Kaynanalar ve Çocuklarımız

Bizde altlı üstlü oturuyoruz yalnız değilsiinnnnnnn Aralık'da doğumum var bakalım nolucak :)

allah yardımcın olsun ozman canım sen sen ol kafana hıc bırseyı takma hep bebegını dusun emzır onu yoksa onların yaptıklarını dusundukce gordukce sutun kesılıyor ben 40 gun emzırebıldım mesela sımdık dıorumkı aklım olsaydı bebegımın sutunu dusunurdum

greeneyesegs canım tebrik ederim allah analı babalı büyütsün bende merak ediyordum doğum yaptın mı diye. o kaynanatöre de tavrını koy ne o öle güya yardım etcek gölge etme başka ihsan istemez hayret bişe sezeryanlı halinle ne kadar kötüdür bilirim ben kendi başıma oturup kalkamıyodum 1 hafta annem baktı bana saolsun kayınvaldemler de yardımcı oldu ama ben o dönem biraz depresif olduğum için sadece annemi istiyodum yanımda. aman dikkat et dikişlerin falan atmasın eğilip kalkma benim öle dikişlerim aktı durduk yerde yatamazsın kalkamazsın bide gelip başına temizlik derdi açıyolar ya sabır

Gözünaydın cnm. Allah analı babalı büyütsün. Anlattıkların benim lohusalıkta yaşadıklarım ÇOK BENZİYOR. Aradan 18ay geçmesine rağmen hala da hepsi aklıma. Unutulmuyor ne yazık ki. Bizim evimiz de yemekhane, yatakhane, ziyarethane vs oldu onlar yüzünden .O dönem de ben çok yıprattım kendimi. Sonra olan bebeğimle bana oldu.. Hiçbirşeyi içine atma. İçine atıp da kendini hasta edeceğine söyle, onlar hastalansın...

Merhaba aradaşlar;

Demekki herkes aynı dertten muzdartip... offf offf benim kaynanamda bi garip, öyle şeyler yapıyor ki hangisini anlatayım bilemiyorum. Kızım 4 aylık, 20 günlükten beri (öncesinde kendi annemlerin yanındaydım) kızımın emziğine bal sürmeyi istiyo, nasıl kaçırıyorum bilemezsiniz ben yalnız bıraksam kesin sürecek... Eşime söyledim (şeker hastası kaynanam) kendi yiyemiyor yaa ondan yapıyor diyo o da bi alemm ama ben baştan beri kesin tavrımı belli ettim, bu benim çocuğum ve ben nasıl istersem öyle büyüyecek dedim şimdi kucağına alacakken bile soruyor ben başka odadayken eşime diyo şunuda bunu da yedirelim diye ama bana diyemiyor ben de eşime bu çocuğa anne sütünden başka bişiy verildiğini görürsem senden bilirim ve çok kötü bozuşuruz dedi o da artık annesini uyarıyor fakat kayınvalidem bıkmadan eşimi sıkıştırmaya devam ediyor...

Herkesin derdi aynı uslanmaz kaynanalar, bunları önce okumuş olsaydım keşke belkide lohusalığımda beni okadar üzmezdi davranışlarıda sütüm kesilmezdi sonuçta yaşadıklarımız hep aynı.
Benim bi sabah aniden suyum geldi apar topar hastaneye gittik, hemen alcaz dediler sancı yok sezeryan olcam. Tabi hemen ailelere haber verdi eşim. Geldiklerinde bi hemşire serum için damar yolu açıyo biri sonda takmaya çalışıyor ben panik durumdayım tabi, anestezist gelmiş gece içtiğiniz su sorun olabilir diyor, kvalidem de çantasından çıkarmış zemzem suyunu bundan biraz iç birazda göbeğine sürelim diyor... Herkes döndü bi baktı suratına sonra hemşirenin biri siz biraz dışarda bekleyin isterseniz dedi de kurtuldum.

