Kaynanam deli etti beni

K.validenizin lafıyla kapanacak birine benzemediğiniz için, o konuda yorum yapmayacağım.
Ama genel olarak verdiğiniz tepkiyi, sarf ettiğiniz sözleri abartılı buldum.
Size pek cevap da vermemiş, alttan almış sanki.
Belki pişman oldu kapanma mevzusunu açtığına?
Herhalde bir daha açmaz, umarım.
Oğlunuza bakıyor sonuçta, gönlünü kırmayın bence. İdare edin birkaç sene. Ondan sonra hergün görmek zorunda kalmazsınız.

aman bee pişman olmaaa hakketniş yapmıssın susunca neoluyor ki ??? madalyamı taktılar.. söledin rahatladım de... böle kendini yeme ama birdahada karşılıklı gelme... saygı ayrı bişey kendini ezdirmek ayrı bşşey... boşverrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr bence ii yapmıssın kim nederse desin..

eşin bu konuda birşey söylemedikten sonra onun söylediklerini duyma bile. Gülümse git sadece. Hiçbirşey kaybetmezsin. Ama olay kendini ezdirme boyutuna gelirse birgün, saygısızlık etmeden cevabını ver. çok fazla umursama ve bu kadar canını sıkma bence...

Şimdi olan olmuş.Tazesi tazesine birşey yapma bence.Kayınvalden de hırsını alamamış olabilir.Biraz zaman geçince,o da sakinleşir.
Neticede özür dilemen gerektiğini düşünüyorum.Ama dilin varmazsa,kusura bakma fazla tepki gösterdim,sen de biraz beni anlamaya çalış dersin.

Kayınvalden bu konuyu uzatıp eşine veya başkalarına anlatırsa,sen cevap olara hiç detaya girme.O da bana böyle dedi filan diye savunmaya geçme.Mümkün olduğu kadar geçiştirip konuyu kapatmaya çalış.Biraz sinirliydim,evet hatalı davrandım,bunalmıştım,ona patladım diyebilirsin.Kayınvalden bire bin katıp anlatmışsa,onun anlattığı gibi değil,çok abartmış deyip geçersin.

Bunları neden söylüyorum,konu köpürmesin,laf taşınmasın,sen sinirlenme,eşin kızmasın diye...Ben öyle demedim,o böyle dedi,yalan söylemiş,iftira atmış gibi detaya girersen iş büsbütün tatsızlaşır.
Ne kadar az ve kısa geçersen,o kadar iyi olur.

mrb...
Çok yüzgöz olmamak lazım
ben 2 yıllık evliyim kayınvalidem çok cahil hiç yüz göz olmadım bana 1 2 laf söyledi yüzümü astım oturdum hiç laf söylemedim... Şimdi öteki gelinle okadar yüzgözlerki hep salk manyak birbirirlerine böyleleler ben surat asıveriyorum daha kıymetli oluyosun
duygusal hassas takıl :)
sakın laf söyleme
eğer imkanın varsa da çocugu ona baktırma birini tutma imkanın varsa veya kendi annen ona baktır

Arkadaşım bence laflarına kulak asma, zaten bir gün senin onunla bir tartışmaya girmeyeceğini anlayacak ve bu tavrından vazgeçecek.Ama eşini de düşün, aranızda kalmasın, ona da yazık ve naparsa yapsın onu sevdiğini belli et bi gün seni kendi kızı gibi görür elbet.

arkadaşım sana bişey söyliimmii? eşimin sülalesinde tek açık benim yani resmen sülalede devrim yarattım zor oldu ama kendimi kabul ettirdim herkeze soran olursa da ne zaman düşünüyosun diye "kısmet olduğu zaman" diyip lafı sokuyorum daha da kimse çıtını çıkaramıyo :) kayınvaliden çocuğuna bakıyo diye ona mecbur değilsin kara kaşına kara gözüne de bakmıyo ayrıca o oğlunun da evladı öz torunu seve seve bakıcak sıkma canını polemiğe girip yüzgöz de olma kısa ve net cevaplar ver senin değil onun psikolojisi bozulsun :)

kendinizden yaşça büyük birine hitaplarınızda daha naif bir üslup kullanmanızı tavsiye ederim.. ne kadar çirkin bir tavır.. kaynanız kötüdür bişey diyemem ama siz bu üslubunuzla bu seviyeyi hak ediyor olabilirsiniz..

