kaynanalarınızın davranışları nasıldı nasıl oldu ?

Evlenmeden önce canım kızım canciğer kuzu sarması ama evlendikten sonra resmen gerçek yüzünü gösterdi böylece bazı insanların çift kişilikli olduğunu anladım ama birisinin yanında gene canım yavrum birisi gidince bambaşka bir insan oluveriyor bir komşumuza anlatmaya çalıştım sen yalan söylüyorsun hiç anlattığın gibi birisi değil dedi çenemi tuttum içime attım oturdum alıştım artık içine girmeyince anlayamıyorsun

bende nişan arifesindeyim erkek arkadaşımla 2 yıldır beraberiz ve bunun son 1,5 yılını kaynanamı tanıyor olarak geçirdim hafta sonları ziyaretine gideriz,bütçesebebiyle aynı aparmanın giriş katını satın alabildik ancak,(çok şükür)evlendiğimizde oturmak için,müstakbel kayınvalidemlerde yardım etti ve siz yeni evlisiniz girişte ben otururum siz benim evde oturun dedi,daha nişan bile olmadanda alt kata taşındı...şimdiye kadar hiç problem yaşamadık,bu davranışıda beni çok onure etti,bilmiyorum evlilikten sonra ne olur,aynı apartmanda olmanın dez avantajları olur mu tavırlarda değişiklik olur mu bilmiyorum,umarım olmaz,herkesin kayınvalideleri ile sorun yaşamamalarını diliyorum...

bende nişan arifesindeyim erkek arkadaşımla 2 yıldır beraberiz ve bunun son 1,5 yılını kaynanamı tanıyor olarak geçirdim hafta sonları ziyaretine gideriz,bütçesebebiyle aynı aparmanın giriş katını satın alabildik ancak,(çok şükür)evlendiğimizde oturmak için,müstakbel kayınvalidemlerde yardım etti ve siz yeni evlisiniz girişte ben otururum siz benim evde oturun dedi,daha nişan bile olmadanda alt kata taşındı...şimdiye kadar hiç problem yaşamadık,bu davranışıda beni çok onure etti,bilmiyorum evlilikten sonra ne olur,aynı apartmanda olmanın dez avantajları olur mu tavırlarda değişiklik olur mu bilmiyorum,umarım olmaz,herkesin kayınvalideleri ile sorun yaşamamalarını diliyorum...

inşallah aranız hıc bozulmasın boyle devam etsın :nazar: :nazar: :nazar:

eski kayınvalidem ilk zamanlar her hafta Bize gelirdi Börekler çörekler yapardi, anneme Burcu artık Benim Bi kızım derdi, nişan oldu çok değişti.. ama Bende de hata var çok toydum çok saftım, çok alttan aldım, saygı ayrıdır Ben saygıyı geçtim köleliğe terfi ettim.. Bütün evini temizlemeler, el pence divan annecim Bişeye ihtiyacınız var mı demeler.. o melek giBi kadın gitti ( adı da melekti zaten ) şeytan geldi şeytannn =)))) Ben Allah için yaptım gerçi pişman değilim ayrıldık gitti Bitti, ayrılırken de Bana oğlumdan iyisini Bulamicaksın dedi.. sağ olsun =))) hata oğlunda olduğu halde sen kadın olamazsın erkeğin Bi hatasında Böyle yüzük atarsan senden Bi halt olmaz dedi.. oğlunun yaptiği hata Bana sokak ortasında tokat atmaktı =)) gerçi kendisi öyle görmüş, dayak yemiş aldatılmış ama erkeğine sadık kalmış (!) ona göre kadın Böyle olurdu.. ona göre kadın demek köle demekti, ona göre kadının sesi çıkmamalıydı, olaBilir erkeği sinirlenip onu dövmüşse ne vardı Bunda ? =)) klasik Ben cefakar anadolu kadınıyım triplerindeydi ve kimseyi Beğenmezdi, artık devrin değiştiğini Böyle olmaması gerektiğini asla kaBullenmezdi.. eğer evlenseydim kendine Benzetirdi Beni çünkü çok Baskın Bi karakteri vardi kesin kendisine Benzerdim =)))

işler ciddiye binmeden de tanıyordu kayınvalide beni aman kızım canım kızım yere göğe koyamazdı beni aman ne iyi kadın diyordum sonra nişanlanmaya karar verdik hafiften acayipleşmeye başladı hali tavrı nişandan sonra bir süre her istediğini yaptırmaya kalktı ben de yapmayınca birden 180 derece döndü hanımefendi

valla kendi bilir oğlu benim arkamda olduğu müddetçe kayınvalidem dışardan ne yaparsa yapsın sinirleniyorum tabi sinirlenmem mi ama artık takmamaya karar verdim vız gelir tırıs gider

hocam, siz işi çözmüşsünüz :46: tavsiyelerinizi dikkate alacam =)

