kaynanalarınızın davranışları nasıldı nasıl oldu ?

Tesekkur ederım.
Ben bunu tecrube ederken, cok uzuldum.
Hâlâ uzuluyorum, hâlâ ıcım acıyor, hâlâ ıyı olmaya gayret edıyorum.
Ama ınan, oyle ınsanlarla karsı karsıyayım kı!
Yaptıgım ıyılık gorunmuyor.
Benım mutevazılıgım karısında, onlar daha da kıbırlenıyor.
Delırıyorum, cıldırıyorum.

Yazdıklarına aynen katılıyorum arkadaşım.
İyilik yap iyilik görürsün derler ama bazen geçerli olmuyor malesef.
Ben hiç unutmam eşyaları aldık ailemle,kayınvalideminde yanına gittim.
Annesi ve babası için bohça hazırlamışdık bunları köye gönderelim diye.
Beni gördü zaten bozuldu.Heralde morali bozuk dedim aldırmadım.
Sonra annesi ve babası için aldıklarımı gösterdim buz gibi bakışlar tepeden bakmalar.
Dersiniz ki oğlunun nişanlısı değilim de yoldan geçen bir kızım.
Hafta sonu ne yaptınız dedi?Bende saf saf anlatıyorum.
Beyaz eşyaları aldık,mutfak eşyalarının hepsini aldık.İşde Battaniye aldık uyku seti aldık.
Durdu tepki yok.Uyku seti neden aldın dedi çala çaputa parar veriyorsun dedi.
Şok oldum neden dedim?Zararlı dedi ben yorgan yaparım dedi.
Oda olur tabi ama alındı bir kere bitsin borçları dedim.Tencere takımı aldım dedim.
Neden aldın kınada getirenler olur dedi.Dedim getirirler ama bunlar gerekiyor.
Nişanlımda kalkalım diye işaret yapıyor.En son dedim bohça getiricez size.
NE gerek var dedi bizde düğünde verilir dedi.Bir kere bile evine davet etmedi ailemi.
Bohçayla ilk kez gidicekdi ailem.Güya bizim için ev tuttu.Ama asıl amaç varlığını belli etmekdi.
Ordan çıkdık ben başladım ağlamaya.Sevinmesi gerekir helal olsun kıza biz daha hiç bir şey alamamışken herşeylerini almışlar borçlarıda bitiyor diye.Erkek tarafına düşen eşyalarıda nişanlımla biz alıcaz taksitlerinide biz ödicez.Ne kadat iyi olursan ol yaranamıyorsun.Ki ben ev yat kat takı hiç bir şey istemedim.Bir güler yüz bile çok görülüyor.Demek ki bizimde kısmetimiz buymuş diyorum.Ve nişanlım yanımda olduğu için şükrediyorum.

Nişanlıyken pek sık görüşmememize rağmen hoşlanmamıştım. Evlendim gene ısınamadım kayınvalideme.

Isınamama nedenlerim kayınvalidemin davranışları. Her konuda çok cahilce davranışları, yorumları oluyor. İstemediğim şeylerde yapmam için çok zorluyor ısrar ediyor. Nişanlıyken de böyleydi, evliyken daha da arttı.

kızlar biraz önce kaynanamı aradım edıkı dün akşam kayınpederınle oturuyoduk dedmıskı ona seneye oglunun torunlarını seversın kızlarınkını unutursun oda gulmus bunu anlatıyor hamıleyken ben sana hiç iş yaptırmam falan dıyor laflara bak laflara dedım içimden Allahım ya saf sanıyor heralde benı :27: :27: :27: inanmadım hıc burda yazılanları okudukca hıh :51: :51: :51:

