kaynana ve gorumce iftar daveti:(

Haklısınız.
Benim buzlukta her zaman köftem vardır. Ayrıca bu yemeği genelde bir gün önce yaparım. Servis etmeye yakın pişiririmve kişi başı 1 veya 2 tane koyarım. Genelde pilavın yanına tek çeşitle kalmayıp tavuklu birşeyler de yaparım. En basiti tavuk sote. O yüzden çok zor gelmiyor bana bu yemek.

Konu sahibi herşey çok güzel olsun istiyor o yüzden fikrim bu yönde.
canim.bunu yazman on numara
birgun onc3s3n kizaryip buzluga mi atiyorsun normal dolaotami duruyor karniyarik yaosam onu da birgun onceden kizartayim hem o gun ev kokmaz

Ben patlicanları kesip kızartıyorum. Köfteyi de kızartıp sarıyorum. Kürdana batırıyorum. Üstüne de bir tane cherry domates batırıp tepsiyle birlikte buzdolabına koyuyorum. Ertesi gün ise pişiriyorum.

kizlar kafamda belli belirsiz simdilik uyarladigim.listem nasil ;
ezogelin corbasi
nohutlu pilav , kurdan kebabi (yada karniyatrik karar veremiyorummm) , mantarli tavuk sote
ortaya ara sicaklar;
yaprak dolmasi
borek
mantarli misirli karisik gobek salata
köz biber yogurtlamasi dereotlu vee
sekerpare..
sizce nasil kizlar eklemem gereken bise vRmi

Ben patlicanları kesip kızartıyorum. Köfteyi de kızartıp sarıyorum. Kürdana batırıyorum. Üstüne de bir tane cherry domates batırıp tepsiyle birlikte buzdolabına koyuyorum. Ertesi gün ise pişiriyorum.
aaa cok mantikli ya buzluk kisminami asayami koyuyorsun

diette misin ne dieti?
karatay yap karatay:KK53:
ac kalmazsin.:KK53:
profilindwn belli karataycisin galiba sende
valla ben oyle karatay falan yapamiyorum ya diyet listelerine uyamiyorum maddi olarak falan..kafama gore diyetle 9 kilo verdim valla

kizlar kafamda belli belirsiz simdilik uyarladigim.listem nasil ;
ezogelin corbasi
nohutlu pilav , kurdan kebabi (yada karniyatrik karar veremiyorummm) , mantarli tavuk sote
ortaya ara sicaklar;
yaprak dolmasi
borek
mantarli misirli karisik gobek salata
köz biber yogurtlamasi dereotlu vee
sekerpare..
sizce nasil kizlar eklemem gereken bise vRmi
Kurdan kebabi kofte patlican domates ust uste konansa onu yapin yanina patates puresi olur.
Tatli olarak bence sutlu tatli yapin hem hafif hemde onlar eli bos gelmez baklava falan getirirler.

Hayırlı geceler
Ne güzel Ramazan hazırlıkları başlamış..Hayırlı bir Ramazan geçiririz inşaallah..
Siz karar vermişsiniz ama bende fikirlerimi söylemek istiyorum..
Ramazanın vazgeçilmez ,olmazsa olmazı çorba mutlaka olmalı..Ben genelde menüme göre karar veriyorum çorbaya
Size yardımcı olur diye birkaç tarif eklemek istiyorum..
Denenmiş yapım aşamaları tek tek paylaşılmış tarifler..
Menünüzde et yemeği veya etli bir ana yemek yapacaksanız çorbayı tavuk çorbası yapabilirsiniz..
Linklerde çorba tarifleri mevcut..:KK22:
Tavuk Köfteli Çorba
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Menüyü tavuk ile yapacaksanız etli çorbaları tercih edebilirsiniz..:KK22:
Kuzu etli düğün çorbası
Mantı(Yüksük)Çorbası
Yuvalama Çorbası
Mantı Çorbası
Kulak Çorbası
Ekşili kofteli tutmaç çorbası
Daha klasik bilindik çorba tercih ederseniz..:KK22:

