Kaynanalar ve Çocuklarımız

canım sen yinede eşinle iyi olmaya bak yoksa ilerde bendemi aynı olucammm benim esim aileme cok düşkün bir bucuk senelik evliyiz insallah böle devam eder

valla bana böle bişi diycek inadına gider kalırım valla.....................yok çocuğu alcaklar ....................yok yaaaaaaaaaaaa ben 9 ay taşıyım sezeryanle 10 gün kalkamayım olduuuuu...valla selüitini bilem göstermiyorum.. bayramda bulunduğum şehre 1 saat yakın yere geldiler ancak ne gittim ne kızımı gönderdim .......pek te umurlarında olduğunu sanmıyorum gerçi bunların............

kayınvalidelerin lafı davranışı hep gelinlere yönelik sanırım
dün yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum sizinle
şimdi biz hafta sonları yayla evine gidiyoruz kayınvalidemlere yani
çocuk toprakta oynasın diye toprağa bırakırım oynar toprakla oyuncaklarıyla
kayınvalidem hemen bana kızar çocuğu yere oturtma üşür hastalanır diye
neyse bende karşılık vermem bişeyler bulur sererim yere oturturum.
bu hafta sonu yine yayladaydık hep birlikte bahçede kahvaltı yapıyorduk çocuk yine yere oturdu
ben masadayım kahvaltı yapıyom çocukla eşim ilgileniyor.
çocuk yere oturunca bende eşime dedimki çocuğpun altına şu minderi seriver dedim
ayy kayınvalidem ağzımdan altı lafı aman nolacak sanki altı kalın çocuğpun bişey olmaz dedi.

o anda şöyle bir baktım ne diyeceğimi şaşırdım bu kadar art niyetli olamaz bi insan dedim
kendi oğluna bişey demiyor ama ben olunca neler diyor

bir türlü anlam veremiyorum bu kaynanalara

öyle canım valla laf olsun diye tabii o da bizim bi kızımız diyolar ama yokkk kesinlikle o benim annemin yerini tutamaz yaptıklarından sonra bizi ayırmaya kadar kalktılar 2 sene içinde bende diyorum keşke bi kızın olsaydı da eşimede diyorum benim bu çektiklerimi o da çekseydii..ama kader işte başımıza geleni çekiyoruz mecbur..

Gelinin her şeyden önce bir gün kendisinin de yaşlanacağını düşünmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kendisine ve kendi annesine nasıl davranılmasını istiyorsa eşinin annesine de öyle davranmaya gayret etmelidir. Gelin, kayınvalidesine kaynana gözüyle değil, sevdiği eşinin annesi olarak bakmalıdır. Şayet kayınvalidesini memnun ederse eşini de memnun edeceğini, üzerse de eşini üzeceğini bilmelidir. Aynı şekilde eşinin akrabalarına karşı iyi davranmalıdır. Yaşlı olan kayınvalidenin, gençlere göre daha sabırsız, daha tutucu olabileceğini dikkate alan gelin daha fedakar olmaya çalışmalıdır. Bu arada onun tecrübe ve bilgilerinden yararlanmaya gayret etmelidir. Arada küçük sorun olduğunda hemen kendi annesine aktarmak yerine öncelikle kendi arasında çözmeye çalışmalıdır. Gelin tatlı dil, güler yüzün gücünden yararlanmalı, kayınvalidesine 'anne' demeli zaman zaman onu takdir etmelidir. Zaman zaman kayınvalidesine akıl danışır, görüşünü alırsa, hem onun tecrübesinden faydalanır, hem de onu memnun etmiş olur.”

