Kaynana ve görümce

zey2525

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
2
0
36
Erzurum
merhaba arkadaşlar, forumu çoktandır takip ediyorum.sizinle paylaşmak istediğim şu. 3 yıllık bir ilişkim var ailelerimizin bildiği ama onaylamadığı. daha doğrusu erkek arkadaşımın annesinden kaynaklanan daha sonra benim aileminde istemediği bir ilişki. sorun şu erkek arkadaşım dr ben ise bir öğretmen bu kaynanam için çok önemli bir statü farkı bu yüzden beni istemiyorum. beni istemeye bile gelmeyecekmiş oğlunu red ediyor. erkek arkadaşım o cahil boşver diyor ama görümcemde benimle tanışmak dahi istemedi sadece kardeşi bu ilişkiyi onaylıyor. kaynanamla görümcem beni hiç tanımadıkları halde bana çok tepkililer.ne yapabilirim çok zordayım

Siz bişiy yapamazsınız!
Erkek arkadaşınız kararlarına saygı duymaları gerektiğini ailesine hatırlatacak!

canım benım zor bır durum acıkcası bnm esımın aılesıde benı ıstemıor fakat esımın ısrarı yuzune glp ısteeme fln oldu tabı zorakı olan seyden nekadar hayır gelırse ole oldu hersey yarım yamalak huysuzluk fln cır cok sey oldu anlıycagın ama sana tavsıyem senı tanımalarını sagla yada nebılım bır jest fln bıseyler yap yada sevdın kısıyle konus o senden bahsetsın snn ıı yonlerınden nebılım senı ovsun bıraz belkı bır faydası olur tabı sevdn ınsan tannımıorum nasıl bır yapıya sahıp bılmıorm o yuzden bn cok fazla fıkır veremedım k.bkma :26:

canım öncelikle senın için hayırlısını diliyorum nasıl mutlu olacaksan o olsun inş.ilişki aşamasında olan bir beraberliğiniz var.daha kesinleşen söz ya da nişanlılık aşamasına gelen bır durum oluşmadığı için belkı de uzak durusları.acaba erkek arkadasın ne kadar cıddı dusunduğunuzu onlara yansıttı mı?belkı senı tanıyınca tutumları değişir.şimdilik çok onyargılı yaklaşıyorlar.inş.sever ve sevılırsın sunu cok ıyı bılıyorum kı nısanlıyken amaaan benı eşim ilgilendirir dense de olmuyor maalesef.hem eşle hem de aileyle evlenıyosun.inş.herşey düzelir tatlım

Zor bir durum...

ancak sevgiliniz sizi ailesine kabullendirebilir,sizi tanımak bile istemeyen insanlara nasıl ulaşabilirsiniz ki.

Büyük iş sevgilinize düşüyor,o halledecek siz değil.

Doktorsa doktor sizde öğretmensiniz
aranızda hiçbir statü farkı yok o belki sizden 1-2 sene fazla okumuştur o kadar
kayınvalide adayınız şimdiden böyleyse ilerde nasıl olur bilemiyorum
sevgilinizin mutlaka olaya el koyması gerekiyor
umarım herşey istediğiniz doğrultuda gelişir...

canım benim görümcen ve kaynanan ne mezunu aynı evde kalabilecek statüdelermi yani.....doktor oğullarına yakıştırabiliyolarmı kendilerini

evet arkadaşlar bende sevgilime bunu söylüyorum ama gerçekten o elinden gelen herşeyi yaptığına beni inandırdı. ben hayatımda böyle bir insan görmedim ne kadar kötü olabilir diye düşünüyodum ama gerçekten olabiliyor.erkek arkadaşımın baba tarafıyla tanıştım bütün sülale ile babası rahmetlik. kaynanam onlardan hiçbiryle görüşmüyor ve biraz geçmişi irdelediğimde çok bencil kendi dediğinin olmasını isteyen bir kadın olduğunu öğrendim.tanıştırmaya götürdü ablası ve annesiyle onlar daha yüzyüze gelmeden ortamı terk ettiler.erkek arkadaşımı iki arada bırakıp yıpratmak istemiyorum ama ben yıpranıyorum. allah kimsenin başına vermesin tanımadığım iki insandan çok fazla nefret ediyorum.

