Kaynanam domuşucak korkusu...

Bana inanılmaz saçma gelen tartışma konularından biri bu, bohça filan nedir allahın aşkına ya. Onu koduk bunu koduk, ama o çapıt dedi çok güzel hazırlamışsınız demedi filan filan. Evlenmek için mi evleniyoruz, gösteriş ve düğün yapmak için mi bilemiyorum.

Ciddi ciddi bu yazdıklarını söyledin mi kayınvalidene ben bile burda poff dedim okurken kadın iyi saygılı cevap vermiş. Valla kimi sever özenir bohça yapar kimi yapmaz. Ayrıca sen bir kaç aylık evli değilsen övgü beklemen çok yersiz. Zaten o zmn teşekkür etmiştir niye defalarca teşekkür etsin yahu bilemedim :işsiz:

Kadınla sataşır gibi konuştuğunuz halde size doğru düzgün laf anlatmaya çalıştığı için sabrından dolayı tebrik ediyorum o kayınvalideyi. Size gelince, durduk yere kadının zihniyetine filan laf edip saldırmanız çok çirkin. Bu devirde kv nin düşüncesi normal, herkes çula çaputa sizin kadar kıymet vermiyor. Sanki getirdiğiniz bohçayı kafanıza atmışlar gibi söylenmişsiniz durduk yere. Sizin zihniyetinizde bozukluk var, karşınızdaki kişide değil. Elalemin bohça muhabbetinden bile kendinize pay çıkarıp bohça kavgası çıkarabiliyorsanız, siz kendi zihniyetinizi sorgulayın.

Yaptığı bohçayı sözümona "saygıdan" deyip milletin kafasına kakarken rahat rahat saygısızca konuşmak... hmm iyiymiş. İronik. Demek ki neymiş? Saygı öyle donla, çorapla olmuyormuş, saygı parayla alınmıyormuş. Siz önce kayınvalidenizle saygılı konuşmayı öğrenin, bohçanız eksik oluversin.

Kendiniz diyorsunuz kendinizi boşa yormuşsunuz.Bizde de annem ve kayınvalidem anlaşmışlardı aile içinde yaptık bohçayı adet yerini bulsun diye vah vah bizi de siz gibi acımasızca kınayanlar oldu mu ki!Ayrica kayınvalidenizi çok üstüne giderek kendiniz kışkırtmışsınız "çaput" mevzusunda.Herkesin adeti farklıdır, kayınvalideniz güzelce demiş onların yaptığına karşılık 2. Oğlunda aynı yapacağını.

merhaba hanımlar , canım bi konuya çok sıkıldı bilmiyorum ben mi içimde büyütüyorum bilemedim.
Mevzuya gelecek olursak bugün eşimin teyzesine gittik ordan dönüşte yolda kaynanam ben eşim yürüyorduk sonra laf eşimin kuzenin nişan bohçasına geldi bende dedim anne sana hediye ne getirdiler bohçadan oda hiç bişey dedi nasıl hiç bişey tuhaf yani dedim, aralarında öyle anlaşmışlar kendilerine yapmışlar sadece dedi benimde acayibime gitti bizde öyle değil biz sülalede büyükler kim varsa saygıdan nezaketen hediye koyulur dedim ki bizim bohçamızıda gayet iyi biliyor kimseye karşı mahcup bırakmadık baya bi böbürlenip sayemizde forsunuda atmıştı sağa sola.. Sonra napalım öyle anlaşmışlar hem verseler ne olcak çapıt işte bende ikinci oğlumda öyle yapıcam uğraşmicam fazla az biraz yapıp geçip gidicem dedi öyle diyince bana çok koydu birden , biZde işin çapıdınla değildik önemli olan maneviyat ,anlaşmak demek akrabaları sallamamak demekse bu düzen çok iyimiş biz boşa yapmışız bu zihniyete o kadar şeyi dedim .. Annemin hevesli hevesli koşturmacaları o bohçaları hazırlarkenki özenmesi mutluluğu geldi gözümün önüne , eğer böyle düşüneceklerini bilseydim bilmiyorum bende bu kadar hevesli bohça götürürmüydüm. Üzüldüm açıkçası hemde çok üzüldüm beklerdim ki kızım siz çok güzel bohça yapıp hepimizi düşünmüştünüz sağolun ama onlar öyle anlaşmış demesini beklerken o kadar maddi anlamda zorlandığımız o dönemde özenerek sevinerek yaptığımız şeylerin meğerse bir hiçten bir çapıttan ibaret olduğunu öğrenmiş oldum. İşin çapıdında kesinlike değilim bohça olsa ne olur olmasa ne olur ama bu işlerde bohça demek akrabalarınızı sizi önemsiyoruz sizi kabullendik manasını taşır bizde ama onlarda bir hiç miş. Düğünde o önemsemedikleri amaaan ne gerek var yapmaya etmeye dedikleri insanlardan en aşağı bi çeyrek beklemeyide bilirler diyorum ve teşekkür ediyorum.

