Kaynanam ayrımcılık mı yapıyor bana mı öyle geliyor çözemedim :((

nesi ayrımcılık arkadasım? sonucta birlikte yasayan onlar bir yiyorlar aldıgı catal, kasıgı birlikte kullanıcaklar! Evlerine aldıkları herseyden konu sahibine de alması gerekmiyor ki!
konu sahibi onlardan ayrı sonucta!

padon bayanda nasıl okuyosunuz siz konuyu,ayrı yaşıyolarmış herkesin evi ayrı yolu ayrı yemeye içmeye birlikteler yatmadan yatmaya evine gidiyolar.e o geline al buna alma olurmuymuş öle şey,ayıp bence.gözden ırak olan gönüldendemi ırak oluyo.ayy siz demek iki gelininiz olsa ayırımcılık yapçaksınız.e valla pes.siz gelin deyilsiniz herhalde.yada kaynanan eltine alsa seneltimgilin eksiği varsa al anne benim evdekileride götür dicen herhal.

padon bayanda nasıl okuyosunuz siz konuyu,ayrı yaşıyolarmış herkesin evi ayrı yolu ayrı yemeye içmeye birlikteler yatmadan yatmaya evine gidiyolar.e o geline al buna alma olurmuymuş öle şey,ayıp bence.gözden ırak olan gönüldendemi ırak oluyo.ayy siz demek iki gelininiz olsa ayırımcılık yapçaksınız.e valla pes.siz gelin deyilsiniz herhalde.yada kaynanan eltine alsa seneltimgilin eksiği varsa al anne benim evdekileride götür dicen herhal.

Gelin degilim ama siz gelin olmadan beni anne, üstüne üstlük kayınvalide hatta 2 de gelin sahibi yaptınız konuyu ayrımcılık yapmama kadar getirdiniz pes!
Hayal dünyanıza hayran kaldım!
:52:
Herkesin evi ayrı, yolu ayrı diyorsunuz ama yemek icmek az mı sey? Keselerin bir olması az mı sey? Böyle bir ayrılık ne kadar ayrılık sayılabilir sizce? Karı, koca yemek yemiyorlar, evlerine yapılan alısveris ayrı degil!
Bence siz biraz daha genis düsünün bayan.. :61:
Düzenleri nasıl bilemiyorum yani sürekli sadece kayınvalidede mi yeniyor yemek? Yoksa sırayla birinde mi? Yoksa hic önemli degil nasıl denk gelirse mi?
Ama eger gelinlerde de yeniyorsa, kayınvalide de kullanıcak o tabagı, canagı, bıcagı!
Bilmem anlatabildim mi?
Hem kayınvalideme ne benim evimin eksiklerinden? Evim ayrı sonucta degil mi? :51:

Son düzenleme:

keşke bazı kk üyelerine diksiyon,okur-yazarlık,Türkçe gibi dersler verilse:97:

Gelin degilim ama siz gelin olmadan beni anne, üstüne üstlük kayınvalide hatta 2 de gelin sahibi yaptınız konuyu ayrımcılık yapmama kadar getirdiniz pes!
Hayal dünyanıza hayran kaldım!
:52:
Herkesin evi ayrı, yolu ayrı diyorsunuz ama yemek icmek az mı sey? Keselerin bir olması az mı sey? Böyle bir ayrılık ne kadar ayrılık sayılabilir sizce? Karı, koca yemek yemiyorlar, evlerine yapılan alısveris ayrı degil!
Bence siz biraz daha genis düsünün bayan.. :61:
Düzenleri nasıl bilemiyorum yani sürekli sadece kayınvalidede mi yeniyor yemek? Yoksa sırayla birinde mi? Yoksa hic önemli degil nasıl denk gelirse mi?
Ama eger gelinlerde de yeniyorsa, kayınvalide de kullanıcak o tabagı, canagı, bıcagı!
Bilmem anlatabildim mi?
Hem kayınvalideme ne benim evimin eksiklerinden? Evim ayrı sonucta degil mi? :51:

Gelin deyilseniz anlayamazsınızki bayan,bu iş annenizin size birşey almayıp kardeşinize almasına benzemez.o anneniz olur çünki.ama kaynana iki ayrı gelinine bşka başka davranıyorsa ister istemez alınıırsınız.düzenleri aynı değil sonuçta birlikte yiyip içselerde.hem kaynana telde eltisigile demiş''esiiiiiin annen sana kaşık çatal biçak takımı aldı ''demiş ne olmuş yalanı çıkmış ortaya.ne olmuş ortak düzenlerine değilde eltisigile özel huhusi alınmış olduğu çıkmış.
alenen yapmamış dikat edersen neden yapmamış alenen demekki bi art niyet var.bu arada hayal dünyan geniş demişin ya bana,pardon gülümde ben empatik yapman için örnek verdim gelin olaydın o zaman sende içerlerdin benceeee.
ayy neyse tartışmıcam sizinle.sevmiyorum böyle gerginlikleri ben.

Gelin deyilseniz anlayamazsınızki bayan,bu iş annenizin size birşey almayıp kardeşinize almasına benzemez.o anneniz olur çünki.ama kaynana iki ayrı gelinine bşka başka davranıyorsa ister istemez alınıırsınız.düzenleri aynı değil sonuçta birlikte yiyip içselerde.hem kaynana telde eltisigile demiş''esiiiiiin annen sana kaşık çatal biçak takımı aldı ''demiş ne olmuş yalanı çıkmış ortaya.ne olmuş ortak düzenlerine değilde eltisigile özel huhusi alınmış olduğu çıkmış.
alenen yapmamış dikat edersen neden yapmamış alenen demekki bi art niyet var.bu arada hayal dünyan geniş demişin ya bana,pardon gülümde ben empatik yapman için örnek verdim gelin olaydın o zaman sende içerlerdin benceeee.
ayy neyse tartışmıcam sizinle.sevmiyorum böyle gerginlikleri ben.

Hic te icerlemezdim icimi bilemeyeceginizden sahsıma yinelik knusmayın lütfen! Konu sahibi, kayınvalidem beni sever dememis mi? belki yanlıs anlayabilir diye düsünmüstür nasıl ben böyle birseyi garipsemeyip, konu sahibi garipsedigi gibi! Ayrıca bazı seyleri anlayabilmek icin, evli olmak, kayınvalide sahibi olmak gerekmiyor! Aklım var, fikrim var, bolca örnekleri var.....
Empati, kendini baskasının yerine koyabilmektir.. Sen benim gelecekte gelinlerime nasıl davranacagım konusunda nasıl ampati yapabilirsin?? Ya da empati o mudur?
Burda bir sürü insan var, benimle aynı fikirde olan hemde bir cogu evli!
:51:
Neyse, siz gene anlamayacaksınız zaten..

nerde kaldı gelin eşinin ailesine bakmak zorunda değil diyen kadınlar:51:burada hanım şık bir tuzluk ve kilim alındığı için hayıflanıyor

ayrimcilik yok bana kalirsa. sana bisey alma mecburiyeti yok kayinvalidenin...
harcamalari ortakmis, o paradan cikipta sana büyük seyler alamaz.
bu haksizlik olur
...

evliliğinde mutluluk istiyorsan kimseden birşey beklememeyi, kimseye de layık olduğundan fazla şey yapmamayı öğrenmen lazım...
evin yolun ayrı, kesen ayrı...
eltinin yerinde olmak istermiydin...
kaynananın haberi ve belki de onayı olmadan evine gönlüne göre kaşık çatal takımı bile alamamak iyi birşey mi sence...sen onu bunu boşver de eşine seni de o duruma sokmadığı için yat kalk dua et....

