Kaynanam benimle dedikodu yapmıyor :(

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
40
118
Ankara
kaynanamı severim çok da iyi geçiniriz. ama gel gör ki kayananam benim yanımda kendi sülalesi hakkında en ufak bir şeyden bahsetmiyor.sanki hepsi iyi hepsi pırlanta muamelesi yapıyor.bense kendi ailemdeki durumları kaynanamıda aileden gördüğüm için rahatça anlatıyorum.ama o sadece dinliyor.çıt çıkarmıyor ha sormuyor mu soruyor şu ne oldu bu ne oldu diye.kendi kızıyla kenara geçip,hatta odalara kapanıp saatlerce dedikodu yapıyor.ama bana gelince masum bir kedi oluyor.herşeyi geçiştiriyor.

bu tavrı karşısında ben de o ailede yabancı olduğumu,beni hala içine almamış olduğunu.hatta bana güvenmediğini hissediyorum.ne düşünüyor bilmiyorum.zaten herşey illaki duyuluyor o ne kadar saklamaya çalışsa da.ama gel gör ki bana hiç kimse hakkında hiç bir şey söylemiyor,herşey süt liman havası estiriyor.sizce bunun nedeni ne?neden böyle davranıyor?

tövbe yarabbim,derdin bu mu??

iyi ya işte dedikoducu bir kadın değil demek ki...sende anlatma ailenle ilgili şeyleri zaten,niye anlatıyorsun ki....

insanların dedikodusunu yapmak iyi bişey mi ki bu duruma üzülüyosun? birincisi günah ikincisi ayıptır. ayrıca herkes başkalarının yanında kim olursa olsun ailesinde bi sorun varsa tutupta anlatmaz. bi sorun bi eksiklik varsa başkalarının yanında onu kapatmaya çalışırsın. kaynananda aynen bunu yapıyo başkalarının yanında herşeyi kapatıyo tutupta kendi ailesinin yada eşinin dostunun dedikodusunu yapacak değil. sonuçta onlar %90 el kızı diye görürler gelini o yüzden de anlatmazlar ama herşeyide duymak bilmek isterler. bence sende bundan sonra aynen kaynanan gibi davran bi sorun bişey varsa yok anne öyle bişey de geçiştir. hoş değil bu tarz dedikodu vs şeyler..

tövbe yarabbim,derdin bu mu??

iyi ya işte dedikoducu bir kadın değil demek ki...sende anlatma ailenle ilgili şeyleri zaten,niye anlatıyorsun ki....

ya dedikodu yapıyor kızıyla annesiyle çatır çatır.ama benimle yapmıyor.dedikodu lafı yanlış oldu belki.ben de benimle de herşeyi rahatça konuşsun paylaşsın istiyorum.

işte sizin de vurguladığınız gibi BAŞKASI olarak görülmek beni rahatsız eden.

kaynanan dogruyu yapıyor sende ailenle ilgili herseyi anlatmakla hata ediyorsun

Oysa ben kayınvalidemle benımle dedıkodu yapmaya calıstıgı ıcın bunun çabasında oldugu ıcın gorusmeyı kesmısdım...

Sızınle baskasının hakkında konussa nolurrr konusmasa nolur?

Bırak konusmasın kı uc bes kelamın agırlıgı uzerınıze binmesin...

e ne güzel işte etliye sütlüye karışmayan bi kayınvalide
istemezsen benimkini al bayılır dedikoduya
iftira atmaya..
hiç sıkılmazsın bi çene bi çene görme...

Kayınvalideni kutluyorum,bence sende dedikodu yapma

işte sizin de vurguladığınız gibi BAŞKASI olarak görülmek beni rahatsız eden.

boşver güzelim ya ne olarak görürlerse görsünler kimseyi hiç bişey için zorlayamayız ki.. kendi kızıyla otursun yapsın dedikodusunu çekiştirmelerini. sen hiç bulaşma boşa günaha girme :) bilmiyorum ya çok nadir heralde gelini kendi kızı gibi bağrına basan aile. lafta söylerler belki ama içlerinde illa ki bişey vardır. şahsen ben bu zamana kadar görmedim de duymadım da. dediğim gibi el kızı olursun 50 senede geçse. boşver hiç takma böyle şeylere genel olarak aranız iyiyse bunları dert etme.

benim size danıştığım ne düşünüyor da anlatmıyor hiç bir şeyi?
acaba oğlunun başına kakarım diye mi düşünüyor?ne bileyim aklıma başka bir şey gelmiyor.

