Kaynanam ayrımcılık mı yapıyor bana mı öyle geliyor çözemedim :((

çük düşünmeyin bnce.. streste yapmayın.. kafanızdad büyümesin.. gelinine defol git diyen kaynanaar bile var:(

şuda bi gerçk bize hitap söylemiyorum yanlış anlamayın. kaynanayla yakın olundumu.beraber yenip içildidemi sorun oluyor.. bundan yakaranlarda var.. uzaklık iyidir herzman.. bunu kafana takıp huzurunu bozma..

bugün ögrendigm sey benı cok sinirlendırdı. K.valıdm istanbula geldigde memlekete dönerken ordakı 2 eltıme ve kücük kaynımın sevglısne sık portföy çanta almıs ben haric hepsıne almis çok gücüme gıttı :( halbukı burdayken bize geldıgnde dıger ıkı eltıme bebeklerın esyalarnı koysunlar diye çanta aldıgnı benım bebegm olunca banada alacagnı söylemıstı. Megerse 2 ser tane çanta almıs. Bekar kaynımın cıddı düsündügù bı sevglısı var onada 2 tane çanta almıs bı tek benı ayırmıs bendn gızlıyor bıde. Millete karşı arkasndan konuşmayan bır tek benım herkes bilir bunu. Cok ùzüldüm söylesem mı sizce bılmyorum

bugün ögrendigm sey benı cok sinirlendırdı. K.valıdm istanbula geldigde memlekete dönerken ordakı 2 eltıme ve kücük kaynımın sevglısne sık portföy çanta almıs ben haric hepsıne almis çok gücüme gıttı :( halbukı burdayken bize geldıgnde dıger ıkı eltıme bebeklerın esyalarnı koysunlar diye çanta aldıgnı benım bebegm olunca banada alacagnı söylemıstı. Megerse 2 ser tane çanta almıs. Bekar kaynımın cıddı düsündügù bı sevglısı var onada 2 tane çanta almıs bı tek benı ayırmıs bendn gızlıyor bıde. Millete karşı arkasndan konuşmayan bır tek benım herkes bilir bunu. Cok ùzüldüm söylesem mı sizce bılmyorum

kibarca söyle cnm...

tavrını koy .. ay ne ayıp ya .. ya hepsine alırsın yada hiç birine ...

ne çirkin davranış...

koskoca kadın yakışıyor mu hiç?? töbe töbeee

Boşver canım mal eşya için yüz göz olmaya değmez.
Gidip hepsine çanta alması sana almaması ayıp tabi. Ben olsam bende kırılırdım ama gidipte birşey demezdim. Sana da alır illaki ilerleyen zamanlarda. Belki diğerleriyle yiyip içtiklerinden onlara yük olduğunu düşündüğünden onlara birşeyler alarak yükünü hafifletmeye çalışıyordur.
Bence ayrı bir şehirde olman diğerlerine göre avantajın. Diğer eltilerine sorsan onlar belki devamlı içli dışlı olmaktan yakınıyorlardır. Sen sen ol 3 kuruşluk eşya için kimseyle aranı bozma.

kibarca söyle cnm...

tavrını koy .. ay ne ayıp ya .. ya hepsine alırsın yada hiç birine ...

ne çirkin davranış...

koskoca kadın yakışıyor mu hiç?? töbe töbeee

nasıl söylesem bilmiyorum anne onlara almışsınız bana niye almadın mı diyeceğim. bana yeğeni söyledi zaten. yeğeni kayınvalidemede söylemiş hepsine aldın ona niye almadın demiş. e o zaten istanbulda alır kendine demiş. çok bozuldum adım kıskanç geline çıksın istemiyorum bu kıksnaçlık değil bence ayrımcılık yapıyo bunu dile getirmek kıskançlık değildir sanırım

Aman canım ya, bırak almasın. Canları sağolsun. Niye dertsiz başına, dert ediyorsun bunu.
Kalk çık dışarı, git kendine al canın ne istiyorsa. Art niyet de düşünme, bu seni üzer.
Ayırım falan yapmıyordur o, senin olduğun yerin imkanları eltilerinde olmadığı için öyle
davranıyordur. Bak arada hediyeler de alıyormuş... Hediyenin büyüğü küçüğü olmaz.
Belki de senin beğenip beğenemeyeceğini kestiremiyordur. Üzme kendini, sinir de olma.

gözden uzak olan gönülden ıraktır.ayrıca hergün o gelininin öyle yanında tutmak için pohpohlaması gerektiğinin farkında bence kaynanan.senzaten uzaksın diye sana böyle davranmıyordur.ama benim merak ettiğim sana gelirken ( sonuçta şehir dışına yatılı geliyor bi de hem de gurbetteki oğlunun evine) adam akıllı bir hediye falan getirmeimi hiç.

