aslında herşeyin çok güzel farkındalarda sinir etmek için yer arıyorlar senin deigin dogru olsada ona göre yanlış oluyor.mesala bende kendimden örnek verim yine bunlar ev aldılar eşya lazımdı evine sıfırdan dizdirdi herşeyini bende oldu ya ondada olucak tabikineyse eşim aradı beni bizi çagırıyolarmış hazırlan mobilyacıya giidicez annemlere mobilya bakmaya fikir istedi babam bizden dedi bende tamam dedim hazırlandım hoşumada gitti böle yaklaşmları .ama yılan herzman yılandır yanılmışım.magazda bana soruyolar nasıl diye fikrimi belirtiyorum gidiyo benim her begndime begenmedim diyor insan hiçmi birini begenmez fesatlıgından gitti güzel olmayan bir koltuk takımı aldı kendine sırf bana inat hep tersini yaptı.cahil oldukları için degil kalpleri kötü oldugu için yapıyorlar bunu iyi kalpli insan cahilde olsa bu şekilde davranmaz tamamen huy karakter kalp kötülügü bence...
biz dede düğün günü 3 5 altın vay efendim niye kendine verilmemi,ş diye kıyametler kopardılar neler neler ömrümde görmediğim şeyleri bunlarda bir de düğün günümde gördüm üstelik ne anne var ne bab bende bir düşünün kötülüğü burada esas mesele altın filan sdeğil de davranışın rezalet oluşu
Sen de KV nin bu inadını kendi yararına kullan!!
İstediğin herşeyin tersini söyle.
daha yeni evliyim ve birşeylerin dörtdörtlük olmayacağını nişanlı olduğumda anladım
keşke insanların kompleksleri ve kıyaslamaları olmasa o zaman erkek anneleride hayatı getirdiği gibi kabul edebilirler
Sen de KV nin bu inadını kendi yararına kullan!!
İstediğin herşeyin tersini söyle.
evet güzel taktik teşk ederimbende dicektimki gelin grev yapalım kimin kalbi kırılırsa kim haksızlık görürse o belli müddet görüşmesin kaynana denen süpürgeliyle bakalım neolucak negibi gelişmler olucak hayatınızda yani kimse usulunce kendini ezdirmesin varmısınız buna ben görüşmüyorum vede çokta faydsını gördüm ohhh kafam rahat darısıda sizlere
canlarım onun derdi altın değil zaten benim.kayınpederle ilgili yazdığım şeyi okudunuz mu? zaten ben de sizlerin düşündüğü gibi düşündüm ve bir sonraki gidişime kadar her gün arayıp beni ben o altınları sana yapmadım oğluma yaptım oğul da benim oğlum olduguna göre o altınları bana vereceksin dedi ben de eşimi alıp gittim ve altınları yere attım.alın altınlarınızı beni rahat bırakın senin taktığın altınlardan bana hayır gelmez dedim. o güne kadar annem ve ben açık oldugum için sürekli laf sokan, müslümanlığıyla övünen, yok efendim neymiş evin içinde bile çorapsız terlik gşymezmiş o kadar müslümanmış balkona yarım kolluyla çıkıp vücudunu sergilemezmiş ben de buna dayanarak dedim ki senin kocan imam hatip lisesi müdürü hem de hafız başka zaman hafız karısıyım diye hava atmayı biliyosun dedim senin mehir hakkından haberin yok mu dedim.al altınlarımı ama sana hem mehir hakkımı hem de kulluk hakkımı helal etmiyorum dedim.öbür dünyada iki elim iki yakanda dedim.cevap şu: kuranda mehir hakkı yok bi tarafından uydurma dedi :) ve ben altınları bıraktım bir daha da almadım
cucu kendide biliyor bal gibi kuranda ne oldugunu da işine göre kullanıyor...zaten ben onun psikopat oldugunu şu laflarıyla anladım bir gün dedi ki ben peygamberim bana herşey malum olur ayağını denk al.ben rüyamda herşeyi görürüm benden habersz adım atamazsın.sonra biz araba almaya kalktık eşime demiş ki arabayı ben alcam ama araba beim üzerime olcak neden peki? biz nasılsa boşancaz ya boşanınca arabada söz hakkım olmasın:) ve ben de dedim ki allahım ona öyle büyük bir dert ver ki benle uğraşmaya hali kalmasın dedim.sonra kayınpederim vefat etti.ama iyice delirdi.resmen kafayı yedi kızlar.evimi bastı gece.kavga etmeye geldim dedi.evimde bağıra bağıra küfür etti bana. ben ne dersem o olcak benim kulum olcaksın bende dedim ki burası benim evim gece gece kolundan tutup dışarı attırma kendini edebinle otur dedim baktım hala devam ediyor eşime ben aşağı komşuya iniyorum yatmaya deidm.eşim olmaz dedi.bu da bağırıyor bırak bırak defolsun gel oğlum biz senle koyunkoyuna yatalım (daha 6 aylık gelinim) ben de utanmıyorsan emzir bir de dedim istersem çıktıgı yere geri sokarım sana mı sorcam dedi:) ve biz o gece korkudan eşimle kapımızı kilitleyip yattık gece odamıza girmesin diye. tabi sonra evimde buldugum çivilerin, saçların, yazıların, haddi hesabı yok:)
