Kaynanam artık beni delirtecek

zaten esm konusmus cnm bana kalsa soyletmezdım bıle cunku az cok biliyodum bunu yapcagını ama gtmıs konusmus gordu gercek yuzlernı çok üzüldüü

iflas etmişsiniz tekrardan bi iş kurmak zorlamayacak mı
başka yerde çalışmayı denese herkes kendi işinde çalışmıyor sonuçta

maddi anlamda düzene girince tekrardan düşünsün işini kurmayı
ailelerin yardımıyla olmaz ki ayrıca iş kurma için ailemden de para almazdım

çok acil ödemeniz gereken borcunuz varsa alın ama yeniden iş kurmak için almayın ya ters giderse iflas ederseniz ne olacak

İnsanlara kızmışsın buna mı takıldınız diye ama inanın en çok o nokta dikkat çekiyor.
Siz ailesi yardım edecek diye mi evlendiniz ? Keşke diğer kısmetleri değerlendirseydiniz.

valla seni çok iyi anlıyorum aynı durum benimde başımda var tabikide onun ailesine güvenip evlenmedim ama insan kendi ailesi yapıpta karşıdaki yapmayınca ister istemez zoruna gidio benim ailem enayimi filan diye düşünüyor hem düğünde hem nişanda her zaman onları düşündüm durumları çok iyi değil diye çok yüklenmedim ama mukafaatı altınlarımın alınması oldu ki hiç sorulmadı bile sorsalardı belki verirdim şuanda sonuç ne biliyormusun 4 aylık evli olmama rağmen 1 kere gittik ve 2 saat oturup kalktık eşimde görüşmüyor ne arıyoruz ne soruoruz ama paraya ihitiyaçları olunca arıolar bizde çok varmış gibi kullanıldığını düşünüosan görüşmeyecen eşinde elbet görecek durumu

eşinizin ailesi yardım etmiyorsa annenizden para neden aldınız.offf bunları bende yaşadım biraz daha farklı ama sen hiç bir şey yapamazsın eşinin halletmesi lazım.kayınvalidene kalkıp bir şey desen belki eşinlede ters düşersin...eşinle konuş ama sakin sakin....

yok cnm bunda iflas etme gibi bi durum ötv işi yanı parasnı dewlet wericek. bana kalsa soluyorum onaa boşwer sende bi işe gr bende giriyim diyee hanı ewızi geçindirriz diyorum ama anlamıyo bıde bide ben yenı amlyat oldum o yuzdende calıştırmak ıstemıyo tek basmada alsam alsam 1.5 mlyar alırım baskasının ışinde dıye ewımız kıra kredı borcumuz war ustesınden gelemeyiz diye bu işi istiyo

İnsanlara kızmışsın buna mı takıldınız diye ama inanın en çok o nokta dikkat çekiyor.
Siz ailesi yardım edecek diye mi evlendiniz ? Keşke diğer kısmetleri değerlendirseydiniz.

yaa bılmiyorum anlatamadım galibaa k. bakmayın ama demek istediğim eşimle tabiki bu soz için ewlenmedım ama ailem eşimi istemedi ben istedim hanı ailemde işi dolayısıyla istemedı yarın ıs olmaz ben dara duserım dıyee aileside buna karsılık bız arkasında durucas 2 maasımız war bırı onları ıdare eder nırı bızı dedii o kadar gzel konusuyodukı smdı bunları yapması çok abes bız onlardan hıc kısmadık

ailemden aldım çnküü eşimi çaresiz görmeye dayanamıyorum annemdende ben ıstemedım kendılıgınden werdı

cnm görüşmeme imkanım yok aramızda ıkı adım war

ev mağdem kira başka bi yere taşının o zmn sorun çözülür hem çok müdahale edemezler hemde siz görmemiş olursunuz ben öyle yaptım çokta iyi oldu

öncelikle ben evliyim ve kayınvalidemle de Allah a şükür iyi anlaşırım, iyi anlaşmamın tek sebebi ondan birşey beklememem ve onun da benden birşey beklememesidir, ne ben onun istediği gelin formatına uymak zorundayım ne de oğluyla evlendim diye o beni besleyip büyütmek zorunda, sınırı bilirseniz bu kadar üzülmezsiniz bence, bir de eşinizi sevmiyorsunuz demedim ama daha iyi kısmetlerim vardı gibi bir cümleyi konuyla alakasız ve basit bulduğumu söyledim
benim başıma gelenler sizin başınıza gelseydi hapishanede olurdunuz muhakkak, eşimin değil kendi öz akrabalarımın haksızlıklarına uğradım üstelik yardım meselesi değildi annemin cenazesinde evdeki altınlarını çalan ve emanet diyip vermeyen miras konusunda yaşımız tutmadığı için yıllarca hakkımızı vermeyen ve her yıl vereceğim diyerek kandıran akrabalarım var ve annesizdik biz şükür büyüdük okuduk evlendik; hiçbirini mahkemeye verme lütfunda bile bulunmadım Allah ından bulsun hepsi; bu yüzden kayınvalide bedduanız beni sarsmaz, insanların ne denli acımasız olduğunu biliyorum özellikle 3 kuruş para için köpek olanları çok gördüm ben aç da kalsam Allah bana kimseye minnet etmeyi nasip etmesin o versin rızkımı yeter, buraya yazmaktaki amacımız sizin kaynananıza bilip bilmeden sövüp saymak değil, gerçekleri daha net görebilmenizi sağlamak olmalı bence.