Yazdıklarına aynen katılıyorum arkadaşım.
İyilik yap iyilik görürsün derler ama bazen geçerli olmuyor malesef.
Ben hiç unutmam eşyaları aldık ailemle,kayınvalideminde yanına gittim.
Annesi ve babası için bohça hazırlamışdık bunları köye gönderelim diye.
Beni gördü zaten bozuldu.Heralde morali bozuk dedim aldırmadım.
Sonra annesi ve babası için aldıklarımı gösterdim buz gibi bakışlar tepeden bakmalar.
Dersiniz ki oğlunun nişanlısı değilim de yoldan geçen bir kızım.
Hafta sonu ne yaptınız dedi?Bende saf saf anlatıyorum.
Beyaz eşyaları aldık,mutfak eşyalarının hepsini aldık.İşde Battaniye aldık uyku seti aldık.
Durdu tepki yok.Uyku seti neden aldın dedi çala çaputa parar veriyorsun dedi.
Şok oldum neden dedim?Zararlı dedi ben yorgan yaparım dedi.
Oda olur tabi ama alındı bir kere bitsin borçları dedim.Tencere takımı aldım dedim.
Neden aldın kınada getirenler olur dedi.Dedim getirirler ama bunlar gerekiyor.
Nişanlımda kalkalım diye işaret yapıyor.En son dedim bohça getiricez size.
NE gerek var dedi bizde düğünde verilir dedi.Bir kere bile evine davet etmedi ailemi.
Bohçayla ilk kez gidicekdi ailem.Güya bizim için ev tuttu.Ama asıl amaç varlığını belli etmekdi.
Ordan çıkdık ben başladım ağlamaya.Sevinmesi gerekir helal olsun kıza biz daha hiç bir şey alamamışken herşeylerini almışlar borçlarıda bitiyor diye.Erkek tarafına düşen eşyalarıda nişanlımla biz alıcaz taksitlerinide biz ödicez.Ne kadat iyi olursan ol yaranamıyorsun.Ki ben ev yat kat takı hiç bir şey istemedim.Bir güler yüz bile çok görülüyor.Demek ki bizimde kısmetimiz buymuş diyorum.Ve nişanlım yanımda olduğu için şükrediyorum.

Benim anlamadiğim nokta ne diye ağlıyor üzülüyorsun güzel arkadaşım Benim.. Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç Takma zehir etme Bu en güzel günlerini.. Saçma sapan insanların saçma sapan tepkilerini neden Bu kadar önemsiyorsun.. kadın Bu güzel günlerinde yanında olup sevincini paylaşmak istemıyor Belli ki, o nasıl duvar giBiyse sen de öyle ol. önem verme üzülme kafana takma canım Benim..Görev icaBı yap yapacaklarını.. Bir görevi yerine getiriyormuş giBi yap...

[/B]
kızlar biraz önce kaynanamı aradım edıkı dün akşam kayınpederınle oturuyoduk dedmıskı ona seneye oglunun torunlarını seversın kızlarınkını unutursun oda gulmus bunu anlatıyor hamıleyken ben sana hiç iş yaptırmam falan dıyor laflara bak laflara dedım içimden Allahım ya saf sanıyor heralde benı :27: :27: :27: inanmadım hıc burda yazılanları okudukca hıh :51: :51: :51:

Genelleme yapma Canım Benim, Belki seninki iyi çıkar. Ben çevremde ne kayınvalideler görüyorum içinde insan sevgisi olduktan sonra gerçekten de sever yanında olur.. hepsi aynı değildir..

Sagol canım.

Gercekten haklısın.
Ben bana yapılanları gorur, susardım.
Bır gun, sadece bır gun 'yeter artık' dedım.
Buyuktum, yengeydım, en onemlısı haklıydım.
Ve olanlar oldu.
Belkı de ıyı oldu.
Gercek yuzlerını gordum boylece.

Fakat buna ragmen nıcın uzuldugumu bılmıyorum.

Belkı aılemden uzak oldugum ıcın.
Belkı onu kayınvalıde degıl, anne olarak gormek ıstedıgım ıcın.
Belkı evlatlarının yaptıgı hakaretlere, o da ıstırak ettıgı ıcın.
Belkı bu sehırde yalnız oldugum ıcın.

