kaynana...ve intiharın eşiği....

sevdaveysel

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2013
1.131
955
448
hıcbır zaman bır ıse yaradıgını görmedım bana laf sokmaktan baska kırmaktan baska hıcbırsey yapmadı ıkı sene nısanlı kaldım bıkere aramadı..nıkahımız oldu sevda oglumu elımden aldı dedı evlendık 2 3 hafta sonra sureklı gıtmıyormusuz dıye esıme senı ben kaybettım zaten bugunlerde ölürsem sebebı sensın dedı..daha neler neler...onun gönlu olsun dıye bu sehırde kaldık...sırf o hakkını helal etmıyor dıye eşim kendi işine 5dk mesafe yerden ev varken gıdıp 1bucuk saatlık uzaklıkta koyun ortasına yapılmıs bır tokıde oturduk kıra vermeyın dıye dedı ev onlarındı..eve gırdık boya dolap vs derken yıne kıra parası ödedık bu eve servıs yok esım ıse gıdemıyo dıye araba aldık burayı secın burda bu sehırde kalın herşeyınızı ben yapacam dedı lafta kaldı 30mılyar kredı cektık...ve sımdı esımın her ızın gununde bır bahaneyle bızde..nefret edıyorum...evlılıkten hıcbıse anlamadım..daha tam anlamıyla cınsel hayatımız bıle yok cok afedersınız utanarak söylüyorum...annesı eldımı 2 teyzesı dayısınınkarısı ,kadının bıde annesı,dayısınn ıkı cocugu geıyo ve 12 1 gıbı gelıp akşam 11 12ye kadar gıtmıyorlar.2gun önce yemege davet ettı arkadaslar bızde ogun sabahtan kv gıttık aşam oraya gecelım dedık..kalktı bızımle geldı..ve esım hala annesını tutuyor..hıcbı hatasını görmuyor...bana cok ılerı gıdıyorsun dıyor ıstıyorsunkı evıme gıdıp gelmesınler dıyor..bende cınnet gecırıyoum..en son dedımkı ben tum hesabımı bugun kapattım koydum bıkenara,ötekı tarafa bırakıyorum dedım..gıderım evıne tek kelıme konusmazz kapıyı acar gecer oturur karsılamaz etmez..2gun once konusuyrduk anne hastayım falandedım 10dk gecmedı önüme pat fasulye posetı koydu temızle dıyor..esımde yanımda...daha 1 ayda bıktım..esımle tartıstık dıyorkı onun huyu bu ıdare et..dedım benımde canım var,ben ömür boyu buna katlanamam..ama umrundamı hayır...bu sabah ızınlı esım aradılar gelıyorlar yıne...kabul etme dedım carsıya gıdıcez de dedım cunku bızım hala yatak problemımız var bugun kendımıze ayıralım dedık deneyelım dedık..ama benım eşim denedık yapamadık tartıstık 10dk sonra annesını aradı gelmıyormusun anne dıyor..lanet edıyorum herseye...cok özür dilerım kafanızı şişirdim lutfen bana yol gözterin...

keşke başta ağırlığını koysaydın canım ya bu kadar yakında oturmak zorundamıyız diye mantıklı şekilde canım işine uzak yerdesin seni düşünüyorum gitgel yol parası çektiğin zorluklar üzüyor beni hem bu kadar yakınlık tez ayrılık getirir bizimkilere ne kadar uzaksak seninkilere de öle olsak daha iyi olur gibilerinden konuşsan...

kıyamam yaa....nasıl bu kadar anlayışsız olmayı başarabiliyorlar anlamıyorummzamanla düzene girer inşallah....ilk zamanlar ben de neler yaşadım...seninkilerin çok benzerini...gitmiyormuşuz diye yıkardı ortalığı ki haftada 3ten fazlası olurdu aşağı olmazdı....yetmezdi..bunlar yeni evli evine alışsın demedi..beni kendi evlerine alıştırmak için çok uğraştılar...zırt pırt bir biz orada,bir onlar burada....geldilermi uyuklarlardı da kalkıp evimize gidelim demezlerdi....klasik sorunlar oluyor ne yazıkki...benim de eşim yanımda durmadı..hep onlar haklıydı...sakin olmaya çalış...bir daha asla yeni evli olamayacaksınız bunu aklından çıkarma bugünleri iyi değerlendir..

