kaynanam beni evlilikten soğutuyor

biz dışarı çıkıyorz arıyor çay yaptım gelin diyor. gidiyoduk son olay olduktan sonra 3 kere gttim oda zorla biri bayramda birinde kayınpederim özledim gel dedi. diğerindede sözlüm istedi. hep yokta diyemiyorum. off ya ne zaman oraya gitsem bi laf sölüyo. çok sinsi aşırı derecede. herkesle ilgili dedikodu yapar mesela. ne bilim hocaya falnada gidiolar ya büyü falan yaptırırlarsa ondan çok korkuyorum işte. böyle yazıncada kadın hakkaten ne kötüymüş ya hep olayın içinde olunda insan bişey anlamıyor ama uzaktan bakınca herşey daha net. bu yzden anlattım kızlar çok sağolun. bide şu derdimden kurtulsam

Kayinvaliden böyle davranarak aslinda kendine kötülük ediyor. Yarin bir gün böyle davrandigi icin yanina gelen gidenide olmazki, ozamanda gec kalmis olacak ne yazikki pisman olmak icin:19:
Allah her zaman iyinin yanindadir, biraz sabir, biraz politik olarak, birazda güler yüz ve bak gör sonunda sabrinin karsiligi sana iyi bir sekilde dönecektir:34:
Allah yar ve yardimcin olsun..

Aynı benim kaynanam :((( valla şuan görüşmüyorum kendisiyle kafam rahat. Görüştüğüm dönemde sinir hastası olmuştum. Uzak dur derim ben mesafe her zaman için iyidir.

Sözlün seni şimdiden ezdiriyor, annesine birşey diyemiyor...
Üstelik bu kadınla aynı evde yaşayacaksın, altlı üstlü falan ama burnunun dibinde olacak sürekli...
Sonradan pişman olmamak için iyi düşün bence...

Onsuz yapamam gibi bişey demişsin canım.. İnsanoğlu çok arsız.. Hangi ölenin arkasından 30 sene ağlayanı gördün ki. Bence evlendikten sonra üzülüp sinir hastası olmaktansa şuan verebileceğin bi karar daha iyi, daha az zarar alırsın. Nişanlınla konuş ve bu kaynanayla bi ömrün kesinlikle geçmeyeceğini belirt ona.

Önlemini almazsan aşkından geçemediğin sözlünün evlenince boşamayı düşüneceksin canım, unutma aileyle de evleniyorsun..Ve erkekler ailesini sizin için atmaz asla unutmayın !

Eşim kadar iyi insan olmasın dünyada ama söz konusu ailesiyle alakalı birşey dediğimde tepkisiz kalır..Kavgamız ilerlemiş duruma gelince de o benim annem der, ara mesafeye asla karışmaz mesela kaynanam işini iyi bilir çünkü onun yanında bu tip meseleleri açmazdı :27: ve evliliğin ilk arefelerinde maalesef bu tip şeylerle karşılaşabiliyorsun..Ogluma iyi bak lafları bana defalarca söylendi, yemek yapmayı bilmiyor dendi bir sürü şey..Ama artık hamarat görüyorlar beni. en son görümcemin lafıyla anladım..Ooo gelin dedi epeyi hamaratlaşmışsın :27: sanki yıllardır aç yaşıyordu ehehe

Biz şuan ayrı şehirlerdeyiz..Kıymetliyiz ..İnan böyle olunca kafan daha rahat oluyor..Ben işin politik yanını buldum eşimle ailesi üzerine bir konu konuşmadan önce kendi ailemin yanlışlarına da sinirlenip söyleniyorum..ve ona dönüp diyorum ki ''Kendi ailemi bile topa tutuyorum haksız olduklarında, senin aileni bu durumda saymamı bekleyemezsin '' haklısın hanım diyor :1:

Son düzenleme:
arkadasım okurken aklıma pek cok olay geldi.kendimle ilgili olan:biz eşimle nişanlıydık o zamanlar esya almak için taa nevsehirden istanbula geldik annemle. evi istten tuttuk cünkü.eşimin ailesinin maddi olarak 5 kurus katkıları yok.hiç bişeye yardım etmediler yazık herseyi eşim ödedi bi de benim annem.kaynanam iyi biridir severim aslında ama esyalar alınacagı zaman söylediği bi söz hala aklımdan cıkmaz."fatma bi yemeni bile aldırmadı"(fatma eltim olur)yani sende bişey aldırmazsan iyi olur demeye getirdi.sanki ben bişey istemişim yada onlar bana cok sey almıslar gibi ama ben sen gibi uslu deilim o öle deyince kocam olacaksa ne istersem alacak istediğimi almak zorunda dedim.bunun gibi ufak tefek olaylar oldu.dişini göstermezsen hep ezmeye calısırlar.bi kac kere de bana laf sokmaya calıstı kahvaltı yaparken kalktım kahvaltıdan oturdum bi köşeye astım suratımı ben yemeyince eşimde yemedi eşim yemeyince de kaynanam anladı.eltim de o zaman sakayla karısık ee sen gelini üzersen gelinde oğlunu üzer yapma böle şeyler dedi. şimdi iyyiz.demek istediğim saygısızlık yapmadan ezdirmiyceksin kendini.ben direk lafı sokanlardanım.eltimde sakayla karısık vurur alttan alttan.cadı olcaksın biraz:)

bi olay da arkadasım vardı yazık cok çekti kaynanasından onlarda aynı evde yasadılar bi süre. kızı alana kadar ak kusum güzel gelinim bitanecik kızım falan düğün olduktan bir hafta sonra kızı dövmeye baslamıs cadı karı kocası da yanında olmamıs annesinin doldurusuna gelmiş o da dövmüş bi güzel.3-5 ay böyle cekti baktı yasadıgı hayat değil ayrılmaya karar verdi sonra kocasının aklı basına geldi baktı ki karı elden gidiyor evi ayırdılar şimdi uzaktan iyiler ama hala birbirlerini sevmezler.

böyle seyleri iyi düşün öyle karar ver aslında zaten yola cıkmıssın kararını vermişsin senin yapıcagın sey güçlü olmak kendini ezdirmemek sözlünü avucunun içine almak.bence onların ne altında ne üstünde otur.uzak dur olabildiğince.borclarımızı bitirene kadar oturrur sonra evi ayırırz gibi şeylerle seni kandırmak isterse sözlün inanma onların yanına gidersen uzuuuun bi süre ayrılamazsın söleyim sana.5 sene kısa bi süre değil bu sözlün olcak seviyor seni sevmese bu kadar beraber olamazdınız.aslında ona her istediğini yaptırabilirsin.erkek ana kuzusu değilse anasından cok karısının sözünü dinler.aynı yataga girecek olan sensin sonucta:))))
inş. Rabbim yanında olur hayatında mutluluklar dilerim arkadasım

Yolun başındayken kaç kurtar kendini bence sonda çok pişman olursun.Benim eşimde bir evin bir oğlu ama kayıvalidem ve kayınpederim beni el üstünde tutarlar.Senin sözlünde seni koruyamıyor bence.Bir daha düşün derim ben.

Canım....henüz sözlüsün...neden öyle sürekli gidiyorsun o eve daha şimdiden? evet aileyi tanımak için biri iki gidiler ama tanımışsın zaten tanıyacağın kadar!

Ne kadar çok birlikte olursan kıymetin kaçar...niye gidip yemek yapar...bulaşık falan yıkayıp kendini hor gördürüyorsun?

Bırak sözlünle görüşmek istiyorsan dışarda buluş...
.

