kaynanalardan çekenler dökelim içimizi

efya_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
384
19
48
İstanbul
genelleme değil iyi olanlar da var ama öyle şeyler duyuyorum ki aman Allahım nedir bu alıp veremedikleri gelinlerle?

ah canım bence bu konuyu kaynana görümce ve çevremizde bize kaynanalık yapmaya çalışanlardan çekenler diye değiştirsek daha geniş olur :1:

Ablam bu konudan muzdarip:1: Kayınvalidesiyle hiç geçinemiyorlar,ablam yine saygısını koruyup alttan alıyor ama nafile..
Ablamın evine gittiğinde,bulaşık deterjanı asla kullanmıyor portakal kabuğuyla yıkıyor yağlı tabakları dahi..:96: Ablam deliriyor tabi.. Bir de ablam 6 aylık hamile yerleri sildirtmiş geçen :41:
Bende yakın bir zamanda evleneceğim,umarım kayınvalidem değişmez,hep böyle iyi kalır :18:

ah canım bence bu konuyu kaynana görümce ve çevremizde bize kaynanalık yapmaya çalışanlardan çekenler diye değiştirsek daha geniş olur :1:

aynen canım kaynananın yetersiz kaldığı noktalarda kaynanayı fitilleyip devreye giren çok sevimli! görümceler var bir de :)

Ablam bu konudan muzdarip:1: Kayınvalidesiyle hiç geçinemiyorlar,ablam yine saygısını koruyup alttan alıyor ama nafile..
Ablamın evine gittiğinde,bulaşık deterjanı asla kullanmıyor portakal kabuğuyla yıkıyor yağlı tabakları dahi..:96: Ablam deliriyor tabi.. Bir de ablam 6 aylık hamile yerleri sildirtmiş geçen :41:
Bende yakın bir zamanda evleneceğim,umarım kayınvalidem değişmez,hep böyle iyi kalır :18:

inşallah değişmez ama genellikle evlendikten sonra evrim geçiriyorlar. ben nişanlıyken kayınvalidem gözümde kanatsız melek gibiydi herşey toz pembe geliyordu ama evlendikten hemen sonra değişti herşey. inşallah seninki istisna olur :)

düğün arifesindeyim sürekli ya sabır çekiyorum
paralarının hepsini yemek ve davetiye yanında verecekleri hediyeye harcıyorlar
eşyamızın çoğunu benim babam aldı geri kalanı biz taksitle aldık
parası olmasa asla laf etmem ama olup da millete gösteriş için harcamaları beni deli ediyor
ona ayrılan parayla bize neler alınırdı neler.......
bir de ikide bir düğün salonu tutmaya gerek yoktu diyor
şehir yerinde evin önünde köy düğünü olmalıymış:1:
şehire geleli yıllar olmuş 1 gr değişmemiş yani özünü kaybetsin demiyorum ama hiç bi gelişme yok maşallah
gelin başı için kuaför bile gereksiz onun için yani ne kadar geride kalmış anlarsınız :9:
iyi ki aynı şehirde yaşamıcaz:27:
nikah düğünden bi kaç gün önce olmalıymış salonda değil
ama nişanlım onun dediği hiçbişeyi takma çünkü biz ne istiyorsak o olacak diyor
o anca tüm köylüsüne yemek dağıtsın davetiye yanında hediye versin
oğlu taksitle ev eşyası alıyo umrunda değil
aslında herseyi nişanlımın karşılaması işime geliyo onun dediğini duymamazlıktan gelip istediğimi alıyorum:21:
genelde kaynanam iyi insandır ama düşüncesizliği ve geri kafalı olması bana batıyo
kaynanalar uzak olsun:ssz:

parası olmasa asla laf etmem ama olup da millete gösteriş için harcamaları beni deli ediyor
şehire geleli yıllar olmuş 1 gr değişmemiş yani özünü kaybetsin demiyorum ama hiç bi gelişme yok maşallah
gelin başı için kuaför bile gereksiz onun için yani ne kadar geride kalmış anlarsınız :9:
aslında herseyi nişanlımın karşılaması işime geliyo onun dediğini duymamazlıktan gelip istediğimi alıyorum:21:
genelde kaynanam iyi insandır ama düşüncesizliği ve geri kafalı olması bana batıyo

