Kaynanam deli etti beni

ıyı demıssın canım hem kapanmayı senın ıstemen lazım kaynanan bılmıyo galıba

Valla bu kadar laf söylemişsiniz, haklısınız, ama söyleyiş tarzınız hiç uygun değil. Huzurumu bozma diye çıkışmışsınız, yarın size dese o kadar çocuğunu bakıyorum bu lafların üzerine ben daha çocuğunu bakmam dese siz sefil çocuğunuz sefil olur. Madem kreşe veremem k.validem baksın diyorsunuz o zaman biraz alttan almanız lazım. O bu tür mevzuları açtığında konuyu değiştirmeniz ya da uygun bir dille anlatmanız lazım.

Kusura bakmayın söylediğiniz laflara şaştım kaldım. Senin yüzünden oğlun da bende sakinleştirici kullanıyoruz huzurumuzu bozma falan. Bu şekilde takışmanız çocuğunuz için de iyi değil bence, sonuçta o bakıyor çocuğunuza, o size laf sokmuş ama siz de çok fevri davranmışsınız gibi geldi bana.

ya ben asıl şeyi merak ediyorum, bu kadar laf söz dalaşından sonra çocuğu nasıl bıraktınız, bıraktığınızda tepkisi nasıldı.

birde size gıcıksa çocuğunuza davranışıda değişmezmi.

mesela ben kaynanamla mesafeliyim kendi kızının çocuğu benimkinden daha kıymetlidir, bana olan tavrı oğluma olan tavrını belirliyor.

bu kadar kinini kustuktan sonra da çocuğuna baktırmak için yüz ister ben böyle bir konuşma yapacak olsam ( ki asla tarzım değil ! ) son nokta olurdu....hergün yüz yüze bakacağınızı düşünmediniz mi hiç ...insan ağzı ile değil aklı ile konuşmalı

eşime demişki beni torunumdan sende n koparmaya çılışıyo demiş
arkadaşlar zaten bidaha baktırmam bugün son haftaya annem bakacak zaten ama inanın 6 yıldan beri bıktım daha öncede çok yazdım o olmasa dört dörtlük bi yuvam olacak benim ama herşeyi mahvediyo
eşimde sen benim karımdan boşanmamımı istiyosun demiş hiçbişey dememiş oyüzden çok üstüme geliyo beni patlatıyo sonra kenara çekiliyo ben çok fevri deiğilim yıllardır sustum benimde kişiliğimde yoktur böyle atışmalar büyüğümdür sonu.ta ama beni bi türlü kabullanamedi ben bunu anlıyorum ama artık herkes anlamaya başladı rabbim hayırlısını neylesin alah islah etsin böyle kaynanaları

boş boş evde oturuyor.
bi iş yapmıyor.
ihtiyacımız var çalışmam lazım. hiç destek olmadılar.
bari çocuga baksında çalısayım.
mecbur bakacak çocugumu.
onun torunu o.
o çocuguma bakmassa bende ona bakmam

Bakmak zorunda değil, torunuysa sever öper koklar ama büyütmek zorunda değil ki. Nasıl zaruri görüyorsunuz anlamıyorum ben.

"Bakmazsa ben de ona bakmam" Tabi maaşı yok değil mi? Siz giderseniz aç kalır size mecbur.

Ne diyim ki kul ettiğini çekmeden ölmezmiş. Ne kadar kötü olursa olsun, ne yaparsa yapsın, o eşinizin annesi bunu unutmazsanız bu kadar acımasız olmazsınız belki de.

Yaşadıklarınız ağırdır anlarım, etmediği kötülük kalmamıştır anlarım. Evlenirken yardım etmemiştir anlarım ama mecburiyet durumunu anlayamam ben. Belki de anlayışım kıt, belki de farklı pencerelerden bakıyoruz hayata...