Estağfirullah. Tavsiyeler basit görünebilir ama hepsi tecrübe edilmiştir ve çok anlam taşır. Mesela onları tanımadan çok iyi olma, senin sevdiğin evlenceğin erkeğin annesi ailesi tabi ki çok önemliler ben de eşimi seviyorum ailesini de severim diye düşünüyordum. Gereksiz yere başlarda çok iyi oldum. Kızkardeşi yanıma geldi kendi kızkardeşime ne aldıysam ona da aldım, ablasının çocuğu oldu hediyesini gönderdim, eşim o zamanlar çalışmıyordu benim maaş kartım ondaydı istediği gibi harcadı, ailesinin kirasını vs bile ödedi, daha hiçbirini tanımıyordum benim maaşımdan para bile gönderdi. Hiçbirini sorun etmedim çünkü kendi ailem gibi görüyordum. Ama içlerine girince öyle olmadığını öğrendim. Yeni yeni ben de çektim kendimi. Çok rahat kendime istediğimi alabilecekken almayıp sıkıntı çektim ama bildiler mi hayır. O yüzden artık kendimi düşünüyorum gidiyorum istediğimi alıyorum. Karşındaki iyiyse sen iyi olunca aaa ne kadar iyi der ama kötüyse sen iyilik yaptıkça aaa biz ne kadar iyiymişiz diye düşünür.
Mesela evlerine gittin her işlerini yaptın, seni hizmetçi gibi görmeye başlarlar. O yüzden herşey kararında güzel, baş köşeye kurulup elini işe sürme demiyorum ama kendini fazla kullandırma bilmezler kendi değerini düşürürsün.
Sana bir laf söylediklerinde içinde biriktirme karşılığını ver sonra dolup dolup eşine anlatırsan direk savunmaya geçer, sen kötü olursun.
Bir de diğer mesajımda belirtmeyi unutmuşum eşinin ailesine asla ve asla kendi aileni kötüleme. Onlar hakkında asla olumsuz bir şey anlatma.

Son düzenleme:
10 yıllık geliniyim elektrikli süpürgesini bile görmedim henüz :1:
Hiç bir işini yapmam ki yapılması gerekiyorsada kendisi yapsın sabaha kadar oturup akşama kadar yatıyor...Kendime asla gündelikçi muamelesi yaptırmam zira kendileri buna çok müsaittir.
Kesinlikle mesafe esas tır ilişkimizde ,çok sık gitmiyorum ortalama ayda 1 yada 2 aynı şehirde yaşamamıza rağmen.
İlk zamanlarda onların yüzü gülünce benim de yüzüm gülerdi .....ne toymuşum ....
Şimdilerde ise ben gülersem onların yüzü gülüyor:68:

Gelin kayınvalide arasındaki ilişki bence karsılıklı olmalı..........ne ekersen onu biçersın...............sevgi ekersen karsılıgında da sevgi bulruz:(keşke hepimiz her zaman bu şekılde duşunünerek davransak hayat ne kadar guzel olurdu:D

kaynanam nişanlılık dönemimde sessiz sakin duruyordu. hatta evliliğimin ilk 6 ayında da çok iyiydi. ne oldu anlamadım alıştı herhalde bana. ne yapsam memnun değil. yemeklerime karışıyor. eltilerimin yanında laf sokuyor. inatlaşıyor benimle. görümcem bile değişti. dünyalar iyisi görümcem artık hiç çekinmeden laf sokuyor şaka mı yapıyor ciddi mi söylüyor anlamadım ama benim kalbim çok kırılıyor. ben sesimi çıkarmıyorum. Allah kısmet ederse seneye kendi evime çıkıcam. o zaman fazla görüşmiycem onlarla. bi de kaynıma kızkardeşimi istiyorlar. rüyalarında görürler anca :63:

