aman canım sanki oğlu aşağımı o da aynı ilk yıllarda annemlere düşkündü sora nolduysa(noldugu belli)o da başladı bizim sülalede gelinle anasını babasını siler demeye bu konuda çok tartışıyoruzz ama allah büyük herşeyi görüyo..her derdimizi benim ailem çekiyo ama yemeye gezmeye gelinnce onlar sefasını sürüyolarr..offf ben daha dertliyim sankiii allah herkese kolaylık versinnn
öyle canım valla laf olsun diye tabii o da bizim bi kızımız diyolar ama yokkk kesinlikle o benim annemin yerini tutamaz yaptıklarından sonra bizi ayırmaya kadar kalktılar 2 sene içinde bende diyorum keşke bi kızın olsaydı da eşimede diyorum benim bu çektiklerimi o da çekseydii..ama kader işte başımıza geleni çekiyoruz mecbur..kayınvalidelerin lafı davranışı hep gelinlere yönelik sanırım
dün yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum sizinle
şimdi biz hafta sonları yayla evine gidiyoruz kayınvalidemlere yani
çocuk toprakta oynasın diye toprağa bırakırım oynar toprakla oyuncaklarıyla
kayınvalidem hemen bana kızar çocuğu yere oturtma üşür hastalanır diye
neyse bende karşılık vermem bişeyler bulur sererim yere oturturum.
bu hafta sonu yine yayladaydık hep birlikte bahçede kahvaltı yapıyorduk çocuk yine yere oturdu
ben masadayım kahvaltı yapıyom çocukla eşim ilgileniyor.
çocuk yere oturunca bende eşime dedimki çocuğpun altına şu minderi seriver dedim
ayy kayınvalidem ağzımdan altı lafı aman nolacak sanki altı kalın çocuğpun bişey olmaz dedi.
o anda şöyle bir baktım ne diyeceğimi şaşırdım bu kadar art niyetli olamaz bi insan dedim
kendi oğluna bişey demiyor ama ben olunca neler diyor
bir türlü anlam veremiyorum bu kaynanalara
Gelinin her şeyden önce bir gün kendisinin de yaşlanacağını düşünmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kendisine ve kendi annesine nasıl davranılmasını istiyorsa eşinin annesine de öyle davranmaya gayret etmelidir. Gelin, kayınvalidesine kaynana gözüyle değil, sevdiği eşinin annesi olarak bakmalıdır. Şayet kayınvalidesini memnun ederse eşini de memnun edeceğini, üzerse de eşini üzeceğini bilmelidir. Aynı şekilde eşinin akrabalarına karşı iyi davranmalıdır. Yaşlı olan kayınvalidenin, gençlere göre daha sabırsız, daha tutucu olabileceğini dikkate alan gelin daha fedakar olmaya çalışmalıdır. Bu arada onun tecrübe ve bilgilerinden yararlanmaya gayret etmelidir. Arada küçük sorun olduğunda hemen kendi annesine aktarmak yerine öncelikle kendi arasında çözmeye çalışmalıdır. Gelin tatlı dil, güler yüzün gücünden yararlanmalı, kayınvalidesine 'anne' demeli zaman zaman onu takdir etmelidir. Zaman zaman kayınvalidesine akıl danışır, görüşünü alırsa, hem onun tecrübesinden faydalanır, hem de onu memnun etmiş olur.”
Kayınvalidelere de gelinleriyle geçinmek için tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Aydın, şunları kaydetti:
“Kayınvalide her şeyden önce gelinini bir yabancı ve bir düşman gibi görmemelidir. Kayınvalide, gelinine 'kızım' der ve kızı gibi davranırsa, gelin de onu annesi gibi görecek ve ona göre hareket edecektir. Kayınvalide büyüklüğünü bilmeli, gelinin acemilik ve gençlik hatalarını büyütmemelidir. Özellikle de hatalarını başkalarının yanında söyleyip gelini mahcup etmek çok yanlıştır. Günümüzde biz istesek de, istemesek de görüşler, anlayışlar, adetler hızla değişmektedir. Bu nedenle, kayınvalide bazı değişiklikleri kabullenmeli ve sık sık 'bizim zamanımızda böyle değildi' diye inatlaşmamalıdır. Bazı kayınvalidelerin yaptığı gibi gelini kendi aile ve akrabalarından uzaklaştırmak doğru değildir. Kayınvalide başkalarına kendi gelinini kötülememeli ve başkalarının söz ve dedikodularından etkilenerek gelinine eziyet etmemelidir. Çocuğun yanında annesi asla kötülenmemeli ve küçük düşürülmemelidir.”
hurriyet.com dan alıntı
Allah herkese benim kaynanam qibi kaynana versin valla o kadar memnunum ki tarif edilemez. Melek qibi bi kadın saqolsun çok yardımcı oluyo saçma sapan herşeye burnunu sokmuyo, öpmüyo, karışmıyo.. 4 - 4 lük bi insan. Aynı evde yaşıyoruz, oqlum qece onun yanında yatıyo kadıncaqız 4 - 5 kere uykusunu bölüyo bizim için çalıştıqı halde. Hatrı sayılır kayınvalidelerden benim ki. Ne yapsam hakkını ödeyemem. Allah ondan razı olsun. Her eve lazım. :))
canım benim allah sabır versin sana çok zor olduğunu biliyorum ama üzme kendini.... biz ayrı evlerdeyiz ama benimki de sinir ediyodu beni şöyle yap böyle yap emzirirken gelir burnunu yavrumun yüzüne yapıştırırdı. yüksek sesle konuşur yavrumun dikkatini dağıtırdı. göğsüm meydan da çok utanır sinir olurdum. ama 1 ay geçti benim de sütüm bitti kızım 1 dakika emiyor ağlamaya başlıyordu mamaya geçtik mecburen. bu stres benide kızımı da etkiledi huzurlu sakin olan kızım huysuz ağlayan sürekli kucak isteyen bir hal aldı. hiç bişe bizlerden ve bebeklerimizden önemli değil o yüzden üzme kendini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?