Cnm lütfen eleştiri olarak düşünme yardımcı olmak için söylüyorum ama arkadaşa katılıyorum.lütfen sık gidip gelme. aranızda mesafe olsun. yüz göz olmuşsunuz iyice.Aklınca gözünü korkutuyor senin.okudukça beni anlatıyormuşsun gibi geldi.ama ben hiç yüz göz olmadım.evliyim ve hala da değilim gayet mesafeliyim.ben sözlüykende kayınvalidem birlikte oturacağımızı düşündüğü için sadece yatak odası alırsın yeter bütün eşyalar var demişti.ev baya da kalabalıktı.nasıl sinirlenmiştim.ama eşim herkesin içinde annesini bir güzel oturtmuştu ve o an bu benim evleneceğim adam demiştim:1:( konu sadece bu değildi daha bi kaç şey daha saymıştı inanılmaz rencide etmişti beni kaynanam)
Ayrıl ya da ayrılma diyemiyorum ama yüzüğü atmak boşanmaktan daha kolaydır.burada yazılanları dikkate al.kimse seni yada kaynananı tanımıyor.
Sözlünle acilen konuşmalısın.tüm endişelerini anlatmalısın.ben evlndikten sonra seni ezdirmeyeceğine inanmıyorum.hele üst katında oturacaksanız bu imkansız.Sakın üst katında oturmayın.işten geleceksin yemeği yiyip çıkın diyecek masa toplanacak çay içilecek biraz oturulacak derken 9 dan 10 dan önce kendi evine çıkmayacaksın.sonra yorgun olacaksınız zaten ve yatıp uyuyacaksınız.dün bir arkadaş böyle bir konu açmıştı nasıl üzülüyordu kendi evinde yemek dahi pişiremediği için:25: bunları göz önünde bulundur.
ayrıca sözlünün efendi ve çok iyi insan olması kaynana gerçeğini değiştirmez.ben korktum senin kaynanadan:26: sende buraya yazdıklarını baştan oku ve objektif bir gözle bakmaya çalış ve tekrar söylüyorum sakın ama sakın yüz göz olma onlarla:20:

Sen şimdiden kendini ezdirmeye başlamışsın...Daha kötüsü sözlün şimdiden seni ezdiriyo.Bence sana destek değil.Şimdi seni savunamıyorsa emin ol evlensin o da annesine tam destek verecek...

Allah yardımcın olsun bu anlattıklarına bakılırsa durumiyi değil.

Ayrılma seviyorsan arkadasında dur ama ASLA EZDİRME KENDİNİ...

k.validende kesinlikle davranış bozukluğu var. hani babalar kızlarını evlendirirken damatları, anneler oğullarını evlendirirken gelinleri bir nebze rakip görebilir. bunu anlayabiliyorum. nihayetinde yıllarca yemesiyle içmesiyle, her şeyiyle onlar ilgilenmiş. ama bunu sadece içinde hisseder, yanlış olduğunu bilir ve davranışlarına yansıtmaz. k.validen kendini aşmış :)) sözlün senin yanında uyaramayabilir bunu da anlarım, ama kendi kendinelerken uyardığı halde başka bir olayda hala kadın böyle davranıyorsa ya sözlün gerektiği gibi konuşmuyor ya da k.validen baş edilemeyecek kadar fena bir kadın.

evliliği bence biraz erteleyin. bu kadının değişmesini asla ve asla bekleme. oğlu da rahatsız olsa bile baş edemeyebilir. ne kadar uzağında oturursan otur, o bir şekilde sizin huzurunuzu kaçırır. çünkü kadın yaptıklarını normal görüyor. mesela arkadaşının k. validesinin oğlunun üstünü örmek için girmesini normal sayıyor! bu nedir ya? mahremiyete saygı bile yok! sana mı saygısı olacak??

ayrıl ayrılma demem ama işin çok zor. en azından bunların bilincinde olarak yola çık. böyle hasta ruhlu annesi olan sözlünden de çok fazla bir şey umma. k.validen gözünde sen gelin değil oğlunu elinden alan bir rakipsin!