Gelin kayınvalide arasındaki ilişki bence karsılıklı olmalı..........ne ekersen onu biçersın...............sevgi ekersen karsılıgında da sevgi bulruz:(keşke hepimiz her zaman bu şekılde duşunünerek davransak hayat ne kadar guzel olurdu:D

ah be canım ben de öyle sanırdım ama öyle değilmiş. ben ses etmiyorum yüz göz olmamak için. kayanamın etrafında dönüyorum hasta ve yaşlı olduğu için ama aynısını görmüyorsun. minyon tipliyim. her işi yapıyorum ama kaynanam memnun değil. sürekli bir diğer kaynım için "bir gelin getiricem boylu poslu, halı silkelesin, yorgan açıp diksin, halı yıkasın" diye söylenip duruyor. git o zaman köyden bi tane getir diyorum ben de. ben hiç öyle işler yapmadım yapamam da. eşimin durumu iyi veririm parasını yaptırırım bunları. yok ama bunları yapamayan kadın kadın değilmiş. laflarına karşılık vermiyorum aramızdaki saygı kaybolmasın diye. o da sesimi çıkarmadığımı görünce susuyor. çok zor çooookkkk...

kızlar bana dıyınkı benım kaynanam evlenmeden şöyle yapıyodu bunu dıyodu evlendım şöyle oldu ayagımı denk almak istıyorumda o yuzden yardım rica ediyorum gıbı düşünun :27:

mrb benimki evlenmeden önce bize gelmişti seni kimse rahatsız etmez diye bir hayli nutuk atmıştı şimdi herşeye burnunu sokmak isitiyor.evimin bahçesine diktiğim ağaca kadar karışıyor. kızları var bende ona sürekli sen kızlarına nasıl davranılmasını istiyorsan öyle davran bana diyorum zaten o biraz frenliyor yoksa herşeye burnunu sokmaya bayılır..................

Oyle yanılıyorsun kı!
Ektıgım sevgıyı bıcecek olsaydım, bugun hasat toplamaktan yorgun duserdım.

Arkadaşlar benim kayınvalidem, biz eşimle ilk görüşmeye başladığımız zaman onun ailesinden tanıştığım ilk insandı. Devamlı gülümsemeler güzel güzel cümleler kurmalar kısacası yağlama ballama yapıyodu. Ne zaman evlendik evimize gidip gelmeye başladı. Herşey o zaman değişti. Herşeye burnunu sokmaya çalışıyor, herşeyden haberdar olup evi kendi yönetmek istiyor. Bende azıcık tavrımı koymaya başlayınca hemen benden daha kötüü olmadı. Size tavsizyem ilk baştan itibaren bi mesafe koyun, asla kendi annenizmiş gibi görmeyin. İnanın daha sağlıkı olur. Hep alttan al, sözüne karşılık verme sonradan çok fena oluyo....

çok güzel bayıldım yorumunuza......................ne derler iyi iyidir kötü kötüdür senin iyi olmanla karşındaki iyi olmuyor içinde olacak:..........................

Tesekkur ederım.
Ben bunu tecrube ederken, cok uzuldum.
Hâlâ uzuluyorum, hâlâ ıcım acıyor, hâlâ ıyı olmaya gayret edıyorum.
Ama ınan, oyle ınsanlarla karsı karsıyayım kı!
Yaptıgım ıyılık gorunmuyor.
Benım mutevazılıgım karısında, onlar daha da kıbırlenıyor.
Delırıyorum, cıldırıyorum.

Tesekkur ederım.
Ben bunu tecrube ederken, cok uzuldum.
Hâlâ uzuluyorum, hâlâ ıcım acıyor, hâlâ ıyı olmaya gayret edıyorum.
Ama ınan, oyle ınsanlarla karsı karsıyayım kı!
Yaptıgım ıyılık gorunmuyor.
Benım mutevazılıgım karısında, onlar daha da kıbırlenıyor.
Delırıyorum, cıldırıyorum.

ne güzel yazmışsın canım tecrübeler ne kadar acı iyi olmaya gayret ettikçe onlar karsında şekilden şekille girip her gün yeni biri olarak cıkıyor karşına yaptığın iyilikler sonradan seden değil de onların iyiliğinden gibi gösteiriliyor bende deliriyorum çıldırıyorum ama nafile sabır

Ben kayınvalidemle ilk kez beni istemeye geldiklerinde tanıştım.
Daha öncesinde telde bir yada iki kez kısa süreli konuşmamız oldu.
Kendisi yanlız olduğu için nişanlıma çıktığımız dönemde bizimle kalsın dedim.
Teldede kayınalideme ne zaman isterseniz gelin başımızın üstünde yeriniz var dedim.

