Kaynanalar

EYLULUM2222

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
41
2
36
Edirne
Merhaba size blr olay anlatıcam..bir gün önce kayınpederimle öğlen yemeği alıp bize gelmesini konusunda konuşmuştuk..uzun zamandır diyordu kızım okuldan gelince yemek alayım ona diye..bende er te si gün için yemeğim yok alabilirsin dedim..hatta hepimize al beraber yiyelim dedim.kayınvalimde dahil..kaınvslşdemde ertesi gün köye gidecek..hadi dedim oda tok karnına gider..yemeği yer bizde diye düşündüm..sonra k pederin k.valideme söylemiş..oda ben gidicem diyemi yaptınız plan demiş..k.pederim söyledi..bende alınmasın yanlış anlamışsın diye aradım dedim sen zaten yemek saatinden sonra gideceksen,yani ben o amaçla yapmadım ki dedim..yok dedi sem alınma..baban ortalığı karıştırır..söyle dedim böyle dedim..neyse kapadık konuyu..ertesi gün oldu öğlen saati k.pederim geldi..k.validem zaten bizdeydi...bana ve kızıma yemek almış dışardan neyse biz yedik..sonra bende şaka ve güler yüzle aaaa kızım yarın nereye gitsek babaannende yok dedim..kötü amaçla fırsatlık yaparak demedim..çünkü biz şakalaşan herşeyi konuşan anne kız gibiyiz..10 senedir evliyim...k.validem bana ne çirkin laflar bunlar dedi böyle suratı bozuk kızgın bir halle..ben şaşırdım,öyle bir tepki beklemiyordum çünkü...aldı başını böyle sinirlili sinirli wc ye gitti..zaten ters geldimi ona bi şey ya kaçar,ya tamam kapatalım uzatma der...neyse çıktı wcden..bende dedim ben mi hatalıyım şimdi ben mi suçluyum...dedim sende espiri olarak karşılık ver dedim..biz dedim dün akşam senle konuştuk konuyu,kapadık..ben niye kasıtlı yapayım ki dedim sana..sen söyleyince iyi,biz sana ters gelen bir laf ettik mi hemen kötü oluyoruz tavır yapıyorsun bize dedim..sonra kızdım sinirlendim ve ağlıyacaktım..aldım kızımı..hadi sen gideceksen git biz yAtıyoruz dedim..güle güle sizlere dedim.aldım kızımı gittik odaya.kapıyı de kapadım...k pederim gitti hemen..k validem o kadar muhabbete kaldı biraz daha belki beni bekledi..çamaşırlarımı katlamış çamaşırlıktan almış..öğlenden beri içime dert oldu.

Kv sanirim alingan ama bana gore sen haddinden fazla tepki vermissin ustune kadin camasirlarinida katlamis yani hata senin bana gore canim

E biraz sert yapmışsınız yaşlı insanlar daha alıngın oluyor maalesef ki

çok alıngan konuşurken kelimeleri seçerek konuşurum..ama banda gelip ne kada çirkin bu laflar ve hareketler diyemez..ben öyle bir insanmıyım..her seferinde hep aynısı oluyor biz hep susuyoruz..susmadıpımız zaman hep suçlu biz oluyoruz..

Kaynana sıkıntısı çok kötü kardeşim yaa. Bende bu gün kavga ettim kendisiyle ilk kez. 1 yıllık evliyim aynı apartmandayız. Evliliğimle evimle alakalı karışmadığı hiç bir şey kalmadı. Afedersiniz utanmasa cinsel hayatımıza karışacak. Hoş, az buçuk karışıyor sayılır. Bu günde benim anneme laf etti diye öfkelendim sesim yükseldi biraz. Yazıklar olsun deyip gitti giderken de kocama annem var diye bakma arkana dedi. Oğlunu benden çok kıskanıyor sürekli eli ensemizde. Bunca zaman tek bir saygısızlık yapmadım sürekli olarak beklenti içinde el üstünde tutulmak ve aşırı bir hizmet bekliyor bunları da saygı olarak görüyor. Saygı anlayışı çok farklı. Soğudum artık ama kocamı da seviyorum. Ve malesef kocam annesine fazla düşkün. Şimdi içine düştüğüm durumdan nasıl çıkacağım bilmiyorum. Haklıyken bir de gidip özür dilemek kanıma dokunacak.

