• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana sorunu

Kat kaloriferi döşeyin ayda bir gittiğim köy evinde bile var yani ısı pompası var bi sürü seçenek var kışın çekmek yerine gider yaptırırım en kötü 1+1 ev alsınlar otursunlar kışın bebekle kaynana falan çekilmez
Isı pompası gerçekten çok mantıklı. Sıcacık yapıyor. Maksat geline zulüm olmak yoksa çare çok da. Orası oğullarının evi isterlerse tamamen yerleşirler(!)

Yerinizde olsam ondan iş beklemem. Ben bi eve misafir gidince istenmediği sürece yardım etmem. Düzen bilmem çünkü, karışmak istemem. O da karışmasın, ona misafir olduğunu hissettirin kendi evinde yaptığı hiçbir şeyi yapmasın 3 ay misafirlik için çok uzun ama böyle iş miş, giderlere dahiliyet beklerseniz kendi evi gibi düşünür gerek yok. Çocukla ilgilendiğinde siz iki dakikada hallediverin. Yemek de veriyosanız bi eline sağlık demedi diye haram etmeyin ayıp, yazık. Çok üzüldüm bu söze. Pazardan fazla aldığını da buzluğa atın bozulmadan tüketebilmek için başka yöntemler arayın ziyan olmaz.

Isı pompası gerçekten çok mantıklı. Sıcacık yapıyor. Maksat geline zulüm olmak yoksa çare çok da. Orası oğullarının evi isterlerse tamamen yerleşirler(!)
Valla ben kaynana bana dert olmasın diye ev almasına destek oldum birleşip kursunlar bi sistem hadi ısı pompası pahalıdır ama kazan ucuz 2, el var kurarsın bi tane ev sıcacık olur köyde yine sobamız var ama tamamen keyfine yakıyoruz insan anaaını babasını çekemez evde o kadar

Kaynanayla yasamadim bilmem ama nenemle yasadik kabus gibiydi

Annem yemek hazirlim derdi yok oglum gelsin hep beraber yeriz derdi nenem

Babam gelince karin bizi aksama kadar ac birakti seni bekletti derdi babamda hopp deli fisek bagirir cagirirdi ne zaman ki biz büyüdük nenemin sesi kesildi

Annem sessizdi ama bize bir sey diyemiyordu

Hakkinizi helal etmemek abarti olmus

Esinizle konusun toplansinlar evine isitma icin bir seyler yaptirsinlar insan rahat edemez

Sorun şu ki okadar çeşit çeşit yemekler yapıyorum 3 ayda bir kez eline sağlık demedi yedi içti çekildi
Bu misafiri istemeyip, gitmesini dört gözle bekleyip ama çeşit çeşit yemek yapıp, tatlısını sütlüsünü de eksik etmeyip,
gitmiyor diye ağlamakta saçma.

Bu kaynana kaç yaşında?
Köyünde hiç akrabası, sevdikleri yok mu?

Hakkını helal etmemek de pek bir abartı olmuş. Siz diyor musunuz anneciğim ellerinize sağlık yada çocuğuma bakıyorsunuz teşekkür ediyorum. Bence siz de demiyorsunuz. Buradaki kininizden belli.. Bazen de yaş kaç olursa olsun birilerine yol yordam öğretilir siz de kibar olun o da size uyum sağlasın.

Çocuklarında kalıyor madem, neden sadece sizde?

Kaynanam bana geldi kocası yok bizde kalıyor 3 aydır. 5 aylık bebeğim var onu tutuyor bende işlerimi falan görüyorum ben bebeği tutarken o nadirde olsa yemek yapar evi supurgeye çeker daha fazlasını yapmaz daha çok çocuga bakıyor.