Ama anladım ki iyi niyet her zaman işe yaramıyormuş.Benim iyi niyetime karşılık kayınvalidem nişanlım için sen istanbula kıza para yedirmeye mi gidiyorsun demiş.Şaka gibi ama nişanlım o dönemde zaten çalışmıyordu askerden yeni gelmişdi ve teyzesinde kalkıyordu.Ben annenin yanında kalmalısın dememe rağmen yerim artık burası dedi peki dedim.8 ay boyunca kayınvalidemden maddi manevi hiç destek görmedi nişanlım.Annesine göre pes edicek ve annesinin yanına dönicekdi.Ama öyle olması işe girdi para kazanmaya başladı ve söz için tarih belirledik.

İstemeye gelmem dedi.Nişanlımda sen bilirsin teyzemi alır giderim dedi.Araya büyükler girdi geldi.Anneme yüzük takıldıkdan hemen sonra benim oğlumun benimle kalmakla ilgili sorunu yok evliliğe hazır değil dedi.Şok olduk.Nişanlımda sen nerden biliyorsun sen hiç yanımda yoktun ki dedi.Ben evliliğe hazırım dedi konu kapandı.

Sonrasında yanımızda olmayan insan istde ev kiraladı.Ben nişanlıma söyledim annenle kalman doğrudur dedim aynı evde kalmaya başladılar.Bir sürü masraf yapıldı.Kasımda düğünümüz var daha tek br eşyayı bile almadı.Biz kız tarafı olarak üzerimize düşen herşeyi aldık.Her şeyinde en güzelini yaptık.

En son nişan alışverişinde annemlere görgüsüz diyince,bohça götürmeye karar veripde kayınvalideme söylediğimizde mırın kırın edince bende ipler koptu.Ne zaman iyi yaklaşsam hep bir olumsuzluk gördüm.Beni istemiyor dilede getiriyor.Nişanlımla yan yana otursam bile kadının yüzünün rengi atıyor.

Ama en komiğide nişanımızda gelin masasından kalktığımda nişanlımın yanına oturup başını omzuna yaslamasıydı.Herkes çok ayıpladı.Hani bilsem ki birbirlerine düşkünler yine takılmazdım ama değiller tamamen gösteriş.En acısıda yanlızken farklı davranması başkalarının yanındada kızım kızım diyip sarılmalar öpmeler.

Demem oki en güzeli mesafeli olmak.Ben şanslıyım ki nişanlım bunların hepsinin farkında.Yoksa evlilik düşünemezdim sanırım yada kafayı yerdim.Allahım hepimizin yardımcısı olsun.

ne güzel yazmışsın canım tecrübeler ne kadar acı iyi olmaya gayret ettikçe onlar karsında şekilden şekille girip her gün yeni biri olarak cıkıyor karşına yaptığın iyilikler sonradan seden değil de onların iyiliğinden gibi gösteiriliyor bende deliriyorum çıldırıyorum ama nafile sabır

Sagol canım.

Gercekten haklısın.
Ben bana yapılanları gorur, susardım.
Bır gun, sadece bır gun 'yeter artık' dedım.
Buyuktum, yengeydım, en onemlısı haklıydım.
Ve olanlar oldu.
Belkı de ıyı oldu.
Gercek yuzlerını gordum boylece.

Fakat buna ragmen nıcın uzuldugumu bılmıyorum.

Belkı aılemden uzak oldugum ıcın.
Belkı onu kayınvalıde degıl, anne olarak gormek ıstedıgım ıcın.
Belkı evlatlarının yaptıgı hakaretlere, o da ıstırak ettıgı ıcın.
Belkı bu sehırde yalnız oldugum ıcın.

Bılmıyorum.
Bıldıgım tek sey benım adımlarıma karsılık alamadıgım ıcın uzuluyorum.
Bu duyguyu yenmek ıstıyorum ve basaramıyorum.

Back
X