KAYNANALAR KISKANIRMI ?

Officalmm

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2018
133
38
13
30
Meraba arkadaşlar benim cok kafam karıştı eşim benim yanıma geldiği zaman benle şakalastığı zaman kaynanmın yüzü asık ve sinirli oluyo eşim bana laf atyo şakalaşıyo kaynanam susn başım ağrıyo diyo sesimiz bile bizim duycağımız kadar çıkıyo odada hadi onu geçtim eşim onunlada şakalaşmaya çalışlıyo bu sefer onuda ya tersliyo yada kısa kısa cevaplar veriyo bazen işimz bitiyo otryoruz hep beraber iş yoken bana iş çıkartıyo eşim yanıma gel film izleyelim diyo bi ara eşim askerden geldi izine sabah kalkar kahvaltı hazırlar yemeğimizi yedikten sonra temzilk toz silme vs işimi yapar Otururuz evdede 3 görümcem var 5. Odayıda kaynanam sen yap diyo eşimde kardeşine dyoki bu seferlik sen yap yengen her zaman yapıyo işi paylaşın bu sefer dyo o bulaşık toz supurge yaptı sende koltukları düzlt diyo bu sefer annesi kızıyo kürtçe bi şeyler söylenip duruyo beni hep tersylyo kozgn bakyo onunla eşim yoken şakallrız güleriz konusuruz yeri gelir işi bile beraber yaparız ama eşim evde olduğunda tam tersi şaka yapmaya çalışıyroum beni terslyo yemek yapıcm yapma dur off diye napıcam kızlar bi fikir verin ? eşimlede aram bozlck diye korkyrum

Kıskanır kuzum kıskanmaz mı
Gelinde kıskanır kaynanada

Ama ben ona iyi niyetli yaklaşıyrum eşimle şakalşyruz oda ole ama eşim benm yanıma geldiği zaman o güler yüzlü kadın gdiyi suratı asık ters cevap veren biri geliyo eltime ole guzel davrnyo ki eltimi benim yanımda örnek bile gösterdi

Eşim istemyo çok kez ağldm sinir oldum eşimde gördu ama istmiyo ayrı eve çıkmak
Bu ne böyle sürü sepet mi yaşayacaksınız?
Madem anasından ayrılmayacaktı evlenmeyecekti de evlenmeyi biliyor ama.
Eltinizi de size örnek göstermiş kvniz bir kötü davransanız kvnize sizden iyisi olmaz.

bazı kaynanalarda var malesef, sanırım eşlerinden görmedikleri için kıskanıyorlar...şahsen ben öyle bir durum olsa, daha çok mutlu olurdum...birbirlerini sevsinler, şakalaşsınlar, öpsünler, sarılsınlar...bir anne daha ne istesinki...sevdiği kadınla mutlu olması, beni daha çok mutlu eder...ayrıca gelinim olcak kızın iş yapmasınada gerek yok, ben oğluma hiç bir iş yaptırmıyorum, oda benim kızım olacaksa, kızımada iş yaptırmam...

Anladigim kadariyla kaynananiz kürt ve onlarda adetler biraz daha farkli oluyo biraz bilgim var o konuda mesela eşler kaynana kayinpeder yaninda sakalasamazlar samimi olmazlar gulusup oynasamazlar onlara ayip kacio boyle seyler belki kaynanznda bu hareketlere tavirlanmasnn sebebi budur ayip kactgni dusundugu icin

Büyükler hele ki doğu kültüründense eşlerin birbiriyle fazla temas içinde olmasını hoş karşılamıyor konu sahibi. Bir şekilde kendilerine saygısızlık gibi algılıyorlar. Eskiden anne baba yanında kendi çocuğunu sevmek bile saygısızlık olarak adlandırılırmış sen hesap et. Ben eşimle ne onun akrabaları ne de kendi akrabalarımın yanında fazla sıkı fıkı olmam. Ne düşüneceklerini bilemem. Ters düşmek, huzursuzluk istemem. Eski insanlar mı böyle, bizler de böyle mi olacağız yaşlanınca bilmiyorum ama farklı bir bakış açılarının olduğu muhakkak. Aynı evdeyseniz şakalaşmalarınızı baş başa anlarınızda yapmanız öneririm, huzursuzluk istemiyorsanız...

