Kaynanalar ve Çocuklarımız

sağol teyzesiyok canım verdirirmiyim hiç zebellak gibi başındayım alimallah bir dk bile vermiyorum kayınvalideye kadını boş bırakmaya gelmiyo illa abuk subuk bişey yapacak çocuğa

bence bebeğe bal vermek yerine kaynanana fare zehiri verelim 1 damlacık bakalım nooollluuccaaakkk Bal bebeğe iyi gelirse bu da ona iyi gelir nasıl fikir ama
buarada sağlıkla büyüsün bebişşşşşşşşşş muck

Allah iyiliğini versin. Senin kv den ne haber? Ne zamandır duymuyoruz vukuatlarını..Hayırdır inşallah

Ayyyyyyy süpper olurdu yaaaaa

ohhh ne güzel sorun çöüzülürdü öküz öldü kavga bitti olurdu...........................
nerde o günler bu karı beni gömer kendi zebellah gibi yaşar valla...............ama ölürse burda sevincimi paylaşcam.................

ya kimse kızmasın bak ben ne çektim ...bi Allah bi ben bilirim ondan dolayı kınamayın lütfen

ayrıca kaynana deyince valla konu deyişyo kusura bakmayında...valla kuyruk acısından direk dalıyom

hamile deilim ama hamile kalmak için ugraşıyorum bebek çok istiyoruz ..
çalışıyorum kaynanam ben bakcam torunuma diyor.. bakmaya bakar amaaa sevmedigim özellikleri çok..
en başta bebek demeyip şap şup sallaya sallaya öper tüm bebekleri...bense yabancının çocugunu bile öpmeye kıyamam ...
akşam işten çıktıktan sonra yemegede kal diycekkk ve biz kaynanamdan en erken akşam 10 da gelcez.. ee ordayken mutfagı topla çay getir götür yemek hazırla falan yorucu..ha evde de aynı şeyleri yapıyorum ama canım istemezse yapmayadabilirim...
bide bizim ev kaloriferli onların evi sobalı.. kesin sizde bakayım çocuk üşümesin der ve bizde yatar kalkarr..evine bile gitmez.. böylelikle özel hayat diye bşy kalmaz onuda geçtim kafamı dinliycegim zaman olmaz...haaa bizim ev evt kaloriferli ama çok sogukk oluyor akşama kdr yakmazlar allahtan o bahanem varrrr eger öyle bi teklif verirse bunu bahane ederim..bide gecenlerde iftarda akrabalaırna gittik kaynanamın orda bi kadından bahsettiler tanıdıklarıymışş..annesi çocuklarına bakıyormuşş kadında annesine bakıcı ücreti veriyormuşş.. kaynanamda ordan tabi vercekkk bakıcı parasıı okdr bakıyor kadın dedii.. bende hemen atladım ortaya çok ayıp ya benim torumun olsa paraylamı bakarımmm çok tuhaf geldi bana... zaten karşımdakide eve gelirken eli boş gelmez arada yardım eder hediyeler alır.. ama maaş gibi de para verilmez dedim.. anladımı anlamadımı bilemiycem bakalım ileride belli olur.. ama para isterse baktırmam kaynanama ondan eminim:)
öle işte aklımda çok şey var söylüycek..
şimdi dersiniz daha bebek yok niye bunları dert ediyorsun ama cidden böyle olcakk...
allahtan bebek dogunca 6 aya kdr izin alcam.. sonrasında 6 ayda yaırm gün izinli olcam.. böylece bebegim nasip olursa 1 yaşına gelmiş olur..

Son düzenleme:

evet canım ya sen daha dereyi görmeden sıvamışsın paçaları... bi yandan da solediklerin doğru bunlar olacak ama ne güzel bol bol iznin olacakmış oyüzden çok takma derim bebek bu her halukarda kolay büyümüyor

aslındaaa bakıcıdan iyi bakar her şekilde..
ama bi yandanda bakıcıya baktırsam minnetsiz baktırırım diyorum..
zaten kaynanam çok istiyor bakayım diyor.. hatta sen hafta içi bize bırak hiç alma bile diyor..belki fazla ısrarcı diye sinir oluyorum..
nebilimmm allah büyüktür tek avantajım 1 yaşına kdr rahat büyütcek olmam:)