Simdi seni destekleyen sevgilin, evlendikten sonra 180 derece saf degistirerek ailesi taraftan olur. Kizi alana kadar he demesi kolay. O nedenle bastan tavrini koy. Gerekirse esinin ailesiyle gorusmeyen bir gelin oluver, bunun icin de sevgilinin sana saygi duymasini saglamak zorundasin. Madem ben adam yerine koyulmuyorum, kusura bakma, benden kesinlikle ailenle gorusme konusunda alttan alma bekleme demelisin.
Beni adam yerine koymayacak en uzaktan akrabanin bile suratina bakmam. Esim de asla baski yapamaz cunku bu konuda haksiz olacak tek bir durumum olamaz. Neyini savunabilir ki oyle insanin degil mi? O yuzden onlari savunmasina izin verme, olabilecek en buyuk mesafeyi koy arana ki omur boyu rahat edesin. Sakin saf davranma, sen ezik degilsin, gururla tasiman gereken bir meslegin var.

Ay bu kadinlari toptan gebert kurtul yaa... Bu ne hirstir, bu ne benim dedigim olacak tripleridir, bu ne kendini begenmezliktir yaa... Ezdirmeyin arkadaslar kendinizi? Benim de kaynanamla sorunlarim var ama yeminle tetikte yasiyorum. En ufak yuzume cikmaya kalksin yerin dibine de sokar bagimi da koparirim. En ufak laf etsin suratimi sakliyorum gunlerce ya da sicak bir sesimi duymasina musade etmiyorum. Hakedene yapacaksin. Sanki agac kovugundan ciktik, bizi analar degil kaplumbagalar dogurdu.

cnm sen agzınla kuş tutsan bıle kayınvalıden degısmeyecektır.hatta evlenınce duurm dahada zorlasacak sızin için. rahat vermeyecek sıze..baştan ıstenmeyen gelın ol en iisi bu cunku ilerde cok başın agrır. mesafe koy gorusme fazla nadıren gıt gel.. olaylara tepkini sakince koy.

Her şey nişanlında biter o seni deli gibi seviyorsa onlara rağmen evlenirsin ama onlar seni istemiyorsa kendinden ödün verme kim ne ekerse onu biçer!

Son düzenleme:
aslanlar giBi Bi öğretmen gelin Bulmuslar daha ne istiyolar Be.. ne kadar cahil oldukları Burdan Belli, Bir eğitimcinin yüzlerce hatta Binlere insan üzerinde ilmek ilmek emeği var.. o göklere çıkardiklari kimseyi yanına yakıstırmadıkları oğulları "öğretmen" sayesinde Buralara geleBildi.. Kimi Beğenmiyolarmıs kimi ??? Dellendim valla ! kurBan olsunlar Bi öğretmene, gururla söylerim Ben olsam "gelinim öğretmen" diye.. Valla Benım sözlümün ailesi her yerde övünür gelinimiz öğretmen çook şanslıyız diye.. Bence onların derdi Başka.. eğer sevgilin maddi anlamda yardım ediyosa ailesine evlenip Bu kaynağin kesilmesini istemiyolardir. ama dersen ki Bu iş olurmu, Bence olmaz, çünkü sadece onla değil ailesiyle evleniyosun, Ve Ben Böyle cahil at gözlüğü takmıs kompleksli insanları asla hayatıma sokamazdım.. çocuğumun BaBaannesi halası Böyle cahil insanlar diyemezdim.