Mercimek Çorbasi
Yayla çorbası
Ezogelin Çorbası

Sofranızda mutlaka ara sıcaklar olmalı..
Mantı,içli köfte,börek,yoğurtlu közlenmiş patlıcan -biber ,mercimek köftesi,çerkez tavuğu ,yaprak sarma,karışık dolma yapabilirsiniz..Bunlardan en az ikisi sonranızda olmalı diye düşünüyorum..Bunları masada ortaya servis edersiniz..
Ana yemek olarak karnıyarık,islim(kürdan)kebabı,çökertme kebabı,et sote,fırında tavuk yapabilirsiniz..
Pilav mutlaka olmalı diye düşünüyorum ana yemeğin yanında servis edersiniz..Bulgur veya pirinç seçim size kalmış..Çorbada tavuk kullanmazsanız pilavı tavuklu yapabilirsiniz..
Salata yapabilirsiniz.Mevsim sebzeleri ile ....Yada sofrada yoğurtlu bir ara sıcak yoksa yoğurtlu semizotu veya cacık yapabilirsiniz..

Birde tatlı yaparsınız..Tatlı menüye göre değişir.Menünüz eğer ağır olursa hafif tatlıları tercih edebilirsiniz..Sütlü tatlılar daha iyi oluyor..

Geçen yıl Ramazan ayında kk hanımlarının tarifleri ile iftar menüsü hazırlamıştım.Belki size yardımcı olur..Konuyu incelemenizi öneririm..:KK19:
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/ramazan-iftar-menusu.832070/
Bu yıl yenisini yapmak nasip olur inşaallah:)

Bence öncelikle corba ama ufak kaselere az az, sonra sulu patatesli tavuk yemegi ya da etli nohut yemegi, ardindan da karniyarik ve ya islim kebabı ile pilav.

Masa da ayrica salata, sarma, kozlenmis patlıcan kırmızı biber salatası olur zaten.

Yemegin hemen ardından şerbetli bir tatlı konur masaya bizde. Yemekten biraz sonra kahve. Cay faslinda yine hafif bi tatlı olabilir.

Iyiymis senin menu Cok hosuma gitti ama benim kp kv salata kizartma tarzi seyleri yemekden saymiyo bunlarin yanina sulu kofte felan yapmam gerekir
Zaten ben masada ortaya koyuyorum bazen yogurtlu kızartma .. Ana yemek mevcut et sote pilav zeytınyaglı olsun mutlaka fasulye yada barbunya vb

Bencd sulu yemege gerek yok onun yerine guzel bir corba yapin.
Tavuk yemegi yapacaksaniz kiymali corba et yemegi yapacaksaniz tavuklu corba

Ben terbiyeli tavuk corbasini onerebilirim
Sehriyeli pirinc pilavi
Islim kebabi
Kasarli firin patates puresi
Sarma, manti, barbunya, borek, salata... bir iki de meyve koyarsiniz sofraya

Ben gecen sene buna benzer bir monuyle agirlamistim mksafirlerimi herkes cok memnun klmisti k

Geçen sene yeni evlendiğim zamanlarda iftara kaynımlarla kayınvalideleri büyük babanneyle beraber iftara davet etmiştim benim menüm şu şekildeydi oldukça da doyurucuydu bu şekilde yapabilirsiniz.

Yoğurt çorbası
İslim kebabı
Yaprak sarması
İki çeşit meze(yoğurtlu)
Patatesli börek
Komposto
Kavun - karpuz
Pirinç pilavı

Bunlar masadaydılar gayette sığdılar gözde doldurmuş oldu sonrasında çayla beraber Kedidilli tiramisu ikram ettim çok memnun ayrıldılar :dua:

Karnıyarığın yanına sulu yemeğe gerek yok bence hem kıyma var onda zaten tekrar bir ete gerek yok bir çorba pilav ama pilav garnitürlü olabilir. Zeytinyağlı bir yemek mesela taze fasulye barbunya gibi. Salata çeşitleri fazla olabilir karışık yeşillikli bir salata, bir de yoğurtlu bir salata mesela havuçlu yoğurtlu salata olabilir rus salatası olabilir. cacık olabilir karnıyarığın yanına belki bir börek mesela paçanga ara sıcak gibi olabilir. İftariyelikler olur ortaya işte zeytin, hurma, kuru kayısı gibi. O kadar yeter yani. Bir de hafif bir tatlı tamamdır en son meyve de çıkarırsınız olur biter.

