- Konu Sahibi Rengarenk...
-
- #2.741
Kucağımda leptop yanımda bi sehpa üzeri ilaç dolu
Eşim Çay makinesinde ıhlamur kaynatmış getirdi yanıma yatıyorum
Öksürdükçe ciğerlerim sökülüyor sanki boğazımdan kan geliyor artık
Arada gözüm dalıyor bi öksürükle fırlıyorum ayağa
Doktor antibiyotik zararlı diye vermedi bu yüzden biraz uzun sürermiş iyileşmem
Ama kendi evimdeyim kafam rahat
bu bayramımıda zehir etmeyi başardı sevgili görümcelerim
geçen bayram kapıma gelip sırf abimler niye bana geliyor diye olay çıkarmışlardı ve bende 2 aydır konuşmuyordum bu bayram sırf eşimin hatırına kayınvaldemlere gittim kahvaltıya kayınpederim bayramda küs olunmaz vs dediği için ellerini sıktım ama büyük görümcem kendisi 38 yaşında ve bekar hemen elini uzattı öpmem için bende öpmedim tabiki el sıkıştık küçük görümcem olay çıkarmaya çalıştı yabancı gibi el uzatıyor diye ama kayınpederim uzattırmadı bende sesimi çıkarmadım. kahvaltı masasına geçtik kayınpederimin çayı bitmiş ve kaınvaldemde kızına söylemiş kalk diye ben duymadım görümcem bardağı bana uzattı ve kayınpederinin çayını koy dedi sesimi çıkarmadım yine kalktım koydum tabi masadan kalkabilmem için iki kişinin daha kalkması gerekiyordu. üzerinde durmadım sonra bayram gezmelerine başladık eşimin anneannesi ve teyzelerine gittik kurbanımız teyzesinde kesilecekti eşim hariç diğer erkekler kurbanlığı getirmeye gittiler eşimde annesiyle sohbet ediyordu o sırada birinden bahsederken büyük görümcem lafa girdi kimden bahsediyorsunuz diye eşimde şaka yaptı ablasına sanane diye ve ablasıda şakayla karşılık verdi ama ne olduysa küçük görümcem hemen lafa girdi bunlarla konuşmayın diye bağırmaya başladı neye uğradığımı şaşırdım ve hemen çıktım odadan ama hakkımda ne laflar söylüyorlar yok ben neden ellerini öpmemişimde neden kayınpederimi yemeğe çağırmamışımda ne alaka ise ve bu arada hamileyim ve kayınvaldem karşı çıkmıştı yemeğe almama . ağza alınmayacak laflarını da saymıyorum daha doğmamış bebeğime bile demediklerini bırakmadılar .
yinede ses çıkarmadım rabbime havale ediyorum çok şükür eşim haklıyı haksızı görüyor
ama en zoruma giden ne biliyormusunuz kızlar kayınvaldem gelip bana aman sen boşver onların dediklerini sinir anında söylediler ve sakın oğlumun yanında ağlama ona bişey anlatma diyor
Merhaba hanımlar. budaha ilk yazışım konuyu görünce içimi dökeyim dedim akıl verebilecek olan deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum:smiley-cool:
ben 3 yıllık evleyim:) başımda bir kaynana ve görümcede benim var. çok iyi insanlar güya beni hiç inciltmiyorlar ama taaa 6-7 seneden beri (evlilik ve öncesinden beri) aman çalış çocuk yapma die üstümde acayip bir baskı var ya insan beni her gördüğünde aksatmadan söylermi bunu???:bbo:
görümcemin olağanüstü şımarık ve bi okadar terbiye noksanı bir oğlu var ve el üstünde tutuluyor. ama bana gelince çocuk yapma çalış neymiş (ev aldık krediyle 2 senemiz kaldı borcun bitmesine) ben çocuk yaparsam kredi onlara kalırmış çalışamazmışım kaynana çocuğa her fırsatta bakamam diyor. sanki ona bak diyen varmış gibi:umursamaz:
ama görümcem çalışmayıp evde durduğu halde çocuğuna bakıldı valla oh ne güzel paşalar gibi... Eşim çok istiyor çocuk ama benim psikolojim o kadar yıprandıki beynim de reddediyor artık çocuğuyasakkelime
Kendi annemlerde kardeşimin okulu nedeniyle yurtdışında 1,5 sene var gelmelerine anlıyacağınız çok yalnız ve bir okadar yıpranmış hissediyorum kendimi. bunlara ne demeliyimde içimdeki herşeyi kusmalıyım bilmiyorumklava:
:sm_cool:Kaynana Geline Söylenir; Bak Kızım Benim 3 Halim Var ! 1)Gülü Göğsüme Takarsam Sinirli Olurum.2)Saçıma Takarsam Stresli Olurum.
