herkese günaydııın,
kızlar en son perş. girdim kk ya ama hiiç cevap falan yazamadım ya benim bağlantıda ya sitede sorun vardı. peritafcım yaşadıklarına çok üzüldüm bilemiyorum karı koca arasının bozulması kaynanayı mutlu mu eder ne bozmaya çalışırlar hep. benimki bozmuyoda sürekli oğluna paşazadeymiş gibi bakmamı istiyor.
bu arada kaynanamlar geldiii... perşembeden beri bizdeler. ilk günler iyi hoş umduğum uykularımın kaçtığı kadar çok bişi yapmadılar ama bu sefer uykularımı kaçıran eşim oldu. pazar günü evlilik daha doğrusu nikahımızın birinci yılıydı düşünebiliyor musunuz ilk yıl dönümü hatırlamadı. akşama kadar bekledim ama o maalesef annesi ve babasını memnun etme gezdirme peşindeydi akşam olunca hala dışarıdayız söyledim, biliyo musun bu gün bizim yıl dönümümüz diye aaaa unuttum demez mi akannehir
bi de öleee pervane etraflarınla. tamam anlıyorum ilk defa geliyorlar çok mutlu ama ben çekiyorum tüm eziyeti önceden eve misafir gelince bana hep yardımcı olurdu şimdi, ben yemek yapıyorum onu topla çay yap, mübarek çok da hızlı içiyorlar elimde demlik bi ona koy bi buna çay bitsede oturim diye bekliyorum eşim bu arada anasının kucağında yatıyor, sonra meyve fasılı derken yatağa ve ben harap ve bitap. bikere yardımı için çağırdım annesi gelip demez mi aaaa oğluma iş yaptırıyor... oğluda gitti oturma odasına bıraktı. Allahtan birlikte yaşamıyoruz. seninde oğlun evlenince kıymete bindi herhalde önceden bu kadar üstüne düşmezdin dedim. oğlum evde iş yapmazdı sen yaptırıyon demez mi hey Allah ım.
ikimizde eve para getiriyoruz ikimizde çalışıyoruz o zaman yemeğide ikimiz yaparız ev işinide dedim.
yok canım hizmet edecen diyo hala yüzsüz.
tabi canım senin oğlun paşa evladı ben akşama kadar işte milletin kahrını çekim akşam işten dönüncede oğlunla uğraşım zaten anam beni senin oğluna hizmet için doğurdu. eşim bunları duymuyo tabi içerde. ay sinir oluyorum tam oğulcu olmuş, evlenmeden benimki annesine sarılsa iter sarılmazdı şimdi ah oğlum vah oğlum. onlar oturma odasında kayınpeder bi koltukta yan yatmış, eşim anasıyla bi koltukta yatmış ben köle izaura şunu getir bunu getir...
haa bakın eşimin tek uykumu kaçıran noktası ilk yıl dönümümüzü hatırlamamasıda değil. benim yemin törenim var ve mecburi takım elbise giyeceğim ama benim yok almam lazım. eşimle babası eşimin iş yerinde ben kaynanamla yanlarından ayrıldık takım bakmaya. tam mağzaya girdik aradılar geliyorlar olduğumuz yere, takımı giydim beğendim içine gömlek deneyeceğim. eşim bir öfke geldi işte geç kalıyoruz niye bekliyorsunuz, dedim şu gömleğide giyim denim. ama öyle bir baktı ki anlatamam kabine girdim takımıda çıkardım hadi çıkalım sonra bakim dedim. eşim surat yapıyo. bi ara indi markete girme için kayın peder eşimde indi. kaynanam niye öyle yapıyon niye kızıyon. dedim farketmedin mi ben zaman kaybedecek bişi yapmadım onlar geldiğinde zaten takımı beğendim yapacağım şey gömlek olacakmı diye bakmak. bana şuç bulma. işte oğlum alış veriş kıyafet almayı sevmiyor. senin oğlunu savunma hiç neyi seviyor sor bakalım bir defa pazara gitmiş mi hiç, market alışverişi yapmış mı, faturaları kim yatırıyo... sustu.. asıl moralimi bozan akşam eşimin bu konuya olan yorumu "sen öyle yaptın keyfimizi kaçırdın" düşünebiliyor musunuz bu lafın kırıcılığını resmen dışladı beni ailesi gelince ay bide keyiflerini kaçırmışım tühh....
ay 4 gündür burdalar ben onlardan yana sorun yaşayacam sanıyodum bana sorun yaratan eşim oldu. akşam yatınca hep günün kritiğini yaparız, anneme bot aldım diye kızdın mı dedi, yoo annen sonuçta ihtiyacı varsa alabilirsin dedim. ki gerçekten bu kadarı hesap etmem. anneme harçlık vereceğim dedi, sen bilirsin dedim, babamın arabaya benzin koyacam dedi, sen bilirsin dedim, arada bir de aslında çok da harcamadık diyo. zoruma giden ailesine özen göstermesi değil annesine bot aldı harçlık nere gidiyor, harçlık verdi benzin nere gidiyor. mübarek hher gün nerdeyse ızgara yapıldı kayın pedere rakı alındı... benim ailem geldiğinde 2gece bir gün kaldılar, sadece pikniğe gittik tavuk yapıp yedik.ne hediye aldım ne harçlık ne benzin, ailem gidince ay sonu biraz zor geldi o ay. ya bu ay harcama çok oldu annenler falanda geldi ya çok harcadık diyodu. kimin zoruna gitmez?
oof of çook kırdı eşim beni çook ama sıkmim sizide fazla...