Kayınvalidelere de gelinleriyle geçinmek için tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Aydın, şunları kaydetti:
“Kayınvalide her şeyden önce gelinini bir yabancı ve bir düşman gibi görmemelidir. Kayınvalide, gelinine 'kızım' der ve kızı gibi davranırsa, gelin de onu annesi gibi görecek ve ona göre hareket edecektir. Kayınvalide büyüklüğünü bilmeli, gelinin acemilik ve gençlik hatalarını büyütmemelidir. Özellikle de hatalarını başkalarının yanında söyleyip gelini mahcup etmek çok yanlıştır. Günümüzde biz istesek de, istemesek de görüşler, anlayışlar, adetler hızla değişmektedir. Bu nedenle, kayınvalide bazı değişiklikleri kabullenmeli ve sık sık 'bizim zamanımızda böyle değildi' diye inatlaşmamalıdır. Bazı kayınvalidelerin yaptığı gibi gelini kendi aile ve akrabalarından uzaklaştırmak doğru değildir. Kayınvalide başkalarına kendi gelinini kötülememeli ve başkalarının söz ve dedikodularından etkilenerek gelinine eziyet etmemelidir. Çocuğun yanında annesi asla kötülenmemeli ve küçük düşürülmemelidir.”

hurriyet.com dan alıntı

kaynanam ve görümcemden nefret ediyorum saymakla bitmez hatta bu nefreti içimden alsın diye Allaha dua ediyorum ama her seferinde yenisi ekleniyo hiç tartışmaya girmeme rağmen onlar sadece konuşur ve ben hep kaydedirim ve bu beni hasta ediyor eşime saygımdan tartışmaya giemedim ay hatırlamak bile neyse...

merhabalar bende burayı yeni buldum ve çok doluyum sizlerle paylaşmak istiyorum.benim kızım 7. ayında kayınvalidem bakıyor daha çok annem baktı adanalıyım ne yazıkki antalyada yaşıyorum ve burda eşim ailesinden başka kimse yok annem ilk 2 ay yanımdaydı kayınvalide misafir gibi sabah gelip akşam giderdi kendisini çok düşünür incitmez.
neyse çalışıyorum ama kasımda iştenn ayrılmayı düşünüyorum dün olan olayı anlatcam size kızım cinsel organı üstü pişik olmuş hafif pişik kremi var ancak kadın tutmuş kendi kaşıntı kremini sürmüş sonra gitmişler teramisin almışlar şok oldum paylaşın bari dimi yok akşam söylüyo bepanten verdim bunu sürün diye işten geliyorum sormazsam ne yaptıgını söylemiyo açmı diyorum azönce verdim çok olmadı diyo sen yinede emzir diyo çelişkiye bak.geçende benim için uyutmamış çocugu işten geldim emzirdim uyudu sonra geri kalktı en son12ye doğru yattı artık çok bunaldım maddi sorunlarda var çıkacam ve çocugumunbaşında olup birebir ilgilenmek istiyorum çalışmam tercih ediliyor ama bu kez kesin kararlıyım yoksa sinirden hasta olcam çok agresif ve mutsuz olmay abaşladım

valla kaynanayla falan ki benimkiyle bilmiyorum ne yapsanda kadın kafadan sakat bi kere.........................tam 3 hafta bana bilmediğim bişeyin kapağını her öğle yemeğine geldiğimde ........nerde o kapak ne yaptın ..niye attın....tabi ben işe gidiyorum ve yemin ederimki ne olduğunu bile bilmiyorum......diye her öğle yemeğimi bana zehir ediyodu..........dayanamadım 3 haftanın verdiği sıkıntı ve iş yorgunluğu ile ...yeterrrrrrrrrrrr diye bi bağırdım ve kıyamet koptu ne o ne ben ağzımıza gelen bütün nefreti kusmuştuk ..kadının ağzıda bozuk bana bi küfür ediyo duymanız lazım............sonrada oğluna ne derse beğenirsinizzzz.....öğle yemeğine geldiğimde posta kutusunda kredi kartıma ait borç bildirim zarfını alıp çıktıM eve..........ve oğluna oğluuuum bu bi mektupla geldiiiii eve okudu sonra bilmiyom bana saldırdı.....ne yaparsın bunu hadi size diyorum söyleyiiiiiin bak yine çıldırcam.......eşim ne zarfı dedi getirdim kredi bildirim zarfını buuuuuuuuuuuu dedim.....................ya daha neler nelerrrrrr......................................................................................................ve ben kavgadan önce şu kapak meselesi....dedimki valla atmadım bilmiyorum ne olduğunu ama dedim neyse ne sana alcam isterse 1 milyar olsun merak etme dedim........ne desin beğenirsiniz ....yok onu benim kızıım aldı değerli ooooo................