sonrada çocuğunuza bakıyorum diye yapmadığı eziyet kalmaz

.................tecrübe konuşuyo ...kızından aldım getirdim çocuğuma baksın diye yapmadığı kalmadı....hakaretten küfüre eee çocuğunuza bakeyom .....yemek yaparım beğenmez yoğurdu çok tuzu yok ...yemek yapmazsın eee ben hizmetçinmiyim.......çocuğum doğduğu günden beri böle bazen surat asıyo... kuzum bi gün dalmış babaanneye bakıyo ...ne bakıyon öle suratını asmışsın dedi çocuğa....sonra böööööööööööööööööööööğ diye bi bağırdı elini sllıyıp...çocuğum bi zıpladı korkudan çok sinirlendim ya sen ne anormalsin...senin kafandan tahtan mı eksik dedim.....çok sinirlendim valla tutamadım kendimi....üüüüühemen timsah gözyaşlarııııı...oğlu geldi eee bana deli diyooooo buuuu dedi...eşim ne oldu dedi anlattım yabırak falan dedi bişi olmaz dedi..yok ya dedim bu benim gözümün önünde böle yapıyo ben yokken daha neler yapar dedim ...nese günler geçti barıştık ...tabi suçsuzum ve yine ben özür diledim....çünkü...kendisi hep &&&ben burnumdan kıl aldırmannnn&&&&&&&&&&&&&&& der...burnu kopasıca.......nese günler geçti ...bu arada mutfakta herşeyi tabak çanak hep elimizden düşüyo kırıyoz....hiç önemli deil canı sağolsunda....ben korktuk tabi ya sakar ya hani...bi sabah dedim ki ya bak sen dikkatli ol ben yokken çocuk yanına gelirde üzerine sıcak su falan dökme dikkatli ol tamammı dedimmmm....kıyamet koptu......bana 1 kere ısrarla çayımı koydu ...yok olmaz olurmu falan diyorum yok ayaktayım doldurayım demişti......bizim orda gelin çayı doldurur dedi suratını astııı...bana dedim bi daha asla çay may doldurma sakın dedim.......sonra bi hışımla kalktı odasına gitti.......ve ordan bana cevap vermeye başladı ve inanın hatırlamıyorum o kadar çok hakaret ve küfür ettikiiii....ve bende kızına git dedim ben seninle asla anlaşamam dedim ama bağıra bağıra nasıl titriyom sinirden çocuğumda yazık kucağımda korkudan nasıl ağlıyo çocuğun psikolojisinide bozcak......bi dahamı asla şimdi kızında asla görüşmüyorum bayramlar dahil.....Allahtan 2 yıl ücretsiz izin çıktıda çok şükür ben bakıyorum kızıma 2.5 yaşında işe başlıycam ve kreşe vercem............

tanıştığımız evlendiğimiz günden beri kaynanamla şahsi bir sıkıntım olmamıştır
hep resmi kaldım hiç samimi olmadım
birarada olduğumuz her anda gerektikçe konuştum hiçbi meselemi anlatmadım
neysee... genel anlamda bir sıkıntım yok yani

ama 2 yaşında bir oğlum var
doğduğu günden beri kaynanamın davranışları ve sözlerini listelemek istiyorum;
emzirme döneminde ; ayy hani ne kadar emzirdin ki biraz daha emzir
biraz geç yürüdü oğlum kaynanam : ay bu çocuğunbacakları güçsüz güneş görmüyor mu,niye yürümüyor,
ek gıdaya geçtik ; oğlum koca bir ekmeğide yese ;ay bu çocuk niye bişey yemiyor
oğlumun boyu normalden çok uzun gidiyor kilosuda normal aslında ; kaynanam anam bu çocuk çok zayıf niye kilo almıyor
çocuk bu napim yabancı birini gördümü kaçar gitmez kucaklarına ..kaynanam ; ay bu çocuk niye herkesten kaçıyor korkuyor
ben çalışan bir anneyim; oğlumda bana çok bağımlıdır bir ortamda benim arkama ağladığında kaynanam: ayy yazık annesi çalışıyor ya çocuk ne yapsın annesini özlüyor
.........
bu liste uzarda uzar çocuk oldu olalı oğlum konusunda hep negatif olumsuz sürekli eleştirel hep bişeyleri beğenmez hep eksiklikleri görür
ama oğlum maşallah çabucak konuştu ve kelime hazinesi inanılmaz görenler duyanlar ay bu çocuk ne güzel konuuyor der
ama gel görki kayınvalidem bir kere demedi maşallah torunum ne güzel konuuyor demedi

anlam veremediğim bir ruh hali var
oğlum hakkında hep bir beğenmemezlik oğlumu ben yetiştiriyorum ya yani gelinim ya sanki ona değilde bana laf atıyor gibime geliyor
ama ben boşvermeye alıştım hiiiiç takmam kafama ne derse desin
allahtan eşim bana laf bırakmaz annesine benden önce o cevap verir

Bende de aynı sorun mevcut. o kadar çokki yaptıkları anlat anlat bitmez, sinir olmamak için duymuyorum çoğunu ama geçen hafta artık benim de sabrımı taşıran bi durum yaşandı ondan beri elime geçirsem boğasım ver kendisini..