2,5 yıllık evliyim 2 eltim var bi de kaynanam ben ayrı şehirdeyim onlar ayrı. eltilerim hergün kaynanamın evindeler. beraber yiyip içiyolar, yatmaya herkes evine keseleride bir. kaynanamı çok severim oda bizleri sever. ama takıldığım bişey var o benim evime geldiğinde çarşı pazar gezer çok alışveriş yapar, mesela bi defa çatal kaşık takımı aldı eltime ... diğer eltime ve bana almadı bide telefonda aldığını şöyle söyledi . '' esen annen sana çatal kaşık tk. aldı'' böyle imalı 'anla işte yalnız değilim nasıl söyliyim ben aldım diye ' söyledi ben anlamayım diye güya eltimin annesi almışda kaynanamda ona götürecek yalan tabi yalan olduğu çıktı ortaya ben hiç bişey demedim . aradan 3 hafta geçti yine bize gelmişti. aldığı şeylerden bahsediyordu -esen de para gönderdi çatal kaşık tk. aldm- dedi. yani anladı benim anladığımı kıvırdı işte bunun gibi bi sürü şey .. bana almıyormu alıyor ama çok ufak tefek yani ona yemek tk. alıyosa bana şık bi tuzluk :) ona halı alıyosa bana kilim örneğin. keseleri bir belki ondan ama bilmiyorum yaa yinede canımı sıkıyor ama bide maddi imkanı olsa herşey alır bunu biliyorum en azından. ama şimdide eşit davranabilir yanlışmıyım kızlar?

şükredin oturun bence.enazından onlar gibi dipdibe yaşamıyorsunuz.bende bunu anlamıyorum.onlar orda kaynanayla birlikte yaşasın,ama sizede aynı değer verilsin.asıl ozaman ayrımcılık olur.eminim eltiniz de halıyı almasada bende diğer eltim (yani siz) gibi ayrı yaşasam diyodur kızcağız.

gözden uzak olan gönülden ıraktır.ayrıca hergün o gelininin öyle yanında tutmak için pohpohlaması gerektiğinin farkında bence kaynanan.senzaten uzaksın diye sana böyle davranmıyordur.ama benim merak ettiğim sana gelirken ( sonuçta şehir dışına yatılı geliyor bi de hem de gurbetteki oğlunun evine) adam akıllı bir hediye falan getirmeimi hiç.

buraya geldiğinde kardeşinin evinde kalıyor bizede arada geliyo kalıyo. bana gelirken ev,nde yaptığı turşu salça yaprak vs. getiriyo. ben zaten bana almamasına alışmıştım ama en son olan çanta hepsine alıyo bekar kaynımın sevgilisine bile alıyo bi tek bana almamış ona çok bozuldum. yeğeni söyledi bana hatta teyzeme kızdım hep cemrefemi ayrıyosun ona niye almıyosun diye kızmış. ban da dediki kırılmakta çok haklısn ben de olsam bozlurum bide benim kaynanm ele güne karşı benim gelinlerim çok iyidir ben çok iyi kaynnanayım hepsi birdir benim için ben onlara herşey alırım görünümüzde herkes böyle bilir. görünürde süper kaynana ben kalkıp desem ki bana ayrım yapıyo o zaman da derler senn kaynan gibisi yok çok meraklıdır gelinlerine bişeyler almaya derler. bu arada çokda eli maşalı kaynanamın :((((

niye kimsecik bişey yazmmaış kaynanası olan arkdaaşlar niredesizinizz ?:43::43::43::43::43:

valla tatlım benim kaynanamda ayrım yapıyor farkediyorum ama çok sinsidir çaktırmadan yapar. gelinlerine ve elaleme karşıda benim gelinlerim çok iyidir bende çok iyiyim kaynanalık yapmam onlara hiç karışmam der. ama hep benden gizli onlara alır ama nedense onaradan gizli bana almaz. bende çok kızıyorum eşimle bu yüzden çok kavga ettim her gün aklımda bana yaptığı ayrım eşime söylüyorum oda kızıyor annesine ama hala arayıp bişey demedi bende düşünüyordum kaynanamla bi araya gelince söylesem mi yada nasıl söylim diye düşünüyordum

bide kayınvalidemin kız kardeşi falan hep derki ablam en çok seni seviyo hep söylüyo. aslında diğer gelinleri hep birilerine kaynanamı çekiştiriyor buda kaynanamın kulağına hep gelir bi tek benim lafımı sözümü kimse duymamıştı konuşmuyorum hakında çünkü. kaynanam bunuda biliyor ama neden bu ayrım ???

