Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

ya allahtan benım esım anası geldıgınde ole yapmıyor.yoksa varya benden cekecegı var.suanda hamıleyım.zaten bu aralar bana cok bagırıp kızıyorsun dıye sıtem edıyor...bıde ole yapsa dusunemıyorummm

herkese günaydın arkadaşlarr,
bu gün benim memlekete gidiyoruz bayrama. hatta şimdiden hepnizin bayramı mübarek olsuun

tesekkur ederım tgull arkadasım.bende az sonra dra gıtcem bebiş nasıl çok merak ettim...bıze dua et arkadasım

eflatun81 benım zaten kaynanayla sorun yok.gorumcemı arayacaktım ama vazgectım.arar annemı ısterım bayramlasırım cagırır esım ben cagırmam.bu arada bugun annemın ısyerıne ugradık esımle beraber.sankı eşim kendılıgınden gıdecek bayramda annemlere.ama ben ablsını aramıyacam.dur bakalım kısmet...bu arada bebısı merak edenlere bebegımız cok sukur ıyı

benim kaynananın son gafı : ilk tüp bebek denememiz negatif olunca bana dediği şey : ''zaten ilkind tutmazmış, en az 3. ya da 4. de tutarmış,sabret.''....akannehir
bu arada gecmiş olsun , üzülme falan demek de yok

oldu güzelim bundan sonraki tüp paralarını sen verirsen, o kadar hormonu sana yüklersek ve her seferinde hayal kırıklığıyla ağlaya ağlaya okula gitmek zorunda sen kalırsan ben seve seve sabrederim....
aa öküzzzz

anlayıssız insanlar buketııım bosver uzulme.rabbım tez zamanda ıstedıgın bebegı verır ınsallahhh

ema, gozun aydin, kaynananlarla ayni apartmada oturmaktan kurtulmana sevindim, bunun nasil birsey oldugunu cok iyi bilirim, cunku bende iki yil onlarla ayni apartmanda yasadim (yasamak denirse) heheh eminim cok mutlusundur. oh oh kaynanalar catlasin bir gelin daha esaretten kurtuluyor.

buketim boşver anacım beterin betri var senin ki, sana yine sabret demiş benim ki bana allah sana çocuk vermesin dedikaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
artık gülüyorum ona ne yapayım
çocuğun var mı diye sorarsan maalesef mafoldumben
ama artık ne eşim ne ben görüşüyoruz onlarla

hadi yaa demek 3. yada 4. de tutarmış...kaydirigubbakcemile3 valla bazen çook komik oluyorlar, kesin ya birinde öyle olmuştur ondan alıntı yapmıştır yada moral vermek için demiştir ve tekrar denemen için yol yapmaya çalışmıştır. ama bak şu ilgimi çekmedi değil çoğu gıcık kaynanalar olumsuz sonuçta hemen sorunlu arar "sorun sendemiymiş" der çoğu...
benim ablacığım tip 1 diyabet hastası doktorlar tüp bebek olursa küçükte olsa bebek sahibi olma şansın var demişlerdi ama tutma ihtimali çok küçükmüş, kendiliğinden olmasına ihtimal bile vermiyorlardı. yaptırdı hatta tuttu hatta hastane bunu başarı olarak yerel gazetede yayınlatacağını söyledi. "hastanemiz diyabetik bir hastamızı anne yaptı" diye.(ama yayınlattı mı bilmiyorum)
bebeğimiz 2aylıkkken anne karnında kalbi durdu kürtajla aldılar. kürtajdan sonra 2ay adet görmedi doktor da hemen adet görmesi için ilaç verdi.
bunu niye anlatıyor lafı uzatıyoruum?
çünkü ablam o adet görmesi için verilen ilaçları içmeden test yaptı ve pozitif çıktııızemuszemusopuyorumnanaktan
canım yiğenim bir ay sonra doğacak inşallah:1rolleyes:
darısı senin ve bebek sahibi olmak isteyen herkesin başına....

evet kızlarr bayramı da atlattık,
malum çoğumuz kaynana, kayınpeder,görüm ve eltileri gördü... anlatın bakalım neler oldu nasıl geçti bayram... moralimizi bozanlar... laflar... gaflar... inciler.... hadi dökülelim rahatlayalımkaydirigubbakcemile5

ben başlangıcı yapıyorum.
bayramda benim aileme gittim kaynanaymış kayınpedermiş kimsecikleri görmedim ama ilk gün kaynanayı aradım bayramlarını kutlamak için telefonu açınca
-efendim kızım dedi.
arkadan kayın pederin sesi ve bir kahkaha koptu oldukları yerde.
kaynanama noldu dedim önce sölemedi sonra söledi. kaynanam telefonu açınca bana kızım dediya kayın pederde "sen mi doğurdun nereden kızın oluyor" demiş. nasıl tepem attı anlatamam.
babama söyle beni sen doğurmadın ama doğurduğunun karıssıyım, ister kızı kabul eder ister etmez dedim. sonra eşime anlattım tabi o sinir verdim veriştirdim çünkü ailesini savundu. demek beni onlar doğurmamışlar bende anne baba demeyeceğim hiç kimse bozulmasın falan dedim. annesini aradı konuştu. olay kapandı. dün akşam kayınpeder aradı "kızım nasılsın" ?... "karın mı doğurdu nerden kızın oluyorum" de dedi şeytan ama demedim.:umursamaz:

Merhaba hanımlar. budaha ilk yazışım konuyu görünce içimi dökeyim dedim akıl verebilecek olan deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum:smiley-cool:

ben 3 yıllık evleyim:) başımda bir kaynana ve görümcede benim var. çok iyi insanlar güya beni hiç inciltmiyorlar ama taaa 6-7 seneden beri (evlilik ve öncesinden beri) aman çalış çocuk yapma die üstümde acayip bir baskı var ya insan beni her gördüğünde aksatmadan söylermi bunu???:bbo:
görümcemin olağanüstü şımarık ve bi okadar terbiye noksanı bir oğlu var ve el üstünde tutuluyor. ama bana gelince çocuk yapma çalış neymiş (ev aldık krediyle 2 senemiz kaldı borcun bitmesine) ben çocuk yaparsam kredi onlara kalırmış çalışamazmışım kaynana çocuğa her fırsatta bakamam diyor. sanki ona bak diyen varmış gibi:umursamaz:
ama görümcem çalışmayıp evde durduğu halde çocuğuna bakıldı valla oh ne güzel paşalar gibi... Eşim çok istiyor çocuk ama benim psikolojim o kadar yıprandıki beynim de reddediyor artık çocuğuyasakkelime
Kendi annemlerde kardeşimin okulu nedeniyle yurtdışında 1,5 sene var gelmelerine anlıyacağınız çok yalnız ve bir okadar yıpranmış hissediyorum kendimi. bunlara ne demeliyimde içimdeki herşeyi kusmalıyım bilmiyorumklava:

bende anlatayım,bayramın 1.günü...: kurban kestik,kaynanamlarınkini ve bizimkini parçalamakla geçti,görümcem akşama doğru elinin ucuyla yardım etti
2.günü...: eşimle güzel,başbaşa bi kahvaltı yaptık ve ev için alışverişe çıktık:)
3.gün...: kaynanamlarla beraber,köylerine gittik,eşim yoktu,kaynanam başladı;gelinin çayı koyması lazım ama öğrenicek yeni o....(hiç bilmediğim evde nasıl çay yapacaksam) ogün akşama kadar bana gelin dedi(akreabalkarına caka sattı heralde,işine gelincede gelinim değil obenim kızımmm gelin demedim ben ona hiç demesinide biliyo)
4.gün....: Evi temizleyip topladım,akşam kaynanamın ısrarı üzerine aşağı indim ve benim 4gün boyunca salata ekmek yemem yetmemiş olacak kiyine sadece et yemeği ve salata vardı(et yiyemiyorum sevmediğim için) etin kokusundan dolayı salatayıda yiyemedim... Yiyemediğimi biliyon madem de ne diye bırakmıyorsun da kendi evimde yemek yapıp yiyeyim :bbo: veeeee bayramımın mafolmasına değecek bir şey dedi kaynanam laelaelaelaelae eşimin yanında bana GELİN dedi veeeee eşim de böle oldu :1shok: sonra böle Çok üzgünüm çoook sonra sonradaaaaa akşam bana ne kadar haklı olduğumu ve çok bile dayandığımı söledi ve tam gaz desteğe devam ediyor

Arefe akşamı annemlere gittik eşimle beraber
O gece güldük konuştuk
1.Gün Annemler kurban kesmeye gitti biz sinema çarşı pazar gezdik akşam yine gırgır şamata
2.Gün planlar aniden değişti ve bende eşimle onun ailesine doğru yola çıktık.
Ama benim ufak öksürükler şiddetlendi ateşim yükseldi.
Halsizlik zirveye tırmandı.
Kaynanamın evine bi vardık ki benim ayakta duracak halim yok.
Bi divanın kenarına iliştim yarı baygın otururken 1 iğne geldi
Tabi cıbıldak geziyorsun hasta oluyorsun dedi.
Ne bi çorba yapma ne ıhlamur ne limon.
Sonra bi ara uyudum mu bayıldım mı bilmiyorum eşim paniklemiş
Kalk doktora gidiyoruz diye tutturdu. Kaynanamdan ikinci inci geldi.
Yok oğlum doktor napacak o yatsın sen ilaç bul getir.
Neyse ben akşama doğru patladım eşime annemlere geri dönücem dedim.
Kaynanam dönsün tabi buralarda bişey olur dedi.
Ama bunları kötülüğünden yapmıyor kadının kafası basmadığı için böyle.
Ve ben 4 saat yolu 39 buçuk derece ateşle tek başıma döndüm.
Eşim gelmeyi çok istedi ama ona da laf ederler diye ben iyiyim
sen gelme falan filan diyerek ikna ettim ve geceyi hastanede tamamladım
3. Gün evde gıpraşamadan yattım
4. Gün annemler geldi yine yattım
Dün kendi evime geldim
Bugün hala yatıyorum

vay insafsız vay...
geçmiş olsun şimdi nasılsın sahrud?

Kucağımda leptop yanımda bi sehpa üzeri ilaç dolu
Eşim Çay makinesinde ıhlamur kaynatmış getirdi yanıma yatıyorum
Öksürdükçe ciğerlerim sökülüyor sanki boğazımdan kan geliyor artık
Arada gözüm dalıyor bi öksürükle fırlıyorum ayağa
Doktor antibiyotik zararlı diye vermedi bu yüzden biraz uzun sürermiş iyileşmem
Ama kendi evimdeyim kafam rahat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…