kaynanam dirildi,kırmızı alarm! bir el atıverin

beyazanne

türkmengelini
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2013
579
15
38
Kayseri
önce kaynanamı bir hatırlayalım:

http://www.kadinlarkulubu.com/esi-esinin-ailesi/527481-canim-kaynanam.html

uzun zamandan beri durulmuştuk. ona hiç bir zaman saygıda kusur etmedim etmem de... gelir bana ağlar, dert anlatır, teselli ederim. hatta hayat hikayesi o kadar ilgimi çekti ki romana başladım. onu yazıyorum. kişisel bir sorunum yok. oğlum eskiden aramızda çekişme sebebiydi, "bana göstermiyor" diye ortalığı birbirine katardı, artık dönüp bakmıyor bile... hatta keşke azıcık baksa da ders çalışsam diyorum. her halini tavrını anlayışla karşıladım.

amaaaaa

dün sabah eşim çok yorgundu. bizim köyde 14 öğrenci var. çoğu da gelmiyor. okulda tek öğretmen eşim. okulla lojman aynı binada. eşim kalkamadı. "okulu sen aç. ölüyorum" dedi. tamam dedim. çıktım bahçeye, kaynanam elinde orakla gelmiş. eşime bahçedeki otları biçtirecekmiş dana için. tamam her zaman yapar. ama o sabahki hali malumdu. "anne bence hiç dokunma. ot falan biçemez. baksana okulu bile ben açıyorum.sen içeri geç" dedim. "yok" dedi. bahçemizi sulamaya başladı.

içeri geçerken yine çağırdım. "gel kahvaltı yapalım" dedim. "yok" dedi. eşime gelip "kalk annem gelmiş. ot biçsin diyor. ayıp olur kalk" dedim. kalkmadı. yorgunum dedi. o ara cam açıktı oğlumu giydirecektim. kapı da açık haliyle "anne kapıyı az aralıyorum turanı giydireceğim" dedim. "tamam " dedi. eşim kalkana kadar bahçede oyalandı. ben sürekli çıkıp çağırdım. eşim giyindi, bahçeye indi ki kaynanam hızla eline orağı çuvalı alıp koşar adım gitmeye başladı. küs bir şekilde. ben de safım ya eşime kızıyorum. "kadın kaç saat bekledi kalkmadın" diye...durduramadık gitti.

öğle arası eşim yanına gitti. bir hışım geldi. "sen anneme eve sakın gelme kocam yatıyor mu dedin "dedi!!!!!!!!!!!!

ben şok:53::53::53::53::53::53:

"hayır tabii ki" dedim olanı anlattım. "çağır ya da gidelim yüzleştir" dedim. kızdı bana. telefon açtım. tam da ezan okunuyor "anne ezanlar hakkı için söyle, ben sana "eve gelme "mi dedim? "demedin mi" dedi!!! ya kocama kötülüyorsun da bana, yüzüme karşı nasıl hala yalanı devam ettiriyorsun! "beni eve koymadın ya " diyor.

eltilerim kocalarıyla araları açılsın diye kaynanamın yalan söylediği çok olay anlatmıştı. çok dövdürmüş ama pek inanmamıştım. abartı gelmişti. resmen doğruymuş...

"yaşına yazık" dedim kapattım. geldim eşim hala diyor ki "sen benim annemi arayıp nasıl hesap sorarsın" hiç havamı bozmadım. kahvaltıyı getirdim "onun amacı da bu. izin vermeyecğim. aramızı bozamayacak. boşver. unut" dedim.

ama şimdi ben bu kadına nasıl davranayım? ben diğer gelinleri gibi bugün dövüş çekiş yarın can ciğer olamam...

sizce ne yapayım?

yorumsuzzz diyorum başka bişey demiyorum ki zaman zaman benzer şeyler başıma gelmedi değil ama yakın olmadığımız için uzun bi süre görüşmedim içim soğudu resmi bi şekilde devam ettim amasen nasıl yaparsın bilemedim ben normale dönemem çünkü

evet hayır bilmiyorum gibi tek cevaplık kelimelerle cavp verebilsen keşke.. ama oda yapılamaz heralde :50::31:

bir de atanırsam bizimle gelip oğluma bakma planları yapıyor.
Allah aklımı mı almış?

zaten torunlarını bebek çocuk demeden döven biri. 2 yaşındaki torununu altına kaçırdı diye nasıl dövdü gördüm ben. kreşte yapsalar mahkemeye verirsin...

