derken böle geçti zaman eşim geldi... tabi bu arada bizim yıpranmamalarımız yanımıza kar kaldı... birde millet bizi bu süreçte çok kıskandı... kavgamız içerde kaldı dışarı çıkmadı

ama herkes kaynanamın kayınpederime bile sormuşlar dükkana gelip nasıl durumlar iyi geçiniyo musunuz die gelinle

DDD milletin derdi yok ya.... hep bu millet zaten bize bunu yapan... millet çatladı bu süreçte

o millet zaten hep bizi kıskanıyo... herkesin gelinlerinden becerikliyim o kadar bebek güzeli diilim ama yüzüme bakılır... kaynanamların dairesinde oturuyoruz kira derdimiz yok. e takılan takılarım geri alınmadı.. ve duruyo... eşimin halası da kendi kızınınkinden çok die çatlayıp duruyo... birde dışardan güzel geçiniyo görününce herkesin nazarına geldik sanırım... ben buarada iyice hassaslaştım...herşeye alınıyorum artık ve tepkim çok kötü oluyor. ama beni bu hale onlar getirdiler... veee iki gün önce dedem vefat etti.. eşimin dedesi. köyüne götürüp defnettik akşamında evlerine geldik tebarekesi okuncaktı... bi ki saat sonra. bu arada da düğünler vardı çok.. yakınlardan birinin kınası vardı o akşam da.. eşimin halasının gelini olcak kızlara gidin görün dediler iyi güzel tamam... onlar gidiyodu bend ekatıldım çeyiz görmek için gidip geldik kınaya kalmadık yani..eve döndük... tebareke okundu bitti akşam eve döndük biz o gece babaannemin yanında kaldı halamlar falan da... bende gece uykumdan kesip onlara sabah kaltısı için börek yaptım. sabahta garnitürlü patataes püresi yaptım erken uyanıp ( iyi gelin aptal gein) onlara götürdük herkes toplanmış yediler bi güzel... sonra biz eşimle işe gittik. saat birde bi nikah vardı oraya gittik. akşamda yine tebareke için babaanneme geldik. o gece de bi kına vardı eşim ve halaoğlu kınaya gideceklerdi. bende bizde gelsek olmazmı dedim. halam oluuur dedi... hadi sizde gidin gelin dedi geliniyle beraber toplam dört kişiyiz ikli çift... ben halamın gelinine diodum gidelim die o düşünüyodu biz öle düşünürken kaynanam geldi sinir sinirli noldu die hesap sorar gibi... eşim dedi kınaya gidip gelsek falan dedi.... e birazdan tebareke başlıcak 15 dakkada gidin gelin diye hemen emir verdi... eşim de bana sordu gitmek istiyonnu die bende artık istemiyorum dedim ve sinirli sinirli çektim gittim balkona... arkamdan bi halt varmış gibi geldiler önce eşim... arkasından kaynanam. ne oldu kime kızdın dio... kimseye diom.. illa öğrencek burnunu sokcak... ben 15 dakkada gidip gelemem dedim... dün kızlar giderken öyle bişi demediniz ben giderken bmle oldu dedim... o süslü kızlar süalerini bile yapamazlar 15 dakkada dedim açtım ağzımı yumdum gözümü... söyle dedi söyledim ondan sonrada... oda söyledi yok ben seni sevdim de sen beni sevmedin de yok şöyle de yok böylede.. tabi herkes de duydu bunu bk var gibi gelen meraklılar halamlar.... kına yakıyolardır şimdi bi yerlerine... sonra benim kendi annemde geldi tebarekeye kaynanam gitmiş şikayet etmiş annemde geldi tebareke bittikten sonra gel içeri die gelmem dedim... annem nie böyle yaptın die bana kızıyo... kendi anneme de bağırdım siz zaten beni baştan beri hiç korumadınız beni verirken eti sizin kemiği bizim dediniz işte o yüzden böle oldu dedim... bana hiç sahip çıkmadınız dedim... halam kadar olamadınız dedim... kızları yanlış bile yapsa arkasındalar... siz bana hiç destek çıkmıyosunuz dedim... eğer beni korumucak bişi söylüceksen söleme dedim... bi ara eşim geldi sen nie kendini sürekli onlarla kıyaslıyosun die nerdeyse kalkıp onları korucak bana... onuda kovdum yanımdan .... evet beni destekleyecek kimsem yoktu dün gece... belki iki satt sürekli ağladım balkonda ve sonunda kimseye selam bile vermeden çıktım evden eşimde geldi evimize geldik... şimdi bugün bi düğünleir var gitmicem... akşama tebareke var gitmicem... artık hiç bişeylerine gitmemeyi düşünüyorum... işin kötüsü ben kayınpederimin yanında çalışıyodum. pazartesi nasıl gidicem işe... kaynanam da boş durmamıştır...doldurmuştur babamı...acaba işe de mi gitmesem... hiç gitmesem mi... yoksa gidip yapamayacağımı söyleyip ayrılsam mı... eşime mi söyletsem babasına sölese gelmicek artık mı dese... napiim ben ya...tamamen kesip atayım ve bir daha hiç birini görmeyeyim mi....benim kimsem yok burda ama eşimin bütün akrabaları burda bunu yapmak zor olur mu.... asla özür dilemek istemiyorum dilemem de... çünkü ben yanlış yapmadım... sadece bana ayrı onlara ayrı davranmalarını protesto ettim.... ve onlara göre çok şey bistedim... napmalıyım...