canım kadın yine seni düşünüp bişeyler alıyomuş.
ben ne evlendiğimde bir iğne gördüm ne evlendikten sonra.
ev aldım taşınalı 1 ayı geçti
hediyeyi geçtim artık kendi bile hayırlı olsuna gelmedi..
kaynanan bizlerinkinin yanında nur nimet bence
hiç kafana takma...

evliliğinde mutluluk istiyorsan kimseden birşey beklememeyi, kimseye de layık olduğundan fazla şey yapmamayı öğrenmen lazım...
kaynananın haberi ve belki de onayı olmadan evine gönlüne göre kaşık çatal takımı bile alamamak iyi birşey mi sence...sen onu bunu boşver de eşine seni de o duruma sokmadığı için yat kalk dua et....

Birde bu taraftan düsünmek lazım degil mi? :61:

Kusura bakmayin yanlis da anlamayin lütfen ama ben bir türlü bu durumu anliyamiyorum, daha önce de burda buna benzer birkac konu oldu "kayinvaldem bana yeterince alisveris yapmiyor diye" dünya kadar parasi olsa yine de size birseyler almak mecburiyetinde degil ki..Sonucta siz oglu ile evlisiniz kayinvaldenizle degil, benim kayinvaldem durumlari iyi oldugu halde ne bir cöp aldi bana ne de esya hic de umurumda degil, almasini da istemem zaten sonra bir sekilde gebe olmak zorunda kaliyor insan..

ewet çok haklısın asla onların yerinde olmak istemezdim ama benim demek istediğim onlara bişeyler alırken beni ayırması sonuçta onlarda görüyorum aa güzelmiş diyorum anne aldı diyolar o zaman kendimi çok kötü hissediyorum üvey evlatmış gibi hissediyorum napim

Aynı hediyeleri beklemek için keseniz bir olması lazım demekki :)
Bi de ben bu keseler biri anlayamadım ne yani oğlu kazandığı tüm parayı annesine verip beraber mi harcıyorlar?
Ya da annesindeki tüm para da mı paylaşılıyor :26:
Her neyse ...

canım geçimleri bir olduğu için eltinin alamaycağı için almıştır belki de eltin sipariş vermiştir al diye..bence çok önemli değil benim kaynana da yapıyo yapsın çok da umrumdaydı..bi de o sürekli yanında olduğu için ister istemez tabi daha çok şey paylaşıyolardır sevgi belki biraz daha yoğun olabilir..ama inan baba-oğul ortak iş geçimlerinin bir olması çok kötü etrafımda kim varsa bu durumda bundan şikayetçi bence siz şanslısınız boşver ne demişler azcık aşım ağrısız başım eltin bişey alcak olsa kaynanaya kayınpedere sormadan alamıyodur belki..hiç kafana takmaya değmez sevmesin ama ara bozmasın yeter:34:

ewet çok haklısın asla onların yerinde olmak istemezdim ama benim demek istediğim onlara bişeyler alırken beni ayırması sonuçta onlarda görüyorum aa güzelmiş diyorum anne aldı diyolar o zaman kendimi çok kötü hissediyorum üvey evlatmış gibi hissediyorum napim

canım sende şakayla karışık anne bende bundan istiyorum çok güzelmiş bana neden almadın de bakalım ne diycek:)

evet öyle desem ne der bilemiyorum :49: ama o zamanda adım kıskanıyor a çıkar bundan eminim :2:

Bence ayrımcılık gibi algılama. Dediğin gibi aynı evi paylaşıyorlarmış sürekli, sonuçta hem onları daha iyi tanıyordur, hem de ihtiyaçlarını daha iyi biliyordur. Açıkçası benim kayınvalidem bana çatal bıçak takımı alsa ben bozulurum. Yani benim evim sonuçta ben kendim beğenip almak isterim. Ama canını sıkıyorsa sen dikkat et. Oraya giderken hem eltilerine hem kayınvalidene büyük hediyeler al. Bir süre sonra istediğin boyuta gelecektir diye düşünüyorum.

Back
X