• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam başımın etini yedi yedi sonunda dün gece ipler koptu...

bugün noldu biliyomusunuz... sabahtan rahmetli dedemin eşi babaannemin yanına uğradım.
bana dedi ki kızm ne üzülüyorsun kaç gündür...
seni öyle görünce daha çok üzülüyorum...
ben sana demiştim onun nasıl biri olduğunu...
hatta kötü bir kelime kullandı ağzını kapattım bende...
o zaman inanmadın bana bak şimdi anlıyorsundur dedi...

not: kaynanam kaynanasıyla yıllardır küs.... konuşmuyor...
yani babaannemin tezi benimle de anlaşamadı seninlede... (kaynanasıylada da geliniylede)
eeee sorun kimde o zaman ????

iş öncesi babaannemin desteği moral oldu...

üzülme demesi

bunun altını çiziyorum.. kaynanama hakaret etmesi değil !!!!!

keşke üstesinden gelemeyeceğiniz yüklerin altına girmeseydiniz.insanoğlu verdikçe almak ister.bakın kaldıramamışsınız dahamı iyi oldu şimdi.baştan daha düzgün belli noktalarda tavır koysaydınız kaynanızda sizde daha az üzülürdünüz.

bugün noldu biliyomusunuz... sabahtan rahmetli dedemin eşi babaannemin yanına uğradım.

yani babaannemin tezi benimle de anlaşamadı seninlede... (kaynanasıylada da geliniylede)

üzülme demesi

ayrıca kusura bakmayında bu sizi haklı çıkaran bir durum değil..benim eşimin babaannesi de ne zaman beni yakalasa kayınvalidemi kötülemeye kalkar.uyuşuk,çocuklarına bakamadı hep ben baktım,uykudan kafasını kaldırmazdı falan filan.onlarda bu şekilde motive oluyorlar yani...

arkadaşım seni anlıyorum,insan sevdiği için herşeyi yapmaya ,onu mutlu etmeye çalışıyor,buna ailesininde gönlünü hoş tutma dahil.ama malesef yaptığın şeyler bi süre sonra alışkanlığa dönüyor kişiliğin ister istemez değişiyor buda bence seni bunalıma sokuyor.ve en olmadık anlarda beklenmeyen tepkiler veriyosun.ama bence geç değil,yapmak istemediğin birşeyi zorla yapma ,kendi kişilğini ortaya koy bırak kötü desinler,bence bu sana gercekten iyi gelecek ve bu anlamsız yarışda bitecek kimseyle kendini kıyaslamak zorunda kalmayacaksın.tarzın biraz sert ama ben bunu çok yıpranmana bağlıyorum.yazık bu kadar üzme kendini herşey gecer takmaaaaaaaaaaa

arkadaşlar çoğu konuda dikkatimi çekiyor,sorunlardan ziyade konu sahibine takıyoruz.
ben esfanın sinirli bir şekilde kendi kendine söylenmesini aktardığını düşünüyorum.

baştan çok uysal ve sessiz kalmış,kötü olmamaya çalışmış.
ama bu arada hep yönlendirilmiş eşinin ailesi tarafından.

bir diğer mesele eşinin halaları ve diğer akrabalarla çok içli dışlılar,tüm sülale esfanın aile meselerine çok müdehale etmiş.
şimdi kendi gelinine hoşgörü göstermesine bu yüzden kızıyor.
kendisiyle kıyaslaması bu yüzden.
sanırım askerlik meselesini hala oldu bittiye getirip,kaynanasında kalmasına karar verdirmiş.
esfa günler vs. olaylarında çok fazla taviz vermiş,uyumlu olayım diye.

köylü vs. yorumlarında da,onları olduğu gibi kabul etmiş ama zihni hep layık olmadığım şekilde davranıyorlarla meşgul...

iç sesi sürekli yoruyor onu.

evet evet deyip,insanları alıştırmış.
ve birgün kendinden başka bir gelin ortaya çıkınca ve ona farklı davranınca sülale bazı şeyler dank etmiş.

birden koparmak olmaz,zaten yapamazsın.
biriktirip patlama.
zamanında tepki göster,kendini ortaya koy.

senin yorumlarına bayılıyorum dağcı gerçekten mantıklı davranıyrsun düşünoyrsun
bence sürekli evet diyerek insanları alıştırmış ve insanların gözünde kıymeti kalmamış hep öyle olur malesef
olan olmuş artık
şimdi yapman gereken zamanında koymadığın tavrı koymak yoksa böyle kendini yer bitirirsin konu sahibi arkadaş
haa bir de bir arkadaş şöyle demiş konunun içeriğinden ziyade köylü denmesine takmışsınız zaten forumda ilk mesaj nasıl ise onun devamı gelir içeriğine bakılmaz demiş çok doğru

ya kusura bakma ama bu gelin-kaynana konularındaki ben üni mezunuyum ama kaynanam köylü laflarıda bana anlamsız geliyo, valla ne köylüler vardır ki eminim üni mezunlarından daha bilgedir insan ilişkileri konusunda hemen önyargıyla bakmamak lazım

Kesinlikle katılıyorum.....

