Kaynanalar ve Çocuklarımız

biz dede düğün günü 3 5 altın vay efendim niye kendine verilmemi,ş diye kıyametler kopardılar neler neler ömrümde görmediğim şeyleri bunlarda bir de düğün günümde gördüm üstelik ne anne var ne bab bende bir düşünün kötülüğü burada esas mesele altın filan sdeğil de davranışın rezalet oluşu

Sen de KV nin bu inadını kendi yararına kullan!!
İstediğin herşeyin tersini söyle.

Sanki biz onların oğullarıyla bize altın taksınlar die evleniyoruz di mi..

öncelikle Allah mesut etsin bende 1 yıllık evliyim.keşke dedigimiz okadar çok şey vardırki ama bu dünyada bir sınav dünyası bizler için Allah daha kötülerinden korusun bizleri ben ona hala saygısızlık etmedim bunca şeylerine ragmen sadece gitmiyorum onlarda arayıp sormuyor.benim ailemin uzakta oldugunu bile bile sahiplenmediler bize eşimede öle.oyüzden inşllh yeni evliymişisn eşinle güzel anlaş huzuruna bak benim baştaki yaptıgım gibi eşine çatma onlar yüzünden ben bunu başlarda yapıyordum eşimle huzursuz oluyorduk sonradan yanlış oldunu anladım eşile güzelce konuştum oda anlayışlı bir insan herşeyin farkında zaman geçti onların kendisine yaklaşımını hareketlerini gördü evligimiz huzursuz olmasın adına kendiliginden onlarla irtibatı kesti inşllh diger arkadaşların ve sizinde eşiniz anlayışlı olup herzaman dogrudan yana olurlar inşllh

Sen de KV nin bu inadını kendi yararına kullan!!
İstediğin herşeyin tersini söyle.

evet güzel taktik teşk ederimbende dicektimki gelin grev yapalım kimin kalbi kırılırsa kim haksızlık görürse o belli müddet görüşmesin kaynana denen süpürgeliylebakalım neolucak negibi gelişmler olucak hayatınızda yani kimse usulunce kendini ezdirmesin varmısınız buna ben görüşmüyorum vede çokta faydsını gördüm ohhh kafam rahat darısıda sizlere

ama kızlar size bir şey söyleyim mi bu altın konusu heralde her evlilikte oluyor ve hiç bitmiyor..

daha bu sabah bana altınlarla ilgili konuştu ben takılan altınlarımın bi kısmını annemlere vermiştim o sırada hem elleri dardı hem de bi anlaşma yapmıştık bana aylık ana paramdan hariç para yollayacaklardı ben de tabi kabul ettim altınınmın bir kısmı hala duruyor ben dükkan açtım kendi ailemin taktığı altınlarla yaklaşık 7-8 bilezik vardı biraz da ekledim falan derken dükkanımı açtım kalkmış bu sabah emineye ( arkadaşı) iyi ki altınlarımı verdim demedin yoksa babana söylerdi dedi ben de dedim ki benim o altınlarım duruyor kimseye hesap vermem hem ben dükkanımı da kendi ailemin taktıklarıyla açtım bir şey söyleyemez oğlu askerde ben kendim geçindiriyorum evimi de çocuğumu da kendimi de gerektiği zaman da ordan harcıyorum dedim sustu kaldı hahaha
ee ben ne yapayım bana takılan takıların hiç birini vermediler üstelik bizim oralarda adettir nişanda da takı takılır kayınpederim taktırtmadı düğünle arası az dedi olmaz dedi kendi tarafından gelenler düğünde taksın diye sanırım

bana bi 10 bilezik taktılar bi de nişanda taktıkları set (setimi de çaldırdım zaten )

imam nikahı kıyılırken hoca eşime sordu mehir olarak ne veriyorsun dedi eşimde benim üstüme bir şeyim yok ama babamın bize aldığı evler var izni olursa onu veririm dedi kayınpederim de aaaa ne demek biz çocuklarımız için çalışıyoruz dedi şimdi ben kirada oturuyorum kayınvalidemin sonradan dediği laf biz yapacağımızı yaptık herkes başının çaresine baksın oldu... ama ben hiç takmıyorum iyi ki de oturmuyorum evlerinde lazım değil onu da kakarlardı başıma iyi ki ellerine muhtaç değilim eşim askerde ama çok şükür şu anda mecburiyetten onun yanında kalırken bile tereddüt yaşıyorum bıraksalar gelcem evime de bırakmıyolar yok bişe olurmuş yok şuymuş buymuş

Ben de konuşmuyorum. Çünkü zaten konuşsam da anlamıyo. Ben de artık kendimi yormuyorum.
Zaten ona gitmiyorum. O da bize geldiğinde suratımı asıp oturuyorum..

