- 24 Ağustos 2025
- 7
- 10
- 3
- 31
- Konu Sahibi dertlifasulye
Eşimin annesi başta böyle değildi aslında, evlendikten sonra beni değiştirmek üzere tavırları değişti. Misafirliğe gittiğimizde çamaşırlarımı yıkadım serdim. Fakat bir kaç saat sonra fark ettim, arkamdan çamaşırların asılma şeklini değiştirmiş. Bunu fark ettim fakat bir şey demedim. Ardından eşimin yanında o çamaşırın ortasında iz olur böyle asarsan, o yüzden ben değiştirdim dedi gülerek. Bu durum beni çok rahatsız etti. Ne oğluna ne kızına böyle davrandığına da şahit olmadım. Onlara bir şey öğretmekten ziyade her işlerini kendisi yapıyor. Eşim çamaşır makinasını çalıştırmayı bile bilmiyordu. Yani bu çocuklarına gösterdiği bir huyu değil tam tersi gelin kaynana kısmından geliyor gibi hissediyorum. Yardım etmek istediğimde ya hiç elletmiyor ya da sürekli düzeltiyordu. Makinaya yerleştirdiğim bardağın bile yönünü değiştirir. Bu sefer hiç yardım etmedim. O zamanda yüzü bozuldu. Seninle yapmak istedim ama uyuyordun gibi cümleleri oldu. Sabah erken saatte kalkıyor çok. Biz de gezmeye gittiğimiz için tüm gün dışarıda çok yorulmuştuk. O yüzden biraz geç kalkmıştım. Açıkçası uyanıp yanlarına inmek istemediğim bir durumdaydım sürekli eleştiri duymaktan. Tutturdu bize bir yemek yap diye. Fakat o kadar düzeltiliyordum ki artık mutfağına girmeye korkar oldum. Neyse Aradaki bu soğuk enerjiyi hissedince çamaşır serme meselesi üzerine mesaj attım kibarca “Bir şey öğretmek istersen öğrenmeye açığım fakat ben talep etmeden beni düzelttiğinde kendimi beceriksiz hissediyorum” diye. Yanlış anladıysan özür dilerim iyiliğin için tarzından mesaj atmış. Çok şaşırmış böyle bir mesaj atmama. Eşime böyle demiş. Ama alıngan tavır sergiledi. Sonunda konuştuk yarım yamalak hallettik diyim. Ama o samimiyetsizlik hala aramızda. Yine aynı davranışı gösterir bu sefer büyük tepki veririm diye korkuyorum. Sizce ne yapmam lazım ? Tartışma olmadan nasıl bir cevap vermem gerekli sağlıklı sınır koyabilmek için.