Ayrıca katılmasaydınız günlere,kalmasaydınız askerlik süresince zor olmuştur eminim...
Benim kayınvalidem de çok çağırır ama kafama yatmazsa asla gitmem..Kendimi de zorunlu hissetmem yani,
Kayınbiraderim de nişanlı ve evlendikten sonra kısa dönem gidecek askere,eltime diyorum bende ailene yakın ol diye,zaten ailesine yakın bi yerden ev alacaklar,yerine göre kayınvalideye de gelirsin ama kendi ailenle daha rahat edersin diye..
Kayınvalidemler de benim görüşümdeler zaten ister bizimle ister ailesiyle kalır derler her zaman...

senin yorumlarına bayılıyorum dağcı gerçekten mantıklı davranıyrsun düşünoyrsun
bence sürekli evet diyerek insanları alıştırmış ve insanların gözünde kıymeti kalmamış hep öyle olur malesef
olan olmuş artık
şimdi yapman gereken zamanında koymadığın tavrı koymak yoksa böyle kendini yer bitirirsin konu sahibi arkadaş
haa bir de bir arkadaş şöyle demiş konunun içeriğinden ziyade köylü denmesine takmışsınız zaten forumda ilk mesaj nasıl ise onun devamı gelir içeriğine bakılmaz demiş çok doğru

canım sadece empati yapıp,olayları geniş açıdan değerlendirmeye çalışıyorum.

eşim eskiden bana kelimelere çok takılıyorsun derdi,sanırım burdaki arkadaşlarda bir kelimeyle çok meşgul oluyorlar.

sanmıyorum ki kimse hümanist değil,normal haytta insanlar hakkında bazen bizde pek hoş şeyler düşünmeyebiliyoruz.

öyle olsa burda bu kadar sert yorumlar yapmayız.

Son düzenleme:
"Ben ünv mezunuyum onlar köylü" de ne demek canım. Bu biraz kendinibeğenmişlik olmuyor mu?Evlenmeden önce köylü değiller miydi? Sana uygun olduğunu düşünmediğin bir aile içine girip evlenmeseydin o zaman. Kaldı ki artık herkes ünv mezunu oluyor. Senin ailen saraydan mı geldi, bilemiyorum ama gelinleri olduğun aileyi bu kadar da aşağılaman çok yanlış bence.

Ya elti,görümce anladım da kaynananızın görümcesini dert etmeniz biraz sacma geldi.Herkes aynı düsüncelere sahip olmuyor siz herseyin pahalısını da isteseydiniz bu kadın böyle bir kadınmıs demekki.

Kaynananızın görümcesinin gelini samimiyeti sevmeyen biri istekleri de o yönde olmus demek ki.Yani sizin gibi masraflar mı yapması gerekiyordu.Yada herseyin en iyisini yaptıgı icin kul köle olması mı gerekiyordu.CADIARZU

Keske sizde bastan herseye evet demeseydiniz.Baskalarının da size karısmalarına siz izin vermissiniz demek ki, o yeni gelin kimsenin karısmasına izin vermiyor.

Son düzenleme:
aslında suç sende neden yaranmaya çalışıyosun ki neden istemediğin şeyleri yaptın yapmak zorunda değildin...bence bundan sonra kendine gel ve önce kendini düşün

Bir kaynana ve gelin hic anlasamazlarmis.Surekli hir gur ,kavga dovus evlerinde hic huzur yokmus.Sonunda gelin kayinvalidesini oldurmeye karar vermis ve mahallenin aktarina=sifali bitkilerden
buyu yapan bir kadina gitmis-Ben demis kayinvalidemi oldurmek istiyorum,bana oyle bir toz ver ki yavas yavas olsun ki beni sorumlu tutmasinlar.Aktar bir toz vermis al demis ,yemeklerine her aksam bir fiske at.yavas yavas 6 ay icerisinde olucek ammaaa demis bu tozu yemegine her attiginda guler yuzlu ol ki olunce senden bilmesinler.Neyse gelin her aksam kayinvalideyi gulumseyerek guzel sozlerle zehirlemis.Olmesine 3 ay kalmis aktara tekrar gitmis;Ben vazgectim olduremeyecegim.Simdi aramiz o kadar iyi ki en iyi dotum oldu herseyimi anlatiyor birlikte gulup birlikte agliyoruz bana panzehir ver; demis aktara.Aktarda Ben sana zaten tuz verdim demis zehir degil sadece guler yuzle nelerin ustunden gelebilcegini gor diye.

sevgili universite mezunlari=okuldan kalan vakitte biraz kitap okursaniz =kissadan hisse =bence yanlisinizi daha iyi gorebilirsiniz.

