kaynanam eltimi gorunce beni umursamiyor..

Bende sözlüyüm hatta bu haftasonu nişanım olacak.5 yıllık erkek arkadasım ama ne evlerine gitmişliğim vardı ne de annesinin bize gelmişliği.O yuzden sizi anlayamam.
Ben sözlü olmama rağmen hala annesine teyze derim.Anneside sağ olsun ne zaman istersen o zaman anne dersin dedi.Ayrıca bu beni sevmiyorlar demek değil.Annesi beni çok seviyor.Her geldiğinde eli dolu gelir.Yılbası doğumgünümü unutmaz.Ama bunlar inan bana sevgi gösterisi değildir.Beni sevsin saysın bunu hissettirsin bende onlara saygılı olayım.Daha ne olsun yok güne gidiyorlarmış,yok annemi ararmış.Benim annem erkek arkadasımın annesiyle beni çay içirtmeye bile göndermez.Ne bu samimiyet der.Dünden razıymışım gibi.Önce ailem zaten sonrada ben sevmem nasıl olsa şu nişan düğün koşuşturmalarında yeterince yüz yüze olacaksınız o zaman gerçekler çıkar.

Bide ben anlayamıyorum bu kadar iş güç koşuşturması varken kayınvalidenin yaptıklarına takmaya nasıl zaman ayırabiliyorsunuz.Ben mi çok yoğun çalışıyorum çok mu ağır işim var bilemedim ama yok kayınvalidem ne yaptı ne dedi ne aldı bunları düşünmeye 5 dakikam bile yok.Bu arada benimde eltim var.Kayınvalidemle çokta yakınlardır.Ama inan bana birgün bile oturup düşünmedim acaba ne zaman buluştular ne konustular diye.Onlar mutlu ben mutlu.Boşver gitsin en iyisi böylesi.Çok samimiyet tez ayrılık getirir.Çok samimi konuşmalara girerseniz kırıcı sözler söylemesi o kadar kolaylaşır.Ne senden ne de ailenden korkarlar.

seni denemek içinde öyle yapıyor olabilir canım :) hem anne diyebilirsin ama sonçta daha ciddi bişi yOk ha nişan felan oLur düğün tarihlernz yavaştan belli oLur hala böyle yaporsa ozaman sorun yap kendine :) ki ozaman bile yapmana gerek yok kmse kmseyi sevmek zorunda değil.. eltin onlrda kalıormuş ediormuş :) ßence bu çOk yanLş belki kv senin ailenin böyle şeyleri yanlş düşündüğünü tahmn ettiği istememiş olabilir. unutmayalım ki kv anen gibi olamaz. annen 2 kız krdeşte olsan ayıramaz ama kv ayırır :) üzme kendini bence çok erken daha düselir

Kayınvalide ve elti demek için bile çok erkenken
Siz rutin elti rekabetine bile girmişsiniz
Kayınvalidem ona herşey alır aban bir iğne bile almadı diyorsunuz da, o gelini siz daha oğlunun sevgilisisiniz
Bence arada daha fol yok yumurta yokken böyle iseniz bi yüzük takılsa siz daha ne beklentiler içine girip te olaylar çıkarırsınız gibi

sen hayatında memnunsun, bir şikayetin yok, baksana hediyeler geliyor, bana neden anne demiyor diye cinet geçirmiyor Neyse nazar deymezsin ve inşallah iyi niyeti değişmez!
Şimdi arkadasın durumu pek bir ciddi bir şey yok, doğru! Ancak sen 5dak. bile zamanın yokmuş ya düşünmeye, iste.. Senin öncelikle şikayetin yok, dikat çeken bir durum yok! Gel bir şey fark et, o 5 dakika ömründen ömür alır, için icine sığmaz.. Herseyi burakir bütün düşüncelerin başka şeylere bürünür. Neyse işte tatlım, yasaman gerekir bazı seyleri:) Allah inşallah sana doğru, iyi kalpli bir kv nasip eder, çünkü bütün evliliğin iplikleri sanki onların elinde gibi...

çok garip, uzukeyimmi sevineyimmi bu kadar aileye bağlı olmamıza anlamıyorum..