Son düzenleme:

söyledim..daha dün yıne söyledimm..ama anlamıyor..hayatım dedım ben sana uzuluyorum sabah 7bucukta kalkmak varken 6da kalkıyorsun sımdı tamam ama sogukta yagmur camurda nasıl olacak dedım..ben ıyıyım dıyor..ne desem bos..ne yapsam esıme gecmıyor anlatamıyorum..anlamıyor

Her şeyden önce eşinizle probleminiz olabilir, kayınvalideniz sorun olabilir ancak anlamadığım o başlığınızda attığınız intiharın eşiği sözü var ya... Nedir bu?? Bu insanlar sizin hayatınızdan daha mı kıymetli? Hangi sebep olursa olsun insan hayatından vazgeçme hakkını kendinde nasıl bulur buna anlam veremem. Bu kadar zayıf olmayın lütfen ve başlığınızı .....ve sinir krizi filan diye değiştirin derim.

KV laftan anlayan biri değil belli ki, eşinizde ondan aşağı kalır değil. Bu dengeyi sağlayacak olan da işin doğrusu siz değilsiniz. Eşiniz, eşinizle sakin sakin konuşarak çözebileceğiniz bir konu olabilir belki, anlatma şekliniz de sorun olabileceğini düşünüyorum. Bu kadar içli dışlı olmanızın evliliğinizi etkilediğini, en basitinden çocuk isteseniz onu bile cinsel münasebetiniz düzenli olmadığından yapamayacağınızı, eşinizle vakit geçirmek ve birlikte an'lar yaratmak istediğinizi, daha öteye giderek fantazi yapmak istediğinizden filan bahsedin bakalım ne diyecek?

En başında bu kadar yakında olmayı kabul ederek hatayı yapmışsınız zaten, eşinizden annesinden vazgeçmesini bekleyemezsiniz ancak siz ilişkilerinizi düzenleyebilirsiniz eşinize de bunu anlatabilirsiniz. Hep bana rabbena olmaz.. biraz da size..

yenı evlı olmak ıcın ıkı es olmak gerek..esımın annesı benı hayat enerjımı sömürüuor..ben dugunen bu yana kendıme gelemedım hep hastaym stresten..esımede yakınlasmak gelmıyor ıcımden bu ve benzerı meseleler yuzunden..kalbım cok kırık kapana kısılmış gibi hissediyorum kendımı

yanı cok cıkmazdayım anlamında ıntıharın esıgı dedım..Allah korusun yapmam öyle bırsey..benesıme bu sekıldede yaklastım aslında..bı tamam dedı sonra aynı..çatkapı gelıyorlar..bugun yıne tartıstık arayın sorun musaitmyiz degılmıyız dımı ama..pat dıye cıkıp gelıyorlar.kadın evınde oturamıyor ya ben cıldıracam yemın edıyorum

ahh ah ne kadar iyi anlıyorum seni biliyor musun bazı ayrıntılar dışında aynı benim halim ve o yüzden biliyorum ki ne desek boş ben sekiz aylık evliyim sekiz aydır eşimle konuşmaya çalışıyorum yok anlamıyor hala bebek gibi annesinin kucağından çıkamamış durumda o ne derse o oluyor. Bi görsen onlar melek sütten çıkmış ak kaşık kötü olan benim. Ben de en sonunda ne halt edersen et nasıl düşünürsen düşün dedim eşime. Umutlu konuşmak isterdim ama yaşadıklarım bende umut falan bırakmadı. Ne heveslerle kurduğum yuvam ellerimden kayıyor bir şey yapamıyorum. Asıl sorun ne biliyor musun eşinin ailesi hala oğullarının evlendiğini ayrı bir yuva kurduğunu kabullenememiş işin kötüsü eşin de hala bi yuva kurduğunun ve önceliğinin sen olması gerektiğinin farkında değil. Kendimden biliyorum. Eşin laftan anlayan biri ise (ki benim eşim zerre anlamıyor duvara anlatsam çatlardı) onunla konuş gerekirse defalarca konuş. çünkü burdaki asıl mesele eşinin senin yanında olmaması. O senin yanında olduktan sonra diğerleri de zamanla kabullenir. İnşallah benim yaşadıklarımı yaşamazsın ben yuvamı kaybetmek üzereyim çünkü

Eşiniz yokken geliyor mu çat kapı? Hiç kv'le konuşmayı denediniz mi?

aha senin eşin kesin benimkiyle var bir kan bağı anlamazlar anam anlamazlar

sohbet açıp lafı sokacaksın canım başka türlü anlamazlar....ayyy geçen xxler çat diye geldi nasıl sinir oldumm...insan bir haber verir,hiç hazzetmem çatkapı gelen misafiri vb....eşinle boşuna tartışmaaa anlatamazsınnn....anakuzusu oluyorlar evlenince bizimkiler gibi olanlar..hepsi değil tabi....

