiyor
He birde kesinlikle çocuğumu kreşe verirdim hem orda her bakımdan çok gelisir

Siz onca hakaretine boyun eğince başkalarının yanında da hakaret etme cesareti bulmuş tabi. Eşinizden çok sizi hatalı buldum. Önce siz sınır çekmeliydiniz kayınvalidenizle aranıza. Çocuğunuzu da alıp bakıcıya vermeliydiniz. Zaten kayınvalideniz bakmak zorunda da değil. Buna da geriliyor olabilir. Ama tavrı kabul edilemez.

Back
X