Davetiye yanında hediye mi? İlk defa duyuyorum:27:
Nikah düğünden önce olsun diyodur çünkü bildiğim kadarıyla tuzlu oluyomuş salona gelmesi memurun:1:
Boşver siz yapın ki yarın öbür gün için ağzına laf vermemiş olursunuz

görüşmüyorum ee bu sebebtende bişey çektiremiyor ama eline fırsat çekse ne yapardı bilmem pasif değidir hanımefendi lakin bende pek sakin sayılamam ama hiçde tartışmışlığım yoktur

Konu, icerigi nedeniyle ilgili başlığa tasinmistir.

Davetiye yanında hediye mi? İlk defa duyuyorum:27:
Nikah düğünden önce olsun diyodur çünkü bildiğim kadarıyla tuzlu oluyomuş salona gelmesi memurun:1:
Boşver siz yapın ki yarın öbür gün için ağzına laf vermemiş olursunuz

Bende nişanlıma paradan dolayı söylüyo galiba annen dedim ama o memurun salona gelmesi gerekiyorsa gelecek kimse buna karışamaz dedi. İyi ki annesinin lafıyla iş yapmıyo yoksa ilişkimiz çok yıpranırdı :31:

benim düğünümde kaynanamın dıdısının dıdısı akrabaları köylüleri yüzünden hiç istediğim gibi olmamıştı sırf kaynanamın akrabaları 500 kişi falandı berbat bi düğündü bütün sülalem kaç ay geçti hala ayıplıyorlar. biz bütün eşyalarımızı düğün masraflarımızı eşimin kendi birikimden karşııladık benim ailemin de çeyizimde çok büyük katkısı oldu onlar tek bir eşya da bile yardım etmemelerine rağmen şimdi gelip benim evim benim malım oğlumun evi deyip evimdeki herşeyin kendi istediği gibi olmasını istiyor ve diretiyor. evime girene çıkana herşeye burnunu sokuyor herşeyde bi tadsızlık yapıyor. yani size maddi olarak katkıta bulunmamış olmaları maalesef herşeye burunlarını sokmalarına engel olmuyor...

görüşmüyorum ee bu sebebtende bişey çektiremiyor ama eline fırsat çekse ne yapardı bilmem pasif değidir hanımefendi lakin bende pek sakin sayılamam ama hiçde tartışmışlığım yoktur

ah keşke benim de daha az görüşme şansım olsaydı, belki daha normal ve huzurlu bi hayatımız olurdu

istersen kendi sınırlarını belirleyebilirsin bu senin elinde kimse kendini hakim sanmamlı senin evinde ben saygı duymak zorundayım hep böyle düşündüm ama saygı görürüsem ver ver nereye kadar o küçük sus o büyük sus ee dilsiz olalım bari ev benimse herkes haddini bilecek bu ara ben ii davranırsa kii ilk zamanlar eh ii sayılırdı canımı veririm oturtacak yer bulama evimde ne yedirsem ne içirsem diyee pervane olurdum ama niyet bozlunca işler değişir bi daha zor adım atar benim eve ee kendi eseri gurur duymalı

benim düğünümde kaynanamın dıdısının dıdısı akrabaları köylüleri yüzünden hiç istediğim gibi olmamıştı sırf kaynanamın akrabaları 500 kişi falandı berbat bi düğündü bütün sülalem kaç ay geçti hala ayıplıyorlar. biz bütün eşyalarımızı düğün masraflarımızı eşimin kendi birikimden karşııladık benim ailemin de çeyizimde çok büyük katkısı oldu onlar tek bir eşya da bile yardım etmemelerine rağmen şimdi gelip benim evim benim malım oğlumun evi deyip evimdeki herşeyin kendi istediği gibi olmasını istiyor ve diretiyor. evime girene çıkana herşeye burnunu sokuyor herşeyde bi tadsızlık yapıyor. yani size maddi olarak katkıta bulunmamış olmaları maalesef herşeye burunlarını sokmalarına engel olmuyor...

