kaynana ve gorumce iftar daveti:(

İçecekleri unuttum ayran mutlaka olsun gazlı içecekler meyve suları ve en önemlisi su bolca olsun bu sıcaklarda su yeter oruç açmak için bana göre :_)

Canım sen karnıyarıka takmışsın onu geç kedin diyorsun samimi değiliz diye ve öyle davet sofralarında karnıyarık gibi sulu yemekler olmaz. Ben olsam mercimek çorbası yapardım yemek takımındaki büyük çorba tencereleri olurya ona doldururdum ezan okunmasına az kala corba servisimi sofrada yapardım ana yemek olarak güzel bi pilav yanına et kavurması yada sebzeli et sote yapardım bunlar masada büyük servis tabaklarında durur herkes çorba bittikten sonra tabağına yiyeceği kadar alır sonuçta herkes aynı anda çorbayı bitirmez çorbasını bitiren kasesini tabağının yanına bırakır ara sıcak ve soğuklarda yine masada servis tabaklarında olur herkes kendi tabağına alır kıymalı tepsi böreği yap peynirli su böreğide olsun zeytin yağlı sarma mantar sote közlenmiş kırmızı biber patlıcan mezesi havucu rendele hafif pişir yoğurtla karıştır cacık iki çeşit mevsim salatası tabi bu saydıklarımı azar azar yap maksat çeşit fazla olsun yemek faslında sonra tatlı olarak kadayıf veya baklava yanında dondurma ikram et çayla çerez beraber ver en sonda güzel bi kahveyle kapat ha unutmadan iftariyelikleri unutma peynir tabağı kuru kayısı incir hurma ceviz badem olsun tabakta bi tabağa kaşar peynirini diz kaysı incir hurma badem cevizle o peynir tabağını süsle hepsi bukadar telaş yapma kısaca yemekler azar azar çeşit fazla ve servis tabaklarında masada dursun herkes kendi tabağına yiyebilecek kadar almış olur :.)
haydaa yine kafam karisti karniyarik ta karar kilmistim ya olmazmi ya tuh ama niye olmasinki sonucta is yemegi degil ay bilemedimki simdi et sote yapamam ama maddiyat yok pek tavuk sote olurda et olmaz valla tabi bende isterdim

erkeklerde var canim pilav sart o yuzden evet yogurtlu biseyde dusunuyorum manti olabilir ama pilavda var agir glir yogurtlu olarak daha baska şik lezzetli ne olabilir ali nazik kebabi falan olurmu yafa koz biber yogurtlasam sacma mi olur
canim patatesli yogurtlu salata var . ara soguk olarak onu koy.
corbalarini icsinler . karniyarik pilavi ikram et. masaya da patates salatasi ve sigara borwgi tarzi seyler koy ordan alsinlar . ekstra sulu yemeğe gerek yok. cok iatiyorsa zeytinyagli barbunya da masada hos duruyor maydanozlu. servis kasigi koy herkes yine kendi alsin . :)

guzel menu oldu ben de yaparim.
corba:mercimek
ana yemek: karniyarik -pilav
ara soguk:zeytinyağli limonlu barbunya ve patates salatasi.
tatli:Güllaç.

İçecekleri unuttum ayran mutlaka olsun gazlı içecekler meyve suları ve en önemlisi su bolca olsun bu sıcaklarda su yeter oruç açmak için bana göre :_)
ohoo bacim nettin sen okadar sey alamam yada bimden ucuz ucuz alsammi zengin gormeleri lazim beni☺ kusumsuyolardida zamaninda ondan hirsliyim bukadar tamamen karsi tarafla alakali bide gorumcemle eltim sosyetik biraz

haydaa yine kafam karisti karniyarik ta karar kilmistim ya olmazmi ya tuh ama niye olmasinki sonucta is yemegi degil ay bilemedimki simdi et sote yapamam ama maddiyat yok pek tavuk sote olurda et olmaz valla tabi bende isterdim
canim
tavuk sote yapacaksan sana puf noktası söyleyeyim cay kasigi kadar kori koy bahrat olarak tavuga cok yakisiyo . herkes bayilacak yemegine. Bir de tavuk soteyi kabakla ikram et. kabagi z.yagda oldur az un ekle kavur sonra da az sut ekle kivam alinca servis tabagina kayik yap soteleri de onun icine koy . guzel olur. oktay ustanin tarifi araştır olmazsa.

