Ben senin ne demek istediğini çok iyi anladım,benim kayınvalidem geldi gözümün önüne.Sülalesindeki hiç kimse hakkında kötü konuşmaz kimseye kötü demez.Biz eltimle bişey diyecek olsak kendi aramızda hemen savunmaya geçer onları.Güzel bir davranışmı yaptığı evet güzel ama kısmen.Şimdi görünen şeyleri ,herkesin bildiği şeyleri de gizlemeye avukatlık yapmaya gerek yok,kötü demesin tabii ama savunmak ne?Sus yorum yama bence.Allah aşkına herkes mi iyi? Her davranışları mı mükemmel?Tabiki değil.Kayınvalidemde melek değil elbetteki onların yaptıklarının farkında ama göz göre göre neden hemen savunmaya geçiyorsun.Böyle oluncada bana samimi gelmiyor,kendi duygularını açığa vurmuyor.Belki de en güzelini yapıyor çokta takdir ediyorum aslında ama böyle yapınca da samimi bulmuyorum yapmacık geliyor bana.
hah aynen demek istediğim de bu.aslından bence de iyi bir davranış ama çok bilindik ortadaki durumları da gizlemesin yani artık
arkadaşlar bir de şöyle bir durum var.benim ailemde Allaha şükür öyle garip durumlar yok herkes evinde işinde kimsenin sesi çıkmaz.bahsetsem ne bahsetmesem ne.kendi sülaleri ise çok olaylı boşanan,ayılanlar, bayılanlar.e sanki bilmiyor muyuz durumları illa ki biliyoruz saklanacak meseleler değil zaten.ama herşey güllük gülistanlık sanki.
mesela geçen kardeşinin karısı geldi belli ki küs gelmiş surat beş karış,boşanacağız diyor.ben kaynanama soruyorum böyle bir durum var mı diye."yoo yok öyle bi durum kızım nerden çıkardın" diyor.e görünen köyü de saklayınca insan bozuluyor sanki 7 kat el miyim?
neyse ben de zaten artık kimseden bahsetmiyorum.kimi sorarsa "o bir melektir"diyorum.aslında ben genel olarak da böyle bir karar aldım ve 2-3 aydır uyguluyorum.kendi ailemin içinde bile kimsenin dedikodusunu yapmıyorum,yaptırmıyorum.artık ben de kimseye güvenmemeye başladım.herkesle iyi olacağım ama herkesle eşit mesefade duracağım.uğraşamam valla kimseyle.böyle hayat daha kolay.kaynanamı da seviyorum ayrıca bence de doğrusunu yapıyor.ama keşke kimseyle dedikodu yapmasa da günaha girmese.bana karşı bu kadar iradeli olabildiğine göre genelde de olabilir bence.
kaynanan dogruyu yapıyor sende ailenle ilgili herseyi anlatmakla hata ediyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?