karnıyarık yapmayın.
ana yemek pilav ve etli bir yemek olsun .fırın yemeği.
bir de fırında baget yapabilirsiniz.
herkes habağına istediği kadar alır.
sulu yemeğe niye taktınız bu akdar:))
ikramı koaly ve şık bişeyler düşünün.
illa sulu yemek isteyen zeytinyağlı fasülyeden alır.
yine zeytinyağlı bezelyeli enginar yapabilirsin .
sebzeli orman kebabı islim kebabı filan olabilir.
ortaya zeytinyağlı taze fasülye sarma sigara böreği .çoban salata filan koyarsınız.
yine iftarlıklarınız olur.
karpuz kavun oalbilir.
tatlıyı çay ile ikram edin.şerbetli bir tatlı olur.
dondurmalı irmik helvası olur.

Ahhh ben olsam istiridye soslu dana bonfile ce kontrefile yapar, soğan yatağında servis eder, çilekli yesilsalata ile
ozel degil evet ama dusunuyorum iste daha ozel ne olabilir .aman galiba karar verdim.pilav yanina karniyarik canim baska ne olur bilmiyorum
Off seninle bu is zor. Hepsini ev yemekleri yapan yerden satın al. Evde isitip ver.
Ben yaptım dersin :-)
Pilavin yanına en kolay fırına tavuktur.
Sen gene karniyariga devam ey eğer yemek bilmiyorsanız en kolayı en çok bilduginizdir

Güzel bir çorba tercihen mercimek
Sulu yemek yerine biber dolması yap yada yeşil fasulye.
Sonra illa karnıyarık yapacağım dersen karnı yarık pilav istersen yanına firin posetinde baget atabilirsin kendinden baharatlı oluyor.
Yanınada yoğurtlu koz biber yapabilirsin çok ferah ve hafif olur.
Havuc salatası yapabilirsin yada yogurtlu havuc yapabilirsin
Ortaya da bir yeşil salata oh mis.

Tatlıyıda bi zahmet getirsinler:-)

Ben iftar yemeği verdiğimde gecen sene
Sulu yemek yerine ortaya çiğ kofte sigara böreği salata yogurtlu havuc falan yapmiştim.
Hem göz doyuyor masa zengin oluyor.
Hemde herkes sıkılmiş oluyor sulu yemekten.

Ayrıca guvecın varsa malzemelerini koyup bir pideciye gonderbilirsin hem farklı bir yemek olur hemde fırın tadı guveç tadı yemeğe geçmiş olur.sonra onları kucuk guveçlerde sunabilirsin

Güzel bir çorba tercihen mercimek
Sulu yemek yerine biber dolması yap yada yeşil fasulye.
Sonra illa karnıyarık yapacağım dersen karnı yarık pilav istersen yanına firin posetinde baget atabilirsin kendinden baharatlı oluyor.
Yanınada yoğurtlu koz biber yapabilirsin çok ferah ve hafif olur.
Havuc salatası yapabilirsin yada yogurtlu havuc yapabilirsin
Ortaya da bir yeşil salata oh mis.

Tatlıyıda bi zahmet getirsinler:-)

Ben iftar yemeği verdiğimde gecen sene
Sulu yemek yerine ortaya çiğ kofte sigara böreği salata yogurtlu havuc falan yapmiştim.
Hem göz doyuyor masa zengin oluyor.
Hemde herkes sıkılmiş oluyor sulu yemekten.

Ayrıca guvecın varsa malzemelerini koyup bir pideciye gonderbilirsin hem farklı bir yemek olur hemde fırın tadı guveç tadı yemeğe geçmiş olur.sonra onları kucuk guveçlerde sunabilirsin
Dolma olmaz hem pilav var hem dolma içinde pilav var. Çok cedit ama aynı yiyecek.

karnıyarık mı ne uğraşcam onla :D bence ilk mercimek çorba sonra patateslı soğanlı biberli fırında tavuk but ... pirinç pilavı salata içecek yanına semızotu salatası yogurtlu ??? ya da havuç salatası etimek tatlısı dondurmayla bırlıkte....

önce çorba
sonra ortaya birer küçük tabakarlda sarma mantı börek yoğutlu salatalar yeşil salata çiğ köfte patlıcan salata hangisini uygun görürsein bunlardan birkaçı.zeytin hurma tabi olmazsa olmaz.
islim kebabı pirinç pilavı ana yemek
baklava +dondurma tatlı
Allah bereket versin daha ne olsun.

Back
X