canlarım onun derdi altın değil zaten benim.kayınpederle ilgili yazdığım şeyi okudunuz mu? zaten ben de sizlerin düşündüğü gibi düşündüm ve bir sonraki gidişime kadar her gün arayıp beni ben o altınları sana yapmadım oğluma yaptım oğul da benim oğlum olduguna göre o altınları bana vereceksin dedi ben de eşimi alıp gittim ve altınları yere attım.alın altınlarınızı beni rahat bırakın senin taktığın altınlardan bana hayır gelmez dedim. o güne kadar annem ve ben açık oldugum için sürekli laf sokan, müslümanlığıyla övünen, yok efendim neymiş evin içinde bile çorapsız terlik gşymezmiş o kadar müslümanmış balkona yarım kolluyla çıkıp vücudunu sergilemezmiş ben de buna dayanarak dedim ki senin kocan imam hatip lisesi müdürü hem de hafız başka zaman hafız karısıyım diye hava atmayı biliyosun dedim senin mehir hakkından haberin yok mu dedim.al altınlarımı ama sana hem mehir hakkımı hem de kulluk hakkımı helal etmiyorum dedim.öbür dünyada iki elim iki yakanda dedim.cevap şu: kuranda mehir hakkı yok bi tarafından uydurma dedi :) ve ben altınları bıraktım bir daha da almadım

tabi sonra eşimle sürekli kavga...sen nasıl bir kocasın ki daha karının hakkını savunamıyorsun dedim.ben senden çocuk doğurmam dedim.hep ezdirdi beni ilk başlarda.annesine hiçbir şey demedi saygımı bozamam napayım asayım mı keseyim mi huyu öyle yapcak birşey yok dedi babam hasta dedi sabret dedi.ve biz babası hasta diye onun hatırına 2 haftada bir gittik ne dese beenirsiniz her haftasonu geleceksiniz! kız tarafına gitmiceksiniz! sonra ilk bayramımızda usul gereği arifeden 1 gün önce erkek tarafına gittik.o gün, arife günü, 1.gün orda kaldık.2.gün ise kahvaltıdan sonra annemlere ve benim tarafımla bayramlaşmaya gidecektik.bir gece de orda yatıp ertesi gün eve dönecektik.dedi ki ananın elini öpüp akşama geleceksiniz burda yatacaksınız sen artık o evin kızı değilsin dedi ve sürekli susan susan ben o gün dedim ki kayınpederde orda susuyo hep. bana bak ben 27 yaşndayım ben nereye gideceğimi kocama bile hesap vermiyorum sen kimsin dedim. haddini bil canımı sıkma yettin artık canıma be dedim.beni 27 yıl boyunca sen mi besledin büyüttün de şimdi sen karışıosun dedim benim anneme gitmeme değil sen kocam bile karışamaz sen ne nankörsün ki dedim bak allah razı olsun anası yol üzeri olmasına ragmen oraya ugramadan direk buraya geldiler ben de 3 gece anasında 1 gece yatıo diyeceğine dedim o 1 geceyi de çok görüyorsun dedim.bu başladı ağlamaya bayılmaya kayınpederim diyor kzım insanlık sende kalsın ben ugraşamadım sen mi uğraşcan bunla diyor dedim ki baba sana da hakkımı helal etmiycem sen bu evin reisisin gözgöre göre bana nasıl işkence ettirirsin dedim bişey diyemedi ve ben çektim gittim eşim arkadan koşa koşa geldi.o günü bütün akrabalarına telefon edip gelin üzerime yürüdü boğazıma yapıştı oğlan zor ayırdı beni dövdü demiş:))

kyranda mehir hakkı yok muymuş yok yaaaaaa benim eşim bu konularda çok bilgilidir yukarıda anlattığım mehir olayı var ya bana dedi ki o ev benim sana mehir borcum mutlaka ödeyeciğim dedi dini böyle insanlar kötülüyor ya ona üzülüyorum

cucu kendide biliyor bal gibi kuranda ne oldugunu da işine göre kullanıyor...zaten ben onun psikopat oldugunu şu laflarıyla anladım bir gün dedi ki ben peygamberim bana herşey malum olur ayağını denk al.ben rüyamda herşeyi görürüm benden habersz adım atamazsın.sonra biz araba almaya kalktık eşime demiş ki arabayı ben alcam ama araba beim üzerime olcak neden peki? biz nasılsa boşancaz ya boşanınca arabada söz hakkım olmasın:) ve ben de dedim ki allahım ona öyle büyük bir dert ver ki benle uğraşmaya hali kalmasın dedim.sonra kayınpederim vefat etti.ama iyice delirdi.resmen kafayı yedi kızlar.evimi bastı gece.kavga etmeye geldim dedi.evimde bağıra bağıra küfür etti bana. ben ne dersem o olcak benim kulum olcaksın bende dedim ki burası benim evim gece gece kolundan tutup dışarı attırma kendini edebinle otur dedim baktım hala devam ediyor eşime ben aşağı komşuya iniyorum yatmaya deidm.eşim olmaz dedi.bu da bağırıyor bırak bırak defolsun gel oğlum biz senle koyunkoyuna yatalım (daha 6 aylık gelinim) ben de utanmıyorsan emzir bir de dedim istersem çıktıgı yere geri sokarım sana mı sorcam dedi:) ve biz o gece korkudan eşimle kapımızı kilitleyip yattık gece odamıza girmesin diye. tabi sonra evimde buldugum çivilerin, saçların, yazıların, haddi hesabı yok:)