Hayir gidip öz
Kaynana sıkıntısı çok kötü kardeşim yaa. Bende bu gün kavga ettim kendisiyle ilk kez. 1 yıllık evliyim aynı apartmandayız. Evliliğimle evimle alakalı karışmadığı hiç bir şey kalmadı. Afedersiniz utanmasa cinsel hayatımıza karışacak. Hoş, az buçuk karışıyor sayılır. Bu günde benim anneme laf etti diye öfkelendim sesim yükseldi biraz. Yazıklar olsun deyip gitti giderken de kocama annem var diye bakma arkana dedi. Oğlunu benden çok kıskanıyor sürekli eli ensemizde. Bunca zaman tek bir saygısızlık yapmadım sürekli olarak beklenti içinde el üstünde tutulmak ve aşırı bir hizmet bekliyor bunları da saygı olarak görüyor. Saygı anlayışı çok farklı. Soğudum artık ama kocamı da seviyorum. Ve malesef kocam annesine fazla düşkün. Şimdi içine düştüğüm durumdan nasıl çıkacağım bilmiyorum. Haklıyken bir de gidip özür dilemek kanıma dokunacak.

Hayir gidip özür dilemiceksin annene laf atmasaydi sende sinirlenmezdin sinirlenmekle haklisin ana kuzuysa birak gitsin sende ona öyle de bakalim benim annem senin annene laf atsaydi sen napardin diye sor o zaman kivirmaz o kim ki senin annene laf atmaya hakki varmis baksin isine onu ben varya benim anneme laf etseydi onu hayatindan beter yapmisimdir koca moca dinlemezdim anneme saygi duymayan bende duymam zaten

Hayir gidip öz

Hayir gidip özür dilemiceksin annene laf atmasaydi sende sinirlenmezdin sinirlenmekle haklisin ana kuzuysa birak gitsin sende ona öyle de bakalim benim annem senin annene laf atsaydi sen napardin diye sor o zaman kivirmaz o kim ki senin annene laf atmaya hakki varmis baksin isine onu ben varya benim anneme laf etseydi onu hayatindan beter yapmisimdir koca moca dinlemezdim anneme saygi duymayan bende duymam zaten
Bu gece bana uyku yok. Düşünmekten kafayı yiyeceğim resmen. En mükemmel anne kendisi sanıyor herkes ona tapsın istiyor. Boşanıcam dedim kocam sakinleştirdi beni ama aklıma geldikçe öfkem artıyor. Ona tapmadığım için kuyruk gibi peşinde dolanmadığım için bir karakterim olduğu için beni yönetemediği için bana çok öfkeli ve bunu da belli ediyor. Ne yapsam bilemiyorum. Hatır da bir yere kadar değil mi

Bu gece bana uyku yok. Düşünmekten kafayı yiyeceğim resmen. En mükemmel anne kendisi sanıyor herkes ona tapsın istiyor. Boşanıcam dedim kocam sakinleştirdi beni ama aklıma geldikçe öfkem artıyor. Ona tapmadığım için kuyruk gibi peşinde dolanmadığım için bir karakterim olduğu için beni yönetemediği için bana çok öfkeli ve bunu da belli ediyor. Ne yapsam bilemiyorum. Hatır da bir yere kadar değil mi
Aynen öyle sakin karekterine ödün verme onun pesinde kosma birak kendi haline takilsin fazla muhattap olma mecbur olmadigi zamanda hic de ona gitme ben gitmiyorum benim kaynanam da bastan beni evini temizlettirmeye kalkti ama yapmadim kocamin yaninda hele öyle bi söyledim ki herkes kendine temizler bizim evde öyle bir kural var herkes kendi esyalari toplar pislikleri herkes kendine toplar dedim bir daha da hadi kizim bulasiklari yika veya temizle diyemedi benim karekterimi gördü oldugum gibi görüdü ya bu düsündü ben onu ezemem diye ezemedi ve yapamadi bir ara kayga ettim kaynanamla kayinbabamda yanimdaydi dedim senin yalan söylemenden nefret ediyorum baskalarina karsi bana öyle davranma ne yapip yapmayacagimi kimse ilgilendirmiyor bari evdeyken basbasayken veya kayinbabam kocamin varken yap ama misafirler veya eltilerim varken yapma sakin yoksa cok fena olurum seni uyardim sen bana öyle hareketlero misafirlerin yaninda yaptin ya ben susacagimi mi sandin dedim falan baya kavga ettik simdi ana kizli olsak bile artik beni yakindan sevmeye basladi bende seviyorum kaynanami elbette ama fazla siki fiki olmanin da zarari var

Bu kadar basit konular icin birbirinzi kirmayin madrm guzel anlasiyordunuz unutulur gider takmayin ana kiz kavga ediyor bnce kv sizi seviyor 10 senelik evli oldgnza gore sakalasiriz fln da diyorsnz kafanza takmayn hakkinzda hayirlisi

Yuz vermeyin esinizde anaci sanirim herkes ölsun bana kul kole olsun istiyorlar yoook ole bi dunya herkes haddini blcek

