- Konu Sahibi Melekmelegimm
-
Uzaktalar misafirlige geldiler. Valla bin parca oldum. Surekli bir akil vermeler. Cocugum disariyi goremedi evde hapis kaldi valla.Beraber mi yaşıyorsunuz kv ile? Ben yağmur olmadıkça he gun 45 dakika 1 saat çıkarıyorum. Hic sakınmiyorum o konuda. Uzaktalarsa bildiginizi okuyun.
Allah yardımcınız olsun kabus gibi bir ailenin gelini olmuşsunuzMerhaba 2 bucuk aylık bebegim var ve doğumumdan beri kaynanam sürekli karışıyor cocuğuma ne yapsam ona göre yanlış tırnaklarını keserim kesme der banyo yaptırırım ilk başlarda kızarlardı görümcemle eşimi doldururlardı niye tek yıkıyo bi yeri çıkarsa bebeğin diye.işte neymiş bebeği tuzlayalım başını tülbentle bağlayalım anlı düz olsun yastık altına ekmek koyalım..şimdide sürekli soruyo bebeği banyomu yaptırdın diye hesap sorar gibi soruyo yok suyu sıcaktı demi ve onun yapmak istediği seyleri yapmadığım icin bana tavırlı bi asabice konusuyo son zamanlar.doğduğundan beri bebeğime eldiven taktık yüzünü çizmesin diye ama 2 buçuk aylık oldu ve yavas yavas ellerini ağzına götürüyor bende dün çıkardım artık 2 bucuk aydır taktık yeter diye dün eşim goruntulu arıyo kv demi gelemediya bize kızıyo işte niye çıkartıyomuşuz eldiveni dedimki cocuk ellerini keşfetsin eşinde dedi takmicaz artık nette baktım takmayın diyo neyini keşfetcek diye hesap soruyo bana o cocuk yüzünü çizerse elini gozune sokarsa sorarmış o bize..sanki ben bakıcısıyım..goruntulu konustukları süre boyunca yine karıştı yok emzir yok şunu yap..2 gün oncede bana sıkı giydirmiyosun cocugu diyor 3 kat giydiriyorum korkuma doğalgazlı evde diyorumki daha nasıl giydirim anne terliyo artık diyo hyr sıcak olması iyi ve öflüyo sıkı giydirmiyormuşum eşimde dedi boğulcak cocuk artık kat kat bunaldım artık bana illaki mama ver diyor sütüm yaramıyormuş bu ay bebegim 800 grm almış azmış ben hayır sütüm var mama vermek istemiyorum diyorum öflüyo ne yapıcam bilemiyorum eşimde karşı gelemiyo birkaç kere sadece diyebildi bana diyemem kıramam annemi tabiki karışacak diyo
Evet galiba kıskanclık olabilir diye düşünüyorumYaa :) kız bu kaynanalar valla gelinlerle kafayı bozmuş :))
Evet ve bunu eşime soyledim suçun çoğu sende sen beni korumazsan ailen nasıl olsa oglumuz korumuyor suskun deyip ezerler mesela 2 gün once gorumcemle konusuo eşim görüntülü gorumcem diyorki halamla gorustuk telefonda senle bebeği özlemiş..yani ayırımcılık yapıyo biliyoki bende eşimin yanındayım duyuyorum oysaki halasıyla oyle aramız iyidirki birnirimizi cok severiz eşime dedim sen nasıl bir eşsin kardeşin oyle soylediğinde niye demiyosum soylenicek lafmı diye.diyorumki annen sadece cocugu sevsin bakımına karışmasın kafasını yormasın nasıl diyorlarki tecrübemiz var cocuk buyuttuk bu tecrubeyi bende kazanmam lazım ama begefendi hep ailesini koruyoBence sorun kaynanada değil eşinde eşinin demesi lazım rahat bırak sen çocuk büyütmüşsün sıra bizde diye eşinde demiyosa sen üstü kapalı anlat bunu susarsan daha çok tepene çıkarlar o senin evladın unutma bunu
Kendi annemde cok der biz ne yaptık nasıl göremedik diye ama başlarda kusursuz gibiydiler daha neler neler geçti birazda o yuzden nefretlik var icimde onlara karşıAllah yardımcınız olsun kabus gibi bir ailenin gelini olmuşsunuz
Aaa vallahi bizdede oyleydi suyunu bana döktürüyordu ve ilk zamanlar eşim ayrı yatıyordu ben bebeğimle yatagımızda odama dalıyodu bebeği kontrole cok gıcık oluyordum emzirdinmi diye soruyordu birde evet dediğimde yalan soyleme diyordu ya o kadar saçma biri ve geçenlerde bizim evde kaldılar gorumcemle sabah gitmeden iş yerine sabahtan odamıza dalıyor bebeğe bakıyor neye uğradığımı şaşırdım onu görünce karşımda benim annem ise kapıyı toklatırdı gir dediğinde bile girmezdi doğumuma geldiğinde ayıp diye.valla dün geldiler eldiveni icin dediki bak burnunda az bir iz var çizmiş bende dedimki olsun oyle oyle büyicek yapmaması gerektiğini anlicakAyyy okurken sınır oldum birde sen yaşıyorsun. Bana da karışmaya çalıştı hele bi ara baktım benim çocuğumu bana yikatmicak ben sadece su döküyorum. Gece odamıza girmeler neymiş çocuğa bakiyomus kontrol ediyormuş. Sana tavsiyem tavır koy onun söylediklerini yapma eltilerimden biliyorum daha fazla müsamaha gösterirsen çocuk 6 yaşına falan gelince sana ben baktım altını ben degistirdim yok banyonu ben yaptirirdim diyerek çocuğu kendine çekmeye çalışıyo sakin taviz verme canım.