BEN ACIMASIZ OLDUĞUMU DÜŞÜNMÜYORUM..
ailemi bıraktım onun evine gelin geldim.
benım kımsem yok sizden başka deyip oturmadı kenarda, hep işine geldiği gibi davrandı.
laf söyledi.
ağır sözler sarfetti.eşimde şahit yanında da sarfediyor hala.
ya neyse yıne aynı şeyleri anlatmaya gerek yok..
ben naptım sesimi çıkarmadım.eşime patladım.
eşimle aram açıldı onun yüzünden.
dedim anne bak yapma eşimle aramı acıyosun dedim anlattım anlamadı devam etti.
tek bir kötü söz söylemedim..

evıne geldim bi ton borç ödedim.. yemişler içmişler.
su almışlar onu bıle yazdırmışlar.
elektrık faturasını bırıktırıp veresıye yapmışlar..
çelik kapıyı yaptırmış bozuk olmadıgı halde daha lüks gözüksünmüş..
ee tabı nede olsa tekerleğin parası var .tekerleğin ailesının durumu iyi.
bu yüzden benı gelin olarak istedi zaten.

evlendım.15 mılyar borç ödedim.
eşimede söyledim.annen bugune kadar ban ne laflar söyledi.
ağladım psıkolojim bozuldu.kımseye bısey soyleyemdım.
anneme bıle sık sık gıdemıyorum.her gıttıgmde laf soyluyor.
annecıgıme bısey anlatamadım içime attım.
bu süreçte bugune kadar ona hiç kırıcı bı laf soylemedım..
hiç karşı gelmedim....
biliyorum farkındayım herseyın dedi.

o zamanında çalışmamış yemiş içmiş gezmiş bıseyden mahrum kalmamış gül gibi yaşamış,
ilerisini hiç düşünmemi...
maaşı yoksa ben onla butun ömrümü heba etmek zorunda değilim ki...
onla aynı evde yaşamak zorunda değilim ki.
zaten faydaları yok bari çoocuguma baksında bende eve para getıreyım ona bakayım..
zamanında düşünseymiş. 3tane kiracıları varmış.yemişler satmışlar evleri.duurmları çok iyimiş.
sigortasını ödeseymiş.bananee...
bana sen kocana söz geçiremiyosun derken, kendı kocasına söz geçirseymişte adam etseymiş kocasınıda bu duruma gelmeselermiş.

onun maaşı yoksa benım suçum ne..??

ben bu durumda kayınvalidenin çocuğuna bakmasına karşıyım, inş en kısa zamanda annen gelir. çünkü eminim ki seni kendi çocuğuna kötülüyordur,"annen böyle senin annen var ya..." çok iyi bilirim küçükken yaşadım bunu bi kaç ay. hem kızsan da o senin çocuğuna baktığı için sesini çıkaramazsın, minnet etmek zorundasın.zaten kendini iyi savunuyorsun ama minnetin olmasın senin huzurunu kaçıran birine.

keske yuz göz olmasaydin bu tip insanlara cevap verdikce batiyorsun bende bilmiyorum ne yapmak lazim...aferin catir catir vermissin lafini rahatlamissindir...ne biliyim muratlari neyse kendileri rahatlasinlarda agizlarina geleni saysinlar benimde sinirtlerim bozuluyor böyle sacmaliklara...aciksan kendine aciksin...dinde zorlama varmiymis hayret birsey ya icinden gelirde örtunursen ne ala ne guzel...hayret birsey...ama seninki yine iyiymis hayrina caliyor...arkadasiminkide nee etek giyiyon pantolon giysene deyip duruyormus arkadasiminkii zircahil birak ne guzel hanim hatun giyiniyor hemi...

Derdini böyle anlatsan; tek tek, tane tane, içini acıtan yanlarını vs herkes anlar seni ama bazen buranın klavyeden ibaret oldğunu unutuyoruz.

Yazdıkların sert geldi bana. Onun dışında yaşadıkların tabi ki içimi acıtır.

Arkadaşlar dün aramış beni kayınvalidem diyorki:aramış beni sen tavrını yap baklalım hanım sen bundan sonra görceksin her akşam burdayım 1 de evinizden çıkıcam ve 2günde birde yemekteyim her zaman bekleriz dedim her zaman iyi akşamlar dedim kapattım tyelefonu arkadaşlar neyapıcam benya bu kadınla kurup kurup gerçekliğine inandırıyo kendini sanki bana hiç gelmeyen insan nekadar basitçe......

