kardeşçem bak sana kendimden örnek vereyim
ben hep şuna inanırım..gerçekten kötü niyetli kaynanan varsa yada görümcen onlara tahammül etme
gücün senin karakterinin sağlamlığıyla alakalı..yani sen iradeli ve özgüveni olan bir insansan
inan çoğu şeyi ciddiye bile almıyorsun hayatında..
ben nişanlıyken kayınvalidem benim eşimide benden kıskanıyordu,anlattığın gibi saçma sapan davranışlar,
tavırlar hiç mantığı olmayan iğnelemeler..
ama ben normal hayattada gerçekten herşeyi kafaya takan bir insan değilimdir
haksızlık olduğunda hakkımı en saygın yollardan aramasını bilirim ama kayıvalideme cevap vermeye bile
tenezzül etmedim çoğu zaman.arada tartıştığım atıştığım oldu tabi..oda matrak olsun diye yağtığım şeylerdir:)
eşimde annesinin konuştuğu şeyleri benim ciddiye almadığımı görünce ciddiye almadı
onun ailesi neticede biliyor ki annesine bişey dese büyüyecek mesele onun tarafından..ama arada
tabi şahsıma bir hakaret yapıldıysa çizgiyi aştınızı demesini de bildi...
sana tavsiyem kesinlikle beraber oturma.bunu sözlüne anlat..beraber oturursanız huzurunuzun olmayacağının
altını çiz..ama asla ailesini hedef gösterme,suçlama..ikiniz açısından düşündüğüünü söyle...
ben ben diye başlama cümlelerine..kayınvalideni de çok takma arada salla gitsin yaa..inan bazı şeyleri salllayınca
olay daha mizahi oluyo:)onlara malzeme verme,muhattap olma,sözlünle hallet düğün işlerini
diyeceklerini ona söyle..sana psikolojik savaş yapıyo kayınvalide oyuna gelme..eşinle ikinizi düşün sadece..ama
onunla ailesini karşı karşıya getirme..arada kalan erkeklerden evliliğe bir hayır gelmiyor
hemde onun ana babası napacak kırılırlar diye söylemiyorlar ama istiyorlarki eşlerimizde
her lafın üstünde durmasın,ciddiye almasın,ihtiyarların çenesi düşüktür biraz bunu kabul etsin:)
ben kayınvalideme karşı öyle tahammül ediyorum hep..yüz göz olmam asla.buna zamanımda yok valla
hayatımda tek derdim onunla çene yarıştırmak mı..onlarla meşğul olurken hayatımımı bitiricem
saçma sapan laflarla....
kendine güven gerisi gelir....