Tutturmuştu doğar doğmaz şekerli su vermezsen sarılık olur bebek diye, sık sık emzirmek lazım anne sütü almalı sadece dedim laf anlatamadım, gece gündüz uyumadım bebeğe bişe vermesin diye çok şükür sarılık falanda olmadı yavrum.

Hastaneden eve geldik, bebeğin hastanede kullandığı kıyafetleri yıkancak malum granül sabunla ve ayrı yıkanması lazım, dikişler yüzünden kalkıp bakamadım sonra ipe astığında bi gördüm ki hastanede yerlere bastığım pis çorabım, çamaşırım hepsini beraber atmış yıkamış, ne diyim yeni doğmuş bebek için bile hijyen anlayışı yok.

Annemle dönüşümlü kalıyorlardı evde benimle, bebeğin göbek bağında problem vardı doktoru göbeği düşene dek kesinlikle yıkamayacaksınız dedi ama gelde anlat. Her geldiğinde yine mi yıkamadınız diye bi bana soruyor sonra anneme yarım saat geçiyor tekrar soruyor, oda yetmiyor eşime söylüyor oda gelip neden yıkamadınız diyor.İşine gelmedimi kafası kesinlikle almıyor.

Bizim maceralar uzun burnumdan getirdi lohusalığı dırdırıyla ama 2. çocuk olursa pabuç bırakmıcam dersimi aldım.

benzer durumlar yaşamışız.
doğum korkusu,hayata minnacık bir can geliyor ona bakabilir miyim korkusu,ev işleri,eşle ilgilenme derken 1000 tane soru oluyor aklında ve bizi rahatlatmaları gerekirken dahada saçmalıyorlar.

-sezeryan olduğum günün gecesi sözde yanımda duran kayınvaldemde benimle uyumuş sabah uyandık oğlum aç kalmış(sarılık oldu zaten)
-ertesi gün hastaneden çıktık bana yatakodasında yatıcaksın 40 gün çıkmak yok dedi!
-evimin düzeni tamamen kayınvaldemdeydi hatta alışveriş listesini bile kendi düzenliyordu:)
-oğlumun yıkanmasında tuzla ovucağını söylediğinde çıldırdım ve hemşire-ebe olan bir arkadaşımı çağırdım ona yıkattım:)
-dua yapacağımız tarihte anlaşamadık ve eşime mutfakta söylerken duydum
-oğlum emmediği için sağıp veriyordum kayınpederime varıncaya kadar laf söylendi
takiiiiiiiiii tepkimi gösterene kadar
lohusa depresyonu varya bunu işte aslında etraftakiler yüzünden yaşıyoruz.
eşlerde sesini çıkartmıyor ki en sinir olduğum şey bu....
size önerim hastanede ve lohusalıkta kendi annenizden yardım alın yada ilk 20 gün kesin anneniz olsun yanınızda
diğer 20 gün düzeniniz oturmuş olur.

Rabbim şu mübarek ayda insanlara zulmedenlerden hor görenlerden korusun.. amin...
Amiiiin bizim de insan olduğumuzu,bizim de bir anne babamızın olduğunu,oğulllarınınn eşi,torunlarının annesi olduğumuz,bir Allah kulu olduğumuzu unutanları Allah a havale ediyorum..tek evlat kendilerininkiymiş gibi davranananları dış kapının mandalı gibi görenleri..birşey bilmez,anlamaz zannedenleri,bir gün bize muhtaç olabileceklerini unutanları(Allah bizi de onlara muhtaç etmesin onları da bize)..