İdare etmek en çok o çok tecrübeliyim diye herşeye burnunu sokmaya çalışan kayınvalidelere yakışır aslında ama nerede onlarda o anlayış, onların tecrübeleri sadece yaptırım gibi bizim hayatımızda geçiyor. O yüzden idare etdeysiniz, sussaydınız diyemeyeceğim.
İlaç kullanmaya kadar psikolojinizi bozuyorsa kayınvalideniz, iyi yapmışsınız susmamakla artık.
Kendinizi hiç te suçlu hissetmeyin bence, lafı nereye gidiyor düşünsün biraz o zaman, ki ilk vukuatları olmadığı açık, patlama noktasına gelmişsiniz, patlamışsınız.
Tek sıkıntı çocuğunuza kayınvalidenizin bakıyor olması, ister istemez bir bağınız var, bunun da size eksileri olacaktır malesef, sınır koysanız koyamazsınız.

alttan alın, cvp vermeyin, katlanın, sabredin...
diyemicem..
siz o raddeyi aşmışsınız...
eskiden yaşanılan şeyler var muhakkak patlamışsınız..
sus sus nereye kadar verem olursunuz alttan aldıkça, sesetmedikçe..
çok iyi olmuş içinizi dökmüşsünüz.
sakın biriktirmeyin içinizde..
olan size oluyo kımseye bişey oldugu yok..
kaynanada lafını sözünü bilsin..
oh onlar sinir stres atıyolar çat çat laf söylüyolar
gelınler alttan alsın duymazlıktan gelsin
yok yaaaaa

yapıştırıcaksın cevabı.
gerekırse laf yarışına gireceksinki oda görsün bakalım elmi yaman beymi yaman...
bak bi daha laf söyleyebiliyomu...

Yok arkadaşlar inanın çocuğumun biberonunu dahi yıkamıyo ama oğlu benden önce eve gelirse herşeyi yapıyo sanki normaldede yaparmış gibi...bişey daha huzurumuzu bozma dedim bıktım artık 3 yıldan beri böyleyiz nişanlıykende böyleydi banane diyoya bozulsun diyo anne ben dedim kusura bakma ama senin yüzünden evimin huzurunu bozmam dedim kapıyı kapatınca benim için oğlum vbe kocam önemlidir dedim resmen moreli bozuluyo sen beni istemiyomusun dedim sevmiyomusun dedim hiç bişey dmedi seviyorum dese sarılıcam boynuna benden artık hiçbişey b ekleme dedim bensana on adım geliyorum sen 1 adım bile gelmiyosun neyse ben gidiyorum dedim keşke bütün kızlar benim kızlarım gibi olsaydı diyo arkamdan keşke dedim bende hayır kızlarını bilseniz onlar berbat ötesi bıktım artık arkadaşlar itiraf ediyorum eşimle boşanmayı bile çokkk düşünüdüm ben bu sebeplerden huzurumuz çok bozuluyo yıllardan beri çatlıcam artık.............

benim kayinvalidem de birisi icin bunu demisti gelinleri ne guzel uyum sagladi aileye.ben biraz soguk yapida biriyim aklimdan gecmedi degil acaba bana ornek mi gosteriyor diye..fakat uzerime alinip olumsuz cevap vermedim sadece evet dedim..gerci aklina takilan bisey varsa yuzume soyler yada sorar.bende anlamamazliktan gelirim baska yere cekerim yada esimin istemedigini soylerim..cok kafama takmamaya calisirim herseyi takarsam beni kimse tutamaz biraz fevri yapida biriyim..
esimde bana sunu soyler hersey gelip gecer ama soylenen laflar akilda kalir..