benimkiler ilerde ne yapar bilmem ama şimdi nişanlım herşeyi kendi parasıyla aldığı için onları hiçbişeye karıştırmıyor
sonuçta annesi babasıdır gelsinler istedikleri kadar dursunlar benim için sorun değil

evlendikten sonrada karışmaya çalışsalar bile nişanlımın cevabını vereceğine inanıyorum ki ben de söylerim çok rahatsız olursam
şimdiden bile düğün alışverişinde hiçbişeye karıştırmadım ne beğendiysek onu aldık zaten babam ve nişanlım ödedi parayı onlar seyirci kaldılar
ne de olsa masrafları çok yani yemek vercekler davetiye yanında hediye vercekler bu ev eşyasından daha önemli onlar için :ssz:

şuan sadece lafta kaynanam söylüyor şunu şöyle bunu böyle yapalım diye ama dediklerinden bir tanesi bile yapılmış değil
babası zaten hiçbişeye karışmaz ne istiyorsanız onu yapın der
adam para konusunda da yardım etmek istiyordu ama kaynana işte evin maddi yönetimi onda, kocası kazanır o harcar:ssz:

tuaf gelebilir ama ben hep görüşmek istemişimdir ama sağolsunlar bu durum kendi eserleri

canım görüşmek istenilir ilk zamanlar ben onlardan daha çok istiyordum evime gelsinler elimden gelenin fazlasını yapayım onları en iyi şekilde ağırlıyayım. ve yaptımda haftanın en az 3 günü bendeydiler kaynanam görümcem görümcemin 3 tane ufak çocuğu var tabiri caizse evimin yeni eşyalarımın içine ettiler asla gözüme gelmez böyle şeyler. ve ben ilk zamanlar gerçekten çok severek ve isteyerek yaptım ne yaptıysam çünkü benim ailem yaşadığımız şehirde değil burda ailemden hiçkimse yok ve onları kendi ailemin yerine koydum. ama bütün çabalarıma içtenliğime rağmen evime gelip arkamdan millete yok gitmiyoruz bizi hiç çağırmıyor dediklerini duyunca herşey hayal kırıklığı oldu. yoksa ben evime gelip hereşeye burunlarını sokmalarına bile iyiliğim içindir bilmemne diye kendimce bi kılıf uydurmuştum. şu andada gelip gidiyorlar ama haftada 3 değilde 1 dir. şimdi zaten sülalaeyi ayağa kaldırmışlar oğlumuz evine girmiyoruz diye. gerçekten herşey kendi eserleri 3ü 1e indirdiler bu azimleri devam ederse ilerde yüzlerini bile görmek istemicem. insanı zorla haktan çıkartıyorlar.

benimkiler ilerde ne yapar bilmem ama şimdi nişanlım herşeyi kendi parasıyla aldığı için onları hiçbişeye karıştırmıyor
sonuçta annesi babasıdır gelsinler istedikleri kadar dursunlar benim için sorun değil

evlendikten sonrada karışmaya çalışsalar bile nişanlımın cevabını vereceğine inanıyorum ki ben de söylerim çok rahatsız olursam
şimdiden bile düğün alışverişinde hiçbişeye karıştırmadım ne beğendiysek onu aldık zaten babam ve nişanlım ödedi parayı onlar seyirci kaldılar
ne de olsa masrafları çok yani yemek vercekler davetiye yanında hediye vercekler bu ev eşyasından daha önemli onlar için :ssz:

şuan sadece lafta kaynanam söylüyor şunu şöyle bunu böyle yapalım diye ama dediklerinden bir tanesi bile yapılmış değil
babası zaten hiçbişeye karışmaz ne istiyorsanız onu yapın der
adam para konusunda da yardım etmek istiyordu ama kaynana işte evin maddi yönetimi onda, kocası kazanır o harcar:ssz:

canım gelip istedikleri kadar dursunlar normalde bu zaten sorun değil. gelip benim evimde kalmaları için maddi bir destek yapmış olmaları gerekmez elbette oğullarının evi gelip gitmek en büyük hakları. ama amalar var işte inşallah senin amaların olmaz tabi .