Siz bişiy yapamazsınız!
Erkek arkadaşınız kararlarına saygı duymaları gerektiğini ailesine hatırlatacak!

laleye katılıyorum..iş erkek arkadaşınızda bitiyor...bence bir süre bu konunun dışında kalıp durumu izleyin derim ..kayınvalide adayı eğer fikirlerinde sabit kalırsa ve siz evlenmeye kesin karar verdiyseniz istemeye gelmemesi sizi etkilememeli bence...sonuçta görüşmek zorunda değilsin..tabii bu en son konuşalacak şeyler şu anda erkek arkadaşınızın annesine ve görümce adayına tavrı ne olacak bekleyin görün..

sen bi şey yapmaya çalışma niye yapasın ki ?
göğsünü gere gere söyleyeceğin bir mesleğin var bu sebepten istememeleri hakkaten çok cahilce.
bana kalırsa sakın adım atan sen olma yoksa ilerde hep ezmeye çalışırlar.
onlara senin değerini anlatmak erkek arkadaşına düşüyor bırak kendi içlerinde halletsinler .
sen erkek arkadaşının tavırlarına göre ne yapacağına karar verirsin.

herkes öğretmen gelin arar da bulamaz bunlar da bulmuşlar da laf söylüyorlar. allahlarındn bulsunlar canım ne diyim, senin kutsal bi mesleğin var.ama bence dertleri seninle değil, onların aklında biri vardır kesin ondan böyle yapıyolardır. yazık şimdi evlensen çok mutlu da olsa bu insanlar hep huzurunu kaçıracak, gençliğini bunlarla uğraşarak geçireceksin bi çoğumuz gibi.

Bende statü farkı göremedim doktor , doktorla , mühendis , mühendisle evlenecek diye bir kaide mi varmıs? Sinir oluyorum böyle insanlara ben. Tabiki de hersey sevdigin kisi de bitiyor o kararlı olsun yeter.

Doktorlar illaki doktorlarla mı evlenmeliymiş ? Allah Allah

Öğretmenlik en az doktorluk kadar saygın ve kutsal bir meslek.Senin bir eksiğin,kusurun yok,statü farkın hiç yok.Bu durumda alttan alacak,boyun bükecek halde değilsin.Ne günlere kaldık yahu,öğretmen gelin beğenilmiyor

Sen bu işe fazla dahil olma bence de,bırak erkek arkadaşın çözüm bulsun.
Ben asıl kayınvaldenden kaynaklandığını düşünüyorum.Görümcen herhalde annesinin sözünden çıkmıyordur.Annesinin kabul etmediği gelin adayıyla görüşmek istemeyebilir.
Belki de annesinin başka planları vardır.Aklında başka bir gelin adayı olabilir veya kendi memleketinden birisini istiyordur,eğitimi bahane etmiştir.

Orası öyle de, onlar da öğretmen gelinleri tatilleri çok, çalışma saatleri nisbeten az, hattâ bazen yarım gün, hem para kazanır hem evine daha iyi bakar diye istiyorlar daha çok. Yani özellikle öğretmen gelin talebi olanlar için söylüyorum, onlar da ayrı menfaat peşinde.

Ama insanlar meslek-evlilik konuları arasında çok ilginç bağlantılar kurabiliyorlar. Ben mesela mimarım, erkek arkadaşım avukat. Benim ofisimi açma sürecimizde, tanıdıklarımdan biri "bak bu avukatla birlikte olacağına o inşaat mühendisi çocuğu kabul etseydin ikiniz beraber daha iyi iş yapardınız" falan diye saçmalamıştı. Tamam, evlilik de bir "müessese" olarak geçer, ama ticari müessese değil yahu, insanlar ilişkilere nasıl böyle bakabiliyorlar anlamıyorum.

Ayrıca öğretmenlik gerçekten kutsal bir meslektir, nasıl ve neden hafife alabiliyorlar anlamak zor. Ne kadar kompleksli insanlarmış...

Son düzenleme:
senin yapabileceğin birşey yok.sevgilin bu konuyu çözebilir ama evlensenizde bu kaynanayla işin zor gibi canım:26:umarım öyle olmaz seni kabullenirler

cnm benimde eşimin ailesi istememişti ve ayrıldık 3,5 sene bir ayrı bir barışık gezdik vazgeçemedikte birbirimizden. sonra eşim bir anda o olacaksa olacak yoksa ben kimseyle evlenmeyeceğim diye resti çekmiş bir ay içerinde evlendik. ama öyle ki bizi çok üzdüler 4,5 sene oldu halada üzmeye devam ediyorlar. boşverin siz onları hayatı yaşamaya bakın. erkek arkadaşın resti çekecek başka yolu yok sen ne yaparsan yap yaranamazsın böylelerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…