Kaynanam eleştirel biri nasıl davranmalıyım kırmadan ?

dertlifasulye

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2025
7
10
3
31
Eşimin annesi başta böyle değildi aslında, evlendikten sonra beni değiştirmek üzere tavırları değişti. Misafirliğe gittiğimizde çamaşırlarımı yıkadım serdim. Fakat bir kaç saat sonra fark ettim, arkamdan çamaşırların asılma şeklini değiştirmiş. Bunu fark ettim fakat bir şey demedim. Ardından eşimin yanında o çamaşırın ortasında iz olur böyle asarsan, o yüzden ben değiştirdim dedi gülerek. Bu durum beni çok rahatsız etti. Ne oğluna ne kızına böyle davrandığına da şahit olmadım. Onlara bir şey öğretmekten ziyade her işlerini kendisi yapıyor. Eşim çamaşır makinasını çalıştırmayı bile bilmiyordu. Yani bu çocuklarına gösterdiği bir huyu değil tam tersi gelin kaynana kısmından geliyor gibi hissediyorum. Yardım etmek istediğimde ya hiç elletmiyor ya da sürekli düzeltiyordu. Makinaya yerleştirdiğim bardağın bile yönünü değiştirir. Bu sefer hiç yardım etmedim. O zamanda yüzü bozuldu. Seninle yapmak istedim ama uyuyordun gibi cümleleri oldu. Sabah erken saatte kalkıyor çok. Biz de gezmeye gittiğimiz için tüm gün dışarıda çok yorulmuştuk. O yüzden biraz geç kalkmıştım. Açıkçası uyanıp yanlarına inmek istemediğim bir durumdaydım sürekli eleştiri duymaktan. Tutturdu bize bir yemek yap diye. Fakat o kadar düzeltiliyordum ki artık mutfağına girmeye korkar oldum. Neyse Aradaki bu soğuk enerjiyi hissedince çamaşır serme meselesi üzerine mesaj attım kibarca “Bir şey öğretmek istersen öğrenmeye açığım fakat ben talep etmeden beni düzelttiğinde kendimi beceriksiz hissediyorum” diye. Yanlış anladıysan özür dilerim iyiliğin için tarzından mesaj atmış. Çok şaşırmış böyle bir mesaj atmama. Eşime böyle demiş. Ama alıngan tavır sergiledi. Sonunda konuştuk yarım yamalak hallettik diyim. Ama o samimiyetsizlik hala aramızda. Yine aynı davranışı gösterir bu sefer büyük tepki veririm diye korkuyorum. Sizce ne yapmam lazım ? Tartışma olmadan nasıl bir cevap vermem gerekli sağlıklı sınır koyabilmek için.

Gerekeni söylemişsin zaten, tam yaptığın gibi her işe girisme, istersen o yaparken yardım et, mesafe iyidir bosver. Tekrar yaparsa yükselme, bu konuyu konuşmuştuk der cekilirsin yapmazsın birşey.

Açık iletişim ne kadar güzel bir şey ya dümdüz anne ya da x hanım ben sizin eve geldiğimde size destek olmak amacıyla yardım etmek istiyorum ama herkesin farklı alışkanlıkları ve düzeni var, bu yüzden elimden geldiği kadarıyla yardım ediyorum deyin geçin. Arkanızdan düzeltirse de düzeltsin aman hayat bunları dert etmek için fazla kısa. Ben olsam görmezden gelirdim 😁