Evet çok zor bir durum açıkcası..ama intiharda çok doğru bi seçim değil eşinizin bunları görmesi lazımm..ama tabi bu biraz zor oluyor kendi annesi haliyle onu savunuyor hatasını göremeyebiliyor.. ama en başta keşke biraz mesafeli olabilseydnz keşke yakın tutmasaydınız evi o zaman koysaydınız tavrınızı eşinize ben yakın istemiyorum uzak olalım özelimz olcak kmse pat diye gelsn büyü bozulsn istemiyorum vs.. gibi şeylerle kandırıverseydniz çalışmıyorsunuz galiba ? keşke bi işe girseniz bahaneniz olr hem ama eşiniz anlamalı bunu her izin gnnde olmazki siz orda onlarf burda

eşin yokken gelmiyor eşin varken geliyor değilmi ee tabi onun yanında iş görüyorsun ya oturmuyorsun ya hoşlarına gidiyor yolasın gelir öle kaynanaları... sende laf sok oğlun yokken adım atmıyorsun diye ama kocanın yanında değil ayrı yerde bide söylediğini kocana diyen bi kaynana şeklimi ki

kabus gibi gerçekten...
eşinle güzelce konuşup bu konuda bi uzlaşman lazım ama adam anlamıyo diyosun...
iş kocanda bitiyo ne yazıkki..
bari sen üzülme daha çok yeni evlisin şimdiden stresten hasta oluyosun...
allah yardımcın olsun gerçekten çok üzüldüm...

neden intihar neden başka çözüm yolu yok mu çekemiyorsanız boşayın gitsin
yada siz onlara hayatı zindan edin dicem ama pek öyle olmuyor canım ya sabır çekip yuvanı kurtarmaya bakıcaksın yada çekiğ gidiceksin eşin belli ki ana kuzusu
keşke en baştan kabul etmeseymişsiniz ama olana çare yok malesef
inş her şey düzene girer eşinizle evliliğinizin tadını çıkartabilirsiniz.

ne kadar uzak o kadar iyi. ama bazen uzaklık da kar etmez. sen sanıyor musun evin şehrin diğer ucunda olsa hayatın normal olur. asla! çünkü senin eşin dengeleri kuramıyor ve kurmak için de hiç çaba sarfetmediği gibi onlardan yana gibi.
bu iş imalalarla olacak bir şey değil.
gerçek anlamda önce eşinle konuşmalısın. anlamıyorsa kvalidenle kestirmeden kısa ve öz..

ankayışsız bir kayınvalide anne kuzusu bir eş siz daha yeni evlisiniz bıraksınlarda biraz evine hayatına alış ne o öyle cümbür cemaat gelmeler çok sinir bozucu gerçekten allah başa vermesin seninde yardımcın olsun

allah sabır versın gusel kardesım cok zor ana kuzusu bır koca ınsanın omrunu yemeye yetıyo gercekten...
nasıl bır zıhnıyet bu tarz kayınvalıdelerdekı kafa anlayamıyorum yahu 1 aylık evlı oglun daha ya bırakta hayatın tadına varsınlar kendılerıne bı ısınsınlar yenı 2 karakter bırbırlerını cozsunler gıt gıt ama bu kadar sık anlayıssız saatlerde zamanlarda degıl bı vcaya gıder 1 saat oturur kalkarsın ya ... ınsanlar ne kadar garıp anlam veremıyorum gercekten hangı devırdeler hangı anlayıssızlık pesındeler genc onlar ya cıcegı burnuında evlı cınsel hayatları var keyıflerı var haftasonu barı yapma yanı boylesının gırtlagını sıkacaksın da ıste olmuyo yapılmıyo esımın anası dıyosun hızmetınıde goruyosun guler yuzunude gosterıyosun gıden hepp kadınlardan gıdıyo yaslandım yemın ederım...
benım kaynanamda uzakta olmasaydı aynını yasatıcaktı bana ben yasamadım sukur ama sevgılı eltım cok cektı yazık uzuluyorum bıde ılk geceden hamıle kaldı hayatı zehır ettıler kıza
allahım sen evlatlarımızı ıyılerle karsılastır bızlerıde merhametlı anlayıslı bırer kayınvvalıde olmayı nasıp eyle sımdı anlayıslıyızda yaslanınca ney oluruz bılemıyorum ınsallah sasırmayız...

herşey eşte bitiyor eşinin aradaki dengeyi kurması çok önemli sen onun eşisin karşındaki de annesi olabilir fakat ne olursa olsun annesine yeri geldiğinde dur diyebilecek sınırlı aşmaması gerektıgını ögretecek eşinden yüz bulmasa inan cesaret edemez hiç birşeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…