Sorun şu ki okadar çeşit çeşit yemekler yapıyorum 3 ayda bir kez eline sağlık demedi yedi içti çekildi bazen bulaşıkları yıkar. Ama çok zoruma gidiyor eşim her sofradan kalkarken eline sağlık demesibe rağmen duyduğu halde bir kez bile demiyor. ( Hakkım helal değil ) Sürekli pazara gitmek istiyo yicegimz kadar alıyorum ben kendisi daha çok aliyo bir iğne de benden olsun deyip vermiyo almiyo ve aşırı çok konusuyo psikolojim bozuldu artık daraldım bunaldım şimdi bütün eleştirilere açığım benmi yanlış düşünüyorum idare etmem gerek mi böyle bi insanı benmi yanlısım omu her yoruma açığım canımı çok sıkıyor böyle şeyler gunden güne
Gönder gitsin gitmiyosa al bebeği annenler varsa birazda annemlerle kalayım de ve git bir hafta oda sıkılır gider🤣

Ne diyebilirim mesela sen olsan ne derdin
Bir eline sağlık bile demiyorsunuz derdim ben bir dahakine yemek falan da yapmazdım çay yapıp getirmezdim “anne balkonun temizlenmesi gerekiyor sen yapar mısın” gibi görevler verirdim yapmıyorsa bir şey istedim onu bile yapmıyorsun diye tartışma çıkartırdım. Burası otel mi derdim. Vs vs. Yapabilecek misin?

Aklına bunları yapmak bile gelmeyip buraya soran biri hiç zannetmiyorum bisey yapar

O yüzden sen susmaya devam kafama takma

Kaynanam bana geldi kocası yok bizde kalıyor 3 aydır. 5 aylık bebeğim var onu tutuyor bende işlerimi falan görüyorum ben bebeği tutarken o nadirde olsa yemek yapar evi supurgeye çeker daha fazlasını yapmaz daha çok çocuga bakıyor.

Sorun şu ki okadar çeşit çeşit yemekler yapıyorum 3 ayda bir kez eline sağlık demedi yedi içti çekildi bazen bulaşıkları yıkar. Ama çok zoruma gidiyor eşim her sofradan kalkarken eline sağlık demesibe rağmen duyduğu halde bir kez bile demiyor. ( Hakkım helal değil ) Sürekli pazara gitmek istiyo yicegimz kadar alıyorum ben kendisi daha çok aliyo bir iğne de benden olsun deyip vermiyo almiyo ve aşırı çok konusuyo psikolojim bozuldu artık daraldım bunaldım şimdi bütün eleştirilere açığım benmi yanlış düşünüyorum idare etmem gerek mi böyle bi insanı benmi yanlısım omu her yoruma açığım canımı çok sıkıyor böyle şeyler gunden güne
Benim kv geldiği zaman eğer küçük bebeğim varsa sabahları onu alırdı sen biraz daha uyu derdi inkar edemem asla
( ama sonra bu forumda bununla ilgili bebegi alıyor bana sen dinlen diyor gıcık oluyorum diye konu açan arkadaşımız da oldu ben o an anladım ki bakış açısı başka bir şey nasıl bakarsan öyle görürsün ben bu davranışa bana yapılmış iyilik yani bana değer verilmesi olarak baktım)
Çocuklar büyüdüğünde geldiğinde onlara bakardı ben iş yapardım ama burda şöyle de bir nüans var benim kv ben çağırıp hatta ısrar etmediğim sürece gelmezdi bu arada babaannemle yasit kendisi yani genç de değil şuan 87 yasinda bu bahsettiğim 20 yıl önce filan
Simdi mesela ben kv oldum ve birebir onun yöntemini uyguluyorum 10 defa çağrilirsam 1defa belki gidiyorum ondada çok az kalıyorum çünkü bende 47 yasindayim şimdiden biktirmak istemem kimseyi isterim ki hep böyle yolum gözlensin sevgi saygı göreyim inşallah
Sizin kv nin de iyi yönleri var tamamen kötü diyemeyiz haksızlık olur acaba sizce yani yönlendirilme ihtiyacı olabilir mi
Misal anne o kadar alışveriş yapamam hem bozulur hemde bütçemiz el vermez bu iyi şimdilik
Veya da anne ben şunu yapacağım sen de bunu mu yapsan şeklinde hic denediniz mi hayır mı dedi ne yaptı
Ben misal nereye gitsem onu götürürdüm akraba arkadaş komşu gezmesi vs bazen bana derdi ki ben gelmeyeyim cocuklar da kalsın sen git rahat rahat hem çayını iç kizim peki derdim
( bunu da sorunlu zihniyet misal çocuklarla gezmeye gidemiyorum istemiyor şeklinde yansitabilir oysa ben oh derdim çünkü anneler bilir ki çocuklar en az 4 yas olana kadar oyle oturulup uzun sohbet sıcak çay keyfi asla olmaz ...yani demek istediğim bakış açısı her şeydir biraz bakis açınızı mi değiştirmeniz en basta kendiniz için)
Ben mi haklıyım o mu demişsiniz ya ikinizde kötü niyetli degilsiniz belki iletişim ve bakış açısı çözüm olacaktır