Bılmıyorum.
Bıldıgım tek sey benım adımlarıma karsılık alamadıgım ıcın uzuluyorum.
Bu duyguyu yenmek ıstıyorum ve basaramıyorum.

ah canım ah neden üzülüyorsun biliyomusun yaptıklarımın karşılığı bu mu ben ne yaptımda bunları görüyorum annem gibi görmek istedimde o beni bir türlü kabullenemdi gelin olarak değil insan olarak diye çünkü benimde içim de hep bi hüzün var kayınvalidem dizinden amaliyat olmuştu ben beraber 3 geliniz diğerleri hiç gelmedi cocuklarını bahane ettiler annem gibi baktım var ya sonra ne oldu biliyomusun benim yaptıklarım unutuldu da onlar iyi oldu rüzgarda savrulan yapraklar gibi hepsi gitti içim hala acıyor içim hala yanıyor ama geçmiyor içimdeki hüzün geçmiyor

Son düzenleme:
ayers,

Buyuk hata yapıyorsun, mutevazı davranarak.
Sen ne kadar mutevazı olursan, ne kadar fedakar davranırsan onlar o denlı kendılerını ulasılmaz zannederler.
31 yasındayım, cok ınsan tanıdım, tanıdıklarımın %95 i ne kadar mutevazı oldugumu,
yerımde bır baskası olsa neler yapabılecegını soylemıstır.
%5 i ıle ıse son bır kendını ulasılmaz goster, kımı zaman kaprıslerın olsun, bırseylerı begenme.
Boylelerı cok daha kıymetlı oluyor, ınan bana.

ARKADAŞŞŞ;

Sanırım yıne haklısın.
Degmıyorlar ve ben hâlâ ınatla eskısı gıbı olmak ıstıyorum.
Kımı zaman o gunlerı anımsarken buluyorum kendımı, ozlemle...

Sen vazıfenı yapmıssın bu anlamda, gonlun ferah mı? Bunun cevabıdır onemlı olan.
Bugun kıymet bılmemelerı senın canını acıtacak elbette.
Ama, ınan bır gun herkes yaptıgının bedelını odeyecek.

hep soğuktu..
Belki değişir düzelir dedim ama daha beter oldu..
Bende görüşmemekde buldum çözümü..
Baştan nasıl başlarsa öyle gidiyor valla hiç düzelir diye çabalamayın
Kamyonun ön tekeri nereyeyse arka tekeride oraya..

kaynanam nişanlılık dönemimde sessiz sakin duruyordu. hatta evliliğimin ilk 6 ayında da çok iyiydi. ne oldu anlamadım alıştı herhalde bana. ne yapsam memnun değil. yemeklerime karışıyor. eltilerimin yanında laf sokuyor. inatlaşıyor benimle. görümcem bile değişti. dünyalar iyisi görümcem artık hiç çekinmeden laf sokuyor şaka mı yapıyor ciddi mi söylüyor anlamadım ama benim kalbim çok kırılıyor. ben sesimi çıkarmıyorum. Allah kısmet ederse seneye kendi evime çıkıcam. o zaman fazla görüşmiycem onlarla. bi de kaynıma kızkardeşimi istiyorlar. rüyalarında görürler anca :63:

Kusura bakma ama ben laf sokan birinin dünya iyisi olabileceğini sanmıyorum. Benim görümceler de laf sokar ben bazen karşılık veririm bazen vermem, verdiğim karşılık ta sadece onların düşüncelerinin yanlış olduğunu belirten cümleler yoksa kalp kırıcı birşey söylemem. İnan istesem ben de onların zayıf taraflarından iğnelerim, çok güzel laf söylerim ama asla yapmam bunu çünkü Allah korkusu var bende.
Ne demiş Yunus Emre
Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil

Bu arada onlar laf söylediğinde susma daha çok üzerine gelirler, karşılığını ver çat çat.