Son düzenleyen: Moderatör:

aynen katılıyorum ay ben sevgiliyken düşündümde şöle bi eltim annem felan demesdm ki şuan bile zar zor diyorum yani :)) nişan olmasna rağmen. eltimide hiç sorun etmedm görüşürler gesmelrre giderler resmler koyarlar bazn fcede fela hatta hoşma gider

emin ol evlenince de devam edecek bu tavırları.ben eşimin ailesiyle tanışmaya gittiğimde kayınvalide kuruyemiş içinden mısır seçip eltiye veriyordu neymiş o seviyormuş.o zaman tuhaf gelmişti düşün k. yalıyor nerdeyse.değişen bir şey olmadığı gibi el pençe divan duruyor

okurken çok şaşırdım..

daha sevgilisiniz kaynanam eltim muhabbeti ve kıskançlıklar başlamış..

daha sevgilisiniz o sana gelinim diyor,anneni arıyor,haftanın iki günü oturmaya gidiyor..

şaşırtıcı..annem olsaydı bırak her hafta gün muhabbetini telefonda bana gelinim napıyor dediği anda ipleri koparırdı..ne gelini ya,daha ortada söz bile yok..nasıl bir samimiyet bu,daha sevgilisiniz siz.

siz karşılıklı olarak şimdiden o kadar içli dışlı olmuşsunuz ki ilerisini hayal bile edemedim ben.

kızlar evlenmeden önce ne kadar tanırsanız tanıyın isterseniz her gün evlerine gidin tüm akrabaları ezbere bilin ama evlenmeden kimin ne olduğu anlaşılmazzz, buna müstakbel eşiniz de dahil

Kimin ne olduğu tabiki anlaşılmaz evlenmeden, hatta evlenince bile. Boşuna mı şu kadar yıllık karımı/kocamı tanıyamamışım diyebiliyor millet, evlilik kumar gibidir. Biri babama da anlatsaya bunu, aynı evin içine girmeden anlaşılmaz deyince de kızıyor o zaman millet önceden aynı evin içine girip tanısın diye yani evlenmeden önce iyi tanımam lazım, iyi düşün taşın, kararını ver evlilik bir kere oluyor diyor babam.. :44:

Teyzemler 7 yıldır görüşüyorsun tanımışsındır diyorlar, yani evlenince çıkabilecek her türlü sorunun sorumluluğu bana ait, smuwiLa sen bu çocukla şu kadar beraber değil miydin? Tanımadıysan neden evlendin gibi..

Son düzenleme:

Hediye alması işte iyi kayınvalide yapmaz.Sevgi ve saygısını uslubunda gösteren insan benim için iyi kayınvalidedir.Benimde onunda alındığı bir sürü nokta var.Çünkü beni annem yetiştirdi kayınvalidemi de kendi annesi.Tabiikide çok farklı kişiliklere sahibiz.Mesela benim kıyafet seçimime annem karışmaz ama nişanlığımı alırken kayınvalidem rengine kadar fikrini söyledi ben onu karıştı olarak çok bilmiş olarak görmedim görmek istemedim.Benim en güzel günüm oda bir anne ve sonucta beni güzel görmek istediği için fikrini söyledi diye anlayıp çokta memnun olduğumu kendisine söyledim.

Kısaca ben ona bu söyledikleri için kızıp gücenseydim oda başka birşey için bana söz söyleme hakkı bulacaktı.Böylelikle cinnet geçiren ve geçirten bir kayınvalideye ben dönüştürmedim.Hiçbirşey tek başına değildir karşılıklı olur.
Ben son sözümde de yazmıştım fırsat verirseniz karşınızdaki de size söz söyleyecek hakkı bulur.Biz hiçbir onunla güne gitmedim,eltime nasıl davranıyor diyede kafama takmadım,beni mi çok öpüyor eltimi mi diye yarışa girmedim.Onu daha çok sevsin ki sevebilir çünkü onların kafası birbirine daha yakın.Ama inanın insanların buna kafa yorması bile saçma çünkü kafa yorulacak bence daha önemli hayat koşulları var.Lütfen daha duyarlı insanlar olalım çok zor değil.

süpersin,ne güzel yazmışsın..tüm herkese örnek olsun bu yazın.