EN İYİ KAYNANA ÖLÜÜÜÜ KAYNANA

ah canım ahhh yazılanlar doğru ve o kadar da güzel amaaa
nerde böyle kayınvalide (istisnalar dışında)
onlar bize annemiz gibi davransa bizde öz çocukları gibi davranmazmıyız.

kayınvalidemin çok eksileri var ama asla eşime yansıtmam
allahtan eşimde bilir görür benim durumumu benden önce o savunur beni zaten

ama çok isterdim kayınvalidemin kendi annem gibi olmasını

benimde 4 aylık bir oglum vr kaynanam iyidir allah için hiçbişeyime karısmaz ben büyütüyorum bebeğimi gecenlerde bebeğimi emziriyorum burnu tıkanmıs anne burnu tıkanmıs ya bir tane burun temizleme aparatı alalım dedim ve cevap :
amannn kızım bosver bi katıyag sürelim burun deliğine erir acar burnunu dedi ...... dondum kaldım :))) anne dedim öleseymi olur yaa
kızım bende 2 tane cocuk büyüttüm biz öle yapardık dedi .....

NOT: esim ve kaynım 2 sefer burunlarında ameliyat olmus :)))))))))))))))))))))))

ahh ah arkadaşlar...ben hamilelik sürecinde uyuz olmaya başladım kaynanama.ne bileyim elimde değil herşeyi batmaya başladı..altlı üstlü oturuyoruz ama baştan sınırlarımı çizmiştim zırt pırt gidip glme olmuyordu şimdi bbeğimizde olunca bahaneyle her gün geliobebeği saçma saçma cümleler kurarak sesli sesli seviyo fln uyuz oluyorum..arada koca karı tavsiyelerini vermeyi de ihmal etmiyo neymiş bebeğin tepesini kremle ovcakmışı daha rahat emermiş fln..ya hu bıngıldakları var onun ovulur mu çocuğun başı:/ ya katlanamıyorum bebeğime dokunmasına bile..aman hangi birini söyliyeyim ..aklı olan altlı üstlü oturmasın uzakta otursun..ben işe başlayınca o bakcak(ve ben nasıl olcak diye kafayı yemek üzereyim...kahretsin hayat şartları ücretsiz izin alama lüksüm de yok bü düşünceler beni bitiriyor..sütüm de etkileniyor stresten..bir ev alıp burdan çıkmadan ikinci bebeği düşşünmücem..

ya inanırmısın basta bende öyleydim bebeğime kimsenin dokumasını kucağa alınmasını istemiyodum ama heralde lohusalıktan kaynaklı suanda azda olsa gecti bizde de bebeği öpmek moda defalarca sölememe ragmen fayda etmiyo cocugun yüzü yara oldu nerdeyse söylediğimde ben kulagının arkasını öpüyorum diyor :)))) kulagının arkası ne oluyosa hala cözemedim :)))

Allah herkese benim kaynanam qibi kaynana versin valla o kadar memnunum ki tarif edilemez. Melek qibi bi kadın saqolsun çok yardımcı oluyo saçma sapan herşeye burnunu sokmuyo, öpmüyo, karışmıyo.. 4 - 4 lük bi insan. Aynı evde yaşıyoruz, oqlum qece onun yanında yatıyo kadıncaqız 4 - 5 kere uykusunu bölüyo bizim için çalıştıqı halde. Hatrı sayılır kayınvalidelerden benim ki. Ne yapsam hakkını ödeyemem. Allah ondan razı olsun. Her eve lazım. :))

ciddi mi bunlar :26:

ben gurbette, annemden ve ailemden coook uzaklarda olmama ragmen, kvalideye her yonden ihtiyacim oldugu halde hicbir emegi olmadi. karnim burnumda tek basima evimin camlarini sildim ben.
hatta gecen ilk defa banyo yaptirirken denk hgeldi. sanki her zaman o yikattiriyormus gibi bana boyle yap soyle yap, oyle olmaz dedi cocugu filenin ustunden ellerine aldi ben rahat yikayamadim ve usudu yavrum.

