• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam 8 yaşındaki kız kardeşimle anlaşamıyor

Kaynanam mı kıskanıyor , kardeşim mi kıskanıyor ?

• Kaynanam ?

• Kardeşim ?

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
merabalar
8 yaşındaki kızkardeşim bana 1 aylığına kalmaya geldi , eşimde ankaraya iş için gidince benle kalması bana destek oldu. Kayınvalidem de çok istemişti gelmesini . Ama geldiğinden beri anlaşamıyorlar . Kızkardeşimi hiçbirşeye tutturmuyor. Sürekli kızıyor ona ve akşamında kızlardeşimi bana şikayet ediyor çok fesat diye .
Diyor bana senin kardeşin kıskanç bizi kıskanıyor diyor .
Kıskanması normal anne çocuk o dedim
Hayır o çocuk değil 23 yaşındaki gibi davranışları var diyor
Yani benm gibi mi dedim
Hayır o çok farklı sen safsın o fesat diyor
E o zman anne sende fesat düşünüyorsun dedim
Büyüdüğünde anlarsın beni kaynanam demişti dersin diyor
Şakayla karışık anne inanamıyorm sana küçük çocuk hakknda neler diyorsun dedim
Bana sen onun hareketlerini görmüyosun dedi
Sen nasl görüyosun anne dedim
Ben görürüm dedi
Sende onun gibi olsan senle anlaşamazdık dedi
Abartıyosun dedim
Abartmıyorm ciddiyim o çok fesat dedi
...
Çok üzüldüm kaynanamın bu şekilde kardeşimden bahsetmesi çok ağrıma gitti . Kardeşimi bi an önce annemin babamın yanına gönderesim geldi. Sizce ne yapmalıyım ? Kaynanm mı kardeşimi kıskanıyor , yoska kardeşşm mi kaynanamı kıskanıyor ?
(Bu arada Kardeşimden en ufak bi şikayet duymadım .)
8 yaşında çocuk ayol ne fesatlığı. onun daha bildiği siz arkanız dönükken çikolata aşırmak falandır. kardeşinizle geçirdiğiniz günlerin kıymetini bilin. kayınvalide sussun bi zahmet koca kadın ne istemiş çocuktan

Kaynım da bizimle yaşıyor. Ben kaynıma hiç eksiklik yapmadm bi kez dahi şikayet etmedim. Ama Benm kardeşm fazla geldi sanırm . Kesnlkle kaynanam kıskanıyor , kaynanam fesat düşünüyor.. Ama saygısızlk edemem az kaldı inşallah ayrı eve çıkacağım..

kaynınizin olduğu yere kardeşiniz i bir daha yatili cagirmayin bence
nolur nolmaz

kaynınizin olduğu yere kardeşiniz i bir daha tatili cagirmayin bence
nolur nolmaz
Kardeşm benmle yatıp kalkıyor. Kaynmla hiç aynı ortamda tek bulunmadılar . Dediğiniz şeyde haklısınz ama dikkat ediyorum..

O yaş insanı , küçük çocuklarda çok bilmişlik dediğimiz lafları sevmez . Bu çocuk hiç terbiye almamış , her şeye karışıyor diye sızlanıp dururlar .

8 yaşında bir çocuğun , mutfağa gitme belki eniştemle özel konuşuyorlardır , ablam sana su getirir düşüncesini , çok yaşına uygun bulmadım bende .

Bunu fesatlık olarak yaftalamakta kaynananızın yaşına yakışmamış .

Söylediği sözler çok art niyetli . Niyeti iyi olsa , amenna . Kimsenin çocuğu ya da kardeşi dokunulmaz değil sonuçta . Tatlı bir üslupla da dile getirebilirdi .

Neyse , ankette çok yersiz bu arada . Saçımı siyaha mı sarıya mı boyatayım sorusu mu bu ?

Kardeşini bu kadının iğneleyici sözlerine karşı koruyamıyorsan , onu eve göndermem daha iyi . Arada sıkıştırıp , çocuğun dengesini sözleri ile bozabilir .

Kaynanaya bak. 8 yaşındaki çocuğu adeta bir ''exorcist'' tarif eder gibi anlatmış.:KK62:

Konuyu okumaya başlamadan evvel başlığı görünce ''Çok yaramaz başımı ağrıtıyor'' filan diyor galiba diye düşünmüştüm. Allah akıl fikir versin.

merabalar
8 yaşındaki kızkardeşim bana 1 aylığına kalmaya geldi , eşimde ankaraya iş için gidince benle kalması bana destek oldu. Kayınvalidem de çok istemişti gelmesini . Ama geldiğinden beri anlaşamıyorlar . Kızkardeşimi hiçbirşeye tutturmuyor. Sürekli kızıyor ona ve akşamında kızlardeşimi bana şikayet ediyor çok fesat diye .
Yani benm gibi mi dedim
Ben görürüm dedi
Abartıyosun dedim
...
Çok üzüldüm kaynanamın bu şekilde kardeşimden bahsetmesi çok ağrıma gitti . Kardeşimi bi an önce annemin babamın yanına gönderesim geldi. Sizce ne yapmalıyım ? Kaynanm mı kardeşimi kıskanıyor , yoska kardeşşm mi kaynanamı kıskanıyor ?
kv herkese bu kadar kolay mı çamur atar?
üstelik 8 yaşındaki bir çocuğa bile.
ayıptır ya.
şımarık vs. hareketleri olabilir.
bilmiyorum okumadım diğer yazdıklarını da
ne görmüş te şak diye etiketliyor çocuğu.
kardeşin fesatsa kv de de en az onun kadar fesat ve kötü kalpli demek ki
bunları zikredebildiğine göre

merabalar
Yani benm gibi mi dedim
Ben görürüm dedi
Abartıyosun dedim
...
kardeşinizi gönderene kadar kaynananızı evine postalayın olsun bitsin.