Eşimin annesi başta böyle değildi aslında, evlendikten sonra beni değiştirmek üzere tavırları değişti. Misafirliğe gittiğimizde çamaşırlarımı yıkadım serdim. Fakat bir kaç saat sonra fark ettim, arkamdan çamaşırların asılma şeklini değiştirmiş. Bunu fark ettim fakat bir şey demedim. Ardından eşimin yanında o çamaşırın ortasında iz olur böyle asarsan, o yüzden ben değiştirdim dedi gülerek. Bu durum beni çok rahatsız etti. Ne oğluna ne kızına böyle davrandığına da şahit olmadım. Onlara bir şey öğretmekten ziyade her işlerini kendisi yapıyor. Eşim çamaşır makinasını çalıştırmayı bile bilmiyordu. Yani bu çocuklarına gösterdiği bir huyu değil tam tersi gelin kaynana kısmından geliyor gibi hissediyorum. Yardım etmek istediğimde ya hiç elletmiyor ya da sürekli düzeltiyordu. Makinaya yerleştirdiğim bardağın bile yönünü değiştirir. Bu sefer hiç yardım etmedim. O zamanda yüzü bozuldu. Seninle yapmak istedim ama uyuyordun gibi cümleleri oldu. Sabah erken saatte kalkıyor çok. Biz de gezmeye gittiğimiz için tüm gün dışarıda çok yorulmuştuk. O yüzden biraz geç kalkmıştım. Açıkçası uyanıp yanlarına inmek istemediğim bir durumdaydım sürekli eleştiri duymaktan. Tutturdu bize bir yemek yap diye. Fakat o kadar düzeltiliyordum ki artık mutfağına girmeye korkar oldum. Neyse Aradaki bu soğuk enerjiyi hissedince çamaşır serme meselesi üzerine mesaj attım kibarca “Bir şey öğretmek istersen öğrenmeye açığım fakat ben talep etmeden beni düzelttiğinde kendimi beceriksiz hissediyorum” diye. Yanlış anladıysan özür dilerim iyiliğin için tarzından mesaj atmış. Çok şaşırmış böyle bir mesaj atmama. Eşime böyle demiş. Ama alıngan tavır sergiledi. Sonunda konuştuk yarım yamalak hallettik diyim. Ama o samimiyetsizlik hala aramızda. Yine aynı davranışı gösterir bu sefer büyük tepki veririm diye korkuyorum. Sizce ne yapmam lazım ? Tartışma olmadan nasıl bir cevap vermem gerekli sağlıklı sınır koyabilmek için.
Yoo siz niye tepkinizden korkuyorsunuz ki? İyi niyetli olsa zaten size söylerdi eşinizin yanında söylemesi ne alaka. Hiç kendinizi kasmayın ne şekil gelinirse o şekil gidin

Açık iletişim ne kadar güzel bir şey ya dümdüz anne ya da x hanım ben sizin eve geldiğimde size destek olmak amacıyla yardım etmek istiyorum ama herkesin farklı alışkanlıkları ve düzeni var, bu yüzden elimden geldiği kadarıyla yardım ediyorum deyin geçin. Arkanızdan düzeltirse de düzeltsin aman hayat bunları dert etmek için fazla kısa. Ben olsam görmezden gelirdim 😁
İnsanların yanında ya da eşimin yanında düzelttiğinde görmezden gelemiyorum. Keşke dediğiniz gibi olabilsem çok isterdim. Bir de düzelttikleri benim kiyafetlerim. Görmezden gelirsem bu büyüyerek gidecekti. Ben de dediğiniz gibi açık iletişim kurup rahatsızlığımı dile getirmeyi tercih ettim. 😊 Ama telefondan bile fark ediyorum hala bu huyu devam ediyor. Kötü olmakta istemiyorum gerçekten.

İnsanların yanında ya da eşimin yanında düzelttiğinde görmezden gelemiyorum. Keşke dediğiniz gibi olabilsem çok isterdim. Bir de düzelttikleri benim kiyafetlerim. Görmezden gelirsem bu büyüyerek gidecekti. Ben de dediğiniz gibi açık iletişim kurup rahatsızlığımı dile getirmeyi tercih ettim. 😊 Ama telefondan bile fark ediyorum hala bu huyu devam ediyor. Kötü olmakta istemiyorum gerçekten.
Bi gözüm görmüyo, bi kulağım duymuyo Müge abla modundayım kaynanamla 😂 ondan belki faydası olur diye size de önerdim

Cokta uzatmamak lazim.. diş geçirmeye çalışmış. İstediği olmamış.. kv uzatmaz ise siz iki katı samimiyet maskenizi takın devam edin..