Son düzenleme:
aradığım başlık burdaymış. bende kaynanamla birlikte yaşıyorum bir buçuk yıldır evliyim bebeğim de 5 aylık, ama bebek olduğundan beri kaynanamın her dediği sinirimi bozuyo hakkaten, bizdede çok var. önerilerini hiç dinlemediğim halde sürekli konuşuyo zaten durmadan konuşur o ben yorgunda olsam iştende gelsem hamileyken rahatsızda olsam kafamı şişiriyo. çocukla ilgili en sinir bozan emzirirken söyledikleri bu konuda çoğumuz aynı fikirdeyiz sanırım sütün mü azaldı çocuk süt mü bulamıyo lafları. ki görmüyo tam ama izliyo beni sürekli bakmasın yorum yapmasın istiyorum ama onun yanında emzirmek zorundayım torununu görsün sevsin diye oturma odasındayız onunla. bu ara ninni türkü söylemeye taktı hiç durmadan söylüyo, bakıcıdan aldım çocuğu uyuyarak getirdim yatak odasına beşiğe koydum eşim peşimden geldi eve ilk defa kızdı bana bu konuda çocuğu göstermek istemiyosun diye.biliyorum uyandıracaktı ama direk türküye başlıyo çocuğu görünce uyandırmasın diye yanına girmedim ama anlatamadım. o kadar taktı ki benim ayağımda salladığım çocuğa ninni söylüyo oturduğu yerden. ben sallıyorum eee ee diyorum zaten o beni duymuyo az duyduğu için kulakları diyodur aklınca dur ben bunu burdan ninnimle uyutayım diye:)) deliriyorum artık sütüm azaldı dün.çocuğu sallamaya başlıyorum o konuşuyo gene o anda çocuk ona dönüyo doğal olarak ayy kızım sen benim türkülerimi mi istiyosun sen bana bakmaktan uyuyamıyomusun diyo başlıyo yüksek sesle söylemeye.yemek yaparken mecbur veriyorum kucağına koca sesiyle çığırıyo garibimde o sesle uyuyo genede. ayağında sallayamıyo zaten rahatsız bacakları pek yürüyemiyo o yüzden çocuğa bakamadı kendini de zorlamaz zaten.hem çalışıp hem çocuk bakıyorum uykusuz geceler geçiriyorum bi de hafta sonları benide yıka kızdan sonra diyo araya giriyo kendini yıkattırıyo bana. benim kendi annem olsa gelinine asla böyle bişey diyemez demez kendi işini yapar.bu kadını şımartmış kızları falan aman sen bişey yapma düşersin hastasın falan.bi de ek gıdalara geçicez bu ara şimdiden onun yanında vermiyorum bişey sinirimi bozmasın bişeyler diyip diye.o yatınca çorba ya da meyve püresi veriyorum arada eşimle beraber.aslında ben eşimle çok mutluyum herşeyimde yardımcı bana evdeyse ben işten gelene kadar temizlik yapıyo yemek yapıyo hep ilgili hep neşeli ama ben bu ara kaynanama taktığımdan hep moralsizim o da diyo şükret mutlu ol bak ne kadar tatlı bi kızımız var tabi bunalım nedenimi tam diyemiyorum annesi sonuçta ama söyleniyorum bazen eşimin yanında da.anlatsam bunaltıyo beni diye kesin anlamaz annem işte konuşuyo öyle takma idare et yaşlı der biliyorum.off yaaa kızımla en güzel zamanlarımın içinde tepemde o hep aynı odada yanımda konuşup duruyo içine ediyo en mutlu günlerimin..

canım benim allah sabır versin sana çok zor olduğunu biliyorum ama üzme kendini.... biz ayrı evlerdeyiz ama benimki de sinir ediyodu beni şöyle yap böyle yap emzirirken gelir burnunu yavrumun yüzüne yapıştırırdı. yüksek sesle konuşur yavrumun dikkatini dağıtırdı. göğsüm meydan da çok utanır sinir olurdum. ama 1 ay geçti benim de sütüm bitti kızım 1 dakika emiyor ağlamaya başlıyordu mamaya geçtik mecburen. bu stres benide kızımı da etkiledi huzurlu sakin olan kızım huysuz ağlayan sürekli kucak isteyen bir hal aldı. hiç bişe bizlerden ve bebeklerimizden önemli değil o yüzden üzme kendini