Hayatımı mahfeder asabımı bozarsa ben de çatır çatır söylerdim lafımı.
yada çocuğa baktırmazdım uzak olayım diye

O bize geliyo bide oturup ellini öptüm çekti elini nefret ediyorum arkadaşlar çok ikiyüzlü çok tehlikeliii bide benden yemek bekliyo kendisi nabıyosa artıkk

çocuğunuza bakıyor daha ne yapsın.
bide yemek yapmıyor biberon yıkamıyor diye laf ediyorsunuz kadına

O hep bakmıyo arkadaşlar benim çocuğuma 5 gün çoğu zaman dahada az normalde yapmıyosa niye oğlu geleceği zaman yapıyo dimi ama hem ayrıca normalde sert böyle laf veren değilimdir ama 2 yıl nişanlı kaldım 3 yıl evliliğim sürmüş hep beni dışladı başım açık diye yeter dedim çıldırttı beni

Ya arkadaşım tüm yazdıklarınızdan çıkardığım;

Kayınvalidenizin sizin üstünüzde hüküm sürdürmesi ve huzursuzluk vermesi.
Kendi kızı olsa mutlu olsun diye dört döner etrafında..Aman buna fırsat vermeyin..
Gerekini yapmışsınız zaten,çocuğunuz ve eşinizin mutluluğu için kapatın kapınızı
kimseyle görüşmeyin gerekirse..
Bune canım böyle,insana huzur versinler biraz yahu.
Dünyadan göçüp gideceğiz hepimiz,kaynana derdiyle mi uğraşacağız anlamadım öf..

Benim annem, senin kayınvaliden =)))
Bosver ne derse desin hic üstüne alınma duymazlıktan gel..
Anlamıyorum yaa beni seven böyle sevmis neden gittigim eve ayak uydurayım? Ben buyum sonucta. Cok yanlıs bir düsünce ne kadar kısıtlayıcı. Evlilik degil, esirlik sanki..

1-Kendi oğlundan da olsa kimse kimsenin bebeğine bakma mecburiyetinde değildir.
2-Gerçekten çekilmez biriyse, bilerek ve isteyerek huzurunuzu bozmaya çalışıyorsa, katlanamıyosanız uzaklaştırın evinizden.
3-Ben bu kadar ağız dalaşına girdiğim birine gel de bebeğime bakmaya devam et diyemem

Bekarım ve davulun sesi uzaktan hoş geliyor olabilir

suçlu değilsin belki senin yaşadıklarını biriktirdiklerini bizler bilemeyiz ama ben olsam hiç üstüme alınmazdım kapanma meselesini sonuçta seni öyle tanımış onlar...
bebeğine bakıyomuş bir de böyle durumlarda evde hiçbirşeye dokunmasa da sen ona minnet borçlu oluyosun bir şekilde...
bebek bakmak çok büyük sorumluluk belli yaşın üstünde artık evlerinde oturup dinlenmek istedikleri bir zamanda böyle bir sorumluluğun altına giriyolar zamanın şartları gereği.
benimki bakmaz açık açık söyledi ama baksaydı da normalde tahammül gösteremeyeceğim şeyleri çocuğumun hatrına alttan alırdım...
sen de herşeyi duymadan, cevap vermeden yaşamayı öğreneceksin ya da başka bir yol bulacaksın...
bu işler böyle...

"kısmet olduğu zaman"
diğer görüşlerine katılamayacağım ama...
kvye mecbur değilse bakıcı bulup baktırabilir, ama haftada en az 5 gün kadına mesai yaptırıyosan bazı şeyleri alttan almaya çalışacaksın...
mecburen...
ben bu işlerin gönül rızasıyla olmasından yanayım, senin torunun eşek gibi bakıcaksın tavırlarına karşıyım kendi annem de baksa onun da çok şeyini görmezden gelirim ve gönlünü hoş tutmak için elimden geleni yaparım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…