Ay diğer yazdıklarını okudumda o odaya girmeler falan benm kocam boğazlardı anasını o ne terbiyesizlik kocan yapmıyosa sen yap bu ne ya başlarım saygıyada saygısızlığada onun yaptığı çokmu edepli bişeymişEvet ve bunu eşime soyledim suçun çoğu sende sen beni korumazsan ailen nasıl olsa oglumuz korumuyor suskun deyip ezerler mesela 2 gün once gorumcemle konusuo eşim görüntülü gorumcem diyorki halamla gorustuk telefonda senle bebeği özlemiş..yani ayırımcılık yapıyo biliyoki bende eşimin yanındayım duyuyorum oysaki halasıyla oyle aramız iyidirki birnirimizi cok severiz eşime dedim sen nasıl bir eşsin kardeşin oyle soylediğinde niye demiyosum soylenicek lafmı diye.diyorumki annen sadece cocugu sevsin bakımına karışmasın kafasını yormasın nasıl diyorlarki tecrübemiz var cocuk buyuttuk bu tecrubeyi bende kazanmam lazım ama begefendi hep ailesini koruyo
Girişini okudum gerisini okumadım,bana annem bile karışınca yol veririm kaldı ki kaynanaaa:)))
Ayy keşke benim eşimde oyle olsa beni bu güne kadar 1 kere korudu oda nişnlıydık haklı olduğumuda goruyo ama annemle aramımı bozim onumu istiyosun diyo oysaki kavgayla yap demiyorum konuş guzellikle anlatsa iki tarafıda dengede tutmayı bilmiyo.aynen siz bildiginizden şaşmayın en dogrusu benim kv de de banyoya takmış durumda :)) kendi aldırmak istiyo surekli ama ben daha once davranıp yıkıyorum :)Eşimin en güzel tarafı dolduruşa gelmez. Ona he he der ya da biz boyle yapiyoruz der keser atar. Gorumcemin ogluna kv bakiyor, aglamasin diye her dedigini yapiyorlar o da simariyor. Hareketli bir cocuk o yapisal tabi. Ben bastan beri kizima aglarsan isteklerin olmaz derim, kurallarimiz vardir ve hepimiz uyariz. Bakici da ben8m kafada orda da evdeki sistem devam ediyor. Yapi olarak da masallah bebekliginden beri sakin bir cocuk. Onlara kalsa kışın cocuk banyo yapmaz. Ayda bir yikamak lazim. Ben iki uc gune bir yikarim, hava iyi ise her gun.
İşte huzursuzluk çıkmasın diye içime atıyorum ve dün bizdelerdi geliyo ogluyla yatağıma uzanıyo yorganı açıp gelde deli olma bunu 3,4 kere yaptı bana annem hep derdi evli karı koca yatağına yatılmaz ayıp diye bunlar aşmış artık hala cocuklarını küçük goruyo cocuklarıda hala cocukmuş gibi davranıyoAy diğer yazdıklarını okudumda o odaya girmeler falan benm kocam boğazlardı anasını o ne terbiyesizlik kocan yapmıyosa sen yap bu ne ya başlarım saygıyada saygısızlığada onun yaptığı çokmu edepli bişeymiş
Ayy bana fenalık geldi bi an. Allah sabır versin. Bebek için tedavi görüyorum olurda tutarsa çocuğuma böyle müdahale ettirmem asla. Olacak iş mi. Saygıda bi yere kadar. Eşin ses etmiyosa sen söyle. Ayrıca bebeğini ya kendin yıkarsın yada babasıyla yıkarsın. Eskiden evler sobalıymış bebekler üşüyomuş ama artık her ev doğalgazlı.Merhaba 2 bucuk aylık bebegim var ve doğumumdan beri kaynanam sürekli karışıyor cocuğuma ne yapsam ona göre yanlış tırnaklarını keserim kesme der banyo yaptırırım ilk başlarda kızarlardı görümcemle eşimi doldururlardı niye tek yıkıyo bi yeri çıkarsa bebeğin diye.işte neymiş bebeği tuzlayalım başını tülbentle bağlayalım anlı düz olsun yastık altına ekmek koyalım..