evet hayır bilmiyorum gibi tek cevaplık kelimelerle cavp verebilsen keşke.. ama oda yapılamaz heralde :50::31:

ya bana kalsa hiç muhatap olmam. kesin sınırlarım vardır. yıktı mı biter yani... ben bir daha eve sokmam byle bir fitne malzemesini. ama eşim diyor ki "annem ne yapayım? yalan da söylese annem"

ben yanına gitmem. o da gelmez. ama eşim saf ille barıştırmaya çalışır

Kac yillik evli oldugunu bilmiorm ama bende ayni seleri yasadm esim annemdir dyip hep onu savundu ama sonunda ben kazandim esim anladi dgruyu kaynanam simdi esime sen cok degistin dio yani ben degistirmisim kastettigi o ama esim orali olmuyr bu arada bende herseyine kosardim ne derdi varsa ben giderdim oturdugu yerden kalkmaz en basiti dun geldi cat kapi oglum hastaydi bisey yapamadim(temizlik acisindan) poposunu kaldirmadi kuzenim gelmisti o temizledi ewi benim kimseden beklentim yok ama en azndan cocuk hastayken elini at bi bulasik yika be kadn tobe yapmaz hatun snrada oturdu otrdu gitti surat yaptm die onceden olda bosanma sebebi esimde bilio artik ama bu benim bes senemi aldi neler cektm ben neler

uzun zamandan beri durulmuştuk. ona hiç bir zaman saygıda kusur etmedim etmem de... gelir bana ağlar, dert anlatır, teselli ederim. hatta hayat hikayesi o kadar ilgimi çekti ki romana başladım. onu yazıyorum. kişisel bir sorunum yok. oğlum eskiden aramızda çekişme sebebiydi, "bana göstermiyor" diye ortalığı birbirine katardı, artık dönüp bakmıyor bile... hatta keşke azıcık baksa da ders çalışsam diyorum. her halini tavrını anlayışla karşıladım.

amaaaaa

dün sabah eşim çok yorgundu. bizim köyde 14 öğrenci var. çoğu da gelmiyor. okulda tek öğretmen eşim. okulla lojman aynı binada. eşim kalkamadı. "okulu sen aç. ölüyorum" dedi. tamam dedim. çıktım bahçeye, kaynanam elinde orakla gelmiş. eşime bahçedeki otları biçtirecekmiş dana için. tamam her zaman yapar. ama o sabahki hali malumdu. "anne bence hiç dokunma. ot falan biçemez. baksana okulu bile ben açıyorum.sen içeri geç" dedim. "yok" dedi. bahçemizi sulamaya başladı.

içeri geçerken yine çağırdım. "gel kahvaltı yapalım" dedim. "yok" dedi. eşime gelip "kalk annem gelmiş. ot biçsin diyor. ayıp olur kalk" dedim. kalkmadı. yorgunum dedi. o ara cam açıktı oğlumu giydirecektim. kapı da açık haliyle "anne kapıyı az aralıyorum turanı giydireceğim" dedim. "tamam " dedi. eşim kalkana kadar bahçede oyalandı. ben sürekli çıkıp çağırdım. eşim giyindi, bahçeye indi ki kaynanam hızla eline orağı çuvalı alıp koşar adım gitmeye başladı. küs bir şekilde. ben de safım ya eşime kızıyorum. "kadın kaç saat bekledi kalkmadın" diye...durduramadık gitti.

öğle arası eşim yanına gitti. bir hışım geldi. "sen anneme eve sakın gelme kocam yatıyor mu dedin "dedi!!!!!!!!!!!!

"hayır tabii ki" dedim olanı anlattım. "çağır ya da gidelim yüzleştir" dedim. kızdı bana. telefon açtım. tam da ezan okunuyor "anne ezanlar hakkı için söyle, ben sana "eve gelme "mi dedim? "demedin mi" dedi!!! ya kocama kötülüyorsun da bana, yüzüme karşı nasıl hala yalanı devam ettiriyorsun! "beni eve koymadın ya " diyor.

eltilerim kocalarıyla araları açılsın diye kaynanamın yalan söylediği çok olay anlatmıştı. çok dövdürmüş ama pek inanmamıştım. abartı gelmişti. resmen doğruymuş...

"yaşına yazık" dedim kapattım. geldim eşim hala diyor ki "sen benim annemi arayıp nasıl hesap sorarsın" hiç havamı bozmadım. kahvaltıyı getirdim "onun amacı da bu. izin vermeyecğim. aramızı bozamayacak. boşver. unut" dedim.

ama şimdi ben bu kadına nasıl davranayım? ben diğer gelinleri gibi bugün dövüş çekiş yarın can ciğer olamam...

sizce ne yapayım?