Bir kaynana ve gelin hic anlasamazlarmis.Surekli hir gur ,kavga dovus evlerinde hic huzur yokmus.Sonunda gelin kayinvalidesini oldurmeye karar vermis ve mahallenin aktarina=sifali bitkilerden
buyu yapan bir kadina gitmis-Ben demis kayinvalidemi oldurmek istiyorum,bana oyle bir toz ver ki yavas yavas olsun ki beni sorumlu tutmasinlar.Aktar bir toz vermis al demis ,yemeklerine her aksam bir fiske at.yavas yavas 6 ay icerisinde olucek ammaaa demis bu tozu yemegine her attiginda guler yuzlu ol ki olunce senden bilmesinler.Neyse gelin her aksam kayinvalideyi gulumseyerek guzel sozlerle zehirlemis.Olmesine 3 ay kalmis aktara tekrar gitmis;Ben vazgectim olduremeyecegim.Simdi aramiz o kadar iyi ki en iyi dotum oldu herseyimi anlatiyor birlikte gulup birlikte agliyoruz bana panzehir ver; demis aktara.Aktarda Ben sana zaten tuz verdim demis zehir degil sadece guler yuzle nelerin ustunden gelebilcegini gor diye.

sevgili universite mezunlari=okuldan kalan vakitte biraz kitap okursaniz =kissadan hisse =bence yanlisinizi daha iyi gorebilirsiniz.

saol canım... bu herkesin bildiği çok basit bi hikaye... ama gelde sen benim kaynanama yap bunu...

arkadaşlar ; öncelikle yazan, yazmayan ,okuyan ,takip eden, yorum yapan ,eleştiren, destekleyen
herkese çok ama çok teşekkür ediyorum. opuyorumnanaktan

( bir çoğunuzun tavsiyelerini de dikkate alarak ) artık ben bunu yapmak istemiyorum, buraya gitmek istemiyorum diyeceğim. :olmaz:

çok fazla samimi olmayacağım. az olacak öz olacak kıymetli olacak herşey...( inşallah ) ve bu arada işimi de bırakmayı düşünüyorum ; evimle ve eşimle daha fazla ilgilenmek için.

bir süre hobilerimle ve arkadaşlarımla takılacağım. kaydirigubbakcemile5

artııı ders çalışmaya başlamam gerekiyor zaten , hiç de kaynanayla şununla bununla uğraşacak vaktim yok hıh :umursamaz:

:enbuyukkk:

niye sürekli başkalarıyla kendinizi kyaslıyosunuz
hep bi yarış halindesiniz zaten bunu eşinizde söylemiş sanırım sizde kıskançlık var

bide yakınınızın taziyesi varken kına gitmek istemeniz çook yanlış bi davranış hiç yakıştıramadım

kaynanızla bundan sonra resmi olursunuz olur biter
bu konularda deneyimli biri olarak söylüyorum

Son düzenleme:

üzülme demesi

merak etmeyin ileride sizin gelininiz de kayınvalidenizle konuştuğunda, kayınvalideniz gelininize, ben sana dememiş miydim, der.
gelininiz de siz hem kayınvalide hem gelinle anlaşamadığınız için sorunun sizde olduğunu düşünüp mutlu olur.
bu da böyle sürer gider nesiller boyu.:roflol::roflol:

İnsanların sana tavırlarını sen belirlersin. Boşuna yakınıyorsun. En başından koyacaktın tavrını. Eğer yolunda gitmeyen birşeyler varsa buna dur diyecek ilk kişi eşindir. sen değilsin. ama yazında eşinden hiç bahsetmemişsin. Üstelik ben üniversite mezunuyum köylü birilerine gelin gittim demen hiç hoş değil. anladığım kadarıyla eşinde üniversite mezunu. ben evlenirken kayınvalidemin tahsil durumunu araştırmadım. önemli olan eşinle anlaşman. Herkes gelinine istediğini alır istediği yerde kalmasına izin verir kendini onunla kıyaslaman çok anlamsız. demek ki o gelin hanım tavrını belli etmiştir. bunu sen beceremediysen bu kimsenin suçu değil. en azından bu saatten sonra tavrını koy ve eşinden yardım iste...