İnşallah benim de senin gibi düşünen ve davranan gelinlerim olur :)
yok gelin demeyelim haksızlık bu,kızlarım olur.

niye alsın ki resmi birşey yok ve artık nişan bozmak çok normal kadının parası boşa gidecek ki parasıda yoktur

süpersin,ne güzel yazmışsın..tüm herkese örnek olsun bu yazın.

İnşallah benim de senin gibi düşünen ve davranan gelinlerim olur :)
yok gelin demeyelim haksızlık bu,kızlarım olur.

Teşekkür ederim:)
Taktir edilmek gerçekten ççok güzel.Eminim sizide seven ve taktir eden kızlarınız olacaktır.
Sonuçta oğullarınızı siz yetiştirdiniz ve onlarda size layık cici kızlar bulacaktır.

yazmayayim dedim ama dayanamadim canim ben etrafimda yasananlardan edindigim tecrubeyle soyluyorum bu denli iclerine girme inan ki degerin olmaz dahasi bunlar basina kalkilir ilerde. ayrica disardan bakildiginda kendi gelen gelincik ne incik ister ne boncuk manzarasi var inan ki yani onlar senin ne eltin ne kv vs olmamis henuz rabbim bilir belkide olmayacak? ki insallah hayirlisiyla olur sanirim cok genc ve tecrubesizsin annende bu hitaplarindan haberdar mi canim? bizzat nikahli gelini oldugu halde ay ben alisamam deyip anne demeyen naz yapan gelinler var sen neden ortada bir resmiyet yokken bu denli sahiplendin ki? emin ol yanlis yoldasin once kendini biraz cek bu eltim kv laflarini onlarin iliskilerini gozlemlemeyi falan bir kenara koy kendini bir topla cekiduzen ver inan ki sen uzulursun benimde kizlarim var asla istemem uzulme sen tas yerinde agirdir ne olursa olsun isin adi konulmadan ve hatta adi konulsa bile her daim agir ol inan ki degerin olur inan canim allah yardimcin olsun hersey gonlunce olsun

Kızı olmayan kayınvalideler gelinlerden birini kendi kızı yerine koyuyor benim halamda bunu söylerdi benim kızım yok ama ilk gelinimi kızım olarak görüyorum bi gelini daha oldu ama onu öyle görmediğini her seferinde söylüyor bunu sadece halamda değil bi çok kişide gördüm gelinler arasında ayrım yapılyor malesef
benim kayınvalidem ve kayınpederimde bana öyle yaklaşıyor eltilerimi gelin almadan önce tanıyolarmış beni sonradan tanıdılar farklı davrandıklarını ben hissediyorum tabi eltilerimde
ben gerçekçiyimdir kızsamda sevsemde yüzlerine söylerim onlar hep iyi gelin tavrındalar bilmiyorum belki bu hoşlarına gidiyodur yada farklı bişey
şuan aranızda resmi bişey yok belki gelip geçici bişey diye düşünüyor olabilir
ailelerle tanışmayı nasıl ciddi olarak görüyosunuz anlamıyorum en azından bi söz olsun belki tavırları değişir
eltiniz olacak bayanı gözlemleyin kayınvalidenize nasıl davranıyor

Ben zaten bu konu üzerinde ornek vermemiştim, hatta ciddi olmadığında söylemiştim.

dediklerin hoşuma gitti! Mutlu ve barışık bur insan oldugun belli. İnaniyorumki herzaman böyle olumlu oldugun sürece sen sorun yaşamayacaksındir canım! Ve olurda bir sorun olursa oda senden değil, karşı tarafdan ancak kaynaklanır. Verdigin o Nisan elbisende bana bir şey hatırlattı..neyse hersey gönlünüzce olmazsi dileğiyle!