sağol canım.bende aynen öyle yaptım koydum tavrımı gık diyemiyo artık.evet canım haklısın insan kendi annesinden başkasıyla rahat olamazmış doğumda .annem geliyodu hala gitmiyodu kaynana evine illa gözetlicek nöbet tutacak başımızda hiç bi iş yaptığıda yoktu.
sağol canım.evet unutulmuyo hiçbişey keşke sende yıpratmasaydın kendini
benimkide akşam tutturmuş emziğe bal sür diye bende olmaz karnı ağarır dedim aaaa ben hep veriyodum bişey olmuyodu çocuklara dedi bende hani çok ağlıyodu seninkiler hiç durmuyodu öyle diyodun ya ee öyle herşeyi verirsen yeni doğmuş çocuğa ağlar tabi dedim
benimkide şekerli su ver yok göbeği düşmeden daha yıkayalım diye tutturmalar çocuğu temmuz sıcağında mumya gibi kat kat sar falan hayır dedim diyodum kestirip attım hep anacım başka türlü kibarlıktan filan anlasa daha yumuşak olucam ama yok ısrar ısrar en sonunda patladım.sende bidaha asla taviz verme canım zaten tecrübe etmişsindir ilk bebeğinde ikincide herşeyini kalk kendin yap kaynanadan filan yardım isteme havaya giriyolar sonra herşeye karışıyolar ben hep kendim baktım bebeğe biraz annemde yardım etti herşeyi öğrendim
canım eşlerin sesini çıkarmasını beklersen çok beklersin benimkide ağzını açamaz .gerekeni kendin söyle.kesinlikle kız annelerinin yanında kalması taraftarıyım hastanede tuvalete filan hep annemle giriyodum iç çamaşırımı eğilip kendim giyemiyodum pedimi takamıyodum bir kolumda serum bir kolumda kan sırtımda epidural mümkün değildi tek başıma yani.birde sezeryanda gazını çıkarman lazım o çok önemli kaynananın yanında atamamıştım eve geldiğimizdede nereye gitsem arkamdan geliyodu karnım patlıcaktı gazdan eşime söyledim de oda demiş hep gitme arkasından gazını çıkarsın demiş

Ges, bebeğin çok tatlı maşallah kuzuya. Yumuk yumuk

Bebeğine sakın bal fln verme, verdirme canım. 1 yaşından önce beklere bal verilmez. O kv olacak kadına da söyle eğer anlarsa.. Alerji yapar o kadar küçük bebeğe bal mı verilir!!!

Çok şükür benim annem yanımda sürekli kaynanam yanımda olsa kafayı yerdim herhalde.. bebeğime de annem bakacak ( izin bitti pazartesi işbaşı ) yoksa ona çocuk falan emanet etmem, doğrudürüst tutamıyor bile çocuğu, bi de kendisi baya kilolu kızım elinde olsa kesin obez yapar ne yiyorsa yedirir...

Arkadaşlar yazılanları okudukça halime şükrettim. Benim kayınvalidem burda yazılanlar kadar değil. sağolsun hastanede yanımda da kaldı çok yardımcı oldu. evde de yardımcı oldu ben de çok sıkıntı çektim ama benim sıkıntılarım iki tarafın da 40 gün boyunca başımda beklemesinden di. ben seviyorum kayınvalidemi:)))

çok şanlısın canım umarım hep bole devam eder aranız iyi olur. Darısı başımıza ne diyim kafasına saksı düşmesi lazım heralde benimkinin yoksa umutsuz vaka.

ay ben bu konuda sanslı olacagım sanırım.çünkü agırlıklı kendi annem yanımda olacak.annemde bilinçli bir annedir.öyle herseye karışmaz...kayınvaldem baksa bile oda karışmaz siz okumussunuz daha iyi bilirsiniz eskiler gibi değil artık bebek olayı der. oyyy kıyamam ben 2 annemede....ayyyyy birde karışan kayınvalde görümcem olsa çıldırırdım sanırım.çünkü bana karışılmasından hiç hoşlanmam.

sağol teyzesiyok canım verdirirmiyim hiç zebellak gibi başındayım alimallah bir dk bile vermiyorum kayınvalideye kadını boş bırakmaya gelmiyo illa abuk subuk bişey yapacak çocuğa

aman tanrım bu tip kaynanalar tam kovulmalıkkk be defolup evlerine giysinler

offfff daraldım haaaaaaaaaaaaaaa

Ben de hoşlanmam ama başa gelince la havle deyip oturuyosun işte tatsızlık çıkmasın diye..

Topiğimizin adı nie değişmiş ki acep????:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…