canim patatesli yogurtlu salata var . ara soguk olarak onu koy.
corbalarini icsinler . karniyarik pilavi ikram et. masaya da patates salatasi ve sigara borwgi tarzi seyler koy ordan alsinlar . ekstra sulu yemeğe gerek yok. cok iatiyorsa zeytinyagli barbunya da masada hos duruyor maydanozlu. servis kasigi koy herkes yine kendi alsin . :)

guzel menu oldu ben de yaparim.
corba:mercimek
ana yemek: karniyarik -pilav
ara soguk:zeytinyağli limonlu barbunya ve patates salatasi.
tatli:Güllaç.
canim.patatesli yogurylu saalata da cok dsundum kus yuvasi diyoz biz icine yogury dokuluyo falan ya ondan yaparim ama o da cok gün tarzi yada koz biber yogurtlarim eet guzel menu oldu galiba ama hala kafam cok karisik corba mercimek yapmam ama canim cok klise ya herkez yapiyo ezogelin yaparim kendim hazir olmayandan

canim.patatesli yogurylu saalata da cok dsundum kus yuvasi diyoz biz icine yogury dokuluyo falan ya ondan yaparim ama o da cok gün tarzi yada koz biber yogurtlarim eet guzel menu oldu galiba ama hala kafam cok karisik corba mercimek yapmam ama canim cok klise ya herkez yapiyo ezogelin yaparim kendim hazir olmayandan
karnim acikta ya .
bu yazdiklarimiz olsa da yesem .:kk77:

Canım et yoksa tavuktan yap :_) biraz fazla saydım ama azar azar yap dedim bi tencere sarma sar demedim şöyle bi tabak olsa yeter hepsinden birer tabak kadar yapsan maliyetli olmaz amaç azar azar ama çeşit fazla olsun zengin dursun masa ama bu saydıklarımı lezzetli yapmanda gerekir :-)

canim
tavuk sote yapacaksan sana puf noktası söyleyeyim cay kasigi kadar kori koy bahrat olarak tavuga cok yakisiyo . herkes bayilacak yemegine. Bir de tavuk soteyi kabakla ikram et. kabagi z.yagda oldur az un ekle kavur sonra da az sut ekle kivam alinca servis tabagina kayik yap soteleri de onun icine koy . guzel olur. oktay ustanin tarifi araştır olmazsa.
harika.kori sos cok severim boyle degisik soslari aklimda canim saol ama kayik yapip servis tabaklarinami koyucam

vayy harika
peki ana yemegi nasil servis ettin pilavin yaninda ne vardi tabakta
Pilavın yanına fırında kuzu but tandır yapmıştım.
Çok kolay bir tarif, zaten kendi kendine pişiyor, hiç emeğe gerek yok.
Bu sebeple seçmiştim 16 kişi olacağız diye.
Onu markette porsiyonlara böldürdüm, düzgün tek parça bir et, yanına pilav ve patates brokoli tavada ödürmesiyle servis ettim.

Canım et yoksa tavuktan yap :_) biraz fazla saydım ama azar azar yap dedim bi tencere sarma sar demedim şöyle bi tabak olsa yeter hepsinden birer tabak kadar yapsan maliyetli olmaz amaç azar azar ama çeşit fazla olsun zengin dursun masa ama bu saydıklarımı lezzetli yapmanda gerekir :-)
tavuk allahin emri zaten:KK50: onu yapacamda patlicanli bir ana yemek pilavin yninda yaomk istiyom ya 2 kasik falanda tavuk sote mantatrli sacma olurmu ki ya
evet zaten az yaolpacal canim aman kimse ymiyo maksat cesit cok olsun ay guzel cesit servis tabagklarimda yok

kizlar simdiden panik oldum ya nolur yardim edin bana..ilk iftar davetimi kaynaa gorumce ve eltimi cagiracam kocalariyla tabiki ve ilk defa evime yemege geleecekler bunca sene hic yemege davet etmedim zaten slk gorusmuyruz aramiz pek iyi degil birsuru olaylar yasadik....kk nin hamarst hatunlari bana cok harika bir ana yemek soylermisiniz yanina degisik sunumlar neler yapabilirim ve en kafami kurcalayan su ; mesela karniyarik ve pilav ana menuyse bide sulu yemek sart biliyosunuz onu nasil ikram edicem once sulu yemegi verme tarftato degilim ben pek bilmiyorum e tabagin icinde de corba gibi sunulmaz hepsi karisir iki buyuk sunum kasesine koyup masaya koysam şik bir kasik koysam herkez tabana alirmi bu soru isaretime bir yol gosterirmisiniz lutfen ya..cok şık olmali masam yemeklerimde tadi damakta kalmali..birde tatliyi nezaman ikram edicem masaya süs gibi koyup sonra çayla mi vericem.. masayi da donatmak istiyorum..ay lutfen bir el ativerin
Once guzel bi corba yap ama sehriye mercimek vs. Degil kremali mantar domates,yuksuk corbasi, domates corbasi(ustune kasar rendelersin) z.yagli olarak barbunya yapabilirsin ortaya meze olarak kabak kizartip yogurtlayabilirsin yada havucla kabagi rendeleyip az yagda bi guzel kavur yogurtla icine dereotu dogra karistir ustunede tereyagi erit sus amacli dok misafirlerim cok begenirler bunu, coban salatasi,sarma yapabilirsin ana yemek olarak et sote pilav sulu yemek yapmak istersen kucuk kaseler oluyor corba kasesinden bi tik daha kucuk onlardan al tabaklarin yanina koy sulu yemegi onun icine koyarsin. Her bir cesite servis kasigi mutlaka birak salatalari tek sunum yapma kucuk kucuk iki sunum tabagina koy ki masanin heryerinden ulasabilsinler.