şimdide sürekli soruyo bebeği banyomu yaptırdın diye hesap sorar gibi soruyo yok suyu sıcaktı demi ve onun yapmak istediği seyleri yapmadığım icin bana tavırlı bi asabice konusuyo son zamanlar.doğduğundan beri bebeğime eldiven taktık yüzünü çizmesin diye ama 2 buçuk aylık oldu ve yavas yavas ellerini ağzına götürüyor bende dün çıkardım artık 2 bucuk aydır taktık yeter diye dün eşim goruntulu arıyo kv demi gelemediya bize kızıyo işte niye çıkartıyomuşuz eldiveni dedimki cocuk ellerini keşfetsin eşinde dedi takmicaz artık nette baktım takmayın diyo neyini keşfetcek diye hesap soruyo bana o cocuk yüzünü çizerse elini gozune sokarsa sorarmış o bize..sanki ben bakıcısıyım..goruntulu konustukları süre boyunca yine karıştı yok emzir yok şunu yap..2 gün oncede bana sıkı giydirmiyosun cocugu diyor 3 kat giydiriyorum korkuma doğalgazlı evde diyorumki daha nasıl giydirim anne terliyo artık diyo hyr sıcak olması iyi ve öflüyo sıkı giydirmiyormuşum eşimde dedi boğulcak cocuk artık kat kat bunaldım artık bana illaki mama ver diyor sütüm yaramıyormuş bu ay bebegim 800 grm almış azmış ben hayır sütüm var mama vermek istemiyorum diyorum öflüyo ne yapıcam bilemiyorum eşimde karşı gelemiyo birkaç kere sadece diyebildi bana diyemem kıramam annemi tabiki karışacak diyo
Bende 2 zıbın ve alt ğst kıyafeti oluyo artı kilotlu çorap ve kısa corap eldiveni oluyordu ve şapkası :)) çocugum terliyodu bildiğiniz ve ev yanıyo eşim kombiyi zorla yükseltti bebek var diye kv de dün geldi 2 battaniye almış oturma odasına bebeğimle kendince iyi yaptıgını zamnediyoicine zibin.alt ust takim ve ince yelek giydiriyorum 2.5 aylik bebegime.ayaginda da corap.ev 21-22 derece.yeterli.usumuyor da.kv ile bebegi asla yalniz birakmayin bence.o varken isi gucu birakip bebegi kucaginizda tutun en iyisi
Canım allahım sanada en kısa zamanda hayırlı evlat nasip etsin inşallah..artık bir şekilde soyluyorum tuzlamak istiyordu bebeği 2 aydır burnumdan geldi ben istemiyorum dedikce diretti en azından ayaklarını tuzlayalım diyor geçenlerde :)) hayır diye inat ettim bende :) dedim anne sen oğlunu tuzladınmı ? Evet dedi dedimki demekki tuzlasanda ayakları kokabiliyo çünkü oglununki kokuyo :)) ya tabiki ve simdide neymiş sütüm yetmiyormuş mama ver geceleri diyor bence mamaya alıştırıp cocugumun bana bağımlı olmasını istemiyorAyy bana fenalık geldi bi an. Allah sabır versin. Bebek için tedavi görüyorum olurda tutarsa çocuğuma böyle müdahale ettirmem asla. Olacak iş mi. Saygıda bi yere kadar. Eşin ses etmiyosa sen söyle. Ayrıca bebeğini ya kendin yıkarsın yada babasıyla yıkarsın. Eskiden evler sobalıymış bebekler üşüyomuş ama artık her ev doğalgazlı.
Olabilir valla. Mamaya alışırsa bebeğin belki bi süre sonra memeni istemeyecek kendide alıp biberonla bebeği doyurabilecek. İpleri eline al hiç pasif durma. Teşekkür ederim bu arada. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.Canım allahım sanada en kısa zamanda hayırlı evlat nasip etsin inşallah..artık bir şekilde soyluyorum tuzlamak istiyordu bebeği 2 aydır burnumdan geldi ben istemiyorum dedikce diretti en azından ayaklarını tuzlayalım diyor geçenlerde :)) hayır diye inat ettim bende :) dedim anne sen oğlunu tuzladınmı ? Evet dedi dedimki demekki tuzlasanda ayakları kokabiliyo çünkü oglununki kokuyo :)) ya tabiki ve simdide neymiş sütüm yetmiyormuş mama ver geceleri diyor bence mamaya alıştırıp cocugumun bana bağımlı olmasını istemiyor
Amin canım inşallah..neymiş zayıfmış oysaki maşallah ayına gore cok iyi 2 aylık daha tombik bişey olsun istiyo e kilosu maşallah cok iyi bu ay 800 gram almış neymiş azmış.tabi meme reddi olabiliyormuş hem sütüm varken niye mama veriim onceden oysaki hep emzir diye diretirdi simdide mamada ver diyo saglık ocagında verme sakın dedi hemsire eşimin teyzeside diyo siz iyimisiniz herkez emzirim der ne maması cocugunun kilosu iyi diye resmen piskolojik baskı uyguluo lohusalı dönemimimde yaptıklarına yaOlabilir valla. Mamaya alışırsa bebeğin belki bi süre sonra memeni istemeyecek kendide alıp biberonla bebeği doyurabilecek. İpleri eline al hiç pasif durma. Teşekkür ederim bu arada. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?