Ev kaynanamın birlkte yaşıyoruz
üzüldüm o zaman halinize yanlış anlamayın sormak zorundayım çok mu acele bir evlilik oldu neden çenesi dipdiri muhtemelen kendide genç olan bir kadının evine gittiniz..size ev açamayacak bir adamla evlendiniz?aşırı sevgi mi aşk mı kendi ailenizden kaçış mı ,okumadım başka şansım yoktu arkamda ailemde yoktu inanışı mı?
size değil aslında sizi bu pozisyonla evlendirenlere kızgınlığım

Kardeşini neden gönderiyorsun, mümkünse kaynananı gönder hem de öyle gönder ki dönemesin. Kaynanam bana bunları dese oracıkta saygım biterdi ona, koskoca kadın utanmıyor musun küçücük çocukla aşık atıp hakaret etmeye diyemedin mi?

Yaw kendin gitmişsin kaynana evine sığıntı gibi bir de kardeşini çağırmışsın. Kim fesat bilemem de hatalı olan sensin.

Sakın gönderme kardeşini, ne münasebet? El kadar çocuk ayol o, senin kaynananın kafası biraz ters işliyor sanırım.

Benimki de akrabalarıma takılır bazen de anne baba ve kardeş konusunda asla taviz verme bence.

Yok bakın kaynanam anlattı bnu ; geçen akşam ben mutfakta telfnda eşimle konuşuyordum kaynanam da yanıma gelmiş ben farketmedim bile . Kendine çay koymaya gelmiş kardeşim de kayınvalideme sen neden mutfağa gidiyosun ablama seslenseydin o getirirdi sana demiş . Kaynanamın iddiası sizi dinlemeye geldiğimi düşündü dedi . Bende anne saçmalama herzman benden isterdin şmdi kendin alınca çocuk şaşırdı tani uyardı seni dedim . Anlamıyosun dedi . Çok iyi düşünüyosun dedi . Anne kafayı yiyorsun dedim gülerk. Ya kaynanamdan kurtlmama az kaldı . Saygımı bozmak istemiyorm yardım edin ne yapabilirim

Vaayy çocuk fesat değil çocuk çok akıllı ve kaynana fesat. Bence de dinlemeye gelmiş. Belki de sessiz sessiz geldi halinden de anlaşılıyor olabilir. Kardeşe yakalanmış. Çocuk belki anlamadı bile öylesine söylemiş olabilir. Ama kaynana suçluluk psikolojisi ile kendini kötü hissediyor olabilir. Sen gerçekten saf bişeysen kaynan evde senin kardeşe yakalanıp durmaktan ya da yakandigini sanmayın yorulmuş olabilir.

Yaw kendin gitmişsin kaynana evine sığıntı gibi bir de kardeşini çağırmışsın. Kim fesat bilemem de hatalı olan sensin.
O zman evlenirken söyleseydi onla yaşayacağımı da kabul etmeseydim bana ayrı yaşayacaz demişti . Eşimle çinden gelmek zorunda kalınca mecburen kaldm onla . Ayrıca kendisi istedi onla kalmamızı. Benm hatam ne pardon ? Mecbr kalmam mı ? Kardeşimi çağrmamı da kaynanam istemişti bu ayrıntıyı da iyi okuyın!

Soruyu kaynanam mı kardeşim mi diye algılayıp direk tabiki de kardeşim diye cevapladım ama soru başkaymış. O cevap yanlış oldu. Değiştir seçeneği de çıkmıyor.

Kusura bakmayın ama anketteki soruyu soruyorsanız bile kaynananızdan bir farkınız kalmıyor. 8 yaşında çocuk yani.

konuyu okumadan önce dedim ki yaramazlık yapıyor herhalde çocuk hiperaktif falan dedim. okudukça şok oldum. 8 yaşaındaki çocuk ne kadar fesat olabilir ki. en çok harçlık bana olsun der, dondurmanın büyüğü benim olsun der, benim istediğim filme gidelim der o kadar.
kayınvaliden ruh hastası orası kesin.
şayet kayınvalideyle oturuyorsan kardeşini koru, mazAllah zarar falan verir yoksa da kayınvalideyi yolla sen.

8yaşında bir çocuk ne kadar fesat olabilir yahu, yada fesat olabilir mi ki? Melek daha o... Şimdi ne aşılarsanız, gelecekte onu göreceksiniz. Küçücük çocuğa iyilik güzellikle yaklaşmak gerekir... Art niyetle değil. Kv istemiyorsa söylesin, istemediğini gitsin çocuk, ne diye iftira atıyor ki?

8 yaşındaki çocuğun fesatlığını nerden anlamış acaba
benim yiğenim de 8 yaşında bana hala bebek geliyo
konuşmaları düşünceleri fesatlığın ne olduğunu bilmiyodur bile
allah ıslat etsin böle düşünceli insanları...

Back
X