Çok teşekkür ederim canım yaa iyi geldi bu destek valla bu ara çok bunaldım. benim kız 5 aylık az emsede bi şekilde idare ederiz ama genede Allah korusun sütüm kesilmesin genede dün baya az süt çıktı telaşlandım bende.sıkıntıdan oldu ama biliyorum.bu soğukta iş yerinde lavabolarda öğlen süt sağıyorum gidincede sağıyorum göğsümün birini, diğerini ayırıyorum emzirmeye ama anlamıyo kadın bunuda bakıcı karnı tok dediğinde hemen emzirmiyorum acıkınca veririm diye,hemen emzir çocuk özledi diyo sağmaya gittiğimi çocuğa bırakmadığımı sanıyo.bi de sol göğsümü veriyorum çocuğa diğerini sağıyorum sonra yakında acıkırsa gene aynı göğsü veriyorum onda süt kaldı diye onada taktı aynı göğsü verme değiştir derdi bizim büyüklerimiz diye.anlatıyorum duymuyo tekrar diyo sanki ben 5 aydır emzirmiyorum ben kendi çocuğumu düşünemiyorum gibi.hem iş hem ev uykusuzluk aylardır süt kesilmesin diye dualar bi de sürekli yorum dinlemek bunaltıyo insanı.çocuğun tam uyuyacağı anda dikkati dağıtmaları evet ya o da var.görümcelerime falan diyorum arada annem böyle dedi falan diye çok iyiler çok anlayışlılar onlar çok seviyorum ama onlarda tabi ayy anneciğim işte o kadar seviyoki torununu ondan telaş yapıyo falan diyolar.ben çekemiyorum bu kadar işime karışılmasını ama yapacak bişey yok.kendi ailemde evin küçük üniversite okuyan biraz asi kızıydım annem bişey dese öf anne yaaa karışma diyodum hemen ama şimdi benim yanımda kalan yaşlı pek yürüyemeyen beni seven bi kadına tutup bişey diyemiyosun.bu başlıkları okudum biraz önce çok çekenler var en basit şeyde cevabı yapıştıranlar var ben onu yapsamda huzurlu olamam suçlu hissederim üzülür çünkü kötü bi niyeti yok.işte şakayla karışık konuşup anne sen merak etme falan diye geçiştirmem lazım ama sinir yapıp kendimi dolduruyorum bunalıma giriyorum.
senin kızın 1 aylık mı şuan?

canım şuan 2,5 aylık oldu:) şuan sütüm nerdeyse yok günde 1 kez emziriyorum emmek istemiyo çünkü çocukta haklı boş boş geveliyo o yüzden bu hale gelmeni istemem kendini üzme biraz pollyannacılık oynamak lazım sanırım....

Allah sizlere sabır, onlara da anlayış versin. Hepsi geçiyor ama bu lohusalıktaki hiçbirşey unutulmuyor ne yazık ki...

ya bende hamileyim şuan kaçarak evlendim kaynanamla oturuorum ama anne diorum kaynana demem.
neyse dioki bebek kendi eli koluyla gece kendini korkutuyo kundaklarım ben onu dio bundan öncede istemediğim şeleri yaptı
hiç sesimi çıkarmadım ama insanın kendi çocuğu olunca dayanamıo demekki ne olursa olsun
bende sinirlenip bağla bak bende nasıl söküyom dedim tatlı sert bi dille eşimde karşıda
dio ben 2 çocuğuda böyle büyüttüm eşimde desteklio ağlayasım geldi
anne konusunda eşimle bişe konuşamıyom neymiş 2 çocuk bakmış.
bananeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ohhhhhhhhhhhhhhh rahatlamak istiyorummmmmmmmmmmmmmmmm.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…