Senin agzin sIkI degildir belki ona gore. daha guvenini kazanmamissinidir belki. ya da seni olgun gormuyordur her turlu konuyu konusabilecek kadar. paylasmak icinden gelmiyordur... vs, benim aklima bu sebepler geldi.
Sorun, onun ailesinin sorunlarini sana anlatmamasiysa, gayet iyi yapiyor, hos degil boyle ordan oraya laf tasimak. Kaldi ki siz onun tam olarak ailesinden sayilmazsiniz, neden paylassin ki herkesin derdini sizinle?
Eger sorun onun herseyi sizinle paylasmamasiysa ilk yazdiklarim gecerli.

Senin bu kadar bu konuyu irdeleyip israrla herseyi bilmek istemen bana pek olgun bir davranis gibi gelmedi acikcasi. Kayinvaliden seni daha da iyi taniyip, goruyordur tabii. Bu tur baska davranislarin da varsa, kayinvalide mantikli davraniyor.

Bence ilerde sorun olursa bunu size gerekçe olarak sunmasın diye söylemiyordur.Sizde ailenize ait şeyleri mecbur kalmadığınız sürece anlatmayın ya da sıradan basit şeyleri söyleyin.Erkeklerde ailelerine ait bişey anlatmazlar bayanlar anlatır sonra bişey olunca hemen erkek lafı çarpar şunu söylemiştin sen sorunlusun diye.

Ne kadar tuhaflastık.
Artık bızımle dedıkodu yapılmamasını dert eder olduk.
Oysa dogru olan dedıkodu yapanı uyarmak,
uyarıyı dıkkate almayandan ıse uzaklasmaktır.
Ne kadar ısteklı olmusuz gunah sahıbı olmaya.
Bunu dert edecek kadar sorun etmek ne kadar da acı!

Kayınvalıdenızle konusun,
'annecıgım bende sızınle beraber dedıkodu yapmak ıstıyorum,
sunun bunun arkasından konusmak,
hataları ıle yermek zevkınden benı mahrum bırakmayın' dıye rıcada bulunun.
Belkı ıse yarar.
Belkı boylece sızde o zevkten! mahrum kalmamıs olursunuz.

arkadas kendisini yanlis ifade etmis bence onun sorunu dedikodu degilde benim ailemin sorunlari hakkinda herseyi ogrenmeyi istiyor ama kendi ailesi ve sorunlarindan hic bahsetmiyor demek istemis
madem o size hic bisey bahsetmiyo (ki en iyisini yapiyo ilerde basa kalkma yada ezme gibi bi durum olmamasi icin) sizde kendi ailenizden sulalenizden hic bisey aktarmayinki ilerde oda sizin basiniza falan kalkamasin arti dedikodu hicde hos bisey degil
bir insanin hakkinda konsursaniz ve o insan duydugunda konusuldugunu seye uzulecekse bu bir kul hakkidira.s.

Aslinda akillica davraniyor, sonucta ne kadar iyi anlasirsaniz anlasin siz kizi degil gelinisiniz..
Ailevi dedikodulari anlatip sizin gözünüzden düsmek istemeyebilir,cnkü dedikodu insani yüceltmez
aradaki samimiyetide pekistirmez... o nedenle sende bundan sonra ailenle akrabarinla ilgili en ufak
bi kötü haberi paylasma, bilinmesi gerektigi kadar anlat...

bunu değiştiremezsiniz.
o yüden sizde ona anlatmayın. çünkü onun dert yandığı anlatıp rahatladığı birisi var. size ihtiyacı yok.
o yüzden bu duruma alışmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…