Allah sizlere sabır, onlara da anlayış versin. Hepsi geçiyor ama bu lohusalıktaki hiçbirşey unutulmuyor ne yazık ki...
ya bende hamileyim şuan kaçarak evlendim kaynanamla oturuorum ama anne diorum kaynana demem.
neyse dioki bebek kendi eli koluyla gece kendini korkutuyo kundaklarım ben onu dio bundan öncede istemediğim şeleri yaptı
hiç sesimi çıkarmadım ama insanın kendi çocuğu olunca dayanamıo demekki ne olursa olsun
bende sinirlenip bağla bak bende nasıl söküyom dedim tatlı sert bi dille eşimde karşıda
dio ben 2 çocuğuda böyle büyüttüm eşimde desteklio ağlayasım geldi
anne konusunda eşimle bişe konuşamıyom neymiş 2 çocuk bakmış.
bananeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ohhhhhhhhhhhhhhh rahatlamak istiyorummmmmmmmmmmmmmmmm.....
canım şuan 2,5 aylık oldu:) şuan sütüm nerdeyse yok günde 1 kez emziriyorum emmek istemiyo çünkü çocukta haklı boş boş geveliyoo yüzden bu hale gelmeni istemem kendini üzme biraz pollyannacılık oynamak lazım sanırım....
canım seninkide sorunmu:) biz eşimle ayrı şehirlerde oturuyoruz çift düğün yapyık 2. düğünümüz eşimin ailesinin oturdugu şehirdeydi tabii bizde düğünden sonra kaynanamlarda kalcaz...neyse düğün bitti eve geldik oturuyo kaynananmlar biz eşimle odaya geldik tam bişeler olcak üzerimizi çıkardık kaynanm kapıda açın önemli bişe dicem dio sonra gel diyoruz açın açın diyor neyse sonraüzerimize bişeler aldık açtık kapıyı öneml olan şey neymiş biliomusunuz eltim düğünde nekadar para takıldı diye sorarsa şukadar dicekmişiz..ayy nasıl sinir olmuştum....
eliyle kendini mi korkuturmuş allah allah üşür diye sarılır eli değince uyanmasın diye sarılır bizde de ama..bende ilk ayda falan sardım biraz kendi annemlerde dediği için:)ama durmuyo çocuk sarılı zaten bi süre sonra, yeni doğmuş çocuk üşümesin tabi ama bize sorulmayıp onlar karar verince oluyo sorun, haklı bile olsalar.sen bilmezsin ben bilirim 3 çocuk doğurdum hesabında bizimkide.başka konuda karışmaz ama bunda onlar uzmanya, halbuki bizde deneyerek düşünerek doktora sorarak öğrenmek gelişmek istiyoruz. bizde anne diyoruz canım ama anne olmuyo kaynanadan bence. doğumdan eve geldiğimde yüzüme bakmadı çocuğa çok sevinmiş, heyecanlanmış falan ama bi de dön geline bak dimi o da ameliyat geçirmiş sonuçta,sözde çok sever çok iyiyiz hep övünüyo etrafa karşı ama o suratımın asık olduğunu yanında mutsuz olduğumu görüyo aslında.amaaan neyse çaresi yok tek oğlan eşim mecbur birlikte,eşimde üzülmesin diye rahatsız olduğun şeyleri bile demiyosun buralarda paylaşıyosun işte geçiyo zaman.
sormayın yahu geçen gün eşimle bebek için karyola baktık belisten getirdik gösteriyoruz katoloğu neymiş erkenmiş
dedim erken diye diye doğurcam ben 21 haftalığım bişileri düşünmem gerekiyo dedim...
bide demez mi bana emceği zaman veririm sana alırsın emzirip geri verirsin dio
hı hı dedim içimden ...
bir gün de oturdum ya anne dedim evlendik falan bi tatil yapamadık doğumdan sonra alıp çocuğuda denize gidelim eşimle
tabi gidersiniz dedi çocuğu bırakırsın evde emmezse die
dedim anne ben onu bırakıp nasıl tatil yaparım olur dio
benim eşimde tek çocuk bide bebeğimde erkek ondan böle oluyo kız olsaydı bu kadar tantana olmazdı ....