Aynen öyle sakin karekterine ödün verme onun pesinde kosma birak kendi haline takilsin fazla muhattap olma mecbur olmadigi zamanda hic de ona gitme ben gitmiyorum benim kaynanam da bastan beni evini temizlettirmeye kalkti ama yapmadim kocamin yaninda hele öyle bi söyledim ki herkes kendine temizler bizim evde öyle bir kural var herkes kendi esyalari toplar pislikleri herkes kendine toplar dedim bir daha da hadi kizim bulasiklari yika veya temizle diyemedi benim karekterimi gördü oldugum gibi görüdü ya bu düsündü ben onu ezemem diye ezemedi ve yapamadi bir ara kayga ettim kaynanamla kayinbabamda yanimdaydi dedim senin yalan söylemenden nefret ediyorum baskalarina karsi bana öyle davranma ne yapip yapmayacagimi kimse ilgilendirmiyor bari evdeyken basbasayken veya kayinbabam kocamin varken yap ama misafirler veya eltilerim varken yapma sakin yoksa cok fena olurum seni uyardim sen bana öyle hareketlero misafirlerin yaninda yaptin ya ben susacagimi mi sandin dedim falan baya kavga ettik simdi ana kizli olsak bile artik beni yakindan sevmeye basladi bende seviyorum kaynanami elbette ama fazla siki fiki olmanin da zarari var
Ben bir türlü ısınamadım bu davranışlarından ötürü valla. Yaşça büyükler görmüş geçirmişler diye herşeye susacağımı herşeye katlanacağımı sanıyor. Diğer gelinini çok rahat yönetmiş, yönetmeye de devam ediyor. E şimdi beni yönetemiyor diye çıldırıyor. Oğlu bana daha düşkün bunu da herkes biliyor ama diğer oğlu karısına pek düşkün değil. Onlardan gayet memnun gelinini etrafında döndürüyor oğlunu dibinde tutuyor ama bizi aynı şekilde yapamadı diye çıldırıyor. Zaten bir gün boşanırsam o kadın sebep olacak evliliğimin bitmesine. Benim kaynanama ben senin gibi laflar söylesem topa tutarlar beni bu evde :D ama daha da susmam. Özür de dilemicem. özür dilemeyince daha çok çıldıracak. Gelinlerin neden kaynanalardan nefret ettiğini çok çok iyi anladım yemin ediyorum..

Haddini bildirince ne terbiyesizliğimiz kalıyor ne ahlaksızlığımız. Erkek analarının gereksiz kasılmalarını hiç anlamıyorum.
Ne varda cocuklarinin huzurlarini bozuyorlar nasil zevk verior anlamiyorm ahd ediyorm bi oglum var evlensim evini alacagim nerde oturmak isterse aslaa ama asla karismayacagim misafir gibi gelip gitsinler istemezlerse ben gtmeyecegim yeterki mutlu olsn evladim huzuru olsun yeter bana

Ne varda cocuklarinin huzurlarini bozuyorlar nasil zevk verior anlamiyorm ahd ediyorm bi oglum var evlensim evini alacagim nerde oturmak isterse aslaa ama asla karismayacagim misafir gibi gelip gitsinler istemezlerse ben gtmeyecegim yeterki mutlu olsn evladim huzuru olsun yeter bana
Valla bende öyle düşünüyorum bacım. "Kötü kaynana" denmesin bana. Mutlu huzurlu olsun oğlum ya da kızım o bana yeter. Hiç karışmayacağım kendime sözüm var. Böyle sıkıntı yaşamasın benim gibi bizim gibi çocuklarımız..

Ben bir türlü ısınamadım bu davranışlarından ötürü valla. Yaşça büyükler görmüş geçirmişler diye herşeye susacağımı herşeye katlanacağımı sanıyor. Diğer gelinini çok rahat yönetmiş, yönetmeye de devam ediyor. E şimdi beni yönetemiyor diye çıldırıyor. Oğlu bana daha düşkün bunu da herkes biliyor ama diğer oğlu karısına pek düşkün değil. Onlardan gayet memnun gelinini etrafında döndürüyor oğlunu dibinde tutuyor ama bizi aynı şekilde yapamadı diye çıldırıyor. Zaten bir gün boşanırsam o kadın sebep olacak evliliğimin bitmesine. Benim kaynanama ben senin gibi laflar söylesem topa tutarlar beni bu evde :KK70: ama daha da susmam. Özür de dilemicem. özür dilemeyince daha çok çıldıracak. Gelinlerin neden kaynanalardan nefret ettiğini çok çok iyi anladım yemin ediyorum..
Aman sorma ya benim kaynanamin kaynanasina kötülüyor dili uzatiyor bende sende öylesin ne farkin kaldi dedim haha cok zor ya kaynanamla nereye kadar didiscem benimki de bazen anaci bazen anasiz oluyor hic umrum degil cok uyardim kaynanama hep demisimdir Allahtan baska kimseye korkum yoktur anlasamazsak bosaniriz olur biter kimse kimseye mecbur tutmak zorunda degil ben sana anlatsam varya roman olur yani hikaye olur 1 sene oluyor evliligimiz artik kac hafta oldu gelmiyor bize huzurumuz bozulmasin diye ama benimde kaynanamin özellikle cenesini pek sevmiyorum cok bos konusuyor ama napayim ana sonucta atilsan atilmaz kabullenmiyorum idare ediyoruz bana daha fazla satasamiyor eltilerimin bir tanesi benden rahatsizmis kaynanama karsi susmuyorum diye cünkü kendisi yapamadi hep sustu etti bicti falan yani kaynanalar özellikle cok zor kaynanalarin kaynanalari yasatti da niye kaynanalar inadina yasatiyorlar?