3)Kulağıma Takarsam Neşeli Olurum.
Gelin;Bak Kaynana Benim 1 Halim Var.Bacak Bacak Üstüne Atarım Sigaramı Yakarım, Sen Gülü G*tünede Taksan Ben Bildiğimi Yaparım
yazi alintidir cok guldum okuyunca paylasmak isedim
bu bayramımıda zehir etmeyi başardı sevgili görümcelerim
geçen bayram kapıma gelip sırf abimler niye bana geliyor diye olay çıkarmışlardı ve bende 2 aydır konuşmuyordum bu bayram sırf eşimin hatırına kayınvaldemlere gittim kahvaltıya kayınpederim bayramda küs olunmaz vs dediği için ellerini sıktım ama büyük görümcem kendisi 38 yaşında ve bekar hemen elini uzattı öpmem için bende öpmedim tabiki el sıkıştık küçük görümcem olay çıkarmaya çalıştı yabancı gibi el uzatıyor diye ama kayınpederim uzattırmadı bende sesimi çıkarmadım. kahvaltı masasına geçtik kayınpederimin çayı bitmiş ve kaınvaldemde kızına söylemiş kalk diye ben duymadım görümcem bardağı bana uzattı ve kayınpederinin çayını koy dedi sesimi çıkarmadım yine kalktım koydum tabi masadan kalkabilmem için iki kişinin daha kalkması gerekiyordu. üzerinde durmadım sonra bayram gezmelerine başladık eşimin anneannesi ve teyzelerine gittik kurbanımız teyzesinde kesilecekti eşim hariç diğer erkekler kurbanlığı getirmeye gittiler eşimde annesiyle sohbet ediyordu o sırada birinden bahsederken büyük görümcem lafa girdi kimden bahsediyorsunuz diye eşimde şaka yaptı ablasına sanane diye ve ablasıda şakayla karşılık verdi ama ne olduysa küçük görümcem hemen lafa girdi bunlarla konuşmayın diye bağırmaya başladı neye uğradığımı şaşırdım ve hemen çıktım odadan ama hakkımda ne laflar söylüyorlar yok ben neden ellerini öpmemişimde neden kayınpederimi yemeğe çağırmamışımda ne alaka ise ve bu arada hamileyim ve kayınvaldem karşı çıkmıştı yemeğe almama . ağza alınmayacak laflarını da saymıyorum daha doğmamış bebeğime bile demediklerini bırakmadılar .