Son düzenleme:
kızlar anlamak ıstedıgım sey acaba kaynanalarımızın nasıl oldugunu bıle bıle mı evlılıklerımızı yapıyoruz yoksa gercek taraflarını evlenıncemı goruyoruz ıyı veya kötu ayrıt etmeden soruyorum bunu nişanlılık dönemınde gormezlıkten mı gelıyoruz

ben daha onu hiç tanımıyorken eşim çok iyi anlaşacağınıza seni çok seveceğine eminim annem melek derdi :))) tanıdım daha ilk görüşmede anladım hiç melek falan değil . yani nişanlıykende biliyordum ne olduğunu ama benim eşim annesini çok sever o ayrı ama onun ağzına bakıpta huzursuzluk çıkarmaz. çıkarmadıda kaldıki annesiyle kavga ettim evimden çıkın gidin dedim en sonunda bunattılar ki hiç çekemem kim olursa olsun herkes haddini bilecek bilmeyenede bildirirm. neyse 3 ay gitmedim. eşimede dedim gelecek özrünü dileyecek paşa paşa bende lütfedicem affedicem. 2 hafta oldu geldiler özürlerini dilediler bende gittim ondan sonra evine. bana iyi olsunlar ben sonuna kadar yanlarında olayım ama bana kötü olanada çok nemrutumdur. valla anam beni bu kadının çilesini çekeyim diye doğurmadı kimse kusura bakmayacak. bak kızdım akşam akşam yine :60:

Kusura bakma ama ben laf sokan birinin dünya iyisi olabileceğini sanmıyorum. Benim görümceler de laf sokar ben bazen karşılık veririm bazen vermem, verdiğim karşılık ta sadece onların düşüncelerinin yanlış olduğunu belirten cümleler yoksa kalp kırıcı birşey söylemem. İnan istesem ben de onların zayıf taraflarından iğnelerim, çok güzel laf söylerim ama asla yapmam bunu çünkü Allah korkusu var bende.
Ne demiş Yunus Emre
Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil

Bu arada onlar laf söylediğinde susma daha çok üzerine gelirler, karşılığını ver çat çat.

doğru söylüyorsun canım. ama ev içindeyim şimdilik. yüz göz olmak istemiyorum. seneye çıkıcam o yüzden ses etmiyorum. ayda yılda kaç defa görücem ki onları. kaynanam eski kafa. gelinler etrafında olsun. bir adım atıcaklarsa ya da bir iğne alıcaklarsa ona sorsunlar... diktatör gibi bişey :47: görümcem desen eşi çok kötü, çalışmıyor etmiyor açlıktan ölecekler nerdeyse. hep sinirli o yüzden önüne gelene patlıyor. kalbini kırmak istemiyorum ama sabrım da bi yere kadar.

kızlar günaydın

hafta sonu kayınvalıdemın yanına ugradım 5 dakka balkona cıktık komsusu ordan dıyorkı evler cok bıtısık oda balkonda .......... gelının bumu oda he bu basladı guzel benım gelınım tabı guzel olcak sadece oglum bakmıycakya suratına bende bakıcam içimin açılması lazım dedı söyledı söyledı karsılıklı güldüler bende içimden dedımkı yokkkk sakın inanma bak kk dakı kadınların kayınvalıdesıne ayyy kızlar ya burayı okudukca sureklı bır kuşku bır şüphe ne söylese geçiştiriyorum hiç kayle alıp adam gıbı cevap wermıyorum :27: :27: :27:

ayers,

Sen ne kadar mutevazı olursan, ne kadar fedakar davranırsan onlar o denlı kendılerını ulasılmaz zannederler.
31 yasındayım, cok ınsan tanıdım, tanıdıklarımın %95 i ne kadar mutevazı oldugumu,
%5 i ıle ıse son bır kendını ulasılmaz goster, kımı zaman kaprıslerın olsun, bırseylerı begenme.

ARKADAŞŞŞ;

Sanırım yıne haklısın.