Canım takıldığın şeye bak ya.
Kendin söylüyosun.Kesler bir diye.
Paraortak olunca alır tabi.
Seni de hepten boöşvermemiş sonuçta.
Düşünüyor yni:3:

keseleri bir sayılır demiş yani evleri barkları ayrı ama sık sık bir araya gelirler kaynanasının evinde bunu demek istemiş daha önceki konularını okumuştum arkadaşın da. bence haksızlık madem öyle o zaman konu sahibi arkadaştan niye saklıyor desin kesemiz bir onlara alırım desin. niye saklıyo çünkü biliyo hatalı olduğunu aynı benşm kaynana yaaa

2,5 yıllık evliyim 2 eltim var bi de kaynanam ben ayrı şehirdeyim onlar ayrı. eltilerim hergün kaynanamın evindeler. beraber yiyip içiyolar, yatmaya herkes evine keseleride bir. kaynanamı çok severim oda bizleri sever. ama takıldığım bişey var o benim evime geldiğinde çarşı pazar gezer çok alışveriş yapar, mesela bi defa çatal kaşık takımı aldı eltime ... diğer eltime ve bana almadı bide telefonda aldığını şöyle söyledi . '' esen annen sana çatal kaşık tk. aldı'' böyle imalı 'anla işte yalnız değilim nasıl söyliyim ben aldım diye ' söyledi ben anlamayım diye güya eltimin annesi almışda kaynanamda ona götürecek yalan tabi yalan olduğu çıktı ortaya ben hiç bişey demedim . aradan 3 hafta geçti yine bize gelmişti. aldığı şeylerden bahsediyordu -esen de para gönderdi çatal kaşık tk. aldm- dedi. yani anladı benim anladığımı kıvırdı işte bunun gibi bi sürü şey .. bana almıyormu alıyor ama çok ufak tefek yani ona yemek tk. alıyosa bana şık bi tuzluk :) ona halı alıyosa bana kilim örneğin. keseleri bir belki ondan ama bilmiyorum yaa yinede canımı sıkıyor ama bide maddi imkanı olsa herşey alır bunu biliyorum en azından. ama şimdide eşit davranabilir yanlışmıyım kızlar?
Sen gene iyisin benim kaynanam bana kaçmadıgım halde kaçmış muamelesi yapıyor düğün yaparken bile yardım etmediler eltimin düğününde 30bintl yardım ettiler şimdide evini aldılar onlar 20 bintl çıkardı sizde 30 bin çıkarın sizede alalım diyor para var mı diye hiç sormuyor

onlar orda iki gelin bir kaynana bir yerde keseler bir hepsi hindi gibi bir yere toplanıp yemek yiyip içmeleri sonrada sadece yatmadan yatmaya gitmeleri çok mu iyi?
siz paçanızı onlardan kurtardığınıza bakın siz başka şehirde olmasaydınız muttemelen siz de o kabileye katılacaktınız
şükredin bence
ne halleri varsa görsünler

anlattığınız aynı şekil benim kaynanam da eltimle bu şekilde yaşıyor
evlenınce benim de o bataklığa gireceğimi zannediyordu ve eltimde kendine kurtarıcı geliyor zannediyordu ama ikisi de avcunu yaladı ayrı eve çıktım ben
benım kaynanamda elitimi evden beni elden görüyor
başlarda kafama takıyordum ama şimdi bana bulaşmasınlarda dıyorum hatta can ciğer olsunlar çok çok iyi olsunlar ki beni temelli unutsunlar dıyorum

boş verin bence kaynanalar verdiğini alıyor karşılıksız bir şey vermiyorlar
kaşığı çatalı kime aldıysa gitsin onla yaşasın size bulaşmadıktan sonra yatın kalkın şükredin

keseler bir diyorsunuz
yemek dahi birlikte yeniyor
yatmaya ayrılıyorlar
ne olursa olsun kayınvalide yanındaki gelin
babaanne,anneanne yanında büyüyen torun
daha gözönündedir..daha çok sevilir demiyeyim yanlış anlaşılır belki ama
bu her zaman böyledir..

aynen illa hak geçer o tarafa, çok alınmamak lazım.
dedem helallik istemişti annemden, dayımla aynı apartmanda otrudukları için illa onun çocuklara daha fazla yardımım olmuştur diyerek.
büyük miktarlarda eşitlik korunur da bu tarz küçük hediyelerde yakında olan genelde daha çok faydalanır. kötü düşünmemek lazım.

Benim anlamadığım birşey var ya, konuyla alakasız.
Konu sahibi pelintoprak, ama birkaç yorumda bir başkasının ağzından gibi konuya yine peilntoprak yorum yapmış.
kk cahili miyim neyim ??

Back
X