öncelikle Allah mesut etsin bende 1 yıllık evliyim.keşke dedigimiz okadar çok şey vardırki ama bu dünyada bir sınav dünyası bizler için Allah daha kötülerinden korusun bizleri ben ona hala saygısızlık etmedim bunca şeylerine ragmen sadece gitmiyorum onlarda arayıp sormuyor.benim ailemin uzakta oldugunu bile bile sahiplenmediler bize eşimede öle.oyüzden inşllh yeni evliymişisn eşinle güzel anlaş huzuruna bak benim baştaki yaptıgım gibi eşine çatma onlar yüzünden ben bunu başlarda yapıyordum eşimle huzursuz oluyorduk sonradan yanlış oldunu anladım eşile güzelce konuştum oda anlayışlı bir insan herşeyin farkında zaman geçti onların kendisine yaklaşımını hareketlerini gördü evligimiz huzursuz olmasın adına kendiliginden onlarla irtibatı kesti inşllh diger arkadaşların ve sizinde eşiniz anlayışlı olup herzaman dogrudan yana olurlar inşllh
iyi olur canım çokta güzel olur.böylece saf zavalllı gelinler gözünü açar belkide kendini ezdirmez okadar eziyet gören insan vardırki biz burda konuşuyoruz bikaç kişi kimbilir nerelerde ne acı yaşayan köle gibi olan insanlar var bunlarda egitimsizlikten geçiyor insan biraz okusa hayatın dersini alsa neyin neoldunu az çok anlar ve butür olaylara fırsat vermez
Bende dumur yaratanları paylaşıcam hepsini anlatsam bıkarsınız okumaya
-istemeye gelince sordular ne takıcaz diye babam da bizde böyle şeyler ayıptır.durumunuz neye elverioyrsa onu takın ben karışmam zaten taktığınız kendi oğlunuzda kalacak dedi.kayınvaldem de biz eltisine bir trabzon set taktık bir kelepçe taktık düğünde de 4 bilezik taktık aynısını buna da yapıcaz prestijimiz sarsılmasın dedi.nişan da benim fikrime danışılmadan set ve kelepçe takıldı.nişandan bir hafta sonra kayınpederimin kanser oldugu acil ameliyata alınması gerektiği ortaya çıktı.kaynanamın iki lafından biri bu hastalık sırasında düğün de nerden çıktı zaten para yok tam sırasıydı oldu.çok üzüldüm.kendimi suçlu hissettim.annem dedi ki kızım sen çalışıyosun altınların kayınvalidende dursun hem onore olur bak kendi anasında değil bende saklattırıyor der hoşuna gider dedi.ben de tamam dedim.altınlarımı götürmeye gittim ve verirken dedim ki annecim benim nakit param yok ama yeter ki babam iyi olsun alın altınlarımı bozdurun hastane ameliyat hepsini karşılayın sakın sağdan soldan borç aramayın dedim ağlayarak yok erek yok dedi.ben de olsun bunlar gene sende kalsın sen sakla zaten ben takmıyorum işte dedim.sıkışınca bozdurursun dedim.eşim çok üzülüyordu babasına hep ağlıyordu dyanamıyordum bir an önce iyileşsin istiyordum.altınlarımı alırken bir allah razı olsun kızım bile demedi.sonra düğün günü bana 1 bilezik taktılar 1 tane de teyzesi taktı ama sormadım bile niye 1 tane eltimde 4 tane var diye.kaynım bilezik taktı.sonra yukarı altınları çıkarmaya gittik eltimde geldi ve naptı? kolumu tutup bileziğin birini çıkarıp kendi koluna taktı.biz göstermelik benim bileziğimi sana taktık dedi.dumur oldum.aa kadın senin kocan benim kocamın tek kardeşi.koskoca abi bir çeyrek altın da mı takamadın diyemedim tabi.sustum.ama şok oldum.altınında parasında değilim allaha şükür durumum çok iyi.ama benim bir tanecik kardeşim olsa düğününde bir çeyrek altında mı takmam yaaa neyse düğün bitti