bende eşyalarımın hepsini kendim seçtim mobilyalarım beyaz eşyalarım herşeyin en güzelini aldım oh iyi yaptım. nişanlıyken eşim kendi birikiminden karşıladığı için karışmıyorlar gibi gözüküyordu ama evlendikten sonra o konudada içlerini döktüler. ne gerek varmış bu kadar şeye bilmemne 8 ay olacak hala söyleniyorlar. evimizde yediğimiz içtiğimizin bile hesabını yapıyorlar herşeyi bilmek istiyorlar. hayır sizene yani sırf çingenelikten benim kendime aldığım bir gömlek bile onların gözüne gelir ama görümcem özel ünüversitede pahalı restorantlarda her mevsim gardrobunu yeniler. yani öyle görmemiş falan da değiller durumları gayet yerinde ama gelin yapınca göze gelir. yani onların parasıyla da değil ha durumları iyi olmasına rağmen dediğim gibi tek kuruş katkıları olmadı. ha ama eşim bunca senedir çalışıyor ailesinin onun maaşına ihtiyacı olmadığı için birikim yapabilmiş o konuda hakları var. zaten konu para da değil yardım etmişler ya da etmemişler o da değil yardım etmiş olsalardıda evime gelip bütün düzenime karışma hakkını kendilerinde bulmaları saçma. bizim evimiz bizim oğlumuz devamlı bu cümle ağzında.. sebepte henüz hazmedemediler oğlu artık evlendi ben olmasam bu ev bi haltlarına yaramıcak idrak edemiyolar hala ev eşya peşinde gerizekalılar

ya mesela benim yengemde 1 senelik evli onun ailesi de burda oturuyor o gelmişti geçenlerde buraya ben de evime davet ettim kaynanam bunu duydu çıldırdı. yengem nasıl avime gelmiş. e be vijdansız zaten burda kimsem yok aylardır evliyim ailemden kimse evime adım atmamış, yengem gelmiş 1 gün evime bu mu geldi senin gözüne. ama sen haftada 1 kere gelince az geliyo oğulumun evi gitmiyorum girmiyorum diye ortalığı ayağa kaldırıyorsun.

ya mesela benim yengemde 1 senelik evli onun ailesi de burda oturuyor o gelmişti geçenlerde buraya ben de evime davet ettim kaynanam bunu duydu çıldırdı. yengem nasıl avime gelmiş. e be vijdansız zaten burda kimsem yok aylardır evliyim ailemden kimse evime adım atmamış, yengem gelmiş 1 gün evime bu mu geldi senin gözüne. ama sen haftada 1 kere gelince az geliyo oğulumun evi gitmiyorum girmiyorum diye ortalığı ayağa kaldırıyorsun.

ne denir ki seninkilere örf adetlere göre sana gelen misafire onunda hoş geldine gelmesi lazım yemeğe almalı yengeli sıkılmayın bigünde bende yemekte görüşelim ee bunlar hayalden öteye gitmez sanırım yazık tatlıyken bu hale gelmek kötü gerçi siz hala ii sayılırsınız iilikle olsa nerrde ama ikdidar savaşı sanırım gelin kaynana arasındaki oğlunu bi birey olarak göremiyorlar

ne denir ki seninkilere örf adetlere göre sana gelen misafire onunda hoş geldine gelmesi lazım yemeğe almalı yengeli sıkılmayın bigünde bende yemekte görüşelim ee bunlar hayalden öteye gitmez sanırım yazık tatlıyken bu hale gelmek kötü gerçi siz hala ii sayılırsınız iilikle olsa nerrde ama ikdidar savaşı sanırım gelin kaynana arasındaki oğlunu bi birey olarak göremiyorlar

valla ben eskiden herşeyde bir iyi niyet aramaya çalışıp kendimi teselli etmeye çalışıyordum ama yok artık neresinden baksam pek bir iyi niyet göremiyorum. benim yengemin annemin evime gelmesi yanlışsa o neden çırt pırt kızının evine gidiyor, kızı her gün onun evinde. ben görümcemin evine kaç kere gittim, madem benim yengemin gelmesi onların adetlerinde ters aynı adetlerin kızı içinde geçerli olması gerekmez mi.. ben artık Allaha havale ediyorum. Allah ıslah etsin.

Back
X