ya çok zor sana bışey demek bende aynı şekılde oturoyorum kavedem senıkı kadar degılsede var onunda huysuzlukları ama çok zor boyle oturmak bıde huysuz dıyosun vazgeamçemem dersen ayrı ev olmadan evlenme sozlunu ıkna ben derım ama iyi düşün bır hayat bu hıç bışeyı gerı saramıyoz sonra bunun ıkı katı üzülürsün unutma hıç bır sey vazgeçılmez degıl

Benden sana tavsiye boşa kürek sallamaman...
O kadından sana kaynana,sözlünden de koca olmaz
Sözlün biraz baskın olsaydı o kadın o şekilde konuşamazdı
Ve daha sadece sözlüyken bu kadar yüz göz olduysanız evlenince düşünemiyorum
Ne demektir bizi masrafa sokma kaç gel ya
Kendi kızı da var ister mi acaba kaçsın gitsin
Sadece o mu anneymiş , sen kaçıp gitsen annenin yüreği yanmayacak mı
Bi anne nasıl bir diğerinin kalbini acıtnak ister aklım almıyor
Sırf üç kuruş masraftan kaçmak için tüm bunlar.. yazıklar olsun o kadına !
Sana da tek söyleyeceğim susup kalma bu insan karşısında eğer hala devam ettirmek istiyorsan
Sakın kendini ezdirme :kkk:

kardeşçem bak sana kendimden örnek vereyim

ben hep şuna inanırım..gerçekten kötü niyetli kaynanan varsa yada görümcen onlara tahammül etme

gücün senin karakterinin sağlamlığıyla alakalı..yani sen iradeli ve özgüveni olan bir insansan

inan çoğu şeyi ciddiye bile almıyorsun hayatında..

ben nişanlıyken kayınvalidem benim eşimide benden kıskanıyordu,anlattığın gibi saçma sapan davranışlar,
tavırlar hiç mantığı olmayan iğnelemeler..

ama ben normal hayattada gerçekten herşeyi kafaya takan bir insan değilimdir

haksızlık olduğunda hakkımı en saygın yollardan aramasını bilirim ama kayıvalideme cevap vermeye bile

tenezzül etmedim çoğu zaman.arada tartıştığım atıştığım oldu tabi..oda matrak olsun diye yağtığım şeylerdir:)

eşimde annesinin konuştuğu şeyleri benim ciddiye almadığımı görünce ciddiye almadı

onun ailesi neticede biliyor ki annesine bişey dese büyüyecek mesele onun tarafından..ama arada

tabi şahsıma bir hakaret yapıldıysa çizgiyi aştınızı demesini de bildi...

sana tavsiyem kesinlikle beraber oturma.bunu sözlüne anlat..beraber oturursanız huzurunuzun olmayacağının

altını çiz..ama asla ailesini hedef gösterme,suçlama..ikiniz açısından düşündüğüünü söyle...

ben ben diye başlama cümlelerine..kayınvalideni de çok takma arada salla gitsin yaa..inan bazı şeyleri salllayınca

olay daha mizahi oluyo:)onlara malzeme verme,muhattap olma,sözlünle hallet düğün işlerini

diyeceklerini ona söyle..sana psikolojik savaş yapıyo kayınvalide oyuna gelme..eşinle ikinizi düşün sadece..ama

onunla ailesini karşı karşıya getirme..arada kalan erkeklerden evliliğe bir hayır gelmiyor

hemde onun ana babası napacak kırılırlar diye söylemiyorlar ama istiyorlarki eşlerimizde

her lafın üstünde durmasın,ciddiye almasın,ihtiyarların çenesi düşüktür biraz bunu kabul etsin:)

ben kayınvalideme karşı öyle tahammül ediyorum hep..yüz göz olmam asla.buna zamanımda yok valla

hayatımda tek derdim onunla çene yarıştırmak mı..onlarla meşğul olurken hayatımımı bitiricem

saçma sapan laflarla....

kendine güven gerisi gelir....

