Kaynanam domuşucak korkusu...

hep derim şu ülkede altın takma(o takılanlar geri gelmez birbirimize bileniriz), aşırı pahalı gösteriş! için düğün nişan yapma(evlendikten sonra sırta yük), bohça olayı(hepten saçma birinin aldığını diğeri beğenmez), milletin annesine anne demek(annesi olan var olmayan var tamamen düşüncesizce) gibi adetlerimizden vazgeçmemiz lazım. güzel adetlerimiz devam etsin ama bunlar gerçekten kalkmalı

hep derim şu ülkede altın takma(o takılanlar geri gelmez birbirimize bileniriz), aşırı pahalı gösteriş! için düğün nişan yapma(evlendikten sonra sırta yük), bohça olayı(hepten saçma birinin aldığını diğeri beğenmez), milletin annesine anne demek(annesi olan var olmayan var tamamen düşüncesizce) gibi adetlerimizden vazgeçmemiz lazım. güzel adetlerimiz devam etsin ama bunlar gerçekten kalkmalı

Katılıyorum sonuna kadar.
Daha evlenirken altındı bohçaydı maddi konulardan yüz göz olunuyor. Hele bohça nedir yani millete terlik don sutyen gecelik aldırmaya insan utanır yani bu devirde. Bitsin cidden artık bu saçma sapan şeyler.
Bir de bu kadını hediye paketi gibi kırmızı kurdelayla bağlama denen en tiksindirici en mide bulandırıcı adetimiz bitsin istiyorum ben en çok.

Valla bohça illa yapılacaksa gelin damada, damat geline yapsın. Annesi babası teyzesi dedesi nenesi ebesi... Nasıl bir beklentidir ya. Kv niz iyi demiş sonra ki oğluna yapmama adına valla, siz yapmışsınız geçmiş gitmiş, o zaman teşekkür etmediler mi?

İçeri girdiğimde kaynanam domuşuyordu..

Back
X