Son düzenleme:
Anladigim tek sey dedi dedim:26: saka bir yana aklim suraya takildi.Laflarina dikkat et demissin kadina.Kendinden yasca buyuk birine bukadar saygisizca davranmamak lazim.Kaldiki kadin sadece ima etmis belki sizden bile bahsetmemis.Sende cevap olarak sadece bende sozde durmayanlari sevmem deseydin ki zaten sen kapanacam diye sozde vermemissin niye ustune aliniyorsun. Bukadar buyutup saygisizlik gerektirecek bisey gormedim ben

arkadaşım bende evlendikten sonra kapandım ve benim açık olduğumu hepsi biliyordu eşimin düşüncelerini bildiğim ve emin ol içimden geldiği için evlendikten sonra balayından dönerken başımı kapadım eşimde çok şaşırmıştı alışmak biraz zor geldi en çokta benim bu halimi görüp şaşıranların karşısında biraz afallıyordum en za onlar kadar bende şimdi bu benim kararım herkesin fikri kendine .. biz nışanlıyken annesi (bunu kendi ağzıyla söyledi bana) eşime demişki ya bu kız açık ya evlendikten sonra kapanmazsa ne yapacağız bir sorsan ona göre karar verirdik bizde demiş... eşimde ben ona güveniyorum o doğru olan neyse onu yapar ne zaman isterse o zaman kapanır demiş
şimdi bir sorsaymış eşim keşke bana ben olumsuz cevap verseymişim ne karar vereceklerdi şimdi aklıma geldi bak sinirlendim yine
boşver etrafımızda o kadar duyuyoruzki kötü gelin diye huzur olsun bana gölge etmesin varsın bana da kötü gelin desinler

Arkadaşım yıllardan beri böyle ama bağırmadım ben ona usul usul konuştum her seferinde benim kapanmammı bitirir eşimle biyere giderken niye onlara haber vermiyomuşuz bize geliyolarmış evde yokmuşuz ne çok geziyomuşuz tel.eder ne yiyosunuz allah ne verdiyse evinizde bişey yokki ne yapıyosunuzki ya allah görüyo allah biliyo kendiside biliyo ayrıca allahımıza şükür evimde herşeyim var artık iyice bıktım bi ortama gireriz akrabalara vs.birisin sofrayı kaldırır hamiledir aa oalışkın o kalşabalık aileden geldi eslemnur gibi değil o bütün milletin içinde onun yüzünden rezil oluyorum heryerde arkadaşım bunların patlaması bunlar tek kapanmayla değil yoksa ben saygıyı sevgiyi çok iyi bilen bi insanımdır şuana kadar bişey demedim ona bu birikimlerin sonucuydu dün yine hususi tel.etmiş bana yukarıda anlattığım gibi ben işin içinden çıkamıyorummm......

Bana kötü davranıp durma
Zaten iyi değilim
Beni anladığını da hiç sanmam
Kimbilir kaç taneyim
Deliye vurdum deliliğe vurdum kendimi
Anladım kararsızım yaralarıma yararsız
Islığımı fısıldamıştım şişeye
Kıyıya çığlığım vurmuş
Dokunulmayalı çok olmuş ki
Kalbim kuş yuvası olmuş
Doluya koysam almıyor
Bu bardak hep yarım dolmuyor
Aklımla çözemedim bu işi
Deliye vurdum deliliğe vurdum kendimi
Anladım kararsızım yaralarıma yararsız

Anlayan el sallasın bana merhaba der gibi
Beden gitmeye teşne hayat kal der gibi

feridun düzağaç -deli

Son düzenleme:
İşimiz zor arkadaşlar allah ıslah etsin böylelerini 3 günden beri ne huzur bıraktı ne mutluluk mahvetti bizi her geldiğinde problem

Arkadaşım ben yazılanların hepsini okudum ve çoğuna katılmıyorum çünkü yaptığın ve söylediğin şeylerde senin haklı olduğunu düşünüyorum.Benim kayınvalidemde çocuğuma bakıyor aynı senin yaşadıklarını belki daha fazlasını yaşadım.Ama yeri geldiğinde bende yüz göz olup ona cevap veriyorum çünkü o bazen bunu hakediyor.O benim çocuğuma bakabilir ama benim gülyüzüm için değil oğlu için bakıyor.Onun oğlu ayşeyle yada fatmayla evli olsada bakacaktı.Ben istemedim onun bakmasını kimsede onu zorlamadı bak diye.Çocuğuma bakıyor diye her söylediğinide alttan alamam kimse kusura bakmasın benimde bir kişiliğim ,doğru ve yanlışlarım var.Kendini asla ezdirmeni tavsiye etmem.Sana ağır gelen lafların karşılığını ver bence tabiki hakaret et demiyorum ama kendini savunmasınıda bil.Yoksa hergeçen gün daha fazla laf söylemeye başlıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…