Seviyorsun ama evlenince de çok stres olabilirsin ;bu stres ilişkinize yansıyabilir.Ben bu gibi sbeplerden stres oldum da evliliğim bitti.Kafana takmayan biriysen devam et;kafana takan bitirsen stres peşini bırakmaz;bir de beraber oturma durumunuz var;iş nişanlında bitiyor;beraber oturmanızı o engellemeli;laf sokmaları o engelllemeli;yok engellemiyorsa sonrası stres hep..Bir de senin söylenmeni onlara neden söylüyorki;bu kişi aranızı dengeleyemez.Ben yaşadım bunları;bu stresin evliliğimi bitireceğini hiç düşünmezdim ama bitirdi..
mebruke çok doğru laflar etmiş;keşke onun gibi kafasına takmayan biri olsaydım;başedebilseydim ama benim de kişiliğim bu;daha stressiz bir aile bana daha uygun..

Son düzenleme:
Bence de yol yakınken vazgeç. O kadın değişmez, sözlünse daha da bi anneci olur evlenince.Sen de başının etini yer ,oturursun :))) .

Sözlüne de ki,annenden bir laf daha duyarsambu is biter. Daha şimdiden seni böyle eziyorsa eklenince neler yapar, sözlün bu sefer de sahip çıkmazsa yol ver gitsin. Bir ömür böyle gecmeZ..

aklın varsa kac kurtul gercı demesı kolay ama ınsanlar sevınce gormuyo bunu malesef. bak burada yazılan yazılarda okumussundur cok sevıyoruz katlanırım dıyoruz ama yapamayınca bosanmaya gıdıyoruz hele senınkı bastan koymus tavrını egerkı cekerım dıyorsan devam et ama hıc kolay degıl . Allah yardımcı olsun ama lutfen cok ıyı dusun.

Tehlike sana sirenler çala çala geliyor ne bekliyorsun? Git 5 10 sayfa oku şu forumdan. Kararını kendin rahat verirsin inan.

ya ben kendimi ezdiren biri değilimdir haksızlığa falan hiç gelemem ama kadın laftan anlamıyor yani ben ne dersem diimm duymuo zaten bi acaip bi kadın ya. sözlüme söylüorum oonun psikolojisi bozuk falan dio oda napsın ya annesine kimse laf geçiremioki canavar kadın. sırf o kadın mutlu olmasın die bile olsa ayrılmam sözlümden ama şöyleki baktımmki işi azıttı . önce sözlümle knuşcam olmadı aileyi toplarım baktım yine olmuo yüzüğü beyninin içinede skarım onun. ben sırf onun için sevdiğim emek verdiğim yıllarımı verdiğğim insanı bırakıcaksam ne onun kafasında saç bırakırım nede ona hayatı huzurlu bırakırım. ben şuan sadece ailemi temsil ettiğim için susuyorum saygı gösteriyorum. söylediği lafa karşılık versemde kıt beyinli olduğu için kafası basmıyor. o yüzden artık bişi demiorum ben ona. aslında en büyük kötülüğü kendisi ediyor oğluna. biz gerçekten çk seviyoruz birbirimizi ben oğlunu bırakırsam düşünmüyorki oğlu nasıl olacak neler çekicek. düşünmesi bile kötü. bi kere yüzüğü attım aslında bllöftü çok gereksiz bişey içib yüzüğü çıkarttım ve fırlattım. sadece 5 saniye sürdü hala unutamıorum o halini ondan sonraki 1 hafta mahfoldu resmen. herşey güzel bi o kadın kötü ya. gitmiyorum oonlara artık zorda kalmayınca ya zaten gitmekte istemiyorm hep canmı sıkıyor ama ona srsan hiç bişi yok ortada böylede dengesiz bi kadın.
Yorumlarınız içinde çok sağolun kızlar hakkaten böle kendimi daha güçlü hissediyorum. iyiki bu siteye uye olmuşum çok sağolun

Back
X