Sen vazıfenı yapmıssın bu anlamda, gonlun ferah mı? Bunun cevabıdır onemlı olan.

canım artık ben eskisi gibi olmak istemiyorum ilk günlerimide özlemiyorum hemde hiçççççççç çünkü ben her zaman aynı davrandım onlara onlar benim canımı yaktı ben onlarınki sevdim onlar beni ağlattı ben onların gözlerini sevdim sonra ne oldu ben hasta oldum hemde onlar yüzünden içime attıklarım yüzünden sonra ne oldu biliyomusun ben hastalığımı kullanıyo oldum ilgi cekmek için o yüzden hiçbirşeylerini özlemiyorum onların sadece canımın anası babası kardeşi o kadar ben gelinliği yaparım ama daha fazlasını asla yapmam onlar için

Nişanlıyken de aynıydı evliyiz yine aynı
anlayışlı,çalışkan,süper yemekler yapan ve bana hiç karışmayan bir kayınvalideye sahibim
birbirimizi de çok severiz.Tek sevmediğim yönü övülmeyi ve övünmeyi çok sever mükemmelliyetçi bi tiptir bu yönden zıtız
hiç sevmem herşeyin kusursuz olmasını istemeyi.
Ama tek kusurumuz bu olsun diyorum allah muhabbetimizi bozmasın diyorum...

benim kaynana yalnız olsa onu cekip çeviririm farklı düşüncelerini ortaya çıkartmam ama o görümce yok mu ahh ahh kocasından ayrıldı hay ayrılmaz olaydı :47::47: aman kızın başında iş var diye diye başına iş getirecekler herkes sıkıntı çekiyo da ben onun sıkıntısını çekmek zorunda mıyım laf dokundurmalar iğnelemeler tabi bende ezilmeyi hazmedecek göz var mı o laf deyince bende tam damarına basacak bi laf diyorum sesini bile çıkaramıyo ooohhhh cazgırlığın arsızlığın gözünü seveyim :66::66::66::66:

Benimkisi tam bir melek. Anne-kız, arkadaş gibiyiz çoğunlukla. Ben yine de belli bir mesafe olsun diye dikkat ediyorum ne olur ne olmaz. Ama bazen kendimi tutamıyorum sevgi yumağı oluyoruz. Çok fedakardır. Evime geçen yıl finallerim varken geldi bilerek işimş hafifletmek için. Bana dersten başka bir iş yaptırmadı. Sildi süpürdü temizledi yemek yaptı. Mahcup oldum, yapma dedim dinletemedim.
Ayrıca çok anlayışlıdır. Kendi evindede benimkinde de 9'da odasına gider siz başbaşa kalın evladım der. Bir yere gideriz 50 kere çağırırız gelmez. Yazdan beri kendi evime çağırıyorum yalnız yaşıyor gelsin havası değişsin diye hala ikna edemedim. Finallerim var yardıma gel desem koşa koşa gelir ama.
Çok tatlıdır maşallah diyeyim. İyi niyetini boşa çıkarmam inşallah.
Konu sahibesi size tavsiye ne olursa olsun mesafeyi koruyun ama saygıda da kusur etmeyin. Bir de her şeyinizi anlatmayın. Eğer sizin aranızı bozacak gibiyse şimdiden iyi düşünün

:KK53:kızlar günaydın hepinize

Kaynanasından cekenlere sormak ıstedıgım bır sey var sözlülük nişanlılık döneminde size karşı hal hareket ve tavırları konusmaları nasıldı evlendıkten sonra nasıl oldular çok merak edıyorum yardımcı olursanız sevinirim :KK69:
Vallaha kendı adıma soyluyum çok ıyıydı ama bı evlendım abowww abowki abow ben sustum yuvam oldu sende sus yuvan olsun dedi bana

güya kaynanam beni cok isteyerek aldi ogluna, nisanliyken hic karismazdi, güzel güzel agirlardi.
evlendikten sonra kiskanclik basladi, surat asmalar, ve daima tatminsizlik. Canavar oldu resmen. Hatta onun yüzünden bosaniyorum.

sen sen ol, cok yakinlik gösterme, sakin onunla biseyini paylasma. COk seviyeli davran.
Hemen ge
ayers,

ARKADAŞŞŞ;
Sanırım yıne haklısın.

🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Back
X