• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam bana 2 bilezik kaynımın eşine 10 bilezik takacakmış

eşimle evlendiğimizde bütün masrafları eşim ve benim ailem karşıladı. çünkü ailesinin durumu yoktu. şimdi bebeğimiz olacak ona da hiçbir şey yapamadılar. kendi ailemse eşimden gizli olarak bebeğimize bir şeyler almaya çalışıyor eşim üzülmesin diye. bir tane görümcem var bizden önce evlendi ve çocuğu oldu. ona düğününde takı taktıklarını biliyorum ama ne taktıklarını bilmem. çocuğuna da yapmışlardır. bunu art niyetle yapmadıklarını çok iyi biliyorum. o zaman öyleydi şimdi böyle. ama şu var ki bizim evliliğimizle ilgili, bebeğimize yaptıklarımızla ilgili hiçbir şey söyleyemiyorlar. benim için bu daha iyi. onları seviyorum çok iyi insanlar. ama maddi yardımları olsaydı kendilerini söz sahibi hissedeceklerdi belki. öyle olmasındansa böyle olsun :) para bulunur önemli olan huzurumuz bozulmasın...

takıldıgınız seyler manevı olsaydı sızın yanınızda olurdum.ama bana 2 ona 10 bılezık takılacakmıs.derdınız tek bu olsun.bırakın kıme ne takarlarsa taksınlar bu kadar maddıyatcı olmayın.elınızde olanlara sukur edın.allah sıze daha fazlasını versın kendı paranızı kazanın.

takıldıgınız seyler manevı olsaydı sızın yanınızda olurdum.ama bana 2 ona 10 bılezık takılacakmıs.derdınız tek bu olsun.bırakın kıme ne takarlarsa taksınlar bu kadar maddıyatcı olmayın.elınızde olanlara sukur edın.allah sıze daha fazlasını versın kendı paranızı kazanın.

zaten benim sorunm maneviyat.maddiyatcı olmayın falan derken bizde para altın diye ölmüyoruz

Boşver mal mülk herşey geçici kimsenin yarın ne olacağı belli değil eğer ki eşin seni seviyor sayıyorsa başını yere eğdirmiyor seni koruyup kolluyorsa maddiyata takma bırak senin az bileziğin olsun bunlardan daha güzel şeyler var :)

yahu evlenmişsiniz bitmiş gitmiş.Niye size takılmayan altınların peşine düşüyorsunuz.Boşverin kim ne yaparsa yapsınnn.Siz evlenmişsiniz evliliğinize bakınn.Dünya malı dünyada kalır böyle basit şeyleri kafanızza takmayın.:ssz:

senin gibi gelini havada kaparlar valla..başkası üzülmesin darda kalmasın dıye aileye yalan söylemek..bu kadar kıymetin olur...

unutmamak lazım ki insanlar çabuk değil zor ulaştıkları şeylerin kıymetini bilirler...üzüldm senin için...

evlilik öncesinde ne kadar naz kapris o kadar el üstünde tutulursun..yapamayacak durumu olan varsa oğlunu evlendirmesin..

yine sana 2 tane takmışlar bana hiç takmadıkları gibi düğünde toplanan altınlarımı bile aldılar şimdi 2 kaynımıda evlendirecek ballandıra ballandıra anlatıyor şunu alırım bunu takarım die bende dedim bana nie takmadınız herkes nasibi kadar takar dedi bişey diyemedim allah sorsun senden dedim güldü geçti sürekli beni gıcık ediyorlar ve zevk alıyorlar bundan benim herşeyim eleştirildi herşeyime karışıldı ama diğerlerine ne isterlerse deniyor birde bizden beklyiorlar kayınlarım bile bana bişey takmadı ama biz onlara birşeyler yapmak zorundaymışız benim eşim mahcup olmayayım die salonda imitasyon bilezik taktı ben allaha havale ettim canım boşver allah görüyor sıkma tatlı canını

valla kimse kusura bakmasın bana 2 ona 10 takılsa ben kayınvalıdeyi hayatta sevmem...

çünkü o da benı sevmedığını bayaa göstermiş olurdu herşey karşılıklı olurdu...

enayi yerıne koyarak bu istemiyor ay ne guzel gözü açılmamış bunun diyerek adam kayırmayı bılen bır kadın benım sevgime layık değildir..

maddi şeyler ama manen gelinine hislerinin tercümanı olmuş.eşlerinizde sizi seviyor ama takı alsa ay canım ne gerek var ben maddi şeylerden hoşlanmam al bunu geri götür beni manen sev mi diycez?

gerçekçi olmakta fayda var..
ama geçmiş de geçmişte kaldı asıl olan önümüze bakabilmek...

kocandan memnunsan bunları takmayacaksın kapını kapat keyfine bak...

HER DOĞRU DOĞRU OLMUYOR.

yerden göge haklısın, kardeş arasında ayrım yapılmamalı. ama olan olmuş artık üzme kendini.

benim de kaynım evlenirken kayınpederimin durumu iyiymiş, resmen yağdırmışlar.

ben evlenirken durumları bozulmuştu. herşeyi borç harç eşimle yaptık.

hep söylerler ona çok yaptık, size hiçbirşey yapamadık diye... üzülürler... içlerinde uhde kaldı biliyorum.

sağlık olsun, huzur olsun derim. herkes kısmetini yaşar derim kendimi teselli ederim.

sende kendini kısmetim bu kadarmış, Allah eşten evlattan yana kısmetimi arttırsın de olur mu?

aileler evlatları arasında ayrım yapmamalı.yerinde bende olsam kırılırdım ama bunun için evimdeki huzurumu bozmazdım:50:belki çok klişe olacak ama evde kocanla mutluysan huzurluysan sağlığınız yerindeyse 5-6 bilezik az takılmış çok takılmış umursama.bunu düşünüp kendi kendini doldurma böyle detaylar için huzurunu kaçırma:31:

demekki benim gibi olan çok kişi varmış bazılarına göre takılacak bişiy olmasada takılıyor belki kayınpederim olsa durum daha farklı olurdu allah rahmet eylesin tanımadım hiç 5 yıl önce vefat etmiş akrabaları diyo sana bişiy takmamış kayınpedern olsa böyle yapmazdı diyolar bide kaynanam çok yaşlı kızı falanda yok iki oğlu var ne olurdu sanki ikisinide eşit tutsun borçlar falan yeni bitti eşimin durumu iyi allaha şükür şuan ikizlerim var herşey ceydam ve alaram onların canları saolsun çok mutluyum neyse kızlar çok teşkrler ama nişanlanacak bekarlara tavsiyem en başta siz herşeyi ailenize bırakın taviz vermeyin kesinlikle eşinzle hiç sorun olmuyor o anki heycanla bişiy anlamıyosunz ama evlendikten sonra eşler arasında bu konular çok gündeme geliyor...herkese çok teşekkürler insan sorunlarını açınca rahatlıyor...

bazı insanlar haktan, adaletten bi haber. sana da öylesi çatmış. ama olmuş bitmiş fazla takma boşver.

Back
X