Benim kv de de yaprak öyle sarılmaz böyle daha kolay vb gibi bir çok şey söyler yıllardır ben beceremiyorum derim geçerim.. hiç alınmam uzatmam..

Ben de hiç uzatmam düzeltiyorsa da ben böyle yapıyorum der geçerim. Offf ne takıcam

Klasik kaynana tavırları.
Kendi çocuklarına söz geçiremez eleştiremez geline diş geçirmeye çalışıyor işte ego tatmini yapacak.
Gerekeni yapmışsın karşılaştığınızda normal davran hala alıngan tavırlarına devam ederse dersin görüşmek istemiyorum büyüttü bu meseleyi tavır yapıyor tavır yapması gereken benim dersin eşine

Yıllarca benzer şeyler yaşadım..domatesi öyle değil böyle doğra diye bile (uzun süre pişirilen ve domatesin neredeyse eridiği bir yemekte) düzeltirlirdim. Sonrasında bu ksrışmaların çapı genişledi ve kendi evimde tabağı koyduğum yere kadar herşeye karışmaya ve kendi istediği gibi olsun diye mücadeleye başladı .. ben güldüm geçtim ama bebeğim olunca ve ona nasıl bakacağıma ksrışmaya başlayınca (her gün telefon edip bebeğimin kaka yapıp yapmadığını,çorbasını yiyip yemediğini denetlemeye başladı) ben "sen git kendi evine kendi çocuklarına karış burası benim alanım " mealinde birşeyler söylemeye başladım ve bir daha da sevgim saygım kendisine karşı bitti.

Eşinizin yanında bir daha aynı şeyi yaptığında bozulmayın.."teşekkür ederim anne iyiki düzelttin diyin" bırakın tekrar tekrar düzeltsin ve birkaç kere sevgili oğlunun yanında şovunu yapsın sizde şovuna eşlik edin..Bir daha yapmayacaktır.

Kadının OKB'si olabilir. çamaşır asma ve bulaşık makinesini yerleştirme kısmını gülerek okudum çünkü bu aynı ben. Bende obsesiyon yani biri bulaşık makinesine bir şey koysun gider değiştiririm. Hatta bunu Kendi kayınvalidemin evinde ben yapıyorum. Kayınvalidem veya Kp bulaşık makinesine bir şey koyuyor ben gidip düzeltiyorum. Çamaşır asıldı diyelim gidip düzeltiyorum. İyi kızmıyorlar bana. Şimdi yaşlandılar da Kv yemek yaparken bakmamaya çalışıyordum o soğanları iri doğradı, patatesi soyarken yarısını ziyan etti diye hem de KV'nin kendi evinde :) Yani diyeceğin o ki kadın belki de hiö kötü niyetli değil sadece biraz obsesif olabilir. Baksana evde kendi çocuklarına da iş yaptırmamış hep kendi yapmış. Bence takmayın kafaya.

Hiçbir şeye girişme. Neden yardım etmiyorsun derse sen de gülerek yapınca beğenmiyorsun ki falan de şaka yapar gibi. Bak o nasıl beceriyor şaka yapar gibi gülerek laf sokmayı sen de onun gibi olacaksın başla çare yok. Ayrıca aynı binada da olsanız evleriniz ayrı sürekli gelip gitmeni beklemesinler

Samimiyetsiz bir şekilde devam edin. Su akar yolunu bulur. Benimkide başlarda öyleydi ama ben baştan izin vermiyordum vs.
Mesaj yerine yüzüne direkt söylemeyi tercih ederdim

Aytıca aynı ortamda hem kızı hem oğlu vs varken siz neden yardım etme ihtiyacı duyuyorsunuz ki?
O zaman siz kendinizi yardımcı vs konumuna sokuyorsunuz.
Bence hep düzeltiyorsa arkandan bu şekilde de fikrini beyan ediyordur. Üstün körü yardım eder bırakırdım ben.

Back
X