Çok yakınımın iki oğlu vardı.İlk geliniyle aynı sevgilinizin yengesine davranıldığı gibi davranıldı.Sevgili aşamasındayken ailesinin evinde kalınırdı,gelin gibi görülürdü her açıdan hediyeler canımlar cicimler filan.. İyilerdi yani özenilirdi onlara.Sonra evlendiler biraz zor oldu ayrılmak istediler ayrılamadılar vs vs
Neyse bu arada benim annem ve bazı yakınlarımız uyardılar onu " bak x hanım tamam iyi hoş yapıyorsun ama olmuyor imzayı atana kadar o senin sadece gelin adayın daha sonra kızın olur gelinin olur.Ya evlenemeselerdi ne olurdu o kızcağız daha cahil belki bilmiyordur böyle şeyleri ilerisini düşünemiyordur adı üstünde delikanlı onlar kanları deli akıyor sen düşün bazı şeyleri" dediler.Neyse x durumu anladı hak verdi çünkü evlilik aşamasında bazı sorunlar oldu evlenemeselerdi kötü olacaktı gidip kalmalar her yerde gelinim demeler felan..

Sonrada küçük oğlunun bir sevgilisi oldu ve ona asla birinciye davrandığı gibi davranmadı onuda sevdi saydı ama arada hep bir mesae bıraktı kendince. onlarda kalmasına müsade etmiyordu gibi..Senin düşüncelerini o kızda yaşadı konuştu x ile. x de gerekli açıklamayı yaptı ona öyle davrandım heves ettin gelin diye cahilce davrandım ama olmasaydı kız içinde bizim içinde kötü olacaktı.Bizden çok senin için daha iyi böyle olması demiş ve kapatmış konuyu.Daha sonra uzun bir birliktelik ve nişan döneminin ardından kız ve oğlu ayrıldılar..

Biraz uzun oldu kusura bakma ama durumu böyle bir örnekle anlatarak daha aydınlatıcı olabileceğimi düşündüm.Ya birileri sevgilinizin annesini uyarmıştır ya da kendi kendine yaptığının hata olduğunu ve diğerlerine arada ciddi bişey yokken o şekilde davranmama kararı almıştır.

evet sende bir sorun var malesef
arada hiçbir resmiyet olmadan evlerine gitmen, anne demen(o diyebilirsin dese bile), günlerine gitmen hepsi yanlış bence.
sevgililik-flört dönemi kadınla erkeğin birbirini tanıma dönemidir eğer bu dönemde bazı şeyler oturmuşsa aileler tanışır arkasından da söz-nişan olur.
sen direk level atlayıp evlerinin içine girmişsin bir de kayınvalidem, eltim diye bahsediyosun
belki sevgilin daha önce de böyle kız arkadaşlarını tanıştırdı onları da eve getirdi kadın bir gelecek görmüyodur senle ilgili.
onun görmesi de önemli değil yarın ne olacağımız belli mi?insanlar yıllardır sürdürdükleri evliliklerini bi celsede bitiriyolar sevgililer mi ayrılmayacak?
başta bu gereksiz samimiyeti ve mesafesizliği kurarak çok büyük hata etmişsin bu saatten sonra da dönemezsin..

bak canım 4 yıllık evli bir ablan olarak sana tavsiyem:madem bu ayrımcılık seni rahatsız etmiş yolun başındayken girme o aileye derim..çünkü o kafana taktığın şey evlendikten sonra da devam edecek. belli ki kadının gelini ona ters laflar etse bile yıne de kadının gelinini öpüp koklaması hediyeler alması devam edecek. sen evlendikten sonra da bu böyle olacak demekki.sende bu ayrımı bu tuhaflığı farkettiğini söylüyorsun. sorun var bu ailede senin bilmediğin derim. ( bnzer sorunları bnde evlndikten sonra gördüm anlayabildim ) o yuzden yaşamış tecrübeli biri olarak yoluna bak daha niceleri çıkar karşına diyorum..mutlu huzurlu bir evlilik temenni ediyorumm:)

''bazen sorun bile olabiliyor, gören duyan ne der'' diyormuş sevgilinizin annesi siz buna rağmen hala evine mi gidiyorsunuz ?
Kendinizi kabul ettirme çabası neden ben anlayamadım ? Evlendikten sonra zaten aile bağları kurulacak.

Hatta o zaman bukadar sık gelip gitmeyi, orada kalmayı isteyecek misiniz çok merak ettim ??

İyi, güler yüzlü olun ama mesafe koyun araya, yoksa bu yanlış düşüncenizden dolayı sonradan üzülen siz olursunuz.
Sevgilinizin yengesiylede kendinizi kıyaslamamalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…