Son düzenleme:
ev mağdem kira başka bi yere taşının o zmn sorun çözülür hem çok müdahale edemezler hemde siz görmemiş olursunuz ben öyle yaptım çokta iyi oldu

ewett bnde aynı şeyleri düşündüm ama burda kiralar felaket ben şuann 450 lra kira werıyom ve burda en uygunu bu baska yerlere baktım en dusugu 600 ve bnm bu oturdugum ew ondan daha güzel bıde tasınmaya kalksam naklıye boya vs. masraflar çıkıcak o yuzden bıyere tasınamıyorum

yani insan zor gününde ailesini yanında görmek ister..
helede kefil olmaması çok zoruna gitmiştir eşinin..
ama artık kimseden hayır gelmediğini de anlayıp ailesine bol keseden dağıtmasın..
sizde iyileşince çalışın zor zamanlar için birikim yapın..
birden borca girmek zordur Allah yardımcınız olsun

sende zor seyler yasamıssın anlıyorum... ama ben burda kaynanama sovup saymadımkı sınır oldugum bıseyı anlattım ewett o benden zamanında parası oldugu halde bıseyler bklemeseydı bnde bugun ondan bklemezdım hos beklıyorum derkende mara falan değil sadece bı kefıllık... bnde uc kurus ıcın köpek olmam zaten Allaha şukur elim ayağım tutyoo ama eşim calıstırmıyo yenı amlyat oldum kıyamıyo ve ben işte arıyorumm zaten ben burda bı derdım warkı yazmısım bana akıl wermek yerne benı bozucak noktaları bulmanız bıraz garıbimee gtti o kadar

huzur herşeyden önemlidir işinizi kurun birikiminizi yapın ve ayrılın o evden bu şekilde sinirlenip sağlığınızdan olacağınıza 200 lira fazla verin dediğim gibi çok iyi anlıyorum mevzu para değil sadece sorulması düşünülmesi benim ailem onların oğullarını düşünüyorken kendi anne babası niye düşünmüyor meselesi bence aranıza mesafe koyun büyüktür tabikide saygısızlık yapılmaz ama en azından daha az görürsünüz daha az batar gözünüze

siz bir aile değilmisiniz? kayınvalidenler darda olsalardı siz yardım etmeyecekmiydiniz? banane etmek zorunda değilim demek olmazdı heralde, o yüzden bence kayınvalidenlerde yardım etmeliydi ya
inşallah en kısa zamanda iş bulursun, elinizi ayağınızı onlardan çekmek bi süre eşineede sanada iyi gelicektir zaten zor günler geçiriyorsunuz ve birbirnizin desteği şu anda herşey demek..

sinirlisin, tersinden algılıyorsun herşeyi; yardım etmediğin insandan yardım beklemeyeceksin ve evlendiysen bir aileysen beni şunlar istedi dememelisin bu benim fikrim hala da öyle bozmak için yazmadım; ayrıca 3 kuruşa köpek olmak derken seni kastetmedim ki ben asla, akrabalarımdan bahsettim çünkü gerçekten onları insan olarak görmüyorum, belki senin kayınvaliden de öyledir ben bilemem kendi hayatımdan örnek verdim, seni bozmaya çalışmadım ama bir yuvan varsa artık önceki kısmetlerini düşünmek, bunu birilerine belirtme ihtiyacı duymak beni rahatsız eder ve seni daha kötü duruma düşürür, sorunu eşinde yada eşinin ailesinde araman senin sorununu çözmez ki, sana çalış demek de bana düşmez çünkü çalışmak zorunda değilsin bir kadın elindekiyle idare ederek de eşiyle zor günlerini atlatabilir, ama demek istediğim suçlama herkesi, herşeyi, çözüm elbet bulunur, kayınvaliden de yardım istediğinde sen olmayacaksın eşin olmayacak belki yanında dostunu düşmanını da bilirsin, küçücük çocukların sömürüldüğü, öksüzün yetimin hakkının yendiği bir yerde yaşadığını unutma bu seni güçlü kılar uğradığı şeyi haksızlık olarak gören birçok kimse gerçek haksızlıklar karşısına çıkınca önceki haline şükrediyor, beterin beteri varmış dedirtiyor hayat :) akıl vermek haddimize değil fakat biraz geniş pencereden bakmanıza yardımcı olabilirim

yaa kısmetlerım wardı kadermmiş eşimle ewlendım derken yanı hanı olumsuz yonler wardı esımın ısınden dolayı aklım karısıkltı kaynanam o zamnlar bana soz werdı sunu yaparm bunu yaparm ıs srn degıl gıbısınden ama smdı yapmıyo haa kaynanam yapmıyo dıe ben pişmanmıyım bugun asla değilim iyki eşimle ewlenmısım yok yanı bılıyorumda her şerde bi hayır war ben tanıyodum onları ama esım daha algılayamamıstı sımdı grduu haa bu bole olmasa daha ıyıydı netıcede esım uzuldu o uzulunce ben uzuldumm

inş. en kısa zamnda acıcam arayıı daha az gruscem yaa hanı dardayız ama ben hıc darlık gormedım aılem oldugunca destek oldu hıc bıseyım eksık deıl annem kredı kartını werdı ıhtıyaclarnı al bn oderım dıyoo ama bılıyorum bunlar esımın zorna gdıyo mumkun oldugunca bısey almıyorum ama hanı esımınkılerde onun arkasında olsaydı esım yıpranmazdıı ister istemezz moralı bozuk ewımızde tat kalmıyoo bole

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…