ben helalleştim tşkr ettim herşey için ki düğünün ne kadar berbat geçtiğini anlatmıyorum bile ve dedim ki anne biz altınlar için kasa açtırdık madem sen bozdurmadın ben oraya koyayım sana da yük bindirmiyim rahat rahat çık evinden ama lazım olursa muhakkak beni ara dedim.istersen bilezikleri bırakayım dedim.yok dedi.biz gerdek gecesi için yola çıktık gece 2 de.3 saatlik yol var gece 3te beni arayıp cepten nikah oldu altınları kaçırdın hemen beni salak mı sandın sen dedi suratıma kapadı!! bu arada altınların arasında kelepçe yoktu ve allahım rabbim şahidimdir kelepçenin geri verilmediğini teyzem hariç kimse farketmemiş telaştan o da söylememiş nerde diye.balayında her gün aradı bizi babanız hasta siz balayına gidiyosunuz terbiyesizler bana altınlarmı geri getir onları sana yar etmicem neler neler balayında ben sinir krizi geçirdim hastanede yattım ve eşimden boşanmaya karar verdim sonra vazgeçtik balayını yarıda kesip döndük ve döner dönmez oraya gittim senin derdin ne dedim. bana ne dese beğenirsiniz?? kelelpçen nerde dedi ben de salak gibi hiiiiiiiii düşürdüm mü yoksa düğün günü dedim bana numara yapma dedi kocanla haber yollamıştım düğünden önce kelepçeyi bozdurduk diye söylemedi mi dedi hayır dedim eşimi çağırdı söylemedin mi dedi o da unuttum anne dedi meğerse kızlar uzun lafın kısası planı şuymuş: hiçbir gelin altınlarını kayınpederi için verecek kadar iyi olamazmış ben oyun oynamışım o da benim gerçek yüzümü çıkarmak için kelepçeyi sattım diye haber yollamış (ki o haber bana gelmedi) ben de düğünden sonra diğerlerini evime götürmüşüm yani şöyle düşünmüşüm kelepçeyi bozduran yarın obür gün ötekileri de bozdurur hemen kaçırayım mallarımı!!!!!
Bu arada meğerse benim durumum yok diye ağlanan kaynanamın üstünde 2 ev 1 araba ve birkaç tarla varmış.emeklilik maaşını ve bankada birikmişlerini hiç saymıyorum.bunları evlendikten sonra öğrendim.
Bir başka dumur
Kayınpederim vefatından önce eşimi aramıştı bi gün.eşim duymamış sonra beni aradı nerde diye biraz konuştuk telde.akşam eşim gelince baban aradı ara sende dedim.onunda kontor bitmiş benden aradı.neyse akşam kaynanam bunu bir farketmiş vay efendim sen gelinle aynı gün 2 kere ne konuştun diye.akşamı adamla kavga et.adamı evde kanserli haliyle bırakıp anasına gitmiş köye 2 gece orda kalmış.kocasıyla ben ne çeviriomuşum bunun arkasından.yaptıklarını mı anlatıomuşum.yuvasını mı yıkcakmışım!!!
cucu kendide biliyor bal gibi kuranda ne oldugunu da işine göre kullanıyor...zaten ben onun psikopat oldugunu şu laflarıyla anladım bir gün dedi ki ben peygamberim bana herşey malum olur ayağını denk al.ben rüyamda herşeyi görürüm benden habersz adım atamazsın.sonra biz araba almaya kalktık eşime demiş ki arabayı ben alcam ama araba beim üzerime olcak neden peki? biz nasılsa boşancaz ya boşanınca arabada söz hakkım olmasın:) ve ben de dedim ki allahım ona öyle büyük bir dert ver ki benle uğraşmaya hali kalmasın dedim.sonra kayınpederim vefat etti.ama iyice delirdi.resmen kafayı yedi kızlar.evimi bastı gece.kavga etmeye geldim dedi.evimde bağıra bağıra küfür etti bana. ben ne dersem o olcak benim kulum olcaksın bende dedim ki burası benim evim gece gece kolundan tutup dışarı attırma kendini edebinle otur dedim baktım hala devam ediyor eşime ben aşağı komşuya iniyorum yatmaya deidm.eşim olmaz dedi.bu da bağırıyor bırak bırak defolsun gel oğlum biz senle koyunkoyuna yatalım (daha 6 aylık gelinim) ben de utanmıyorsan emzir bir de dedim istersem çıktıgı yere geri sokarım sana mı sorcam dedi:) ve biz o gece korkudan eşimle kapımızı kilitleyip yattık gece odamıza girmesin diye. tabi sonra evimde buldugum çivilerin, saçların, yazıların, haddi hesabı yok:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?