kaynanam çok mu karışıyor ?

ohooo almış yurumus kaynana.. bunlara bır kere o hakkı verdı mı devamı gelıyor maalesef. benımkı sımdı her seye masum masum 'sız bılırsınız sız bılırsınız yavrum' dıyor ama masumun ıcınde dugun arıfesınde bır canavar vardı resmen, yatak ortusu almstı bıze, bız mor alacaktık neden aldın kı fılan dedık, aaa ben ıstemem mor deyınce esım bı guzel paylamıstı sen neden ıstemıyomussun kı onu kullanacak olan bızız dıye, ondan sonra agzını kapadı, nısanlının tavrı cok onemlı bu kv lerın agzını bastan kapamazsan en masumu canavarlasabılıyor, umarım o cızgıyı gecmemıssındır hala ıhtımal vardır :)

Is nisanlinizda bitiyor. Empati yapmasini saglayin bence. Esya bakarken, birsey alirken madem öyle benim de annem gelsin onlar secsin alinacaklari deyin. Senin annen bu markayi mi istiyor, benimki de su markayi istiyor hangisi olacak, onlar mi sececek yoksa biz mi deyin. Hatta annenin her konuda olmasa da fikri begenisi var bize yardimci oluyor. Annem cok mahcup oluyor herseyi ona yikmis gibi hissediyor. Digerleri icin de annem gelsin baksin fikir-karar versin olur mu canim deyin. Annem de bizim evimizde kendi kullanacagi esyalari secsin alsin deyin. Kalkip ta size hayir senin annen gelmesin benimki gelsin diyemeyecegine göre ya ikisini de kabullenecek ya da haklisin biz kendimiz halledelim diyecek. Siz bastan ses cikarmaz aman tatsizlik olmasin derseniz bu kayinvalide size huzur vermez, evliliginizden birsey anlamadiginiz gibi her gün sinir stres huzursuzluk.

7 senelik evliyim, ilk günümüzden su günümüze kadar aileleri hep esit tuttum. Ne eksik ne fazla, kimsenin anasi babasi benimkinden üstün degildir bana göre. Benimki de hep siz bilirsiniz, siz oturacaksiniz kendiniz secin ama suranin mallari cok kaliteli deyip esimin aklina girerdi. Ben de esime annenin söyledigi yere bakmak istersen sen git, ben de istedigim yerlere bakayim sonra bulusuruz bir yerde yemek yeriz olur mu derdim o anlardi ne demek istedigimi. Gelin alisverisine cikmak istedi heves etmis, giyecegim camasirlara bile o daha güzel bu daha kaliteli... Beni isyerinden ariyorlar önemliymis gitmem lazim deyip atlatmistim kendisini. Makyaj malzemesi alacak ille tutturmus hadi gidelim su gün gidelim. Sanki ben bilmiyorum hangisi kaliteli hangisi degil, görümcem icin o bunu kullaniyor cok kaliteli bir marka bla bla. Ben o markayi kullanamiyorum sivilce yapiyor cildimde kimbilir ne katki maddesi var icinde deyip bozmustum kendisini. Nisan yüzüklerimizi basit bulmus gitmis kafasina göre kendi de secip almis insan icine cikacakmisiz. Durumumuz ortaydi cok iyi degildi, yüzükleri de ben kendim almistim aileme daha cok yük olmayayim diye. Ayni sekilde esime demistim sen annenin aldigini tak ben kendi aldigimi takacagim diye. Demek istedigim esime hic yüz vermemistim bu konularda. Idare et evlenince karisamaz, alttan al o bizim büyügümüz falan filan demesine hic firsat vermedim. Senin annen git konusur musun kizar misin ne yaparsan yap, bizim özelimize karismasin karisirsa da kendi kendine konusur durur demistim.

Bizim annelerimiz vazifesi olmayan hic bir seye karismiyor, siz bilirsiniz kizim diyor, ellerinden geldigince eksiksiz hazirlamaya calisiyor, damatlari gelince oturtacak yer bulamiyor, sevdigi yemegi pisiriyor, neredeyse ayagina terligini bile getiriyor, kendi evladi gibi sevip sayiyor; erkek anneleri de böyle hanedana erkek evlat verip bas sultan olmus havalarindalar. Bir kendileri kaliteden anlarlar elit takilirlar her konuda uzmanlar.