benim annem dedem vefat etti 16 yıl baktı yüzü yumuşak diye 5 erkek kardeşlerdi babam pısırık bir adamdı zaten dedemden sonra 21 yıl yaşadı düşün çocuklugum babannemle geçti çok sıkıcıydı annemin babama olab aşkı zamanla bitti falan benim kaynana gelince zaten aram kötü ama ben ona misafirsin otur derim mutfaga tabak getirir siz oturun derim misafirsiniz sürekli böyle davranırım erkenden gider bir kere gelebildi zaten o kadar

Offf evleri sobalı kaynana ve kayinbabalar yılın bu zmanlarai köyden kente doğru kaloriferli evlere göç etmeye başlarlar. Göc yorucu ,ama onları bekleyen daha büyük tehlike var .Başlarına geleceklerden haberdar da olsalar inanilmaz bir kaygisizliklari vardır.
Gelinlerinin sürat asıp yorgunluklarını dile getirmelerini umursamaz gorunselerde akşam olunca oğullarını kenara çekip üstüne koyarak anlatirlar..Savunma mekanizlari yaza göre kışın daha yüksektir. İlaç saatleri gün icinde sık sık unutulur ama Gelinlerinin soyledikleri asla.
Yılın bu zmanlari onlar için sıcak bir çorba ve kalorifer yani yataktan çok daha fazlasidir. Avlanma ve dedikodu malzemesi toplama saatleri gece gündüz farketmez.genellikle kapı vurma adetleri yoktur ve Gelinlerinin odası hep yanliskla açılır . Bebek bakma bahane geline hizmet ettirme sahane düsturu ile hareket ederler. Plansiz gibi gorunen her hareketlerinde bir mana vardır. Zavallı kayinbabalr olaylardan habersiz çayını yudumlarken kaynanalar namaz sonrası tesbihte bile iç müzakere yaparlar ve bilirler ki Gelinlerinin her bir sözünde bir mana vardır..
"Sobali evden kalorifere doğru " belgeseli yakında sizLerle
Aynısını ben yaşıyorum desem şuan

evine elektrikli ısıtıcı falan alın gitsin evine yılın 8 ayı hava soğuk bile değil. çöreklenmiş evinize

Offf evleri sobalı kaynana ve kayinbabalar yılın bu zmanlarai köyden kente doğru kaloriferli evlere göç etmeye başlarlar. Göc yorucu ,ama onları bekleyen daha büyük tehlike var .Başlarına geleceklerden haberdar da olsalar inanilmaz bir kaygisizliklari vardır.
Gelinlerinin sürat asıp yorgunluklarını dile getirmelerini umursamaz gorunselerde akşam olunca oğullarını kenara çekip üstüne koyarak anlatirlar..Savunma mekanizlari yaza göre kışın daha yüksektir. İlaç saatleri gün icinde sık sık unutulur ama Gelinlerinin soyledikleri asla.
Yılın bu zmanlari onlar için sıcak bir çorba ve kalorifer yani yataktan çok daha fazlasidir. Avlanma ve dedikodu malzemesi toplama saatleri gece gündüz farketmez.genellikle kapı vurma adetleri yoktur ve Gelinlerinin odası hep yanliskla açılır . Bebek bakma bahane geline hizmet ettirme sahane düsturu ile hareket ederler. Plansiz gibi gorunen her hareketlerinde bir mana vardır. Zavallı kayinbabalr olaylardan habersiz çayını yudumlarken kaynanalar namaz sonrası tesbihte bile iç müzakere yaparlar ve bilirler ki Gelinlerinin her bir sözünde bir mana vardır..
"Sobali evden kalorifere doğru " belgeseli yakında sizLerle
Kaynana geographic sundu 🤣

Back
X