sen ciddi misin ya inanmıyorum bu kadın resmen kafayı yemiş o zaman dedikleri normal değil bence can sağlığınız bile tehlikede olabilir aaa şaka gibi inanılır gibi değil ağzım açık okudum var ya tut saçından at kapıya bidaha gelirse ::13::13::13: ay canım ya sen resmen deliyle uğraşıyormuşsun şaka gibi

eşimi çok seviyorum gerçekten iyi bir insan kişiliği mükemmel
o öyle olmasaydı şuan onunla olmazdım farkındayım hep arada kalıyor ama ben de onlar tarafından takdir edilmek istiyorum

bunun okumayla pek alaksı yok, anne baba eğitimiyle alakası var, görgü ve kendini geliştirmekle alakası var, siz avrupada veya şurda burda 2-3 üniversite bitirmiş erkeklerin yine 2-3 üniversite bitirmiş eşlerini dövmediklerinimi sanıyorsunuz? belki yabancılarda kaynana sorunu çok olmayabilir, çünkü onlar pek çocuklarına düşkün değillerdir, buda kıskanacak bir oğul olmadığı için geline sebepsiz zulümleri de ortadan kaldırıyor ama koca sorunu her zaman var. ve kaynanaların bu kadar şımarmasının en başta nedenlerinden biride oğullarının anacı olup göz yumması, gerekiyorsa karısını ezmesi..

Kızlar merhaba, konuyu görünce hemen tıkladım. Bütün sayfaları okuyamadım bebişten dolayı ama okuduklarım bazen gülmeme bazen sinir olmama yetti
Ben de sizinle paylaşayım kayınvalidem inciler :)
Bizimki başka şehirde oturuyor, doğumdan sonra geldi. 5 gün kaldı ama ne beş gündü ömrümün yarısını yedi resmen.
Kayınvalidem ve kuma ruhlu görümcem başka odaya çekilip benim ölmemi istemelerinden tutunda, hakaretler, beddualar dolu dedikodular yaptılar ki bu en sinir bozucu ve can acıtıcı olanıydı. Eşim evdeyken canım bir isteğin var mı hoş beş eşim kapıdan çıkıyor yemek yapmayız kimseye hizmet edemeyiz hort zort.. Allah herkesi bildiği gibi yapsın diyorum başka da bir şey demiyorum.
Biraz da komik olanlardan bahsedeyim :)
Kızım sarılık oldu. Doktora götürdük. Doktora gidene kadar kayınvalidem "way bu çocuğu az emzirdin ondan sarılık oldu, getirin sarı ışık yakalım, sarı örtülere saralım geçsin" diye başımın etini yedi. Sanki çocuğumu ben sarılık yapmışım gibi senin yüzünden oldu diye beni ağlattı. Sonra doktora gittik eve geldik. Anlatıyoruz işte anne sütü sarılık yaparmış ama normalmiş her çocukta olurmuş, ilerlerse Fototerapi yapılacakmış yani mavi bir ışığın altına koyulacak orada bekleyecekmiş dedik. Demez olaydık bizimki tutturdu "way sen çok emzirdin, ben sana emzirme bu kadar dedim gördün mü hasta ettin çocuğu. Verme süt mama yapalım, lokum yedirelim geçer o zaman. Mavi ışık bulun mavi ışık yakalım odada. Şimdi hastanede o ışığın altında üşütürler çocuğu" diye bir başladı susmadı, susmadı.
En komiği de buhar makinemiz mavi içinde de minnacık mavi bir ışık yanıyor, gece tutturdu bu makineyi çalıştır ışık saçsın, anne makine çalışıyor zaten o ışık amaçlı değil kendi rengi öyle başka ışık saçmıyor diyorum. Sanki ben yalan söylüyormuşum gibi söyleniyor, ağlatıyor beni.
Ay ay daha neler neler ama anlatsam şişersiniz. Şimdi de burcu bizim dediklerimizi duyduysa biz size gelmeyelim diye duygu sömürüsü yapıyorlar.

hata sende kardeşim, neden veriyorsun bileziklerini, lazım olan gelir ister sende lazım olacak kadarını verirsin... benm en yakın arkadaşlarımdan biri düğünde takılan dünya kadar altını tatile çıktıkları bir zaman eşinin ailesine vermiş saklasınlar diye, hala da alamadı, vermiyorlar... yazık günah...

oha çüş, işte bu tam bir saçmalık daha neler...

Seninkinden bir tane de bende var canım. Seni çok iyi anlayabiliyorum. Benim kayınvalidem seninkinden bir çıta daha üstte çirkeflik yapma konusunda. Bir de kendinin masum ve iyi niyetli olduğuna başta eşim olmak üzere herkesi inandırma kabiliyeti de var. Ne diyelim Allah bütün hepsini ıslah etsin. Ben de doğumdan sonra evlerine gittiklerinde halılarıma sokulmuş iğneler buldum hep. Rabbim büyük başka bir şey demem ben.

kızlar valla allah sızere sabır versın kaynanalarınızıda ıslah etsın neler varmış yaa....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…