Eşiniz annesinin ağzına bakarak size muamele ediyor keza diğer gelinleri de öyle...
Dahası kayınbiraderleriniz eşlerine şiddet de uyguluyormuş, sonra herşey güllük gülistanlık.
Bu evlilik mi şimdi? :19:

Attığınız link 2 ayrı üyeliğe ait... İkisi de siz misiniz? :26::44:

Onu iptal ettirmeden yenisini almış hayalcim. Usulde hata yapmış yani.

Beyazanne diğer üyeliğinizi yönetime bildirip iptal ettirmelisiniz. Yoksa sıkıntı olur.

Beyazanne diğer üyeliğinizi yönetime bildirip iptal ettirmelisiniz. Yoksa sıkıntı olur.

Ben de yanlış link atmış olabilir mi diyorum ama sıkıntılar aynı :30: Türkmengelini imzası aynı olunca şaşırdım.
Teşekkürler elmayracım:34:

amaaaaa

sizce ne yapayım?

canım anladığım kadarıyla sen kaynananla aynı ortamda yaşamaya mecbursun benim gibi.en güzeli ne yapmak biliyo musun? tabi sen daha iyi bilir ve tanırsın kaynananı ama,,,alıp karşına aynen şunları demek:
bak anne.benim sana bunları söylemediğimi sen de biliyosun ben de.insanın 10 tane de oğlu olabilir ona bakacak ama.bakan genelde gelin olur.beni yanlış anlama ama. fenalıktan kötülükten kimseye hayır gelmemiş.sen böyle yaparak oğlunla aramı bozuyo olabilirsin ama bunun yaşlılığı da var.ben diyorum ki gel etme kendi minderini altından çekme.ha eğer yok devam edecem dersen de vicdanın bilir.oğlun beni boşayınca mutlu olursan devam et. ama sen gel hayır duamı al bedduamı değil.sen bana bi adım gelirsen bende seni baştacı ederim.gel birbirimizden soğumayalım böyle şeyler yüzünden....

canım anladığım kadarıyla sen kaynananla aynı ortamda yaşamaya mecbursun benim gibi.en güzeli ne yapmak biliyo musun? tabi sen daha iyi bilir ve tanırsın kaynananı ama,,,alıp karşına aynen şunları demek:
bak anne.benim sana bunları söylemediğimi sen de biliyosun ben de.insanın 10 tane de oğlu olabilir ona bakacak ama.bakan genelde gelin olur.beni yanlış anlama ama. fenalıktan kötülükten kimseye hayır gelmemiş.sen böyle yaparak oğlunla aramı bozuyo olabilirsin ama bunun yaşlılığı da var.ben diyorum ki gel etme kendi minderini altından çekme.ha eğer yok devam edecem dersen de vicdanın bilir.oğlun beni boşayınca mutlu olursan devam et. ama sen gel hayır duamı al bedduamı değil.sen bana bi adım gelirsen bende seni baştacı ederim.gel birbirimizden soğumayalım böyle şeyler yüzünden....

ne güzel yazmışsınız altındaki minderi çekme diye:)
ama çekenlerde ileride yüzsüzce başka minderler buluyo maalesef. annem 27 yıllık gelin hala babaannem açığını arayıp onu rezil eder.ama herşeyide annemden bekler :(

blr zamanlar illere göre kaynana anketi yapılmıştı, kk'da en çok şikayet , kayserili kaynanalardan dert yanan gelinler çoğunluktaydı

ya biz naz yapcamıza,kapris yapcamıza,trip yapcamıza
kaynanalar bize yapıyor,bize çektiriyor
oğullarından sevgi görmek için türlü oyunlar,iftiralar
sıktılar artık ya
sen de iyi yapmışsın
hiiiiiiiiç bozma ve bozdurma aile mutluluğunu
inşallah atanırsınız ve uzaklaşısınız
eşiniz de annesinin huylarını fark eder

valla kv e ne yaranılmıyacağı ortada , iftira atmaktan hiç korkmuyor , bundan sonra hiçbirşey olmamış gibi davranamam diyorsun ama tepki verirsen de haklıyken haksız durumuna da düşebilirsin , eşin geçmişte eltilerinin yaşadıklarını bile bile hala sözüne inanıyor baksana,

ben olsam bundan sonra onun için hiçbirşekilde çaba göstermem oraya geldimi evime buyur etmem zaten etmesende girer içeri kurulur merak etme zaten buyur etsende etmedi diyor baksana , yani demek istediğim saygısızlık yapmam ama özel ilgide göstermem , ister gelir ister gelmez , yanlızken ufaktan saygısızlık yapmadan ver cevabını , vermesende kendi uyduruyor nasılsa öyle sinir olacağına içinde kalmadan cevap vererek sinir ol

canım bilmiyordum. daha doğrusu eski üyeliğimi eşim öğrendi ve şifremi değiştirdi... kazene mesaj atsam iptal eder mi?

Back
X