Uzun sözün kisasi bu gecistirilmemesi gereken önemli bir konu. Buraya acilan konularin cogu buna benzer. Herkesin hem fikir oldugu tek sey, sonradan tatsizlik cikacagina ilk günden ciksin. Kim kime nasil davranacagini ya da davranamayacagini ögrensin. Nisanliniza sunu iyi hissettirin. Biz evlendikten sonra annen böyle davranmaya devam ederse ikimiz de mutsuz oluruz.

amannnn bu neymiş böyle yaaa cnm işin zor ama bi şekilde başa çıkmayı öğrenmelisin, sana tavsiyem akıllıc hareket et kocanı ve ailesini kırmadan durumu idare etmeye çalış.. kolay gelsin cnm (

Bugun ayni sorunla mucadele ederken bu konu gozume carpti..Malesef bende surekli elestiri yapan, kendisinin yapmadigi hicbiseyi begenmeyen ve surekli kendinin hakli oldugunu dusunen bir kayinvalideye sahibim..evliligimizin ilk yillarinda ufak tefek ev isleriyle mutfakla ilgili verdigi tuyolar hosuma giderdi ki ne zaman cocugumuz oldu ve kayinpederimi kaybettik iste o zaman ki (ben cok destek olmaya calismiaimdir o doneminde) birden bire tek gayesi hafta 1 en az 2-3gun burda kalip sabahtan aksama kadar herseyi tenkit etmeye dondurdu isi..2 senwdir bu durum ne yazikki boyle devam ediyorr, esime lutfen annenle konus sonucta baska sehirlerde kalmiyoruz gelsin torununu gorsun ve evine donsun bu yatililik durumu ve herseye karismasi sonunda bizi yuzgoz edicek dedigimde ben anneme boyle biseyi nasil soylerim anneme deyip konuyu kapatiyor..5 sene olucak evleneli ve daha bir gun benim annem babam kalmadilar evimizde vakitlice gelir vakitlice kalkar ozelimize saygi duyarlar..esimin isleri kotu gittigindeki 1,5 swnedir hala babam her anlamda bize destek verdigi halde bir kere rencide etmedi esimi hep destek oldu moral verdi, kayinvalidem ise surekli elestirileriyle asagi cekmeye calisti..kibarliktan anlamiyo kesinlikle, laf sokarak yerli yersiz elestiri yaparak besleniyor resmen..ne yapicagimi sasirdim cok mutsuz hissediyorim..

''Benim evim, ben böyle istiyorum!'' aslında anlaşılması gereken çok basit bir cümle. bırak konuşsun sen istediğini yap.

Benim annem yapıyordu bize aynı şeyi ben de rahatsız oluyordum. Annemler taşınıyorlardı bir gün biz de eşimle girdik yatak odasının dizaynını değiştirdik ikimiz beraber iterek. Böyle daha iyi oldu dedik o görünce de tek kişi olduğu için evde o anda değiştiremedi de koca dolapla yatağın yerini. Her şeyine gıcık edecek kadar karıştık. He ders alıp değişti mi değişmedi annem ama en azından bizim de içimizde kalmıyor artık.

Bence safa yatarak e kayınvalidenizin söylediklerini nişanlınıza yansıtın. Misal
Tatlım aslında ben bu battaniyeyi kullanırım diye düşünmüştüm ama annen o olmaz bi yatak örtüsü alın diyor.(Mümkünse en pahalı en markalısını gösterir ) napalım sence aslında hiç gerek yok ama annen böyle böyle diyor bilemedim şimdi.
Yada hayatım Annen kettle sız ev olmaz dedi. (en pahalısını gösterin ) aslında hiç gerek yok ama annen mutlaka olmalı diyor .ne yapsak ki.
vs tarzda hepsini abartarak söyleyin.Bu kadar masrafa nişanlınızda annesine artık öneri getirmemesini söyleyecektir herhalde...

eşin ne diyo bu duruma, o önemli

O nişanlı hic bir zaman annesine "karisma"demez diyemez

Nolcak ki fikrini soyledi der
Soylesin der
Ne guzel seni önemsiyo der
Hevesli der
Der de der bahaneleri boldur

Kırılsada kendin söylemelisin

Evet çok karışıyor. Muhtemelen kendisi yokluk çekmiş, şu an çalışıyor ve marka düşkünü diyorsunuz. Kendisinin yapamadıklarını sizin evinizde yaparak böyle tatmin olmaya çalışıyor belli ki. Yapacağınız şey güzel güzel konuşup" anne bu hayat ve ev bizim, yardımlarınız için çok teşekkürler ama artık karışmamanızı tercih ederiz "demen. Yoksa başın çok ağrır...

Kayinvalidenle açık açık konuşmaktan başka şansın yok. Önce sakin anlatmayı dene. Nişanlına da derdini anlat destek versin sana mutlaka.

K.valdeniz belki kendi yaşayamadıklarını yaşatma ya da alışkanlıklarını sürdürme ya da benim gelinim herşeyin en markasını kullanıyor diye dış dünyaya gösteriş yapma derdinde...Bu karışma değil,hayatınıza müdahale resmen.Fikrini belirtebilir,tavsiyede bulunabilir ama bu fazla olmuş gerçekten.Nişanlınızla evlilik öncesi konuşmalı ve hayatınbıza bu şeki,lde müdahil olursa sizin huzurunuzu bozacağınızı belirtin.Annesini korumaya kalkışırsa benim sınırım bu kadar,lütfen bunu annenle konuş,aksi taktirde mutsuz olucam ve olacağız diye üzerine basa basa belirt.Allah sonunuzu hayreylesin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…