oooldu. anne çocuğundan ayrı olurmu yaa. bunlara doğuruyoruz ya biz çocuklarımızı yanılgıları orda başlıyo. bizimki de bizimle yaşıyo zaten çook iyi oldu bu çocuk bana bi eğlence falan ver ben uyuturum diyip duruyo ikide bir, sadece işim varsa veriyorum. bizi bakıcı sanıyolar çocuklar onların çocukları sanki
Benim kayınvalidem de ben lohusayken 20 gün kaldı..keşke gelmeseydi beni sinir etti..bana sürekli sütün yok senin diyordu..ellerini yıkamıyordu,kadını banyoya sokamıyordum, temizliğine hiç dikkat etmiyordu, eşim hep uyardı annesini temizlik konusunda..sürekli bebişimi kucağına alıyordu çocuğumu bana vermiyordu..çocuk ağladığı zaman hemen yatak odasına damlıyordu kapıyı çalmadan..hiç bir iş yapmak istemiyordu sadece çocukla ilgilenmek istiyordu ..ben bebeğimi emzirmek için sandalyeden destek alıyordum neymiş onun zamanında kadınlar dimdik emzirirmiş bende öyle yapacakmışım,bende o senin zamanında kaldı dedim..sürekli kendi bildiği eski zaman kurallarını bize dayatmaya çalışıyordu..yeni doğmuş bebeği öpmek için can atıyordu hep engelledim..ama şunu farkettim eşimin yanında uyarılarımızı anlamış gibi davranıyordu, eşim işe gidince farklı davranıyordu..bebişim şimdi 4 aylık ve ben 1 ay sonra işe başlıycam ,kayınvalidem tutturuyor gelicem torunuma ben bakıcam diyee ,bize yerleşmeyi düşünüyor, köyden bıkmış,eşinden sıkılmış, eşim gezdiriyor hiç sıkılmıyor burda, istenmediğini biliyor ama yine de ısrar ediyor ...kadın söylediğim hiç bişeyi anlamak istemiyor arsız yaa..kayınvalidemle yaşam tarzlarımız çok farklı ne yapıcam bilemiyorum yardım lütfen..
9 gün önce doğum yaptım mecburen sezeryan oldu. bebek iri ve doğum kanalına girmemeişti. 40+4 e kadar beklediksonrada sezeryan oldum. 9 ay boyunca normal doğum yap diye kafamın etini yediği yetmedi. ben eşime her zaman 'ne senin annen ne benim annem doğumuma gelmesin sonra gelirler sen bana yetersin'deyip durdum.biliyordum başıma gelecekleri. doğum yaptım hastanede hem annem hem kaynanam kaldı. yatakta yatıyorum istiyorum bebeği verinde göreyim diye zor zahmet verdi. bebek kuvözde kaldı onun yanına inicem benden önce gidiyor. neyse eve geldik. ben bakarım siz gidin diye anneme ısrar etti annemde mecburen gitti. kaynanamda başladı. senin sütün yetmiyor, sütün gaz yapıyor, bebek ağlıyor kucağımda sallıyorum sen bana ver ben bakarım sen cahilsin anlamazsın diyor . eve çıktıktan 2 gün sonra beni eşime çekiştirmeye başladı. benimde sinirlerim bozuldu habire ağlıyorum en son ben daha bakmam gelsin anası baksın dedi. neymiş çocuğu istemiş vermemişim. olayı abarttı abarttı en son eşimlede aramı bozdu. şimdi ne eşimle ne kaynanamla konuşmuyorum. kaynanam artık gelmiyor eşimde sen annemi üzdün yeter senin ettiğin kes sesini dedikten sonra 2 gündür hiç konuşmuyoruz. kestim sesimi. artık boşanmayı düşünmeye başladım. biz herşeye rağmen sırtsırta verip bu duruma geldik o ise şimdi annesi için beni gözden çıkardı bende onu gözden çıkardım. ben lohusayım onlar depresyona girdi. herkesinde kaynanası var bunda benimki. hani derler ya ellerin iyisi evinin delisi diye. blendır karıştırdı gitti......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?