derken böle geçti zaman eşim geldi... tabi bu arada bizim yıpranmamalarımız yanımıza kar kaldı... birde millet bizi bu süreçte çok kıskandı... kavgamız içerde kaldı dışarı çıkmadı :D ama herkes kaynanamın kayınpederime bile sormuşlar dükkana gelip nasıl durumlar iyi geçiniyo musunuz die gelinle :DDDD milletin derdi yok ya.... hep bu millet zaten bize bunu yapan... millet çatladı bu süreçte :D o millet zaten hep bizi kıskanıyo... herkesin gelinlerinden becerikliyim o kadar bebek güzeli diilim ama yüzüme bakılır... kaynanamların dairesinde oturuyoruz kira derdimiz yok. e takılan takılarım geri alınmadı.. ve duruyo... eşimin halası da kendi kızınınkinden çok die çatlayıp duruyo... birde dışardan güzel geçiniyo görününce herkesin nazarına geldik sanırım... ben buarada iyice hassaslaştım...herşeye alınıyorum artık ve tepkim çok kötü oluyor. ama beni bu hale onlar getirdiler... veee iki gün önce dedem vefat etti.. eşimin dedesi. köyüne götürüp defnettik akşamında evlerine geldik tebarekesi okuncaktı... bi ki saat sonra. bu arada da düğünler vardı çok.. yakınlardan birinin kınası vardı o akşam da.. eşimin halasının gelini olcak kızlara gidin görün dediler iyi güzel tamam... onlar gidiyodu bend ekatıldım çeyiz görmek için gidip geldik kınaya kalmadık yani..eve döndük... tebareke okundu bitti akşam eve döndük biz o gece babaannemin yanında kaldı halamlar falan da... bende gece uykumdan kesip onlara sabah kaltısı için börek yaptım. sabahta garnitürlü patataes püresi yaptım erken uyanıp ( iyi gelin aptal gein) onlara götürdük herkes toplanmış yediler bi güzel... sonra biz eşimle işe gittik. saat birde bi nikah vardı oraya gittik. akşamda yine tebareke için babaanneme geldik. o gece de bi kına vardı eşim ve halaoğlu kınaya gideceklerdi. bende bizde gelsek olmazmı dedim. halam oluuur dedi... hadi sizde gidin gelin dedi geliniyle beraber toplam dört kişiyiz ikli çift... ben halamın gelinine diodum gidelim die o düşünüyodu biz öle düşünürken kaynanam geldi sinir sinirli noldu die hesap sorar gibi... eşim dedi kınaya gidip gelsek falan dedi.... e birazdan tebareke başlıcak 15 dakkada gidin gelin diye hemen emir verdi... eşim de bana sordu gitmek istiyonnu die bende artık istemiyorum dedim ve sinirli sinirli çektim gittim balkona... arkamdan bi halt varmış gibi geldiler önce eşim... arkasından kaynanam. ne oldu kime kızdın dio... kimseye diom.. illa öğrencek burnunu sokcak... ben 15 dakkada gidip gelemem dedim... dün kızlar giderken öyle bişi demediniz ben giderken bmle oldu dedim... o süslü kızlar süalerini bile yapamazlar 15 dakkada dedim açtım ağzımı yumdum gözümü... söyle dedi söyledim ondan sonrada... oda söyledi yok ben seni sevdim de sen beni sevmedin de yok şöyle de yok böylede.. tabi herkes de duydu bunu bk var gibi gelen meraklılar halamlar.... kına yakıyolardır şimdi bi yerlerine... sonra benim kendi annemde geldi tebarekeye kaynanam gitmiş şikayet etmiş annemde geldi tebareke bittikten sonra gel içeri die gelmem dedim... annem nie böyle yaptın die bana kızıyo... kendi anneme de bağırdım siz zaten beni baştan beri hiç korumadınız beni verirken eti sizin kemiği bizim dediniz işte o yüzden böle oldu dedim... bana hiç sahip çıkmadınız dedim... halam kadar olamadınız dedim... kızları yanlış bile yapsa arkasındalar... siz bana hiç destek çıkmıyosunuz dedim... eğer beni korumucak bişi söylüceksen söleme dedim... bi ara eşim geldi sen nie kendini sürekli onlarla kıyaslıyosun die nerdeyse kalkıp onları korucak bana... onuda kovdum yanımdan .... evet beni destekleyecek kimsem yoktu dün gece... belki iki satt sürekli ağladım balkonda ve sonunda kimseye selam bile vermeden çıktım evden eşimde geldi evimize geldik... şimdi bugün bi düğünleir var gitmicem... akşama tebareke var gitmicem... artık hiç bişeylerine gitmemeyi düşünüyorum... işin kötüsü ben kayınpederimin yanında çalışıyodum. pazartesi nasıl gidicem işe... kaynanam da boş durmamıştır...doldurmuştur babamı...acaba işe de mi gitmesem... hiç gitmesem mi... yoksa gidip yapamayacağımı söyleyip ayrılsam mı... eşime mi söyletsem babasına sölese gelmicek artık mı dese... napiim ben ya...tamamen kesip atayım ve bir daha hiç birini görmeyeyim mi....benim kimsem yok burda ama eşimin bütün akrabaları burda bunu yapmak zor olur mu.... asla özür dilemek istemiyorum dilemem de... çünkü ben yanlış yapmadım... sadece bana ayrı onlara ayrı davranmalarını protesto ettim.... ve onlara göre çok şey bistedim... napmalıyım...