Allah aşkına cümbür cemaat aynı evde nasıl yaşıyorsunuz ben hayret ediyorum?!
Neden yani?

Sorma üstümde eltim altımda kaynanamın öz ablası kızları falan evde 3 görümcemi 1 tanesi kaynanmdan daha kötü 17 yaşında ama sorma nedn çıkmak istemediğini anlmyrum babsına düşkün biraz her halde ondn diye düşünüyorum üstüne üstelik eltim benim koltuk takımlarımı kulanıyo daha once ayrı eve çıktık ama kayınpederim bizi denemk için cıkarmış acaba bize mesafe koycaklarmı vb gibi şeyler sonra eşimde o evde hiç gitmediği için bide askerlk durumu da gelince evden çıktık butun eşyalrımı eltme çıkartılar oda koltuklrmı kulnyo bundn benm haberm en son oldu eşimde sinir oldu kaynanm izin vermş hepimiz kızdk ama işte allahtan diğerleri açılmamıştıda pöşetli bide eltmde koltk falan yok istemimşler o yuzden kulanıyolarmış boş durmasın diye kayınvalidm dedi bunu bana

Niyet miyet önemli değil
Aynı evde yaşayan aynı adamı paylaşmaya çalışan iki kadınsınız ilişki türü farklı olsada
Bu durumu iliklerinize kadar yaşayacak eğer böyle devam ederseniz çok yıpranacaksınız
Ne demek odaları gelin temizlesin görümceler ve kendisi otursun
Hani erkekleri geçiyorum
Biz burada eşlerin yardımlarını konuşurken sizin hayatınız uçta gibi
Yada siz normalsinizde buradaki hayatlar farazi

Ya aslında iş yapmak bana koymuyo en onemlisi eşimle beraber bişeyler yapamaya kalsk ya bizim morelmizi bozup armzda kavga çıkartyo yada engel olmaya çalışıyo bir kere doğum yaptım çocuğuma bana sevmeye vermedi ve her gün ağldm ben oğlumun bebekliğini doğru düzgün görmedm bunu eşimde biliyo Ne zmana almaya kalksaydım ver bana ver diyip seviyodu bi gece bebk ağladı sadece 1 kere ses çıkartı haifif hemen koştu aldı kucağına sanki o emzircekti ben o aksm aglmktan bitttim sadece emzrmedn emzrmeye alydum lohusayken bile ben eşim kaynanm yattık

kaynanaların yüzüne söyleyemiyorsunuz rahatsız olduğunuz konuları...anne kalk yanımdan, rahat edemem ben desene...çocuğuda aynı şekilde..anne verirmisin çocuğumun benim kokuma ihtiyacı var deseydin mesela...

Bu ne böyle sürü sepet mi yaşayacaksınız?
Madem anasından ayrılmayacaktı evlenmeyecekti de evlenmeyi biliyor ama.
Eltinizi de size örnek göstermiş kvniz bir kötü davransanız kvnize sizden iyisi olmaz.

Onda soyledm bizde bi ailyz gel ayrı eve çıkalm tabkde yine gidip gelmelr olur ama işte

Şoyle bi şey ben anneme bir kere böle bişey dedm anne ben bebğmn sadece emzrmk için almıyorum onu sevicemde senn torunun ama benimde yavrum ilk bebeğim onun bana benm ona ihtiyacm dedm

Ve sonra git sen eşine soyle babam yani kayınpederim beni yanına çağrıp senn anne nasıl bu lafı dersn meyersem kaynanm lafı çevirip anltmş eşim araya girdide ole duzldi

Evet çoğunlukla öle kayınpederim iyi şakalaşıyoruz guluyoruz beraber yan yana otuyoruz ama kaynanm birz ole yanımzda etekle otur saçını bağla anne dedm sonucta kız kızayız sen bi ara ne dedin gece odama girmişti bi ara havalar sıcaktı 2 ay once bende hani affedrsiniz şortla yatıyodum eşim dedki anne odaya oat diye girilmez dedi oda o benm kızım nolmuş dedi bende ona şakayla beraber dedmki hani anne ben senin kızındım dedm gulrk sustu

Eşiniz çekirdek ailenin ne olduğunu öğrenmediği sürece bu sıkıntılar böyle devam eder.

Olayı kültüre, böyle yetişmeye bağlamayın. Isteyen adam bu eziyeti görmezden gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…