Ben bebegim olduktan sonra ana yemekler icin. Kapakli servis tabaklarindan aldim ana yemekleride onlara koyul konsolun ustune koyuyorum corbalar yenirken yemekler sogumamis oluyor hem şik duruyor hemde servisi kolay oluyor. Pilavida sekilli kaplarla porsiyonluk olarak koyuyorum mesela spatulayla tabaklara birakiyorum servis zamani iceceklerin guzel gorunmesi icinde siseyle getirme surahiye koyup oyle diz konsolun ustune.

Simdilik aklima gelenler bunlar

Pilavın yanına fırında kuzu but tandır yapmıştım.
Çok kolay bir tarif, zaten kendi kendine pişiyor, hiç emeğe gerek yok.
Bu sebeple seçmiştim 16 kişi olacağız diye.
Onu markette porsiyonlara böldürdüm, düzgün tek parça bir et, yanına pilav ve patates brokoli tavada ödürmesiyle servis ettim.
harika valla ama kuzu alamam en azla tavuk :confused:

Ben bu tür özel davetlerde( iftar benim için özeldir) daha farklı, sık tüketilmeyen yemekleri tercih ediyorum.
Neticede mercimek çorbası, pilav vs.hepimizin evinde iki günde bir pişiyor.
Şahsi fikrim tavuk ve kıymalı yemek yapmam.
Pilav illa olacaksa iç pilav gibi,kremalı mantarlı antrikot veya biftek gibi, klasik zeytinyağlılar yerine meze tarzı ara soğuklar gibi.
Nohut ve fasülye asla yapmam , ama gelen kişilerin de damak zevki önemli tabii.
Börek yapılacaksa illa , paçanga , çin böreği, avcı böreği ara sıcak olarak servis edilebilir.
Bol yeşillikli salata olmazsa olma zaten.
Balık seviliyorsa menü daha da güzelleşebilir.
Bol şans.

Once guzel bi corba yap ama sehriye mercimek vs. Degil kremali mantar domates,yuksuk corbasi, domates corbasi(ustune kasar rendelersin) z.yagli olarak barbunya yapabilirsin ortaya meze olarak kabak kizartip yogurtlayabilirsin yada havucla kabagi rendeleyip az yagda bi guzel kavur yogurtla icine dereotu dogra karistir ustunede tereyagi erit sus amacli dok misafirlerim cok begenirler bunu, coban salatasi,sarma yapabilirsin ana yemek olarak et sote pilav sulu yemek yapmak istersen kucuk kaseler oluyor corba kasesinden bi tik daha kucuk onlardan al tabaklarin yanina koy sulu yemegi onun icine koyarsin. Her bir cesite servis kasigi mutlaka birak salatalari tek sunum yapma kucuk kucuk iki sunum tabagina koy ki masanin heryerinden ulasabilsinler.

Ben bebegim olduktan sonra ana yemekler icin. Kapakli servis tabaklarindan aldim ana yemekleride onlara koyul konsolun ustune koyuyorum corbalar yenirken yemekler sogumamis oluyor hem şik duruyor hemde servisi kolay oluyor. Pilavida sekilli kaplarla porsiyonluk olarak koyuyorum mesela spatulayla tabaklara birakiyorum servis zamani iceceklerin guzel gorunmesi icinde siseyle getirme surahiye koyup oyle diz konsolun ustune.

Simdilik aklima gelenler bunlar
ay cok gU3l anim fikirlerin sulu yemek konusunda bende oyle dusundum kucuk kaserde onceden herkezin tabaginin yanina birer tane sulu yemek koymak ayri tabaklarda of of tabak eksikligi var mis bende ya simdi fatkettjm:(

Ben bu tür özel davetlerde( iftar benim için özeldir) daha farklı, sık tüketilmeyen yemekleri tercih ediyorum.
Neticede mercimek çorbası, pilav vs.hepimizin evinde iki günde bir pişiyor.
Şahsi fikrim tavuk ve kıymalı yemek yapmam.
Pilav illa olacaksa iç pilav gibi,kremalı mantarlı antrikot veya biftek gibi, klasik zeytinyağlılar yerine meze tarzı ara soğuklar gibi.
Nohut ve fasülye asla yapmam , ama gelen kişilerin de damak zevki önemli tabii.
Börek yapılacaksa illa , paçanga , çin böreği, avcı böreği ara sıcak olarak servis edilebilir.
Bol yeşillikli salata olmazsa olma zaten.
Balık seviliyorsa menü daha da güzelleşebilir.
Bol şans.
haklisi canim ama bitek mercimwk konusunda sana katilmak zorundayim e biraz maddiyat da onemli malesef

Back
X