Kendisi bize 1 saat uzakta bi yerde yaşıyor, 15 günde bir gidiyoruz her gittiğimizde evimize dönerken kızım seni saklayayım, sandığa koyayım odaya kapatayım da unutsunlar diyip duruyordu ben susuyordum hep şakasına diyor diye ama geöen hafta bu söyledikleri lafların üzerine kızım sen kal benimle ben sana başka İNEK bulurum dedi. ben de şafak attı tabi, eşimi de dahil herkesi bırakırım ama kızımı sana bırakmam dedim kendisi baya bi bozuldu, eşimde de şikayet etmiş beni ama eşim beni haklı buldu neyseki... ondan beri aramız iyice soğudu ben de gayet memnunun bu durumdan

Allah bu kaynanalrı nasıl biliyosa öyle yapsın ben kaynanamla hep resmi idim halada öyleyiz ne var ki bu sene tayini eşim memlekete istedi neyse geldik ben 3 aylık hamileydim şu an oğlum 7 aylık çok sık gitmiyorum evlerine zaten hamilelik boyunv-ca evimde dinlendim rahatsız etmedi şükür ama oğlum doğdu onu görmeye geliyolar nerdeyse bizim yatma saatimizde onuda anlamadımya neyse anlat anlat bitmez bu kaynanalar ;
en son torunlarını görsünler diye evlerine gittik biz bahçede oturuyoruz o aldı çocuğu ortadan kayboldu saatlerce yok alıp kapı kapı çocuğu gezdiriyomuş bize bşy demeden çaktırmadan götürüyo çocuğu birde erkek torunum var diye gezdiriyo bence ne fark ederki sağlıklı olsun da..son bi kaç ziyaretimizde aynı şeyi yaptı ben hiç sesimi çıkarmadım ama eve gelince eşime ağzıma geleni sayıyodum yine aynı şeyi yapınca bende en sonunda açtım ağzımı kaynanama ben siz sevin diye çocuğu getiriyorum sen ise alıp çocuğu ortadan kayboluyosun ne işiniz var milletin kapısında oğlum gözümün önünde olsun istiyorum dedim oda sen dinlen komşularda torunumu sevsinler diye götürdüm demez mi sanki beni çok düşünürmüş gibi ben yorgun değilim millet için yapmadım ben çocuğu sevmek istiyolarsa çocuk yapsın onlarda dedim çıktım geldim bidahada gitmedim aman yüzünüde göresim yok zatenn.

Kizlarr cok komikkk kaynanalarr..ilahi bazen gldum yani daha ck guldum ama bazen de sinir oldum cus yaniii

hay Allahım ya inek bulurummu ama lafı çok güzel yapıştırmışsın canım ben benim kaynanamı değilde kayınpederimi anlatsam varya offfff offff neyse yazarım sonra

arkadaslar benim kayınvalide öle değildir yaaa bir iki sokak ötede oturuyor hergün gelir bebeği görür bi yarımsaat gider yok onu böyle yap sunu söyle yap demez

kızlar bende 2 yıllık evliyim henüz çocuk yok ama evlendik evleneli kaynanam laf sokuşturup durur.tayinciyiz uzaktayız onlara.sürekli izinlerde kayınpederle ikisi çocuk olunca siz çocugu unutun götüremezsiniz diyolar ve yapacaklarından da endişeliyim.. çünkü eşimin amcasıın oğlu var küçük onu evlerine göndermiyolar ve heryere çanta gibi taşıyolar ve o da onlardan gitmek istemiyo sürekli annesine babasına küfrettirip gülüyolar buna da...çocukların küfretmesii ben sinir oluyorum onlar seviniyo..bide çocuk olunca diyo ben beleyecem kimse karışamazsss....bacakları egri oluyomuş belenmeyen çocukların..boğazlıyasım geliyooo..ıyyyyhh

arkadaslar benim kayınvalide öle değildir yaaa bir iki sokak ötede oturuyor hergün gelir bebeği görür bi yarımsaat gider yok onu böyle yap sunu söyle yap demez

ne güzelmiş şanslısın benimkinin fenalıgı yüzünden okunuyo resmen ilk gelin benim sürekli gelin şunu yapamaz anasına gidemez bize gelen gelin anasını babasını unutacak deyip durur ve en son bayram izninde annemi sadece 2 saat gördüm orda kalamazsınn dedi bana bide gurbetteyim..ama bende beddua ediyorum allahta sizi sevdiklerinize hasret koysun diyorumm

su annesine göndermeyen kaynanaları hiç anlamam yaa nasıl göndermezler kızz sende oglunu ona gönderme bakalım nasıl oluyomuss yavrusunu anasına göndermemek

su annesine göndermeyen kaynanaları hiç anlamam yaa nasıl göndermezler kızz sende oglunu ona gönderme bakalım nasıl oluyomuss yavrusunu anasına göndermemek

aman canım sanki oğlu aşağımı o da aynı ilk yıllarda annemlere düşkündü sora nolduysa(noldugu belli)o da başladı bizim sülalede gelinle anasını babasını siler demeye bu konuda çok tartışıyoruzz ama allah büyük herşeyi görüyo..her derdimizi benim ailem çekiyo ama yemeye gezmeye gelinnce onlar sefasını sürüyolarr..offf ben daha dertliyim sankiii allah herkese kolaylık versinnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…