Aman sorma ya benim kaynanamin kaynanasina kötülüyor dili uzatiyor bende sende öylesin ne farkin kaldi dedim haha cok zor ya kaynanamla nereye kadar didiscem benimki de bazen anaci bazen anasiz oluyor hic umrum degil cok uyardim kaynanama hep demisimdir Allahtan baska kimseye korkum yoktur anlasamazsak bosaniriz olur biter kimse kimseye mecbur tutmak zorunda degil ben sana anlatsam varya roman olur yani hikaye olur 1 sene oluyor evliligimiz artik kac hafta oldu gelmiyor bize huzurumuz bozulmasin diye ama benimde kaynanamin özellikle cenesini pek sevmiyorum cok bos konusuyor ama napayim ana sonucta atilsan atilmaz kabullenmiyorum idare ediyoruz bana daha fazla satasamiyor eltilerimin bir tanesi benden rahatsizmis kaynanama karsi susmuyorum diye cünkü kendisi yapamadi hep sustu etti bicti falan yani kaynanalar özellikle cok zor kaynanalarin kaynanalari yasatti da niye kaynanalar inadina yasatiyorlar?
Onu bende anlamadım zaten. Bu da çok çekmiş kendi kaynanası hakkında demediği kalmıyor bunlar konuşup konuşup kendileri niye aynı şeyi yaparlar bilmem bence iyi yapıyorsun hiç de susma ezdirme kendini. Kaynanalarla savaşmak gerek bazen. Bize de gelmese keşke haftalarca

Onu bende anlamadım zaten. Bu da çok çekmiş kendi kaynanası hakkında demediği kalmıyor bunlar konuşup konuşup kendileri niye aynı şeyi yaparlar bilmem bence iyi yapıyorsun hiç de susma ezdirme kendini. Kaynanalarla savaşmak gerek bazen. Bize de gelmese keşke haftalarca
Valla ya napacan gelirse de fazla hizmetcilik yapma kaynanaya kendi kaynanalara sikayetcilerde kendileri yaptiklari bize yapiyor yapmasalar ölcek mi sanki cocuklarin huzuru bozmaya ne gerek kaldi? Sinirleniyorum öyle seylere kendimi zaten ezdirmem suan hamileyim bakalim benim cocuguma bakmazsa bende onun yasliliga bakamam isim gücüm var derim cünkü ortanca eltimin cocuguna bakti büyük eltimin cocuklarina bakmadi bakalim bizim cocuga bakabilecek mi ben calisirsen eve para lazim bakamazsa varya onu hayatimdan cikaririm bende bakmam Allahima birakirim :( simdilik korkum bu cocuguma bakmazsa affetmem yani kocama da söyledim en bastan hak buluyor orta eltimin cocuguna baktigi bize bakacak mi oda korkuyla bekliyor

Valla ya napacan gelirse de fazla hizmetcilik yapma kaynanaya kendi kaynanalara sikayetcilerde kendileri yaptiklari bize yapiyor yapmasalar ölcek mi sanki cocuklarin huzuru bozmaya ne gerek kaldi? Sinirleniyorum öyle seylere kendimi zaten ezdirmem suan hamileyim bakalim benim cocuguma bakmazsa bende onun yasliliga bakamam isim gücüm var derim cünkü ortanca eltimin cocuguna bakti büyük eltimin cocuklarina bakmadi bakalim bizim cocuga bakabilecek mi ben calisirsen eve para lazim bakamazsa varya onu hayatimdan cikaririm bende bakmam Allahima birakirim :KK43: simdilik korkum bu cocuguma bakmazsa affetmem yani kocama da söyledim en bastan hak buluyor orta eltimin cocuguna baktigi bize bakacak mi oda korkuyla bekliyor
Ayy gözün aydın analı babalı büyüsün umarım çok çok iyi düşünüyorsun gerçekten, hakediyorlar sonuçta. Anne olmak yerine kaynana olmayı seçiyorlarsa bizim ne suçumuz var.

Back
X