Not: bende öyle ahım şahım bohça görmedim umrumda da değildi açıkcası bu kadar yapmış gücü buna yetmiş dedim geçtim.. Annemde böyle bohça ile karşılaşınca ben çok hevesli yaptım Allah biliyor helali hoş olsun benim yaptıklarım dedi geçti. Ama içlerine girince zihniyeti anladık malesef ama annem hala der helali hoş olsun....
Bence bohça olayının saygıyla hiçbir alakası yok siz fazla abartmissiniz.:KK12:

Biz de kv ye kp ye gorumceye cok guzel bohca hazırladık da noooldu kurdelelerini bile açmadan kaldırdılar bi kenara:KK12:

Bazı insanlara gercekten değmiyor:KK12:

Onlar anne babama herhangi bir şey yaptı mı? Hayır:KK12:

Karşı taraf bohca yapmadıgı dıye bu kadar irdelemen ve acıkcası kayınvalıdenı kıskırtman tuhafıma gıttı. Sanırım mesajının içinde yazdıgın gibi, kayunvalidenin sizin bohcaya ovgu dızmesini beklemıssın, o da oralı olmayınca tepen atmış gibi Diğer taraftan, ben şunu cok ıyı ogrendım ki ; allah için yapılan şeyde kimsedeb bi beklentın olmadıgı gibi kazancta yanına kalıyor, ama kul soyle desın boyle desın diye yapılanın kıymetı yok.

merhaba hanımlar , canım bi konuya çok sıkıldı bilmiyorum ben mi içimde büyütüyorum bilemedim.
Mevzuya gelecek olursak bugün eşimin teyzesine gittik ordan dönüşte yolda kaynanam ben eşim yürüyorduk sonra laf eşimin kuzenin nişan bohçasına geldi bende dedim anne sana hediye ne getirdiler bohçadan oda hiç bişey dedi nasıl hiç bişey tuhaf yani dedim, aralarında öyle anlaşmışlar kendilerine yapmışlar sadece dedi benimde acayibime gitti bizde öyle değil biz sülalede büyükler kim varsa saygıdan nezaketen hediye koyulur dedim ki bizim bohçamızıda gayet iyi biliyor kimseye karşı mahcup bırakmadık baya bi böbürlenip sayemizde forsunuda atmıştı sağa sola.. Sonra napalım öyle anlaşmışlar hem verseler ne olcak çapıt işte bende ikinci oğlumda öyle yapıcam uğraşmicam fazla az biraz yapıp geçip gidicem dedi öyle diyince bana çok koydu birden , biZde işin çapıdınla değildik önemli olan maneviyat ,anlaşmak demek akrabaları sallamamak demekse bu düzen çok iyimiş biz boşa yapmışız bu zihniyete o kadar şeyi dedim .. Annemin hevesli hevesli koşturmacaları o bohçaları hazırlarkenki özenmesi mutluluğu geldi gözümün önüne , eğer böyle düşüneceklerini bilseydim bilmiyorum bende bu kadar hevesli bohça götürürmüydüm. Üzüldüm açıkçası hemde çok üzüldüm beklerdim ki kızım siz çok güzel bohça yapıp hepimizi düşünmüştünüz sağolun ama onlar öyle anlaşmış demesini beklerken o kadar maddi anlamda zorlandığımız o dönemde özenerek sevinerek yaptığımız şeylerin meğerse bir hiçten bir çapıttan ibaret olduğunu öğrenmiş oldum. İşin çapıdında kesinlike değilim bohça olsa ne olur olmasa ne olur ama bu işlerde bohça demek akrabalarınızı sizi önemsiyoruz sizi kabullendik manasını taşır bizde ama onlarda bir hiç miş. Düğünde o önemsemedikleri amaaan ne gerek var yapmaya etmeye dedikleri insanlardan en aşağı bi çeyrek beklemeyide bilirler diyorum ve teşekkür ediyorum.

Not: bende öyle ahım şahım bohça görmedim umrumda da değildi açıkcası bu kadar yapmış gücü buna yetmiş dedim geçtim.. Annemde böyle bohça ile karşılaşınca ben çok hevesli yaptım Allah biliyor helali hoş olsun benim yaptıklarım dedi geçti. Ama içlerine girince zihniyeti anladık malesef ama annem hala der helali hoş olsun....
Şimdi burada seni eleştiren tipler bir başka konuda kocası doğum gününü unuttu diye veryansın eden bir kadına kocası için öküz derler :rolleyes:.

Emek vermişsiniz, değer görmek istemişsin haklısın. Ama eşimin kuzeni diyorsun. Adamın teyze kızı mı? Öyleyse kv karşı taraf ezilmesin diye atak yapmıştır. Üzülme boşver.

Konuyu okuyunca hem domuşmak kelimesini, hem de bohçaya iki lastikli don koyunca akrabalara saygı göstergesi olduğunu öğrenmiş oldum. Sağol konu sahibesi :confused:

Şimdi burada seni eleştiren tipler bir başka konuda kocası doğum gününü unuttu diye veryansın eden bir kadına kocası için öküz derler :rolleyes:.

Emek vermişsiniz, değer görmek istemişsin haklısın. Ama eşimin kuzeni diyorsun. Adamın teyze kızı mı? Öyleyse kv karşı taraf ezilmesin diye atak yapmıştır. Üzülme boşver.

Yahu kadın bohçayı yapalı on sene falan olmuş. Evlenmiş çocuğu var hala mı bohça için değer görecek. Kayınvalide ölene kadar minnet mi duyacak bir bohça yaptı diye?

Back
X