Yaptıkların kapris ve kıskançlıktan başka birşey değil. Devamlı birileriyle yarış halindesin. İnsanları gözetliyorsun o böyle yaptı şuna böyle yaptılar. baba yapmamışlardı. Ya neden bu çekişme anlamıyorum. Ayrıca kimsenin kötü birşey yaptığı yok. Asıl sen böyle yaparak kendini küçültüyorsun. Cenaze varken düğüne giden biri varsa evet o düşüncesizdir. O düşüncesizliği biri yaptı diye sen yapmak zorunda değilsin. Ben dün ne yaptım bilmiyorum ama sen börek garniitürlü bilmem ne sayıyorsun. Halalar b.k var gibi geldi demek çok yanlış. sen herkesin ortasında kendini düşürürsen, düşen bir insanı izlemek herkesin hoşuna gider. Bütün bu olayların işinle ne alakası var işten neden ayrılmak istiyorsun onu da anlamadım...

okuğum kadarıyla artık başkalarıyla kendinizi ve kendi ailenizi kıyaslamayı bırakıp
olaylara sadece kendi açınızdan bakın
böyle yaparak ne kendinize ne de ailenize saygısızlık yapmış olmazsınız

yorum yapan kişileri anlayamadım doğrusu biraz empati yas-psalar iyi olur diye düşünüyorum aynı şeyleri kendiniz yaşasanız nasıl tepki verirdinz acaba???????????
arkadaşımız gayet ii niyetli davranarak bi çok şeye katlanmış ses çıkarmamış tabi başından tavrını belli etmeliydi burası yanlış ama bu şekilde davranılması çok üzücü.O köylü derken bence onların örf ve adetlerinden bahsetmek istemiş onları aşağıladığı için sölediğini düşünmüyorum sonuçta eşide köylü.
Tatlım bu saatten sonra artık alıştıkları için bir takım şeyleri yapmak çok zor ki bide okadar yakın otururken..ancak o muhitten taşınırsanız tavrını koyup uzak kalabilirsin bence, ama buna iizn vermezler sanırım.

yorum yapan kişileri anlayamadım doğrusu biraz empati yas-psalar iyi olur diye düşünüyorum aynı şeyleri kendiniz yaşasanız nasıl tepki verirdinz acaba???????????
arkadaşımız gayet ii niyetli davranarak bi çok şeye katlanmış ses çıkarmamış tabi başından tavrını belli etmeliydi burası yanlış ama bu şekilde davranılması çok üzücü.O köylü derken bence onların örf ve adetlerinden bahsetmek istemiş onları aşağıladığı için sölediğini düşünmüyorum sonuçta eşide köylü.
Tatlım bu saatten sonra artık alıştıkları için bir takım şeyleri yapmak çok zor ki bide okadar yakın otururken..ancak o muhitten taşınırsanız tavrını koyup uzak kalabilirsin bence, ama buna iizn vermezler sanırım.

bende konu sahibinin düşüncelerini ve yaptıklarını onaylamıyorum. anlayamadığınız yerler nedir??????? empati yapıyorum kendimi konu sahibinin yerine koyuyorum ama olmuyor. düşüncem değişmiyorum. baştan sona okudum. iyi niyetle mi yaptı orasını bilmem ama devamlı bir yarış var ortada neden yani. herkes kendinden sorumludur.

Back
X