yinede ses çıkarmadım rabbime havale ediyorum çok şükür eşim haklıyı haksızı görüyor
ama en zoruma giden ne biliyormusunuz kızlar kayınvaldem gelip bana aman sen boşver onların dediklerini sinir anında söylediler ve sakın oğlumun yanında ağlama ona bişey anlatma diyor
bir inci de benden..evlendiğimde çalışmıyordum daha doğrusu atanamamıştım..kayınvalidem görümcelerim ve kayınpeder 2 yıl boyunca ben işe girebilene kadar çalışan kadın sohbeti açıp çalışan kadınları örnek gösterip durdular..hergünüm ağlamakla geçti sırf bu yüzden öyle çalışmakta falan gözüm yoktu hatta istemiyordum bile..kayınpeder birgün birdaha dünyaya gelsem çalışan kadınla evlenirim ev hanımı neymiş evde kanarya öter durur dedi..hatta birgün kayınpeder eşimin bir iş arkadaşı bekar bir kız vardı onla tanıştı 'oğlum bu kızı önceden tanıyor muydun ne hanımmış falan diye bir övgüler benim yanımda...sırf onlara inat hamile hamile deli gibi kps çalıştım 90 aldım..şimdi çalışıyorum ve olay bitti..bana karşı saygıları bir arttı sormayın..nerdeyse kayınpeder bana çay tutacak okadar yaaniilaelaelaelaelae neyse vel hasılı öyle bir aile ki kadının çalışması çook önemli onlarda..haaa çalıştım da noolduu..hiçbirşey..biriktirdiğimiz paraları da kaynımın kredi çekip ödeyemediği borcu kapattık..neysee işte öyylee
canım malesef laftan anlamıyorlar ilk olay çıkardıklarında konuştum ve hiçbirşekilde saygısızlık yapmadan anlattım ama anlamıyorlarki . karşılıklı konuşamadıktan sonra bağırıp çağırarak bi yere varamayacağımızı biliyorum ve o gün bugündür de kesinlikle onlarla konuşmuyorum ve ben konuşmadıkça karşılık vermedikçe daha da azıtıyorlar. ama onların seviyelerine inememki zaten genel olarak sakin bir yapım var ve kavga gürültüye hiç gelemiyorum. öyle çatır çatır konuşan biride değilim resmen dilim tutuluyor .içini karatma ve lütfen sabrettim deme ne demek onlar oakdar laf sayarken sabrtettim sustum???
gerektiği yerde gereken cevabı ver...
eşine de çekiştirme kötüleme babında değil oturuyorduk böyle böyle oldu benim ilgim ne ben yanlış bişey mi d edim acaba böyle oldu vb. diye söyle...
sus sus nereye kadar
malesef tatlım ve haksız olduklarını gördüğü halde hala aman siz küçüksünüz sinir anında söylemişlerdir sen çok kibarsın diyor bana ve bende çıldırıyorum o zaman ne demek sinir anında diye o zaman bende aynı şekilde karşılık versem ve sinirliydim ne dediğimi bilmiyorum desem aynı kollamayı bana da yaparmıydınız diyorum sesi çıkmıyor.Tabi canım oğlu üzülmesin bunalmasın diye sana öyle söylüyor.Oğluna kıyamıyor.Sana ne olacak.Amannn.Ele karışmak çok zor gerçekten.Eşine anlat bence ama anlatırken tarafsız gibi anlat.Sanki dışarıdan biri anlatıyor gibi.Onun mutlaka yorumu senin tarafına olacaktır(söylemese bile).Ama kafana takıpta ne kendini ne de bebişi üz.Allah sağlık versin.Üzülme her evlilikte bu ve benzeri şeyler oluyor..:a015:
aynı şey canımya bende mezun olur olmaz evlendim ve atanamadım şimdide bebek var her fırsatta kayınvaldem söylenir bu konuda . şimdi evde özel ders veriyorum ama onu çalışmaktan saymıyor:)bir inci de benden..evlendiğimde çalışmıyordum daha doğrusu atanamamıştım..kayınvalidem görümcelerim ve kayınpeder 2 yıl boyunca ben işe girebilene kadar çalışan kadın sohbeti açıp çalışan kadınları örnek gösterip durdular..hergünüm ağlamakla geçti sırf bu yüzden öyle çalışmakta falan gözüm yoktu hatta istemiyordum bile..kayınpeder birgün birdaha dünyaya gelsem çalışan kadınla evlenirim ev hanımı neymiş evde kanarya öter durur dedi..hatta birgün kayınpeder eşimin bir iş arkadaşı bekar bir kız vardı onla tanıştı 'oğlum bu kızı önceden tanıyor muydun ne hanımmış falan diye bir övgüler benim yanımda...sırf onlara inat hamile hamile deli gibi kps çalıştım 90 aldım..şimdi çalışıyorum ve olay bitti..bana karşı saygıları bir arttı sormayın..nerdeyse kayınpeder bana çay tutacak okadar yaaniilaelaelaelaelae neyse vel hasılı öyle bir aile ki kadının çalışması çook önemli onlarda..haaa çalıştım da noolduu..hiçbirşey..biriktirdiğimiz paraları da kaynımın kredi çekip ödeyemediği borcu kapattık..neysee işte öyylee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?